Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
pepeljara

#89551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Telemach wrote: @pepeljara,
Benefite imamo za sve korisnike, nove i postojeće. Žao nam je ako Vam ponuda ne odgovara.
hvala, trenutno paket koji imam je dosta bolji od paketa koji mi nudite. Zato sam nabrojao, nije napredovanje, cak ni isto, samo nazadaovanje usluge..
Zato mislim da NEMATE benefite za postojece.

lp
tap3ah75

#89552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
tap3ah75 wrote:Ako hoću sa trio grande paketa preći na duo.
Je EON DUO LIGHT toliko bezveze? .... jer jedino mi on ostaje kao pristupačno što se cijene tiče.
Ako sam razumio onda mi ostaje d3 uređaj i fizički se ništa be mjenja.
Upravo tako, a paket nije bezveze, odnosno nudi sve kao i obični Trio Grande Paket, osim telefona, ide veća brzina interneta i Start paket kanala.
Zar ne dođe manje kanala nego na duo grande?
A marka skuplje?
tap3ah75

#89553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
TESLA_EDISON wrote:Ukidanje analogne smeta jedino divljim priključcima (čitaj: lopovima) koji kradu signal. Posebno izraženo u zgradama (AP, Buća Potok, Grbavica,....).

Praktično je nemoguće to suzbiti posebno u višespratnim zgradama. Jedino rješenje je ukidanje analogije i kodiranje svih digitalnih kanala. Ko je legalno priključen nek dobije karticu za dekodiranje, ko nije, šipak mu.
Eno SBB nakon ukidanja analogije omogućava do 3 besplatna priključka na digitalnu TV po domaćinstvu.
Šta znači BESPLATNA?
Je li samo priključak besplatno .... ili se dobije resiver bez mjesečne naknade?
Iskreno meni analogna odgovara jer djeca na tv gledaju u sobi crtiće ... i ne daje mi se mjesečno još "samo par markica" za neki uređaj.
crnivrag

#89554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote:
Šta znači BESPLATNA?
Je li samo priključak besplatno .... ili se dobije resiver bez mjesečne naknade?
Iskreno meni analogna odgovara jer djeca na tv gledaju u sobi crtiće ... i ne daje mi se mjesečno još "samo par markica" za neki uređaj.
Daju do 3 uređaja za praćenje digitalne televizije besplatno sa uključenim Start paketom kanala, za istu cijenu koju su do sada korisnici plaćali za održavanje KKS-a i praćenje analogne ponude.
crnivrag

#89555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote:
A marka skuplje?
Da, zato samo i naveo da dođe Start paket kanala, dok je u Duo Grande paket uključen Osnovni digitalni TV paket.
tap3ah75

#89556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
tap3ah75 wrote:
Šta znači BESPLATNA?
Daju do 3 uređaja za praćenje digitalne televizije besplatno sa uključenim Start paketom kanala, za istu cijenu koju su do sada korisnici plaćali za održavanje KKS-a i praćenje analogne ponude.
Fino zvuči ali ne vjerujem da će to kod nas ikada proći bez povećanja cijene.
Benq

#89557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote:
tap3ah75 wrote:
A marka skuplje?
Da, zato samo i naveo da dođe Start paket kanala, dok je u Duo Grande paket uključen Osnovni digitalni TV paket.
Korisnik zadrzava pakete kanala 24 mjeseca prelaskom na EON paket. U ta 24 mjeseca ili ce poboljsati sadrzaj paketa, ili ce se ti paketi kanala moci dobiti kroz benefit za obnovu ugovora. Uvijek postoji nacin da se zadrzi sve sto korisnik trenutno ima na starom Grande paketu.
Benq

#89558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Radar71 wrote:jel ok ovaj signal? nekad net kao na sekundu da stane
Kod mene je znao na trenutke biti i gori signal pa je sve radilo kako treba. Modem moze raditi i na -15/+15dB ako je sve u redu s njim.
Kockasti

#89559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

TESLA_EDISON wrote:Ukidanje analogne smeta jedino divljim priključcima (čitaj: lopovima) koji kradu signal. Posebno izraženo u zgradama (AP, Buća Potok, Grbavica,....).

Praktično je nemoguće to suzbiti posebno u višespratnim zgradama. Jedino rješenje je ukidanje analogije i kodiranje svih digitalnih kanala. Ko je legalno priključen nek dobije karticu za dekodiranje, ko nije, šipak mu.
Neka nama analogne
semirsar

#89560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Kockasti wrote:

Neka nama analogne
a sto bolan ne bio, ti si ionako LoL-ovac :mrgreen:
kak'e ti veze imas sa analognom :nargila:
dudlov

#89561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dudlov »

crnivrag wrote:
dudlov wrote:može li neko postaviti link sa spiskom kanala analogne televizije, uključujući i frekvencije istih? hvala
https://bit.ly/2VKL4HR
Hvala
DR_Faustus

#89562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DR_Faustus »

Je li istina da je Telemach u procesu preuzimanja TXTV kablovskog operatera. Zna li neko vise o ovome?
crnivrag

#89563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DR_Faustus wrote:Je li istina da je Telemach u procesu preuzimanja TXTV kablovskog operatera. Zna li neko vise o ovome?
Nije istina, m:tel je u procesu preuzimanja Elta kablovskog operatera koji u svom vlasništvu drži i TXTV.
vkmiro

#89564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Benq wrote:
crnivrag wrote:
tap3ah75 wrote:
A marka skuplje?
Korisnik zadrzava pakete kanala 24 mjeseca prelaskom na EON paket. U ta 24 mjeseca ili ce poboljsati sadrzaj paketa, ili ce se ti paketi kanala moci dobiti kroz benefit za obnovu ugovora. Uvijek postoji nacin da se zadrzi sve sto korisnik trenutno ima na starom Grande paketu.
Ko ti je to rekao. Ja nisam uspjeo dobiti eonlight paket a da zadržim sadašnje benefite.
Kockasti

#89565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

semirsar wrote:
Kockasti wrote:

Neka nama analogne
a sto bolan ne bio, ti si ionako LoL-ovac :mrgreen:
kak'e ti veze imas sa analognom :nargila:
Onako :smeker:
Benq

#89566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

vkmiro wrote: Ko ti je to rekao. Ja nisam uspjeo dobiti eonlight paket a da zadržim sadašnje benefite.
Licno vidio u nekoliko primjera kod komsija koji su prelazili sa Grande na EON pakete, a isto pise i na Telemach sajtu:
*Postojeći korisnici DUO i TRIO Grande paketa
prelaskom na neki od EON i EON DUO paketa, u
periodu prva 24 mjeseca korištenja nekog od EON I
EON DUO paketa, zadržavaju ponudu TV paketa
(Osnovni ili Prošireni paket) koji su bili uključeni u
paket kojeg je pretplatnik koristio do prelaska na
nove EON i EON DUO pakete.
https://telemach.ba/Binary/10645/USLOVI ... ATNIKE.pdf
megaribi1

#89567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by megaribi1 »

i agree wrote:nek ih oslobode svakako ima kanala sto velika vecina ne gleda tipa hd zenica,vogosca,nek ukinu sd arene i sport klubove 1,2,3 ostave samo hd,lukavac,jablanica visoko,jasmin itd
Neka ukinu sport klub 6,7,8,9,10 koji uglavnom nemaju programa i radio BiR koji svakako pušta samo radio program i prikazuje slike džamija (jer već ima frekvenciju na radio programu).Po pitanju lokalnih programa, oprez, Telemach ima mrežu ne samo u Sarajevu, nego i u Konjicu, Jablanici, Lukavcu, Tuzli, Mostaru, Kaknj, Visokom i Zenici, pa mislim da tamo lokalni kanali imaju publiku.
Sir Charles

#89568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sir Charles »

biggrin wrote:
ja sam nudio da predjem na eon premium i potpišem na 2 godine, al da mi daju uslove koje nude za reklamiranje novim korisnicima. ponuđeno mi 6 mjeseci 50% računa i 18 :izet: neka hvala. sad ce za 10 mjeseci potencijalno izgubiti korisnika, dobiti konkurenciju uvaljenu u haustor i još možda i roditelje prebacim
Ja cu sutra potpisati ugovor na 24 mjeseca za EON premium ako mi daju uslove kao novim korisnicima. Sad imam TGF + Arene HD + dodatni resiver.
biggrin

#89569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by biggrin »

Sir Charles wrote:
biggrin wrote:
ja sam nudio da predjem na eon premium i potpišem na 2 godine, al da mi daju uslove koje nude za reklamiranje novim korisnicima. ponuđeno mi 6 mjeseci 50% računa i 18 :izet: neka hvala. sad ce za 10 mjeseci potencijalno izgubiti korisnika, dobiti konkurenciju uvaljenu u haustor i još možda i roditelje prebacim
Ja cu sutra potpisati ugovor na 24 mjeseca za EON premium ako mi daju uslove kao novim korisnicima. Sad imam TGF + Arene HD + dodatni resiver.
uzevsi u obzir vlastito iskustvo, nece ti ponuditi...a nije to možda ni lose jer vec sada LOL ima za pojedine korisnike bolje i jeftinije opcije, a postoje neke i najave za BH Telecom, pa bumo vidjel
Hercegoviina

#89570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

U čemu je razlika između EON LIGHT DUO i duo net grande koji sada koristim.jedino brzi net i malo jeftinije...ili mi se čini
crnivrag

#89571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hercegoviina wrote:U čemu je razlika između EON LIGHT DUO i duo net grande koji sada koristim.jedino brzi net i malo jeftinije...ili mi se čini
Upravo tako, razlika je u internet brzini i cijeni, ostalo sve ti ostaje isto ako pređeš na EON paket.
chakany

#89572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Čudi me da nije pokrenut EUROSPORT 4K tokom US Opena.
isie

#89573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by isie »

Telemach upload mi je 0 , danas su vasi majstori bili u ulici medjutim od tada ne mrda sa 0.
tap3ah75

#89574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
Hercegoviina wrote:U čemu je razlika između EON LIGHT DUO i duo net grande koji sada koristim.jedino brzi net i malo jeftinije...ili mi se čini
Upravo tako, razlika je u internet brzini i cijeni, ostalo sve ti ostaje isto ako pređeš na EON paket.
Koliko sam skontao NE OSTAJE ISTO. I nije isto.
Eon light duo ima manje kanala nego stari Duo net grande.
Dobivaš iste kanale ako potpišeš na 24 mjeseca u toku trajanja tih 24 mjeseca.
channel10

#89575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Benq wrote:
vkmiro wrote: Ko ti je to rekao. Ja nisam uspjeo dobiti eonlight paket a da zadržim sadašnje benefite.
Licno vidio u nekoliko primjera kod komsija koji su prelazili sa Grande na EON pakete, a isto pise i na Telemach sajtu:
*Postojeći korisnici DUO i TRIO Grande paketa
prelaskom na neki od EON i EON DUO paketa, u
periodu prva 24 mjeseca korištenja nekog od EON I
EON DUO paketa, zadržavaju ponudu TV paketa
(Osnovni ili Prošireni paket) koji su bili uključeni u
paket kojeg je pretplatnik koristio do prelaska na
nove EON i EON DUO pakete.
https://telemach.ba/Binary/10645/USLOVI ... ATNIKE.pdf
Nakon dvije godine ide prc milojko.
Locked