Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
djigibau

#89601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djigibau »

Hajd nek mi neko objasni logiku prelaska sa Duo net grande extra paketa na bilo koji EON jer su u EON paketima definitivno lošije ponude u kanalima i brzinama interneta a sve to za više novca?????? (ako izuzmemo promo)
Sarabon96

#89602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

zanimljiv wrote:Valjda će se sad Telemach probuditi i uraditi nešto po pitanju bolje usluge, brzine interneta stagniraju godinama, na dnu smo Europe, oni povećali malo u EON LIGHT i sad kao redovno se brinu o korisnicima, šta je s ostalim korisnicima? Gdje je ta GIGA mreža? Fiber imate samo u novogradnji na Otoci, dok konkurenti postavljaju po cijelom gradu. :-)
Sad najmanje što očekujem je da povećaju brzine u Full i Premium paketima, da ne pričamo o kanalima koje ljudi traže!
Benq

#89603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

djigibau wrote:Hajd nek mi neko objasni logiku prelaska sa Duo net grande extra paketa na bilo koji EON jer su u EON paketima definitivno lošije ponude u kanalima i brzinama interneta a sve to za više novca?????? (ako izuzmemo promo)
Ja sam presao sa Trio Grande Extra paketa na Eon Premium, dobio 80Mb brzi net, eon box, vracanje unazad 7 dana na svim kanalima, dosta bolji sadrzaj VoD-a.. Pisem ovo jer si napisao "na bilo koji eon", pa poredim stari Extra paket i Eon Premium.
biggrin

#89604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by biggrin »

Sarabon96 wrote:
zanimljiv wrote:Valjda će se sad Telemach probuditi i uraditi nešto po pitanju bolje usluge, brzine interneta stagniraju godinama, na dnu smo Europe, oni povećali malo u EON LIGHT i sad kao redovno se brinu o korisnicima, šta je s ostalim korisnicima? Gdje je ta GIGA mreža? Fiber imate samo u novogradnji na Otoci, dok konkurenti postavljaju po cijelom gradu. :-)
Sad najmanje što očekujem je da povećaju brzine u Full i Premium paketima, da ne pričamo o kanalima koje ljudi traže!
najmanji je problem "povećati brzine", jer svakako piše da oni ustvari garantuju samo do 50% navedene brzine i to u kumulativu :lol:
brazzo19

#89605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Fakticki sa SportKlubom MojaTV je zaokruzila sve sto se tice sporta jer imaju i arene i eurosport a i kao bonus dva kanala moja tv sport, tako da ozbiljno razmisljam da uvedem Moju Tv najvise zbog sportskih kanala i nase lige samo ne znam kakvi su sada sto se tice interneta mislim da je i dalje telemach tu dosta bolji ...
REDDEVILS

#89606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Mozda sad Telemach uvede u svoju programsku semu Moja TV Sport tj. Premier Ligu BIH :)
Benq

#89607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

biggrin wrote: najmanji je problem "povećati brzine", jer svakako piše da oni ustvari garantuju samo do 50% navedene brzine i to u kumulativu :lol:
Gdje to tako pise? Daj link..
4.9. Ukoliko je brzina usluge pristupa Internetu manja od 50% maksimalne pristupne brzine predviđene određenim paketom
u vremenu koje prelazi 1% kumulativno u jednom mjesečnom periodu, korisniku se omogućava prelazak na drugi paket sa
manjim brzinama pristupa Internetu bez klix naknade ili raskid ugovora.
Last edited by Benq on 29/08/2019 12:09, edited 1 time in total.
brazzo19

#89608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

REDDEVILS wrote:Mozda sad Telemach uvede u svoju programsku semu Moja TV Sport tj. Premier Ligu BIH :)
Mislim da nema sanse ....
dembele

#89609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Ovo može samo biti dobro za korisnike, činjenica da BHT uvodi SK kanale.
Sad se tek može reći da je BHT konkurentan Telemachu, a zbog marke ili dvije razlike u cijenama sličnih usluga za očekivati je migracije sa skupljeg na jeftinijeg operatera.
Benq

#89610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

dembele wrote:Ovo može samo biti dobro za korisnike, činjenica da BHT uvodi SK kanale.
:thumbup:
biggrin

#89611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by biggrin »

Benq wrote:
biggrin wrote: najmanji je problem "povećati brzine", jer svakako piše da oni ustvari garantuju samo do 50% navedene brzine i to u kumulativu :lol:
Gdje to tako pise? Daj link..
4.9. Ukoliko je brzina usluge pristupa Internetu manja od 50% maksimalne pristupne brzine predviđene određenim paketom
u vremenu koje prelazi 1% kumulativno u jednom mjesečnom periodu, korisniku se omogućava prelazak na drugi paket sa
manjim brzinama pristupa Internetu bez klix naknade ili raskid ugovora.
evo https://telemach.ba/Binary/20714/Cjenov ... .7.2019.pd na 23.stranici

Image
djigibau

#89612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djigibau »

Benq wrote:
djigibau wrote:Hajd nek mi neko objasni logiku prelaska sa Duo net grande extra paketa na bilo koji EON jer su u EON paketima definitivno lošije ponude u kanalima i brzinama interneta a sve to za više novca?????? (ako izuzmemo promo)
Ja sam presao sa Trio Grande Extra paketa na Eon Premium, dobio 80Mb brzi net, eon box, vracanje unazad 7 dana na svim kanalima, dosta bolji sadrzaj VoD-a.. Pisem ovo jer si napisao "na bilo koji eon", pa poredim stari Extra paket i Eon Premium.
Realno kod mene bi se povećala brzina interneta 30 mb što i nije nešto obziro da i ovako teško naguram na 120 što mi daje paket. Govorim o EON DUO P
Benq

#89613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

djigibau wrote: Realno kod mene bi se povećala brzina interneta 30 mb što i nije nešto obziro da i ovako teško naguram na 120 što mi daje paket.
Da, ako ides na Eon Duo Premium, s tim da dobijes i napredniji box, vracanje unazad na svim kanalima, dosta bolji vod.. Stavi plus i minus pa skontaj sta je bolje za tebe :)
djigibau

#89614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djigibau »

Benq wrote:
Da, ako ides na Eon Duo Premium, s tim da dobijes i napredniji box, vracanje unazad na svim kanalima, dosta bolji vod.. Stavi plus i minus pa skontaj sta je bolje za tebe :)
Evo pokušavam skontati po meni uz sve prednosti ali i mane ove nove platforme kontam da mi je sad za sad bolje ostati na postojećem.
dembele

#89615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

@Telemach s obzirom na razvoj situacije u komšiluku prenesi nadležnom sektoru da malo razmisli o produženju ove akcije sa otključanim kanalima do kraja godine umjesto još dva dana.
Čak ni @crni nema ništa protiv :D
REDDEVILS

#89616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Benq wrote:
REDDEVILS wrote:Nije sve u SK kanalima ima Telemach puno bolji kanala koje BH Telekom trenutno nema prvenstveno HD kanali HBO , Cinestar itd. da ne nabrajam :)
Kome ti to pricas :D ?
Ovo je moje misljenje da BHT jos uvjek nije konkurencija Telemachu sto se tice HD kanala :)

Na Moja tv trenutno imam 28 HD kanala dok na Eon Full TV paketu van Telemah mreze imam 44 HD kanala gdje je sadrzaj dosta kvalitetniji nego na Mojoj TV :)
Benq

#89617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

dembele wrote:@Telemach s obzirom na razvoj situacije u komšiluku prenesi nadležnom sektoru da malo razmisli o produženju ove akcije sa otključanim kanalima do kraja godine umjesto još dva dana.
To bi bilo malo previse je l'... :stasreko:
Telemach

#89618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dembele wrote:@Telemach s obzirom na razvoj situacije u komšiluku prenesi nadležnom sektoru da malo razmisli o produženju ove akcije sa otključanim kanalima do kraja godine umjesto još dva dana.
@dembele,
Hvala na sugestiji. Ipak, znate da smo najbolji u komšiliku :wink:
MTV

#89619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

REDDEVILS wrote:
Benq wrote:
REDDEVILS wrote:Nije sve u SK kanalima ima Telemach puno bolji kanala koje BH Telekom trenutno nema prvenstveno HD kanali HBO , Cinestar itd. da ne nabrajam :)
Kome ti to pricas :D ?
Ovo je moje misljenje da BHT jos uvjek nije konkurencija Telemachu sto se tice HD kanala :)

Na Moja tv trenutno imam 28 HD kanala dok na Eon Full TV paketu van Telemah mreze imam 44 HD kanala gdje je sadrzaj dosta kvalitetniji nego na Mojoj TV :)
A Telemach inace ima ukupno 62/64 HD kanala.
fusion_ba

#89620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

ispade da je jedino SK bio prednost TM.... pa koliko je samo EON funkcionalniji i moderniji a i ostala ponuda (HD) kanala o tome ne treba govoriti.
r_faruk

#89621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

fusion_ba wrote:ispade da je jedino SK bio prednost TM.... pa koliko je samo EON funkcionalniji i moderniji a i ostala ponuda (HD) kanala o tome ne treba govoriti.
imas i multiscreen koji fercera na svim mrezama....
Benq

#89622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

dembele wrote: Ma znao sam @crni da se ti slažeš,
ali gledaj @benqa, on bi mlatio sve uokolo :D
Nista, ja samo sutim i trpim :mrgreen: , jednom ce i palica morat proradit :zoka:
bocaboca

#89623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bocaboca »

A sta nam je Telemach spremio za da nas iznenadi ove jeseni???
:D
drug_profi

#89624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Ide unapređenje usluge.... tj. naplatiće ti nešto što ne koristiš
biggrin

#89625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by biggrin »

bocaboca wrote:A sta nam je Telemach spremio za da nas iznenadi ove jeseni???
:D
povećanje cijena?! :lol: :mrgreen:
Locked