Super ako je to logika i volja vecine to znaci da mozemo hladno klimnuti glavom kad Dodik raspise referendum i bude postovao volju vecine koja ce 1000000% se izjasniti da nece da zivi u ovoj drzavi. Sta cemo sad? Ne moze se volja vecine primjenjivati samo onda kad ti odgovara. Tacno je da je vecina Bosnjaka se odlucila za vjeronauk ali i ne toliko mali broj onih koji to ne zele. Na koji ce vjeronauk ici djeca iz mjesanih brakova? Ili njih treba na savki moguci nacin istjerati iz BiH da bi vecina uzivala. Pusti se suplje price i propagiranja onog sto ti odgovara. Meni odgovara da onaj ko hoce uci vjeronauk ali isto tako onaj koji nece, ako se busas sa onim "multi" i "demokratijom Bosnjaka",onda mu to omoguci. Najveci je problem sto ovdje niti jedan od tri vecinska naroda demokratiju tumaci onako kako mu odgovara i ono "vecinski" iskoristava maksimalno na ustrb manjinskih.osrbih_do_groba wrote:Ne. Nego u njegovoj samovolji. Demokracija znaci izmedju ostalog i uvazavanje vecine. Velika, ogromna, vecina gradjana Kantona Sarajevo je kroz ankete u skolama rekla DA VJERONAUK U SKOLAMA I DA OCJENE IZ VJERONAUKA. Ovo je ministar morao cuti, vidjeti i ispostovati. Ako bi pojedinic ili manje grupe mogli tako intervernirati u bilo ,kojoj oblasti to bi bilo tragicno. Evo npr. ja necu da moje dijete pohadja nastavu iz muzickog?! Treba li i da djeca koja eventualno vole muzicko, zbog mog djeteta budu onemoguceni u pohadjanju istog?! Prestanite se vise zajebavati o toj verinauci. DRZAVA BIH JE PREUZELA TU OBVEZU i nemoze je usrani Suljagic ukidati. Jel to Suljagicu odobreno da krsi obveze drzave? Ne svidja mi se navodni uzrok zbog kojeg je otisao, jer prijetnja je ozbiljna stvar, ali je zbog ignorisanja zelje ubjedljive3 vecine roditelja davno trebao otici.
SDP
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#8951 Re: SDP
- quasar
#8952 Re: SDP
Zaboravljaju ove demokrate da je prava demokratija kad u stvari vecina postuje potrebe manjine.hrasno38 wrote:Super ako je to logika i volja vecine to znaci da mozemo hladno klimnuti glavom kad Dodik raspise referendum i bude postovao volju vecine koja ce 1000000% se izjasniti da nece da zivi u ovoj drzavi. Sta cemo sad? Ne moze se volja vecine primjenjivati samo onda kad ti odgovara. Tacno je da je vecina Bosnjaka se odlucila za vjeronauk ali i ne toliko mali broj onih koji to ne zele. Na koji ce vjeronauk ici djeca iz mjesanih brakova? Ili njih treba na savki moguci nacin istjerati iz BiH da bi vecina uzivala. Pusti se suplje price i propagiranja onog sto ti odgovara. Meni odgovara da onaj ko hoce uci vjeronauk ali isto tako onaj koji nece, ako se busas sa onim "multi" i "demokratijom Bosnjaka",onda mu to omoguci. Najveci je problem sto ovdje niti jedan od tri vecinska naroda demokratiju tumaci onako kako mu odgovara i ono "vecinski" iskoristava maksimalno na ustrb manjinskih.osrbih_do_groba wrote:Ne. Nego u njegovoj samovolji. Demokracija znaci izmedju ostalog i uvazavanje vecine. Velika, ogromna, vecina gradjana Kantona Sarajevo je kroz ankete u skolama rekla DA VJERONAUK U SKOLAMA I DA OCJENE IZ VJERONAUKA. Ovo je ministar morao cuti, vidjeti i ispostovati. Ako bi pojedinic ili manje grupe mogli tako intervernirati u bilo ,kojoj oblasti to bi bilo tragicno. Evo npr. ja necu da moje dijete pohadja nastavu iz muzickog?! Treba li i da djeca koja eventualno vole muzicko, zbog mog djeteta budu onemoguceni u pohadjanju istog?! Prestanite se vise zajebavati o toj verinauci. DRZAVA BIH JE PREUZELA TU OBVEZU i nemoze je usrani Suljagic ukidati. Jel to Suljagicu odobreno da krsi obveze drzave? Ne svidja mi se navodni uzrok zbog kojeg je otisao, jer prijetnja je ozbiljna stvar, ali je zbog ignorisanja zelje ubjedljive3 vecine roditelja davno trebao otici.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8953 Re: SDP
Čekajte, opet principi tipa švedski sto, biram šta želim
Dakle, kad je volja većine da izabere jednu stranku, ta stranka sprovodi svoju politiku, pa "kome se sviđa kome se ne sviđa", ali je sprovodi i "nije tačno da treba raditi za sve građane", a sad odjednom nije bitna volja većine kad se radi o nečem drugom. Pa, drugovi ili jedno ili drugo
Inače, slažem se da većina nije = da je nešto ispravno.
Dakle, kad je volja većine da izabere jednu stranku, ta stranka sprovodi svoju politiku, pa "kome se sviđa kome se ne sviđa", ali je sprovodi i "nije tačno da treba raditi za sve građane", a sad odjednom nije bitna volja većine kad se radi o nečem drugom. Pa, drugovi ili jedno ili drugo
Inače, slažem se da većina nije = da je nešto ispravno.
- Corto Maltese
#8954 Re: SDP
Sve je to tačno, ali nebitno za temu. Ja sam recimo radikalniji od bivšeg ministra, i smatram da vjeronauk treba, ne samo izbrisati iz prosjeka ocjena, nego potpuno izbaciti iz javnog obrazovanja. Samo, ukoliko odlučim da krenem u tu akciju, Emir Suljagić će biti zadnji kome bih dopustio da me zastupa. Ustvari, molio bih Boga (kako ironično), da je što više takvih na suprotnoj strani.hrasno38 wrote:Super ako je to logika i volja vecine to znaci da mozemo hladno klimnuti glavom kad Dodik raspise referendum i bude postovao volju vecine koja ce 1000000% se izjasniti da nece da zivi u ovoj drzavi. Sta cemo sad? Ne moze se volja vecine primjenjivati samo onda kad ti odgovara. Tacno je da je vecina Bosnjaka se odlucila za vjeronauk ali i ne toliko mali broj onih koji to ne zele. Na koji ce vjeronauk ici djeca iz mjesanih brakova? Ili njih treba na savki moguci nacin istjerati iz BiH da bi vecina uzivala. Pusti se suplje price i propagiranja onog sto ti odgovara. Meni odgovara da onaj ko hoce uci vjeronauk ali isto tako onaj koji nece, ako se busas sa onim "multi" i "demokratijom Bosnjaka",onda mu to omoguci. Najveci je problem sto ovdje niti jedan od tri vecinska naroda demokratiju tumaci onako kako mu odgovara i ono "vecinski" iskoristava maksimalno na ustrb manjinskih.osrbih_do_groba wrote:Ne. Nego u njegovoj samovolji. Demokracija znaci izmedju ostalog i uvazavanje vecine. Velika, ogromna, vecina gradjana Kantona Sarajevo je kroz ankete u skolama rekla DA VJERONAUK U SKOLAMA I DA OCJENE IZ VJERONAUKA. Ovo je ministar morao cuti, vidjeti i ispostovati. Ako bi pojedinic ili manje grupe mogli tako intervernirati u bilo ,kojoj oblasti to bi bilo tragicno. Evo npr. ja necu da moje dijete pohadja nastavu iz muzickog?! Treba li i da djeca koja eventualno vole muzicko, zbog mog djeteta budu onemoguceni u pohadjanju istog?! Prestanite se vise zajebavati o toj verinauci. DRZAVA BIH JE PREUZELA TU OBVEZU i nemoze je usrani Suljagic ukidati. Jel to Suljagicu odobreno da krsi obveze drzave? Ne svidja mi se navodni uzrok zbog kojeg je otisao, jer prijetnja je ozbiljna stvar, ali je zbog ignorisanja zelje ubjedljive3 vecine roditelja davno trebao otici.
Na svojoj strani bih volio imati jake, spretne i sposobne.
Bahate prepuštam neprijatelju.
- viva_castro
#8955 Re: SDP
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1112 ... r-suljagic
Pogledati 6:30 min. Suljagić govori protiv novog popisa. To bi objasnilo sukob sa SDP-om.
Ne podržavam ono njegovo prvobitno sa vjeronaukom ali ovo nije način da se povuče jedan ministar, ma koliko meni ne bio drag.
Njegovo neslaganje u SDP-u sigurno nema veze sa tim jer nemoguće je da se svi o svemu slažu u partiji, ali partija prema vani djeluje jedinstveno. Mislim da je Suljagićeva odluka inicirana od njegove supruge i mislim da je to uradio zbog nje i djeteta (ako ga ima).
Pogledati 6:30 min. Suljagić govori protiv novog popisa. To bi objasnilo sukob sa SDP-om.
Ne podržavam ono njegovo prvobitno sa vjeronaukom ali ovo nije način da se povuče jedan ministar, ma koliko meni ne bio drag.
Njegovo neslaganje u SDP-u sigurno nema veze sa tim jer nemoguće je da se svi o svemu slažu u partiji, ali partija prema vani djeluje jedinstveno. Mislim da je Suljagićeva odluka inicirana od njegove supruge i mislim da je to uradio zbog nje i djeteta (ako ga ima).
-
popajic
#8956 Re: SDP
Ti je shvatas kao kontradiktornu sto ne znaci da ona to i jeste .Corto Maltese wrote:Saopštenje je prepuno kontradiktornosti. Najjače je to što Emir tvrdi da nije spreman da popusti pritiscima, a samu ostavku predstavlja kao popuštanje pod pritiskom.
Da nije dao ostavku doveo bi se u situaciju da popusti pritiscima , jer ocigledno nije imao apsolutnu podrsku vlastite stranke sto je vise nego ogavno...a , opet...u sveopstem politickom kurvaluku ne znam uopste sto me ista od ovoga cudi ili iznenadjuje .
Medju raznoraznim interesima prisutnim na BIH "politickoj" sceni ja svakodnevno vidim sve manje interesa da se radi u interesu drzave .
Debelo placamo ublehase , sve, bez izuzetka , da nam kradu pravo na iole normalan zivot.Kakvi smo mi debili
- novi.dan.nova.nafaka
#8957 Re: SDP
quasar wrote:Zaboravljaju ove demokrate da je prava demokratija kad u stvari vecina postuje potrebe manjine.
E baš ti hvala kad si nas prosvijetlio. Mislim, ono, čemu onda izbori - izađi na ulicu, anketiraj 2-3 slučajna prolaznika i formiraj vladu...
- vee-jay
#8958 Re: SDP
postavi mi to pitanje za nekih dvadeset godina, mozda se vise necu sjetiti ni bombi u kolima polticara i reportera u BiH, ni ubistva sefa drzave u Srbiji, ni ubistva sefa novina u Hrvatskoj. a onda posto pricamo o prvom politicaru koji je nakon dolaska na vlast tematizirao vjeru mozda bi se covjek mogao sjetiti naoruzanog teroriste ispred ambasade usa u sarajevu, mozda se neko sjeti bombasa teroriste u bugojnu, mozda se neko sjeti napada vjere na homoseksualce u sred sarajeva. a onda posto pricamo o prvoj "komunjari" koja tematizira vjeru, mozda bi se mogli i sjetiti toga sta se "komunjarama" desavalo na svim stranama nakon dolaska vjere na vlast (koja je, kao sto se da primjetiti, ustvari jos uvijek na vlasti).detroit-mercy wrote:Bogati koji je to jos politicar u BiH pao pokesen metkom radi politikevee-jay wrote:Kolika je vjerovatnocadetroit-mercy wrote: Bog te, pa Hobami non stop prijete, te pisam te mailovia da ne govorimo o ovoj sitnoj buraniji tipa lokalna administracija
. Pa njima se majke hebu i u mnogo vecim demokracijama od nasih
.
a) kada se u obzir uzme citav trend desavanja i tema oko Suljagica
b) kada se u obzir uzme trend desavanja u vezi islamskog radikalizma/terorizma u BiH
c) i kada se uzme u obzir stepen mehanizma sigurnosti u BiH koji je u takvim slucajevima moguc
da se jedna od tih prijetnji realizuje?
Mozemo se mi sprdati na forumu oko citave ove situacije, cinjenica je ipak da je situacija za Suljagica postala licna. Da li je stolica u Kantonu SA vrijedna zivota?
Mislim na Mileta se non stop pokusavaju atentati ali nista ozbiljno.
Btw, hebes SDP i Suljagica, ima na Ljubav i Sex interesantnija tema.
zar treba covjek pasti mrtav da shvatimo da je situacija ozbiljna. izgleda, nista iz proslosti nismo naucili, gdje god bili.
- novi.dan.nova.nafaka
#8959 Re: SDP
Kad već idemo tako daleko, da se prisjetimo svih žrtava krvavog komunizma ? Naravno, ne moramo ni spominjati da su tu vjernici bili prvi na tapeti...vee-jay wrote:.. a onda posto pricamo o prvoj "komunjari" koja tematizira vjeru, mozda bi se mogli i sjetiti toga sta se "komunjarama" desavalo na svim stranama nakon dolaska vjere na vlast (koja je, kao sto se da primjetiti, ustvari jos uvijek na vlasti)..
- Corto Maltese
#8960 Re: SDP
U takvoj situaciji, običaj je sljedeći:popajic wrote:Ti je shvatas kao kontradiktornu sto ne znaci da ona to i jeste .Corto Maltese wrote:Saopštenje je prepuno kontradiktornosti. Najjače je to što Emir tvrdi da nije spreman da popusti pritiscima, a samu ostavku predstavlja kao popuštanje pod pritiskom.
Da nije dao ostavku doveo bi se u situaciju da popusti pritiscima , jer ocigledno nije imao apsolutnu podrsku vlastite stranke sto je vise nego ogavno...a , opet...u sveopstem politickom kurvaluku ne znam uopste sto me ista od ovoga cudi ili iznenadjuje .
Medju raznoraznim interesima prisutnim na BIH "politickoj" sceni ja svakodnevno vidim sve manje interesa da se radi u interesu drzave .
Debelo placamo ublehase , sve, bez izuzetka , da nam kradu pravo na iole normalan zivot.Kakvi smo mi debili
1. "Zbog različitih pogleda na... bla, bla, bla... dajem ostavku. Svom nasljedniku želim sve najbolje... bla, bla, bla", ili
2. "Bez obzira na sve postavljene prepreke, i nedostatak podrške, ostajem da završim započeto, bla, bla, bla"
Emir se spetljao u naporima da sebe predstavi i kao žrtvu i kao heroja. Naravno, postoje situacije u kojima se može biti i žrtva i heroj, postoje i porazi koji se mogu pretvoriti u pobjede. Logika po kojoj ćeš javno podlijeći pritisku, a u isto vrijeme zadržati oreol nekoga ko pred pritiscima ne popušta, to već ne postoji
Last edited by Corto Maltese on 10/02/2012 21:46, edited 1 time in total.
- viva_castro
#8961 Re: SDP
Corto Maltese wrote:U takvoj situaciji, običaj je sljedeći:popajic wrote:Ti je shvatas kao kontradiktornu sto ne znaci da ona to i jeste .Corto Maltese wrote:Saopštenje je prepuno kontradiktornosti. Najjače je to što Emir tvrdi da nije spreman da popusti pritiscima, a samu ostavku predstavlja kao popuštanje pod pritiskom.
1. "Zbog različitih pogleda na... bla, bla, bla... dajem ostavku. Svom nasljedniku želim sve najbolje... bla, bla, bla", ili
2. "Bez obzira na sve postavljene prepreke, i nedostatak podrške, ostajem da završim započeto, bla, bla, bla"
Emir se spetljao u naporima da sebe predstavi i kao žrtvu i kao heroja. Naravno, postoje situacije u kojima se može biti i žrtva i heroj, postoje i porazi koji se mogu pretvoriti u pobjede. Logika po kojoj ćeš javno podlijeći pritisku, a u isto vrijeme zadržati oreol nekoga ko pred pritiscima ne popušta, to ne postoji
Eto sad ce mozda u Našu stranku pa ćeš ga moći i hvaliti.
Ja ga ne gotivim ali ne kontam kako te ovi ljudi trpe na forumu, kad god dođem ti baljezgaš neke gluposti kontra SDP-a.
- Corto Maltese
#8962 Re: SDP
Ako ti možeš samog sebe otrpiti, onda su sva čuda moguća.viva_castro wrote:Corto Maltese wrote:U takvoj situaciji, običaj je sljedeći:popajic wrote: Ti je shvatas kao kontradiktornu sto ne znaci da ona to i jeste .
Emir se spetljao u naporima da sebe predstavi i kao žrtvu i kao heroja. Naravno, postoje situacije u kojima se može biti i žrtva i heroj, postoje i porazi koji se mogu pretvoriti u pobjede. Logika po kojoj ćeš javno podlijeći pritisku, a u isto vrijeme zadržati oreol nekoga ko pred pritiscima ne popušta, to ne postoji
Eto sad ce mozda u Našu stranku pa ćeš ga moći i hvaliti.
Ja ga ne gotivim ali ne kontam kako te ovi ljudi trpe na forumu, kad god dođem ti baljezgaš neke gluposti kontra SDP-a.
Last edited by Corto Maltese on 10/02/2012 21:51, edited 1 time in total.
- quasar
#8963 Re: SDP
Opravdano je ubijati "komunjare"?novi.dan.nova.nafaka wrote:Kad već idemo tako daleko, da se prisjetimo svih žrtava krvavog komunizma ? Naravno, ne moramo ni spominjati da su tu vjernici bili prvi na tapeti...vee-jay wrote:.. a onda posto pricamo o prvoj "komunjari" koja tematizira vjeru, mozda bi se mogli i sjetiti toga sta se "komunjarama" desavalo na svim stranama nakon dolaska vjere na vlast (koja je, kao sto se da primjetiti, ustvari jos uvijek na vlasti)..
-
kojeime
#8964 Re: SDP
Da, ali to su bila mracna vremena tamnog vilajeta. Danas je sloboda i demokratija s postovanjem ljudskih prava i sloboda...novi.dan.nova.nafaka wrote:Kad već idemo tako daleko, da se prisjetimo svih žrtava krvavog komunizma ? Naravno, ne moramo ni spominjati da su tu vjernici bili prvi na tapeti...vee-jay wrote:.. a onda posto pricamo o prvoj "komunjari" koja tematizira vjeru, mozda bi se mogli i sjetiti toga sta se "komunjarama" desavalo na svim stranama nakon dolaska vjere na vlast (koja je, kao sto se da primjetiti, ustvari jos uvijek na vlasti)..
Pa da se vratimo unazad. Komunizam je kako mi se cini i nastao kao ideja oslobadjanja od kapitalisticko-feudalno-klerikalno-... ugnjetavanja radnika i ljudi uopste. Ali to nije tema.
Meni SDP danas lici nabilo kog predsjednika SAD-a. Prvi mandat ne smije nista veliko uraditi jer se boji da ne osvoji drugi mandat. Kada osvoji drugi mandat, onda vise i nije bitno da nesto veliko uradi, a i dodje vrijeme za vracanje dugova (neko je ipak finansirao kampanju). SDP ima izgovor da ne moze nista uraditi jer su ipak u koaliciji pa ne zavisi od njih. A da nesto pokusaju ne ide, gdje ces se zamjeriti koalicionim partnerima. A i neki ljudi su finansirali kampanje, pa ne nije pristojno raditi stvari koji ce ugroziti interese finansijera. Narocito ako ce rezultat tog rada biti samo makar malo pravedniji zivot gradjana i nista vise.
- Dammme
#8965 Re: SDP
Mene samo interesuje koliko su godina imali 92-e ovi koji spominju "obavezu koju je preuzela država BiH"?
Pa država BiH je STVORENA na referendumu 29.2. i 1.3. 1992. između ostalog zato što su njeni građani glasali za SEKULARNU BiH.
Oni koji su tada imali dovoljno godina se odlično sjećaju kampanje za Referendum.
I sada je nekakav ugovor bitniji od volje skoro 2/3 građana BiH pokazane na referedumu, na osnovu kojeg je stvorena država?
Čudna je djeco ta vaša demokratija, baš čudna.
Pa država BiH je STVORENA na referendumu 29.2. i 1.3. 1992. između ostalog zato što su njeni građani glasali za SEKULARNU BiH.
Oni koji su tada imali dovoljno godina se odlično sjećaju kampanje za Referendum.
I sada je nekakav ugovor bitniji od volje skoro 2/3 građana BiH pokazane na referedumu, na osnovu kojeg je stvorena država?
Last edited by Dammme on 10/02/2012 22:32, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#8966 Re: SDP
!? Ja sam ateista sa dna kace, sekularac u trećem koljenu, bio na referendumu, glasao, i mogu se zakleti da je moj glas otišao za nezavisnu i jedinstvenu BiH, slabo se ko sekularizmom bavio tih danaDammme wrote:Mene samo interesuje koliko su godina imali 92-e ovi koji spominju "obavezu koju je preuzela država BiH"?
Pa država BiH je STVORENA na referendumu 28.2. i 1.3. 1992. između ostalog zato štu njeni građani glasali za SEKULARNU BiH.
-
kojeime
#8967 Re: SDP
Taj izraz ,"komunjare", ima svoju svrhu. Dakle prvo treba dehumanizovati neprijatelja. Kod "svojih" stvoriti sliku da neprijatelji nisu ljudi vec niza bica. Tako su u 2. Svjetskom ratu na primjer Japanci prikazivali Amerikance kao ogromna cudovista koja unistavaju sve pred sobom, Amerikanci prikazivali Japance kao zubate kreature koje sijeku macevima, nacisti prikazivali jevreje kao pacove, itd. sve u cilju dehumanizacije, to jeste u svijesti svojih ljudi oduzeti neprijatelju sve atribute covjeka. Kada se to uradi, puno je lakse ubiti neprijatelja, jer podsvjesno se ne ubija covjek vec nesto cudovisno, nesto nehumano, neljudski.quasar wrote:Opravdano je ubijati "komunjare"?novi.dan.nova.nafaka wrote:Kad već idemo tako daleko, da se prisjetimo svih žrtava krvavog komunizma ? Naravno, ne moramo ni spominjati da su tu vjernici bili prvi na tapeti...vee-jay wrote:.. a onda posto pricamo o prvoj "komunjari" koja tematizira vjeru, mozda bi se mogli i sjetiti toga sta se "komunjarama" desavalo na svim stranama nakon dolaska vjere na vlast (koja je, kao sto se da primjetiti, ustvari jos uvijek na vlasti)..
Ta dehumanizacija se moze izvrsiti slikom, tonom i rijecju. Izraz "komunjare" je dehumanizacije rijecima. Dakle koristenje izraza "komunjare" nema za cilj da se uputi uvreda onome na koga se taj izraz odnosi, vec da se ta osoba dehumanizuje, da se prikaze ne kao covjek, vec kao nize bice. To jeste, koristenje izraza kao sto su "komunjare" je vodjenje specijalnog rata, dakle ne rata oruzijem, ali cilj je isti, poraziti i unistiti neprijatelja.
Last edited by kojeime on 10/02/2012 22:00, edited 1 time in total.
- Dammme
#8968 Re: SDP
Šta i? Ako se ne sjećaš kampanje " za nezavisnu, jedinstvenu, sekularnu, nedjeljivu (možda sam još šta zaboravio)", onda je to tvoj problem.Corto Maltese wrote:!? Ja sam ateista, sekularac sa dna kace, bio na referendumu, glasao, i mogu se zakleti da je moj glas otišao za nezavisnu i jedinstvenu BiH, slabo se ko sekularizmom bavio tih danaDammme wrote:Mene samo interesuje koliko su godina imali 92-e ovi koji spominju "obavezu koju je preuzela država BiH"?
Pa država BiH je STVORENA na referendumu 29.2. i 1.3. 1992. između ostalog zato štu njeni građani glasali za SEKULARNU BiH.
A problem svih onih koji su između ostalog glasali i za SEKULARNU BiH je što ih je očigledno neko dobro za.ebo.
A zašto je bila i sekularna u kampanji, pa zato što se u to doba jedan dobar dio države kleo u to "da nije nacionalista" i zato što je to donosilo dodatne glasove.
Last edited by Dammme on 10/02/2012 22:33, edited 1 time in total.
- stochar
#8969 Re: SDP
ko imalo poznaje Suljagica ili ga je gled'o bar dva puta na TV-u, i ko zna bar dio onoga sto je covjek prozivio, zna da se taj lik ne bi uplasio jednog metka, i da bi se radije potuk'o s tim ko mu je metak posl'o go do pasa nasred Ferhadije nego da se povuce. ako ga je ista moglo povuci, to je visa unutarstranacka sila, vrlo jednostavno...viva_castro wrote:http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1112 ... r-suljagic
- Corto Maltese
#8970 Re: SDP
Ipak bih rekao da je tvoj je problem što veću pažnju pridaješ kampanji, a ne samom referendumskom pitanju. Ako ćemo se sjećati kampanje, možemo pričati i o muzičarima koji su nam pokazivali krovove Sarajeva uz riječi: "Ne dajte da ovo nestane", pa se ispalili prvim avionom, lažnih reformista koji su preko noći postajali pravi Četnici, Ustaše i Balije i još mnogih parola koje je pojelo vrijema. Bilo je to vrijeme velikih ideala, praćenih velikim ublehama. Ali nebitno, BiH i ovako, po ustavu jeste sekularna država, tako da davanje te aure referendumu iz marta '92. godine je besmisleno. Iskreno, ne poznajem nikoga ko je na referendum izašao da izrazi podršku sekularizmu. Svi koje znam su glasali upravo za ono što je bilo sadržano u referendumskom pitanju- jedinstvenu i nedjeljivu BiH, svih njenih naroda i građana. Sekularizam se podrazumijevao. Zato ga nije ni trebalo stavljati na listić.Dammme wrote:Šta i? Ako se ne sjećaš kampanje " za nezavisnu, jedinstvenu, sekularnu, nedjeljivu (možda sam još šta zaboravio)", onda je to tvoj problem.Corto Maltese wrote:!? Ja sam ateista, sekularac sa dna kace, bio na referendumu, glasao, i mogu se zakleti da je moj glas otišao za nezavisnu i jedinstvenu BiH, slabo se ko sekularizmom bavio tih danaDammme wrote:Mene samo interesuje koliko su godina imali 92-e ovi koji spominju "obavezu koju je preuzela država BiH"?
Pa država BiH je STVORENA na referendumu 28.2. i 1.3. 1992. između ostalog zato štu njeni građani glasali za SEKULARNU BiH.
A problem svih onih koji su između ostalog glasali i za SEKULARNU BiH je što ih je očigledno neko dobro za.ebo.
A zašto je bila i sekularna u kampanji, pa zato što se u to doba jedan dobar dio države kleo u to "da nije nacionalista" i zato što je to donosilo dodatne glasove.
Last edited by Corto Maltese on 10/02/2012 22:16, edited 2 times in total.
-
VjecitiStudent
#8971 Re: SDP
Sljedecih dana mozemo ocekivati i postepeno zatvaranje skola u BIH, rijetko koja je prosla bez dojave o podmetnutoj bombi.
- Control panel
#8972 Re: SDP
plain vanilla wrote:sad ce svako da se javi sa saopcenjem/priopcenjem, kolumnom, analizom... a sutili ovih par dana
joj koji lesinari
- veljaca
#8973 Re: SDP
Vidi ovo:veljaca wrote:Pretjerujes ... ali stvarno .....VjecitiStudent wrote:Da sutra anketiras gradjane Sarajeva, 99% bi ih izbacilo matematiku iz skolskog programa.osrbih_do_groba wrote:Ne. Nego u njegovoj samovolji. Demokracija znaci izmedju ostalog i uvazavanje vecine. Velika, ogromna, vecina gradjana Kantona Sarajevo je kroz ankete u skolama rekla DA VJERONAUK U SKOLAMA I DA OCJENE IZ VJERONAUKA. Ovo je ministar morao cuti, vidjeti i ispostovati. Ako bi pojedinic ili manje grupe mogli tako intervernirati u bilo ,kojoj oblasti to bi bilo tragicno. Evo npr. ja necu da moje dijete pohadja nastavu iz muzickog?! Treba li i da djeca koja eventualno vole muzicko, zbog mog djeteta budu onemoguceni u pohadjanju istog?! Prestanite se vise zajebavati o toj verinauci. DRZAVA BIH JE PREUZELA TU OBVEZU i nemoze je usrani Suljagic ukidati. Jel to Suljagicu odobreno da krsi obveze drzave? Ne svidja mi se navodni uzrok zbog kojeg je otisao, jer prijetnja je ozbiljna stvar, ali je zbog ignorisanja zelje ubjedljive3 vecine roditelja davno trebao otici.
Univerziteti u Velikoj Britaniji će morati izbaciti matematiku
Univerziteti u Velikoj Britaniji će izgleda morati izbaciti matematiku sa liste dodiplomskih i postdiplomskih kurseva, jer se studenti i njihovi profesori ne mogu nositi s njom.
Dugogodišnje neadekvatno matematičko obrazovanje dovelo je u pitanje budućnost privrede u toj zemlji, navode britanski mediji.
Univerziteti su prisiljeni da izbace matematiku, kako bi studenti mogli diplomirati, uključujući studije ekonomije, psihologije i društvenih nauka. Navodi se kako veliki broj studenata nije u stanju da riješi komplicirane matematičke zadatke, ali da ih profesori svejedno uporno poučavaju tome.
Ugled diplomiranih studenata univerziteta u ovoj zemlji je sada stavljen pod znak pitanja, tvrdi se u izvještaju "Rješavanje problema matematike", koji je objavila lobistička grupa RSA.
Nakon što su sagledali kakva je situacija kada je u pitanju obrazovanje iz matematike u drugim zemljama, autori izvještaja su otkrili da je matematika u britanskim školama potpuno "neprikladna za praktičnu upotrebu". Navodi se također i da britanski univerziteti ne drže korak s međunarodnim standardima.
Neki univerziteti u svojim oglašavanjima uopće više i ne navode kakvo je matematičko predznanje potrebno za izučavanje pojedinih predmeta, a sve zbog straha da će ih kandidati unaprijed odbaciti.
U izvještaju se dalje navodi kako su na univerzitetima marginalizirali matematički sadržaj, samo zato što studenti "nisu sposobni savladati gradivo". RSA sugeriše da bi svi studenti do 18 godine trebali biti sposobni slušati predavanja iz matematike te da bi se trebala uvesti "matematika za građanstvo".
---------------------------------------------
Zato bez anketa ....
- novi.dan.nova.nafaka
#8974 Re: SDP
quasar wrote:Opravdano je ubijati "komunjare"?novi.dan.nova.nafaka wrote:Kad već idemo tako daleko, da se prisjetimo svih žrtava krvavog komunizma ? Naravno, ne moramo ni spominjati da su tu vjernici bili prvi na tapeti...vee-jay wrote:.. a onda posto pricamo o prvoj "komunjari" koja tematizira vjeru, mozda bi se mogli i sjetiti toga sta se "komunjarama" desavalo na svim stranama nakon dolaska vjere na vlast (koja je, kao sto se da primjetiti, ustvari jos uvijek na vlasti)..
Nećemo toliko nisko ići...
SDP-u želim da izaberu ministra koji će uvažavati volju i prava većine i manjine, a g-dinu Suljagiću, poznatom i kao ženomlat, svu sreću u doktorskoj karijeri.
I da, nagradno pitanje, na koje bi da smo u Engleskoj, kladionice već kvote objavile: možemo li očekivati knjigu od dr. Suljagića u kojoj će iznijeti ponešto prljavog veša SDP-a ?
- Dammme
#8975 Re: SDP
Znam ja majstore odlično šta je stajalo na listiću. Zato sam rekao "u kampanji".Corto Maltese wrote:Ipak bih rekao da je tvoj je problem što veću pažnju pridaješ kampanji, a ne samom referendumskom pitanju. Ako ćemo se sjećati kampanje, možemo pričati i o muzičarima koji su nam pokazivali krovove Sarajeva uz riječi: "Ne dajte da ovo nestane", pa se ispalili prvim avionom, lažnih reformista koji su preko noći postajali pravi Četnici, Ustaše i Balije i još mnogih parola koje je pojelo vrijema. Bilo je to vrijeme velikih ideala, praćenih velikim ublehama. Ali nebitno, BiH i ovako, po ustavu jeste sekularna država, tako da davanje te aure referendumu iz marta '92. godine je besmisleno. Iskreno, ne poznajem nikoga ko je na referendum izašao da izrazi podršku sekularizmu. Svi koje znam su glasali upravo za ono što je bilo sadržano u referendumskom pitanju- jedinstvenu i nedjeljivu BiH, svih njenih naroda i građana. Sekularizam se podrazumijevao. Zato ga nije ni trebalo stavljati na listić.Dammme wrote:Šta i? Ako se ne sjećaš kampanje " za nezavisnu, jedinstvenu, sekularnu, nedjeljivu (možda sam još šta zaboravio)", onda je to tvoj problem.Corto Maltese wrote: !? Ja sam ateista, sekularac sa dna kace, bio na referendumu, glasao, i mogu se zakleti da je moj glas otišao za nezavisnu i jedinstvenu BiH, slabo se ko sekularizmom bavio tih dana
Riječ "sekularna" ne postoji u današnjem ustavu. Kampanja o kojoj govorim je bila kampanja zvaničnih organa Republike Bosne i Hercegovine, a ne ubleha Brege i lažnih Reformista.
Tada se možda sekularizam podrazumijevao, ali danas ga nema u ustavu, tako da je bitniji "ugovor".
I da, bilo je ljudi kojima je to "za sekularnu" bilo bitno. Ali ko ih je.e što su vjerovali kampanji državnih organa i što nisu dobro razmislili i pročitali pitanje prije nego su zaokružili ZA. Jelde?