Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Freamon Lester

#8951 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Klasican primjer loseg rada policije, a i organizatora. Za ovakve koncerte se moze fino zatvoriti staza koja ide pored Atletskog stadiona i obezbjediti parking uz naplatu na betonskim terenima iza teniskih. Ali mnogo je to zahmeta, pa nek se parkiraju ko u avliji. Ocekivati vise od domaceg prosjeka je nazalost uzaludno.
kamen spoticanja

#8952 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Casual's wrote:
nadžak wrote: Ma ne znam šta da kažem. Svi smo mi takvi, manje više. Kad nama nešto treba onda je kršenje propisa ono kao u granicama tolerancije i prihvatljivo.
Kad drugi istu stvar napravi onda se slomismo pozivanjem na poštivanje propisa. Ne znam, malo je tko danas po tom pitanju dosljedan i nije licemjeran.

Danas gledam na Smetovima, masa nas je sišla sa onog puta i parkirala auto na livadama pored. Sjedilo se, neko roštiljao, neko onako ljenčario.
Nedavno je bila ta situacija prikazana na Ze blogu, ono kao naš primitivizam i slično.

Pazi, da ne misliš da ja ovo tebi spočitavam zbog ovog što si zvao 122, nego onako pominjem da je kod nas tako genralno. Zaustavljanje, parkiranje, četiri žmigavca, mobitel, pojas, preticanja kojekakva i sl. Za sebe mislimo da možemo, sposobni smo to bez problema uradit, nije to problem i tako. :roll:
Image

Ovo je za svaku osudu. Smetovi su 7 km od grada, izletište pa se i očekuju auta na travi. Pokušali su to zaustaviti postavljanjem ograde, ali je raja prestala dolazit.
Nou nou...zelena povrsina je zelena i na smetovima i na kembridzu...da je bilo pameti i .uda jucer su eko inspektori mogli fino napuniti opstinsku kasu
Warashii

#8953 Re: Zeničani

Post by Warashii »

U kasabi nista novo.
kakavdanakneiskustvu

#8954 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamen spoticanja wrote:
Casual's wrote:
nadžak wrote: Ma ne znam šta da kažem. Svi smo mi takvi, manje više. Kad nama nešto treba onda je kršenje propisa ono kao u granicama tolerancije i prihvatljivo.
Kad drugi istu stvar napravi onda se slomismo pozivanjem na poštivanje propisa. Ne znam, malo je tko danas po tom pitanju dosljedan i nije licemjeran.

Danas gledam na Smetovima, masa nas je sišla sa onog puta i parkirala auto na livadama pored. Sjedilo se, neko roštiljao, neko onako ljenčario.
Nedavno je bila ta situacija prikazana na Ze blogu, ono kao naš primitivizam i slično.

Pazi, da ne misliš da ja ovo tebi spočitavam zbog ovog što si zvao 122, nego onako pominjem da je kod nas tako genralno. Zaustavljanje, parkiranje, četiri žmigavca, mobitel, pojas, preticanja kojekakva i sl. Za sebe mislimo da možemo, sposobni smo to bez problema uradit, nije to problem i tako. :roll:
Image

Ovo je za svaku osudu. Smetovi su 7 km od grada, izletište pa se i očekuju auta na travi. Pokušali su to zaustaviti postavljanjem ograde, ali je raja prestala dolazit.
Nou nou...zelena povrsina je zelena i na smetovima i na kembridzu...da je bilo pameti i .uda jucer su eko inspektori mogli fino napuniti opstinsku kasu

jbg,ne rade subotom
kamen spoticanja

#8955 Re: Zeničani

Rade rade
Freamon Lester

#8957 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

:-)
Not My Idea

#8958 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

U Hitnoj platim 15maraka mjerenje pritiska?! Obrazlozenje je da se od nove godine naplacuje sve sto nije hitno.
Za koji vrag mi placamo zdravstveno?
veliki_ah

#8959 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Isto što je vađenje krvi u porodičnoj 30 KM.. Pravdanje je da se ne plaća samo ako se ima dijagnoza.. Al kako ću znati imam li išta ako prvo ne izvadim krv :-)
nadžak

#8960 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Not My Idea wrote:U Hitnoj platim 15maraka mjerenje pritiska?! Obrazlozenje je da se od nove godine naplacuje sve sto nije hitno.
:shock: Pa ne vjerujem da je bilo gdje u privatnoj tolika cijena. Imam kolegu radi privatno, baš ću ga pitat.
Warashii

#8961 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Not My Idea wrote:U Hitnoj platim 15maraka mjerenje pritiska?! Obrazlozenje je da se od nove godine naplacuje sve sto nije hitno.
Da bi ljekari imali plate.
kamen spoticanja

#8962 Re: Zeničani

nadžak wrote:
:shock: Pa ne vjerujem da je bilo gdje u privatnoj tolika cijena. Imam kolegu radi privatno, baš ću ga pitat.
To je tako duze od godine dana
a radi se zbog pacijenata koji ne zele cekati kod svog ljekara porodicne medicine pa onda cekaju kraj radnog vremena i idu u hitno zbog ,uslovno receno,nehitnih stanja a onda tako popunjavaju kapacitete hitne sluzbe koja se onda ne moze baviti osnovnom djelatnosti
nadžak

#8963 Re: Zeničani

Post by nadžak »

kamen spoticanja wrote:
nadžak wrote:
To je tako duze od godine dana
a radi se zbog pacijenata koji ne zele cekati kod svog ljekara porodicne medicine pa onda cekaju kraj radnog vremena i idu u hitno zbog ,uslovno receno,nehitnih stanja a onda tako popunjavaju kapacitete hitne sluzbe koja se onda ne moze baviti osnovnom djelatnosti
Ajoj čovječe, pa kod nas uvijek ispašta onaj ko nije ni kriv ni dužan. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8964 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Zar u apoteci to nije par maraka?
channel10

#8965 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Bilo je marka ili dvije. Mislim da je i sad toliko.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#8966 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Jadni oni ne mogu se bavit svojim poslom :run: koji im je to tačno posao, jedenje bureka i kifli iz klasa?

A šta je sa ljudima ko što su moja mama npr, ambulanta radi svaki dan do 12, subotom i nedjeljom ne radi i neko zbog posla ne stigne u ambulantu do 12 i šta onda, mora ić' u hitnu platit, a uredno se odbija od plate za zdravstvo. Pa ne bih im dao pare nema tog boga, nek policiju zovu ali ne bih platio. Govna bahata.
kamen spoticanja

#8967 Re: Zeničani

Ne sporim da ima problema ali zamisli situaciju kad si u ,nedaj Boze, udesu s djecom a dezurni u hitnoj ima 35 penzionera i hipohondara koji su dosli po recept za redovnu terapiju ili nesto slicno...
nigdje na dunjaluku hitna pomoc ne radi nista sto nije urgentno...a kod nas zbog lose provedenog sistema porodicne medicine doktor u dezuri napravi 80 pregleda od kojih su u prosjeku 6 hitnih stanja...ne znam mozete li sebi docarat sta znaci napraviti 80 pregleda u jednoj dezuri...
to je katastrofa
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8968 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Da li postoji mogucnost da ambulante porodicne medicine rade duze i da im se uvedu dezure vikendom?
kamen spoticanja

#8969 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Da li postoji mogucnost da ambulante porodicne medicine rade duze i da im se uvedu dezure vikendom?
Postoji ali u ovim uslovima tesko
apsidejzi

#8970 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Kad udaris po dzepu onda sve samo od sebe dodje u red :D Lijepi zapad :)
Mustang1

#8971 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

29 stepeni? :D Ja se sjecam kad je ljeti prije 15.ak godina bilo 28 i nesnosljiva vrucina :D
ExNihilo

#8972 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Hebo majku, nema više proljeća. Direkt prelaz sa čiča zime na ljeto.
Partijaner

#8973 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Bas, previse je toplo za april.
kamen spoticanja

#8974 Re: Zeničani

ExNihilo wrote:Hebo majku, nema više proljeća. Direkt prelaz sa čiča zime na ljeto.
Koje zime?
Ci-Nick

#8975 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Mustang1 wrote:29 stepeni? :D Ja se sjecam kad je ljeti prije 15.ak godina bilo 28 i nesnosljiva vrucina :D
ako ne laže HMZ FBiH u 15 sati u Zenici je bilo 31 stepen a u Mostaru "samo" 28 stepeni.
Post Reply