Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
r_faruk

#8951 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

ma remziju ce oderati na onim njegovim skelama...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8952 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ima jedna sekunda u onom sezonskom trajleru kako u onim katakombama ispod oštrozimlja neki muškarci i žene nekog mlate... pretpostavljam da je to Remzi, jer največu jad nije donio Sansi i Starkovima nego njihovim podanicima, svako ko ga je krivo pogledao je oderan bio, a takvih je na sjeveru mnogo, kad Umberi s onom kočijom prilaze Oštrozimlju vidi se oderan čovjek na putu, ja mislim da je čitav put od oderanih ljudi... Ludi Kralj je za ovog psihopatu mala maca.
pici

#8953 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Pandakonda wrote:Valjda će održat svoju riječ :-)

Image

Image

Image

kolko vidim Davos je kod Meda a Brijana kod Riba... još samo da vidimo šta će Sansa sa Maloprstićem uraditi ako svi udare na Boltone, Karstarkove i Umbere onda ga Remzija glabinja ko onu jabuku
annoy

#8954 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

kokuz_sa wrote:vala sa Kallesi ovo malo poglupo uradise..

10-12 najjacih ljudi od svih sjede tu i ona ih sve zapali..kao prepali se na pocetku malo vatre..vala mogao je koji je zelio preci preko one vatrice i zadaviti je..ali ne..svi se razbjezali ko misevi..

mada mislim da ce onaj sto ju je prvi zarobio..biti joj novi :izet:
on je nesto bas zagleda
Da, prelosa scena s Dany, bas bezveze urađeno
I opet nesto na istu foru
Dosadna je

Najbolji dio epizode na Zidu
pici

#8955 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

pici wrote:ima jedna sekunda u onom sezonskom trajleru kako u onim katakombama ispod oštrozimlja neki muškarci i žene nekog mlate... pretpostavljam da je to Remzi, jer največu jad nije donio Sansi i Starkovima nego njihovim podanicima, svako ko ga je krivo pogledao je oderan bio, a takvih je na sjeveru mnogo, kad Umberi s onom kočijom prilaze Oštrozimlju vidi se oderan čovjek na putu, ja mislim da je čitav put od oderanih ljudi... Ludi Kralj je za ovog psihopatu mala maca.

Image

jedva nadjoh, paaaaaaa može biti i Dubrovnik pobuna puČanstva i da nekog umlaČuju do smrti a et tipujem na Remzija... meni lići na katakombe i na sjevernjake e sad, ma djelić sekunde je snimak jedva sam ga ufaćijo da skinem sliku...
sizifinho

#8956 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

dohakat ce remziiju dobre zene i jos bolja muzika
P308

#8957 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by P308 »

annoy wrote:
kokuz_sa wrote:vala sa Kallesi ovo malo poglupo uradise..

10-12 najjacih ljudi od svih sjede tu i ona ih sve zapali..kao prepali se na pocetku malo vatre..vala mogao je koji je zelio preci preko one vatrice i zadaviti je..ali ne..svi se razbjezali ko misevi..

mada mislim da ce onaj sto ju je prvi zarobio..biti joj novi :izet:
on je nesto bas zagleda
Da, prelosa scena s Dany, bas bezveze urađeno
I opet nesto na istu foru
Dosadna je

Najbolji dio epizode na Zidu
Za oboje:

Image

:D
pici

#8958 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

jebe se njega
karanana

#8959 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

kralj.
Juliuscezar

#8960 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Vojska Aryyna mi se cini skroz dobro opremljena, dobro im oklop izgleda plus koliko vidim koriste konje.

Sto se tice te opreme Sjevernjaci su najsiromasniji.

Rekose u epizodi kako Tyrellovi kontrolisu drugu najjacu vojsku u Kraljevstvu, ja licno sumnjam da bi Lanisterovi trenutno bili od Tyrellia, ipak su imali velike gubitke i iscrpljeni su ratom.
Cregan

#8961 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

pici wrote:
Pandakonda wrote:Valjda će održat svoju riječ :-)

Image

Image

Image

kolko vidim Davos je kod Meda a Brijana kod Riba... još samo da vidimo šta će Sansa sa Maloprstićem uraditi ako svi udare na Boltone, Karstarkove i Umbere onda ga Remzija glabinja ko onu jabuku
Vale moze podic oko 45 hiljada vojnika, ali vjerovatno ih nece sve povesti, ker bi bilo preskupo izdrzavati toliku vojsku. Znajuci Littlefinger-a nece on riskirati napad na Boltone sa malom vojskom, pa pretpostavljam da ce tu biti oko 15-20 hiljada vojnika od kojih ce vecina biti vitezovi. To bi trbalo biti vise nego dovoljno da sami sataru Boltone, Umbere i Kastarke.
animus

#8962 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

Jedva cekam da ribe i aryyini sjebu onog starog freya pa da zatvore kapiju boltonu kad krene bjezat sa sjevera. Oni zeljezni su velika nepoznanica. Imaju najbolju flotu brodova a pitanje je kome ce oni j... majku.
Cudi me da je ostalo samo 2000 vojnika kod divljaka. Spominjala se velika vojska kod divljana nesto kao dotrakiji a sad odjednom ostala brigada samo. Nije ih stanis toliko mogao unistiti onaj dan na zidu. Govorilo se da su veluka prijetnja kad su prosli zid a sad ispada da ih nema dovoljno ni da remziju potjeraju.
animus

#8963 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

Umberi su odani starkovima i nema sanse da se bore protiv Jona i Sanse. A skoro je isto i kod karstarkovih. Bolton je ludjak i on to isto zna jer je tu odrastao. Sjebat ce on nekog od tih vodja isto kao Ošu.
pink floydd

#8964 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

bhnapoleon1 wrote:Vojska Aryyna mi se cini skroz dobro opremljena, dobro im oklop izgleda plus koliko vidim koriste konje.

Rekose u epizodi kako Tyrellovi kontrolisu drugu najjacu vojsku u Kraljevstvu, ja licno sumnjam da bi Lanisterovi trenutno bili od Tyrellia, ipak su imali velike gubitke i iscrpljeni su ratom.

Lannisteri imaju više vazala koji bi im se pridružili i samim tim i veću vojsku.
omar little

#8965 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

sta ce i kuda ce yarina house of greyjoy se ne zna, ali se zna sigurno da ce ramseyu jebat milu majku kroz milu majku ako im ikada padne saka. :D
5korpus

#8966 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 5korpus »

pici wrote:svi plešu goli i selfije pucaju
jos se i kupaju goli :D
Juliuscezar

#8967 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

pink floydd wrote:
bhnapoleon1 wrote:Vojska Aryyna mi se cini skroz dobro opremljena, dobro im oklop izgleda plus koliko vidim koriste konje.

Lannisteri imaju više vazala koji bi im se pridružili i samim tim i veću vojsku.
Nadjoh za vojske
Dorne- mozda 50.000 ali se ne zna tacno
Iron Islands- 20 000 ljudi ali flotom im tesko moze bilo ko parirat
Sjever- 45.000
Reach, tj. Tyrelli- 80.000-100.000
Riverland- 45.000
Stormland-30.000
Valley-45.000
Westerlands-50.000
mixone1995

#8968 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

bhnapoleon1 wrote:
pink floydd wrote:

Nadjoh za vojske
Sjever- 45.000
Riverland- 45.000
Stormland-30.000
Valley-45.000
Westerlands-50.000
King's Landing?
sizifinho

#8969 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

animus wrote:Jedva cekam da ribe i aryyini sjebu onog starog freya pa da zatvore kapiju boltonu kad krene bjezat sa sjevera. Oni zeljezni su velika nepoznanica. Imaju najbolju flotu brodova a pitanje je kome ce oni j... majku.
Cudi me da je ostalo samo 2000 vojnika kod divljaka. Spominjala se velika vojska kod divljana nesto kao dotrakiji a sad odjednom ostala brigada samo. Nije ih stanis toliko mogao unistiti onaj dan na zidu. Govorilo se da su veluka prijetnja kad su prosli zid a sad ispada da ih nema dovoljno ni da remziju potjeraju.
stannis ih je dobrano sredio, ipak treba uzeti u obzir cinjenicu da deset divljaka nema sanse protiv prosjecnog viteza u oklopu i na konju.
Juliuscezar

#8970 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

mixone1995 wrote:
bhnapoleon1 wrote:
pink floydd wrote:
Nadjoh za vojske
Sjever- 45.000
Riverland- 45.000
Stormland-30.000
Valley-45.000
Westerlands-50.000
King's Landing?
Crownlands 10.000-15.000 mogu podici ali u Kings Landingu ima 2.000 goldencloaks.
Capajebo

#8971 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Vise puta smo vidjeli da se ratovi dobijaju politikom, a ne borbom. Nakon smrti Tywina (mog mozda i najdrazeg lika), Lannisteri su osudjeni na propast.
Trenutno su najjaci Tyrelli, mada bi se i kod njih mogla uskoro situacija malo pogorsati. :D
sunceKOtepsija

#8972 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sunceKOtepsija »

boj ne bije svijetlo oruzje vec srce u junaka
video

#8973 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by video »

omar little wrote:sta ce i kuda ce yarina house of greyjoy se ne zna, ali se zna sigurno da ce ramseyu jebat milu majku kroz milu majku ako im ikada padne saka. :D
Po razvoju dogadjaja, greyjoy se MORA oduziti Starkovima nakon onoliko zla sto im je nanio.
Zeljezni ce odigrati bitnu ulogu u nadolazecem ratu na sjeveru a onaj monstrum ce njima (bratu i sestri) doci saka 100000000%. Jadna li mu majka a i otac tada.
baxul

#8974 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by baxul »

jedini pravi ljudi u seriji su vajldlingzi i oni ce na kraju pobjedit jer jedini gone visok stepen demokratije, emancipacije i slobodnog trzista.
lord baelish je republikanac i ostat ce jedini prezivjeli od juznjacke elite te ce se uklopit u demokratiju i bavit ce se precrtavanjem kongresnih distrikta.
Pandakonda

#8975 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

omar little wrote:sta ce i kuda ce yarina house of greyjoy se ne zna, ali se zna sigurno da ce ramseyu jebat milu majku kroz milu majku ako im ikada padne saka. :D
Neće kod njih Yara bit glavna, nego onaj Euron što je bacio Balona preko mosta. Ne vjerujem da će se on mješat u Starkov sukob jedino ako svoju neku korist ne vidi tu.
Post Reply