Ne soli meni pamet o voznji! Zbog specijalaca poput tebe koji se boje 2 cm snijega nam i jeste haos na cestama. 10 metara odstojanja pri 40 km/h ti je malo. Mozda ti se abs upali pa sta ces onda jadandgL_ wrote:Nit vozim sporo, niti ne znam, niti sam smotan, niti nemam iskustva al ti seres ko foka! Pri brzini od 40 km/h u slucaju samo malo jaceg kocenja (citaj normalnog ljetnog) ABS mi se palio 7-8 puta... (nove goodyear gume). Cesta je drama klizava pogotovo na minusima koji su bili prije par dana... Ulice ne ociscene... A sve to vodi tome da brzinu treba prilagoditi stanju na putevima... Vozi se sporije, sasvim je normalno... 40 do 50 je sasvim normalna zimska voznja u onim uvjetima + 10ak metara odstojanja minimum...Romeo 80 wrote:I tako, palo 2 cm snijega i odmah proglašena manifestacija "Dani spore vožnje".Jutros nisam mogao razviti više od 30 km/h. Isto ćuskije da padaju! Sve isprepadano, izgubljeno, smotano. Ja ne znam šta je sa ovim ljudima, ali nije se prije u Sarajevu ovako sporo vozilo sa prvim pahuljama snijega. Vozila su se lošija i sporija auta, ali nije bilo ovakve količine debilizma i izgubljenosti za volanom. Pitam se kako bi vozili da smo negdje blizu polarnog kruga. Vjerovatno u rikverc!
Ovo postaje ludilo...
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#8951 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
dgL_
#8952 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zbog kretena poput tebe mladi ljudi gube zivote... pametnom dosta! A vidim ja sve o tvojoj voznji... dovoljno je cuti koliko si obdaren govorom da te zamisljam na ulicama ovog lijepog grada... Seljacino!Romeo 80 wrote:Ne soli meni pamet o voznji! Zbog specijalaca poput tebe koji se boje 2 cm snijega nam i jeste haos na cestama. 10 metara odstojanja pri 40 km/h ti je malo. Mozda ti se abs upali pa sta ces onda jadandgL_ wrote:Nit vozim sporo, niti ne znam, niti sam smotan, niti nemam iskustva al ti seres ko foka! Pri brzini od 40 km/h u slucaju samo malo jaceg kocenja (citaj normalnog ljetnog) ABS mi se palio 7-8 puta... (nove goodyear gume). Cesta je drama klizava pogotovo na minusima koji su bili prije par dana... Ulice ne ociscene... A sve to vodi tome da brzinu treba prilagoditi stanju na putevima... Vozi se sporije, sasvim je normalno... 40 do 50 je sasvim normalna zimska voznja u onim uvjetima + 10ak metara odstojanja minimum...Romeo 80 wrote:I tako, palo 2 cm snijega i odmah proglašena manifestacija "Dani spore vožnje".Jutros nisam mogao razviti više od 30 km/h. Isto ćuskije da padaju! Sve isprepadano, izgubljeno, smotano. Ja ne znam šta je sa ovim ljudima, ali nije se prije u Sarajevu ovako spomro vozilo sa prvim pahuljama snijega. Vozila su se lošija i sporija auta, ali nije bilo ovakve količine debilizma i izgubljenosti za volanom. Pitam se kako bi vozili da smo negdje blizu polarnog kruga. Vjerovatno u rikverc!
Ovo postaje ludilo...
- manekenka u penziji
#8953 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ta brzina kretanja ima mnogo veze do vrste tj.stabilnosti auta.
Npr.kada vozim po takvoj cesti kraće auto, tj.manje gradsko, na 40 km/h se osjećam sigurno a na 50 km/h sam već nestabilna.
Ako vozim auto sa isturenim gepekom, 60 km/h vozim bez većih problema, osim što mi smetaju ovi sto voze sporije.
Nemojte se bezveze svađati
Npr.kada vozim po takvoj cesti kraće auto, tj.manje gradsko, na 40 km/h se osjećam sigurno a na 50 km/h sam već nestabilna.
Ako vozim auto sa isturenim gepekom, 60 km/h vozim bez većih problema, osim što mi smetaju ovi sto voze sporije.
Nemojte se bezveze svađati
- Romeo 80
#8954 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dgl_@
Mladi ljudi gube zivote zbog svoje vlastite gluposti, nedojebanosti i razmisljanja da se nesrece desavaju samo drugima. Ja s druge strane vozim vec 16 godina i za to vrijeme nisam nikad ni farbu na autu zakacio.
Tebi kao i mnogim drugima trebaju dodatni kursevi voznje u otezanim uslovima cisto da naucite da abs nije nije nista strasno i da ce se upaliti i pri 10 km/h ako naglo nagazis na kocnicu.
Rasteretili biste saobracaj osjetno.
PS: Prvi si me pocastio terminom da serem ko foka tako da mi ne glumi uvrijedjenu mladu. I nema potrebe da me citiras. Nemam zivaca bakcati se glupostima...
Mladi ljudi gube zivote zbog svoje vlastite gluposti, nedojebanosti i razmisljanja da se nesrece desavaju samo drugima. Ja s druge strane vozim vec 16 godina i za to vrijeme nisam nikad ni farbu na autu zakacio.
Tebi kao i mnogim drugima trebaju dodatni kursevi voznje u otezanim uslovima cisto da naucite da abs nije nije nista strasno i da ce se upaliti i pri 10 km/h ako naglo nagazis na kocnicu.
PS: Prvi si me pocastio terminom da serem ko foka tako da mi ne glumi uvrijedjenu mladu. I nema potrebe da me citiras. Nemam zivaca bakcati se glupostima...
- Laplace
#8955 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato su oni koji se ne boje 2 cm snijega odmah poslije Nove godine počeli praviti sudare, i svaki dan ih negdje bude.Romeo 80 wrote:Ne soli meni pamet o voznji! Zbog specijalaca poput tebe koji se boje 2 cm snijega nam i jeste haos na cestama. 10 metara odstojanja pri 40 km/h ti je malo. Mozda ti se abs upali pa sta ces onda jadandgL_ wrote:Nit vozim sporo, niti ne znam, niti sam smotan, niti nemam iskustva al ti seres ko foka! Pri brzini od 40 km/h u slucaju samo malo jaceg kocenja (citaj normalnog ljetnog) ABS mi se palio 7-8 puta... (nove goodyear gume). Cesta je drama klizava pogotovo na minusima koji su bili prije par dana... Ulice ne ociscene... A sve to vodi tome da brzinu treba prilagoditi stanju na putevima... Vozi se sporije, sasvim je normalno... 40 do 50 je sasvim normalna zimska voznja u onim uvjetima + 10ak metara odstojanja minimum...Romeo 80 wrote:I tako, palo 2 cm snijega i odmah proglašena manifestacija "Dani spore vožnje".Jutros nisam mogao razviti više od 30 km/h. Isto ćuskije da padaju! Sve isprepadano, izgubljeno, smotano. Ja ne znam šta je sa ovim ljudima, ali nije se prije u Sarajevu ovako sporo vozilo sa prvim pahuljama snijega. Vozila su se lošija i sporija auta, ali nije bilo ovakve količine debilizma i izgubljenosti za volanom. Pitam se kako bi vozili da smo negdje blizu polarnog kruga. Vjerovatno u rikverc!
Ovo postaje ludilo...
Oni, ne mora se voziti 20 km/h, ali ne možeš ni kao po suhom.
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
- Romeo 80
#8956 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Po mom "skromnom" iskustvu takve sudare prave vise bas upravo ovi izgubljeni o kojima pisem. Nije brzina odnosno sporina u njihovom slucaju jedini faktor sigurnosti. Ima tu jos mnogo toga.
A u staroj dobroj forumskoj tradiciji, odmah se ide iz krajnosti u krajnost. Nigdje nisam napisao da treba furati, vec da situacija na cesti ni izbliza nije tako teska da bi se moralo peljati 30-ak km/h.
Ja opet pitam, kako biste vozili da je situacija poput one iz 2012 godine? Ili da zivite u Rusiji?
Ovo sto smo imali do sad od zime je macji kasalj. Jedino su temperature niske. Sve ostalo je djecija igra naspram prijeratnih zima.
A u staroj dobroj forumskoj tradiciji, odmah se ide iz krajnosti u krajnost. Nigdje nisam napisao da treba furati, vec da situacija na cesti ni izbliza nije tako teska da bi se moralo peljati 30-ak km/h.
Ja opet pitam, kako biste vozili da je situacija poput one iz 2012 godine? Ili da zivite u Rusiji?
Ovo sto smo imali do sad od zime je macji kasalj. Jedino su temperature niske. Sve ostalo je djecija igra naspram prijeratnih zima.
-
Nepass
#8957 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fakat kod nas raja ne zna voziti. Idem autoputem. Desna traka, oktavija, a4 pa ja. Ide oktavija 110. Vozimo tako par kilometara. Pojavljuje se u lijevoj traci bmw x5, vozi covjek sigutno 200. Tad se audi sjeti da predje skodu. Ali audi prestize sa115 dok skoda i dalje vozi 110. Bmw koci punom snagom da se ne zabije u audija. Haj ok prebrzo je vozio bmw ali koji kurac ovom u audiju sluzi retrovizor, ima li mozak da procjeni kojom mu se brzinom auto priblizava?
Idem kuci i na obali i.b.isakovica, skretanje prema vjecnici iz pravca inat kuce, stoje auta na semaforu. Dolazi baba sa fiestom i lagano suprotnom trakom do prvog auta. Ona konta to traka da se nastavi obalom prema carevoj. Naravno njima crveno, prvo auto sa mosta skrece prema alifakovcu i nastaje mini kolaps.
A ove trebe sa P na autu su najgore. Osjecaj za okolinu ne postoji, ona je u svojoj traci, grcevito volan zagrljen, 40 na tahometru i cilj u glavi zacrtan. Okolo se moze gozila tuci sa king kongom, auta pretvarati u transformerse i padati atomske bombe ona to nece primjetiti jer ona je u srednjoj traci i samo vidi svoj cilj.
Idem kuci i na obali i.b.isakovica, skretanje prema vjecnici iz pravca inat kuce, stoje auta na semaforu. Dolazi baba sa fiestom i lagano suprotnom trakom do prvog auta. Ona konta to traka da se nastavi obalom prema carevoj. Naravno njima crveno, prvo auto sa mosta skrece prema alifakovcu i nastaje mini kolaps.
A ove trebe sa P na autu su najgore. Osjecaj za okolinu ne postoji, ona je u svojoj traci, grcevito volan zagrljen, 40 na tahometru i cilj u glavi zacrtan. Okolo se moze gozila tuci sa king kongom, auta pretvarati u transformerse i padati atomske bombe ona to nece primjetiti jer ona je u srednjoj traci i samo vidi svoj cilj.
-
dgL_
#8958 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo citirah te opet kad si glup.... Moram jbg...Romeo 80 wrote:dgl_@
Glup si ko foka samo to da ti kazem... Za ABS treba imati IQ 30 do 40 da skontas sta sam htio reci... Ti opet nisi skontao.. I tebi trebaju dodatni casovi... Vama koji vozite po 16 godina jer mislite da sve znate i da ste bogom dani a u sustini ste karine koje uglavnom iz svoje sigurnosti odnosno ne sigurnosti rade saobracajne nesrece! Brzinu prilagoditi stanju na putu! A ako je stanje na putu bilo dovoljno da se vozi normalno 60 ili 70 ti si onsa opaljen lik do bola... Sretno... Libo me tuki ako ti pogines.... Samo da ne ubijes nekad negdje nekoga... Ako vec nisi.. Sa svojim veeelikim iskustvom od 16 godina... Ti da vozis 16 godina znao bi kako se treba voziti po snijegu i ledu na cesti po minusima.... Vise mi licis na nekog ne izivljenog klinca...
- Romeo 80
#8959 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Još jednom me citiraj i kunem ti se da ću ti se parkirati u mahali!dgL_ wrote:Evo citirah te opet kad si glup.... Moram jbg...Romeo 80 wrote:dgl_@
Glup si ko foka samo to da ti kazem... Za ABS treba imati IQ 30 do 40 da skontas sta sam htio reci... Ti opet nisi skontao.. I tebi trebaju dodatni casovi... Vama koji vozite po 16 godina jer mislite da sve znate i da ste bogom dani a u sustini ste karine koje uglavnom iz svoje sigurnosti odnosno ne sigurnosti rade saobracajne nesrece! Brzinu prilagoditi stanju na putu! A ako je stanje na putu bilo dovoljno da se vozi normalno 60 ili 70 ti si onsa opaljen lik do bola... Sretno... Libo me tuki ako ti pogines.... Samo da ne ubijes nekad negdje nekoga... Ako vec nisi.. Sa svojim veeelikim iskustvom od 16 godina... Ti da vozis 16 godina znao bi kako se treba voziti po snijegu i ledu na cesti po minusima.... Vise mi licis na nekog ne izivljenog klinca...
-
dgL_
#8960 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Buahahahahhaha sto smo nervozni... Zivimo brzo... Imamo bezbroj obaveza... Hahahhaha foko!Romeo 80 wrote:Još jednom me citiraj i kunem ti se da ću ti se parkirati u mahali!dgL_ wrote:Evo citirah te opet kad si glup.... Moram jbg...Romeo 80 wrote:dgl_@
Glup si ko foka samo to da ti kazem... Za ABS treba imati IQ 30 do 40 da skontas sta sam htio reci... Ti opet nisi skontao.. I tebi trebaju dodatni casovi... Vama koji vozite po 16 godina jer mislite da sve znate i da ste bogom dani a u sustini ste karine koje uglavnom iz svoje sigurnosti odnosno ne sigurnosti rade saobracajne nesrece! Brzinu prilagoditi stanju na putu! A ako je stanje na putu bilo dovoljno da se vozi normalno 60 ili 70 ti si onsa opaljen lik do bola... Sretno... Libo me tuki ako ti pogines.... Samo da ne ubijes nekad negdje nekoga... Ako vec nisi.. Sa svojim veeelikim iskustvom od 16 godina... Ti da vozis 16 godina znao bi kako se treba voziti po snijegu i ledu na cesti po minusima.... Vise mi licis na nekog ne izivljenog klinca...Balavac šmrkljavi...
- commendatore
#8961 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ovaj pdf je zreo za malo ciscenja i banovanja.....
- commendatore
#8962 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i da samo duga svjetla stavljajuLaplace wrote:Tačno, nepotreban trošak, a znaju se i pokvariti.mco wrote:I da neugraduju zmigavce ionako niko ne koristiLaplace wrote:Mole se proizvođači autmobila da na tržište BiH šalju automoble sa tzv. bosnian paketom opreme, koji bi uključivao: babu gataru, detektor taxi vozila i sistem ranog upozorenja na golfa dvojku.
Hvala.
-
r_faruk
#8963 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kao da je palo 1,5 metara snijega i kao da se isti nije cistio. pa u sarajevu je svaka zima ovakva, nekada malo hladnija nekada toplija. bilo je jakih minusa, ali i prije je bilo jakih minusa, leda itd. vozim prema ogranicenjima i abs mi se upalio dva puta do sada (druga sezona za gume). ubijedjen sam da je kod nasih ljudi problem lose vozilo i stare gume, a ne minus u sarajevu...
jos se nigdje nisam zaglavio... vozam jedan mali autic benzinac 1.3 hyundai i drugi autic 2.0 crd... na ovom 2.0 cafirske sava HP, na benzincu hankook, ispravne gume valjanog datuma, ispravno vozilo i uzivaj.
jos se nigdje nisam zaglavio... vozam jedan mali autic benzinac 1.3 hyundai i drugi autic 2.0 crd... na ovom 2.0 cafirske sava HP, na benzincu hankook, ispravne gume valjanog datuma, ispravno vozilo i uzivaj.
- skafiskafsnjak
#8964 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tu su te bosnje zaebale... jarane ...ide lik nasuprot, ja mu blicnem da ugasi duga.... aaaa on ih tek tad upalicommendatore wrote:
i da samo duga svjetla stavljajune da im se mijenjat sijalica samo zbog kratkih
- basicm
#8965 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ti je fabia isla u susretskafiskafsnjak wrote:Tu su te bosnje zaebale... jarane ...ide lik nasuprot, ja mu blicnem da ugasi duga.... aaaa on ih tek tad upalicommendatore wrote:
![]()
![]()
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
- skafiskafsnjak
#8966 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ima i domacih kucnih inzinjera.... Dobro si rekao, duga i duza hahahaha.basicm wrote:To ti je fabia isla u susretskafiskafsnjak wrote:Tu su te bosnje zaebale... jarane ...ide lik nasuprot, ja mu blicnem da ugasi duga.... aaaa on ih tek tad upalicommendatore wrote:
![]()
![]()
![]()
Joj mamu inzinjersku ko ono napravi, imaju duga i duza svjetla.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prestignem sinoc audi 80...oj jebote pozalio sam
Kad sam ga presao, onda sam jos vise na gas da ne bude iza mene hahahaha. Stvarno policija treba kaznjavati i to cc
- Romeo 80
#8967 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Potpisujem sve, ali hajde ti to objasni likovima poput onog dgl-ar_faruk wrote:kao da je palo 1,5 metara snijega i kao da se isti nije cistio. pa u sarajevu je svaka zima ovakva, nekada malo hladnija nekada toplija. bilo je jakih minusa, ali i prije je bilo jakih minusa, leda itd. vozim prema ogranicenjima i abs mi se upalio dva puta do sada (druga sezona za gume). ubijedjen sam da je kod nasih ljudi problem lose vozilo i stare gume, a ne minus u sarajevu...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8968 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kojom si vozio da ti se upalio abs
-
r_faruk
#8969 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja sam vozio skroz sporo i nizbrdo, ne znam u kojoj brzini ali do 30 km/h
- O'zone
- Globalni moderator
#8970 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Banned user for reason “Vrijeđanje”
» dgL_
Hefta
Opet ponavljam: Sve se može objasniti i diskutovati bez vrijeđanja
» dgL_
Hefta
Opet ponavljam: Sve se može objasniti i diskutovati bez vrijeđanja
-
tempuser
#8971 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam se nedavno vise napatio sa XC60 na losim zimskim gumama nego sa obicnim Kangoo-om na dobrim Eskimo, pogotovo nizbrdo.Romeo 80 wrote:
Potpisujem sve, ali hajde ti to objasni likovima poput onog dgl-aLjudi ne znaju voziti, a i gume su sigurno veliki faktor. Sa ispravnim autom, dobrim gumama u ovakvim uslovima se može skoro pa sasvim normalno voziti. I meni se abs upalio par puta do sad. Ljudi ne znaju kočiti
-
condy
#8972 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vidim da bez obzira sto su tezi uvjeti za voznju u ovom zimskom periodu, vozaci se ne vezu. Kad je bilo snijega i poledice, po gradu se vecinom i dalje ne vezu. To bi definitivno trebalo poceti kaznjavati bez presedana, kao i lose gume ako su na autu. Ne znam da je nekog policija kaznila na losim zimskim gumama. Guma potrosena, sara izlizana i glatka kao na ljetnim, i to je za kazne jer ugrozava sigurnost drugih na cesti.
- Romeo 80
#8973 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma 100%! Ljudi nisu svjesni koliko dobra guma znači. A pogotovo vlasnici raznih terenaca misle da im je pogon na sva 4 garancija sigurnosti i da dobre gume nisu potrebne.tempuser wrote:Ja sam se nedavno vise napatio sa XC60 na losim zimskim gumama nego sa obicnim Kangoo-om na dobrim Eskimo, pogotovo nizbrdo.Romeo 80 wrote:
Potpisujem sve, ali hajde ti to objasni likovima poput onog dgl-aLjudi ne znaju voziti, a i gume su sigurno veliki faktor. Sa ispravnim autom, dobrim gumama u ovakvim uslovima se može skoro pa sasvim normalno voziti. I meni se abs upalio par puta do sad. Ljudi ne znaju kočiti
-
530i
#8974 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kvalitetni su i ovi sa ljetnim gumama što lance piče non-stop.
-
zdruzdjo
#8975 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma veliki problem ove zime sa losim gumama je sto su predhodne dvije zime bile aman ko proljece. I raja su se vecinom oslonila na ono "ma nece trebati garant ni ove zime".
Druga stvar su isto tako pocetnici koji su polozili u ove dvije godine bez snijega nisu vozili po ovakvim uslovima a isto tako su se pokupovala auta na ljetnim ili losim zimskim. Pa onda u dvije godine voznje po finom pokupovali svu pamet svijeta i prave se pametni.
Znaci lose gume a i neiskusni vozaci sa losim gumama i etoooo ga:
Treca brzina, srednja traka, 46km/h, pogled zakucan cvrsto za cestu, ruke grcevito na volanu i ugao pomjeranja glave +/- 2 stepena.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Druga stvar su isto tako pocetnici koji su polozili u ove dvije godine bez snijega nisu vozili po ovakvim uslovima a isto tako su se pokupovala auta na ljetnim ili losim zimskim. Pa onda u dvije godine voznje po finom pokupovali svu pamet svijeta i prave se pametni.
Znaci lose gume a i neiskusni vozaci sa losim gumama i etoooo ga:
Treca brzina, srednja traka, 46km/h, pogled zakucan cvrsto za cestu, ruke grcevito na volanu i ugao pomjeranja glave +/- 2 stepena.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk