mmaar wrote:
Nego cudi me da nisi tako zgrozen nad zlocinima cionistickog rezima i njegovih zapadnjackih zastitnika, prije svega SAD, Britanije i Francuske i njohovih turskih i arapskih marioneta
Ma ja, najbolje biti veći papa od pape. Pa Hamas kojem je način života borba protiv cionističkog režima, i koji sve živo mjere kroz to, je otkačio Assada. Još je možda imao razloga kao niko da ako ništa ostanu neutralni.
Diktatorski sirijski režim nikad nije bio ozbiljna prijetnja cionističkom režimu, pa i da je htio ne bi mogao biti.
Uostalom Bešar je na Sirijce ispucao u jednoj minuti više projektila nego što je i on i babo mu za pola vijeka kako na mrski cionistički režim tako i na sve ostale neprijatelje. I treba mu vjerovati kada govori o cionističko-američko-arapskoj zavjeri protiv njega.
I de odgovori bar na ono o Ratku Mladiću. Stvarno me živo zanima kako neko može imati stomak da ruske generale (doduše niko ih ne šljivi ni pet posto, ali eto motaju se po nekakvoj Dumi) koji spas od dosade traže u dodjeli nagrade Ratku Mladiću. Kako neko od tih likova ili politike koju između ostalih predstavljaju oni ili bar njihovi šefovi, dakle, kako može očekivati ozbiljan stav prema sirijskom ratu.
Oni su čovječe ublehaši. Sagnut će leđa za nekoga koje ginuo za pravoslavlje pa makar i prije 20 godina. Sasvim nebitno što je ratni zločinac, ali će do zadnje sekunde braniti diktatora kojeg osuđuje čitav muslimanski svijet. Takve treba uzeti za ozbiljno kada govore kako žele pomoći Sirijcima ???