Hadzija dize kreditO'zone wrote:Evo do kraja sljedeće godine nema više redukcijaaaaaa.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /170911088
A ne smije Hadžija lagati....
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Sodom1
#8951 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- orinoco
#8952 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ovu budaletinu na psihijatriju treba poslatiO'zone wrote:Evo do kraja sljedeće godine nema više redukcijaaaaaa.
- Roccohljup
#8953 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jupi.......jos samo 15 mjeseci patnje

- O'zone
- Globalni moderator
#8954 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
BINGO!mali_balon wrote:Pa iduca je izborna godina...pametnom je i isaret dosta....znaci ako se ne glasa za SDA mogli mi ostat bez vode skroz ....pajelO'zone wrote:Evo do kraja sljedeće godine nema više redukcijaaaaaa.
- zavezata-vreca
#8955 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/elmedin ... /160425102
eto od prosle godine clanak ... Deja vuu
- Bloo
- Globalna šefica
#8956 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nedavno ste predstavili plan investiranja u vodovodnu mrežu. Građane zanima kada mogu očekivati kraj redukcijama?zavezata-vreca wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/elmedin ... /160425102
Zadnje investicije u vodovodnu mrežu u KS imali smo u periodu 1997-2000. Zbog toga imamo strašne probleme, a drugi problem su nelegalni potrošači. Nemoguće je očekivati da redukcija ne bude u ovoj godini, a iz plana koji smo nedavno predstavili, koji podrazumijeva pet zahvata i investiranje četiri miliona KM, jasno je da mi možemo smanjiti te noćne redukcije na dva ili tri sata. Izdvojili smo dva miliona KM za detekciju stanja, a sa aranžmanom sa EBRD-om i prvom tranšom od 10 miliona KM, mi ćemo biti u mogućnosti rasporediti nekoliko ekipa koje će danonoćno raditi na sanaciji mreže. Tu nas je usporila i odluka Ustavnog suda FBiH koja je utvrdila da KS neustavno gazduje komunalnom privredom, ali to smo premostili.
To je smanjenje redukcija, ali kada se može očekivati njihov kraj?
Kraj redukcija, s obzirom na potencijal vode koji Sarajevo ima u iznosu od sedam miliona kubika, mi očekujemo polovinom naredne godine ili najkasnije krajem 2017. Tada bismo imali jednu stabilnu mrežu a onda bismo u 2018. išli sa njenom modernizacijom, uvodili bi nove mjerne aparate, aparate koji odmah prepoznaju problem... Mi smo godinu dana tu i rekli smo da ćemo to riješiti u našem mandatu i ako ne ispunimo obećanje bio bi to veliki neuspjeh.
ja bih mu sad sa ovim spamala inbox dok me SIPA ne privede
- zavezata-vreca
- drndalo
- JThomas
#8959 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
da potpuno zavrnu, njihovi glasači bi u svojim glavama smislili da može biti i gore ako se vlast promijeni...jes' da ne dolazi više nikako, ali ako oni ostanu možda poprave.
ovo je gore jednoumlje nego sjeverna koreja. jer imaš privid da nije. niko te ne tuče, ne privodi, ne zaljeva vodenim topovima, ne baca suzavac na tebe...ali sve to što pričaš, možeš okačiti mačku o rep protiv glasačke armije.
ovo je gore jednoumlje nego sjeverna koreja. jer imaš privid da nije. niko te ne tuče, ne privodi, ne zaljeva vodenim topovima, ne baca suzavac na tebe...ali sve to što pričaš, možeš okačiti mačku o rep protiv glasačke armije.
-
ado_sar
#8960 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sta se desava u hrasnom, od bajrama vise nemamo nego imamo vode. Evo i sada su je ugasili
-
dorkcic
#8961 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nema ni na Malti ni na Socijalnom.
-
Stihy
#8962 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ugašeno i na Nedžarićima 
-
eeeeeee
#8963 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Stihy wrote:Ugašeno i na Nedžarićima
dorkcic wrote:Nema ni na Malti ni na Socijalnom.

-
smijesni_ste
#8964 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Čengić Vila takodjer
-
walk_M-A-N
#8965 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Čudi ovakva tvrdnja od aktivnog forumaša.Dozer wrote:Trenutni premijer nema neke pretjerane veze s problemom vodosnabdijevanja Sarajeva, ali i te kakve veze ima njegova stranka i svi njegovi prethodnici iz te stranke, kao i svi oni iz te stranke koji su godinama unazad sjedili u Skupstini KS i (ne)radili sta su vec (ne)radili, opstruirajuci svaki prijedlog promjena i aktivnosti vezano za to...JThomas wrote:da, u stvarnosti su to oktroirane odluke i jedini pravi krivac u sadašnjosti je premijer.
Trenutni premijer je bio šef Kluba Sda prije, dakle osoba koja je sa predsjednikom stranke davala konačnu riječ za direktore i članove upravljačkih struktura.
Sve ove sada je sam postavio, što kao šef što kao premijer.
Ali jeste prefrigan. Čim je vidio peticiju i haos radi pucanja popravljene cijevi, odmah idu nova obećanja da će „sljedeće godine“ sve biti sređeno.
I naravno odmah se nađe pogodan medij koji prihod ostvaruje na tržištu da napravi taj intervju.
Ko nije gledao, večeras je na dnevniku Hayat bio odličan prilog o isticanju vode i lažima ViK.
I opet premijer koji mrtav-hladan kaže da su bezveze utrošili četiri miliona na pogrešno popravljanje a da će sada raditi kako kaže struka.
Zato ja imam manje vode zadnjih mjeseci nego ikad.
- medvjed23
#8966 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ta mogućnost da nesmetano (i uzalud) rondaš je haman jedini element demokratije koji je ovdje primijenjen kako trebaJThomas wrote:da potpuno zavrnu, njihovi glasači bi u svojim glavama smislili da može biti i gore ako se vlast promijeni...jes' da ne dolazi više nikako, ali ako oni ostanu možda poprave.
- orinoco
#8967 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Upravo tako! Denis Zvizdić, prije njega, i Elmedin Dino Konaković, grobari su Sarajeva u svakom smislu, jer su, po "komandnoj" političkoj odgovornosti bile i ostale osobe koje su se pitali i od kojih je zavisilo sve bitno u Sarajevu.walk_M-A-N wrote: Trenutni premijer je bio šef Kluba Sda prije, dakle osoba koja je sa predsjednikom stranke davala konačnu riječ za direktore i članove upravljačkih struktura.
Sve ove sada je sam postavio, što kao šef što kao premijer.
.
- Prpa.ba
#8968 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Hadzi-kifla laze kad zine. Kao uostalom i svi ostali clanovi mladomuslimanskog rezima.. 
- zavezata-vreca
#8969 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Najaca je raja na vik fb straci postavljajupitanja bogaraju a vikovci uz kafu citaju i smiju se

-
Stihy
#8970 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kaže mi komšija da su mu rekli da je strujni udar na Bačevu.
- zavezata-vreca
#8971 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
U jednoj od posljednjih obavijesti kazu jedan od razloga zavrCanja je i iskljucenje duznika ... Jebu nas Ovi samo tako.
- muha_sa
#8972 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
sad zavrnuli--tata ih jebal
- drndalo
#8973 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Strujni udar im je godinama, od kad ne placaju struju...Stihy wrote:Kaže mi komšija da su mu rekli da je strujni udar na Bačevu.
- DuckZz
#8974 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Meni drago što nema deVo, pogotovo kad vidim kako Starci psuju preko telefona "hjoooj sine suti ne pitaj nista".
A kad su izbori, "Suti i glasaj za ovog jarana, dat ce ti petobu, nije bitno koja je stranka ne pametuj vise"
Jos da struje nesta i mozda koji cunami, samo nek se sve raspada, sve mi odgovara, ako već nema poginulih sve može nek se nešto dešava do izbora
A kad su izbori, "Suti i glasaj za ovog jarana, dat ce ti petobu, nije bitno koja je stranka ne pametuj vise"
Jos da struje nesta i mozda koji cunami, samo nek se sve raspada, sve mi odgovara, ako već nema poginulih sve može nek se nešto dešava do izbora
- P308
#8975 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nikakvog obavjestenja