Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Manojlo1

#8951 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Manojlo1 »

dallton wrote:[
da ameri imaju svoj plan podgrijavanja to se podrazumjeva - samo sto propustas najbitnije : oni ce se uvijek prilagoditi situaciji na terenu..kad je jna bila jaca nisu cinili nista racunajuci da ce srbija brzinski sve osvijiti pobiti bosnjake i kraj rata, kad se situacija mjenjala mijenjali su i oni politiku - kako tada tako i danas, i tako ce oni uvijek raditi...
To sto kazes je stereotip...Amerima je bio cilj da se ovdje u evropskim njedrima ratuje koliko to oni zele..kao i da u ruci imaju okidac, da kada ocjene za shodno mogu u svakom trenutku pokrenuti novi krug nasilja...
Manojlo1

#8952 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Manojlo1 »

and wrote:
Manojlo1

Pa dobro, da li mi citamo ''istog Stajmberga''...Bosna sa Bosnjacima koji se''brinu za sudbinu drzave'' i manjinama koji ce biti zasticene medjunarodnim konvencijama...
Od cega? Pa valjda od ugrozavanja.
Da malo karikiram...imali bi pravo na tri obroka dnevno ali da gromko navijamo za BiH( bosnjacku+ zasticene manjine)...
Ma ,nema od toga nista...Amerima je plan, za razliku od EU, da se ovdje situacija drzi stalno podgrijana...
Stajmberg je dio one politike koja je Aliji dosapnula da moze dobiti vise , pa ovaj odbi glat Kutiljerov plan...za kojim i dan danas mnogi uzdisu...
Podjednaku odgovornost za BiH imaju sva tri njena naroda, sto prije se to shvati ,a okasnilo se vec mnogo,prije cemo poceti zivjeti normalnim zivotom,kakvim zivi vecina evropljana...
Druge nema
puno toga je trebalo shvatiti još 92.
Tacno.
Ali''sva trojica''.
dallton

#8953 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Manojlo1 wrote:
1gorstak wrote:
Manojlo1 wrote:Obrni ,okreni...velikosrbi krivi za sve...Jbg gorstak, mislim da debelo grjesis ,onako po inerciji...a da mozda nisi ni svjestan toga..
PS.
po Bascarsiji...Mislis trobojnica, zasticene srpske manjine ?
Pa to ti je Stajmberg rekao..
U tom kontekstu,kakav god bio,Dodik je brana takvim tendencijama...i zato je tolika haranga na njega...
Ne trobojnica zasticene srpske manjine nego trobojnica srpskog, konstitutivnog naroda. Medjunarodni centri moci nazalost ne funkcionisu na tom principu, oni samo zele stabilnost, bez obzira na ciju stetu. Prvo su zeljeli stabilnost pobjedom jaceg (naoruzanog JNA arsenalom) eliminacijom Bosnjaka kao politickog faktora, no nakon sto to nije uspjelo, plasim se da ce tu stabilnost potraziti u eliminaciji Hrvata i Srba kao relevantnog politickog faktora. Bosnjaci imaju demografiju, podnijeli su najvece zrtve u zadnjem ratu, sasvim je moguce da se Stajnbergovo upozorenje pretoci u smislenu strategiju.

Izbor je jednostavan, sjesti ponovo za sto, dogovoriti pravedno rjesenje, zadrzati entitete i nadleznosti a eliminisati diskriminaciju (kroz naziv i obiljezje), dan nakon toga bi se svi okrenuli ekonomiji i drustvo bi moglo naprijed. Ali, konstantno osporavanje drzave, predstavljanje entiteta kao drzave, je rezultat upravo tog svojatanja teritorije, a u nadi da ce jednog dana doci do otcjepljenja. Naziv i obiljezje manjeg entiteta su nas glavni problem, kada se to promjeni, nestace i ambicije da se osporava BiH, prihvatice se mjesto entiteta u drzavi i imacemo stabilnost.

Druga opcija je da se nastavi sa osporavanjem drzave, na sto ce se odgovarati slabljenjem entiteta a to je vec maraton u kojem ce pobjediti (demografski) jaci.
U mnogo cemu si sam sebi u kontri...Pominjes amere kao saveznike BiH a odmah potom kao srbo-hrvat eliminatore...
Nema BiH bez sve trojice i niko ne smije biti eliminisan kao politicki faktor sa punim kapacitetima koje pripadaju konstitutivnim narodima.
A i ta demografska prica koliko znam odavno ne drzi vodu...''Slabo se radi'' na svim stranama :lol: ...na zalost.
necemo se dalje raspravljati jer su ti odgovori..nije fora koliko se narod sexa i koliko se djece radja, nego gdje ce ko traziti buducnost e to je to - sve da su bosnjaci na nultom natalitetu i prostoj reprodukciji, kad ostali odlaze svejedno je (primjer hrvati) - i ako ta prica ne drzi vodu, objasni zasto se u stranim medijima u zadnje 2 godina bih konstantno predstavlja kao muslimanska zemlja a sve vise i u stvarnoj politici...
primjer: zadnji je incident bio kad je bih ambasador u vatikanu inace hrvat katolik natjeran od strane vatikanskog monsinjora zaduzenog za vatikanske spoljne poslove da prisustvuje ramazanskim iftarima koje je organizirao papa za predstavnike islamskih zemalja...nakon sto se bih ambasador pobunio da bih nije islamska ili muslimanska, samo je kratko obavijesten da se ne buni jer je "takva situacija i u interesu je vatikana da on tu sjedi"...i sta ce covjek, valja iftariti s arapima i turcima :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8954 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

dallton wrote:
necemo se dalje raspravljati jer su ti odgovori..nije fora koliko se narod sexa i koliko se djece radja, nego gdje ce ko traziti buducnost e to je to - sve da su bosnjaci na nultom natalitetu i prostoj reprodukciji, kad ostali odlaze svejedno je (primjer hrvati) - i ako ta prica ne drzi vodu, objasni zasto se u stranim medijima u zadnje 2 godina bih konstantno predstavlja kao muslimanska zemlja a sve vise i u stvarnoj politici...
primjer: zadnji je incident bio kad je bih ambasador u vatikanu inace hrvat katolik natjeran od strane vatikanskog monsinjora zaduzenog za vatikanske spoljne poslove da prisustvuje ramazanskim iftarima koje je organizirao papa za predstavnike islamskih zemalja...nakon sto se bih ambasador pobunio da bih nije islamska ili muslimanska, samo je kratko obavijesten da se ne buni jer je "takva situacija i u interesu je vatikana da on tu sjedi"...i sta ce covjek, valja iftariti s arapima i turcima :D
pa i ne iftario kad je "legitimnom" predstavniku Hrvata u BiH Ivi Miri Joviću najveći problem što na tabli ne piše "kazalište" pored "pozorište"...

birajte braćo Hrvati vi takve debile, pa da ne bude neki "naš" "trešnjić" govorio: poželit će putevi Hrvata... :-?
dallton

#8955 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Chmoljo wrote:
dallton wrote:
pa i ne iftario kad je "legitimnom" predstavniku Hrvata u BiH Ivi Miri Joviću najveći problem što na tabli ne piše "kazalište" pored "pozorište"...

birajte braćo Hrvati vi takve debile, pa da ne bude neki "naš" "trešnjić" govorio: poželit će putevi Hrvata... :-?
na zagovaram ja gornju praksu, nego iznosim kako se na malim i ponekad vecim primjerima vidi u kojem se pravcu mijenja odnos svijeta prema bih a na osnovu promjena na terenu, jer kako god okrenes svijetu je svejedno - kakva ce bih biti zemlja, oni ce se samo prilagoditi i gledati da to iskoriste u svom interesu...sad je vatikan izracuna demografiju i skontao da mu je dobro da u javnosti predstavlja svoje (zaista) dobre odnose s bih kao dobre odnose sa "muslimanskom zemljom", drugim rijecima oni se samo prilagodjavaju kako vjetar puse, da bi uvijek bilo na strani koja nesto dobija
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8956 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

dallton wrote:
na zagovaram ja gornju praksu, nego iznosim kako se na malim i ponekad vecim primjerima vidi u kojem se pravcu mijenja odnos svijeta prema bih a na osnovu promjena na terenu, jer kako god okrenes svijetu je svejedno - kakva ce bih biti zemlja, oni ce se samo prilagoditi i gledati da to iskoriste u svom interesu...sad je vatikan izracuna demografiju i skontao da mu je dobro da u javnosti predstavlja svoje (zaista) dobre odnose s bih kao dobre odnose sa "muslimanskom zemljom", drugim rijecima oni se samo prilagodjavaju kako vjetar puse, da bi uvijek bilo na strani koja nesto dobija
bolan dalltone, ne budi paranoičan. nadovezao sam se ja na tvoj post, nisam rekao da zagovaraš nešto ili ne :roll: pobogu.
dallton

#8957 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Chmoljo wrote:
dallton wrote:
bolan dalltone, ne budi paranoičan. nadovezao sam se ja na tvoj post, nisam rekao da zagovaraš nešto ili ne :roll: pobogu.
ma samo objasnjavam implikacije onoga sto sam napisao, nista vise
1gorstak

#8958 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Manojlo1 wrote:
1gorstak wrote:
Manojlo1 wrote:Obrni ,okreni...velikosrbi krivi za sve...Jbg gorstak, mislim da debelo grjesis ,onako po inerciji...a da mozda nisi ni svjestan toga..
PS.
po Bascarsiji...Mislis trobojnica, zasticene srpske manjine ?
Pa to ti je Stajmberg rekao..
U tom kontekstu,kakav god bio,Dodik je brana takvim tendencijama...i zato je tolika haranga na njega...
Ne trobojnica zasticene srpske manjine nego trobojnica srpskog, konstitutivnog naroda. Medjunarodni centri moci nazalost ne funkcionisu na tom principu, oni samo zele stabilnost, bez obzira na ciju stetu. Prvo su zeljeli stabilnost pobjedom jaceg (naoruzanog JNA arsenalom) eliminacijom Bosnjaka kao politickog faktora, no nakon sto to nije uspjelo, plasim se da ce tu stabilnost potraziti u eliminaciji Hrvata i Srba kao relevantnog politickog faktora. Bosnjaci imaju demografiju, podnijeli su najvece zrtve u zadnjem ratu, sasvim je moguce da se Stajnbergovo upozorenje pretoci u smislenu strategiju.

Izbor je jednostavan, sjesti ponovo za sto, dogovoriti pravedno rjesenje, zadrzati entitete i nadleznosti a eliminisati diskriminaciju (kroz naziv i obiljezje), dan nakon toga bi se svi okrenuli ekonomiji i drustvo bi moglo naprijed. Ali, konstantno osporavanje drzave, predstavljanje entiteta kao drzave, je rezultat upravo tog svojatanja teritorije, a u nadi da ce jednog dana doci do otcjepljenja. Naziv i obiljezje manjeg entiteta su nas glavni problem, kada se to promjeni, nestace i ambicije da se osporava BiH, prihvatice se mjesto entiteta u drzavi i imacemo stabilnost.

Druga opcija je da se nastavi sa osporavanjem drzave, na sto ce se odgovarati slabljenjem entiteta a to je vec maraton u kojem ce pobjediti (demografski) jaci.
U mnogo cemu si sam sebi u kontri...Pominjes amere kao saveznike BiH a odmah potom kao srbo-hrvat eliminatore...

Podrzavam americke pritiske na Dodika, ne podrzavam inicijativu da se BiH pretvori u drzavu (samo) Bosnjaka. Sto je veca podrska tom konfliktu sa velikosrpstvom, to su manje sanse da ce i srpstvo u BiH biti dovedeno u pitanje.
Nema BiH bez sve trojice i niko ne smije biti eliminisan kao politicki faktor sa punim kapacitetima koje pripadaju konstitutivnim narodima.
Srbi su i u Hrvatskoj bili konstitutivni, pa se to ukinulo politickom odlukom, a Vasington i Moskva prihvatile. Nekada se u Kosovu pricalo o potrebi skolovanja na albanskom jeziku, sada se gleda kako obezbjediti skolovanje na srpskom. Vremena se mijenjaju, treba manje inata a vise dijaloga.
A i ta demografska prica koliko znam odavno ne drzi vodu...''Slabo se radi'' na svim stranama :lol: ...na zalost.
Ne tice se demografija samo radjanja beba (mada su Bosnjaci na tom planu ipak u prednosti), nego i fizickog doseljavanja (Bosnjaka sa Sandzaka), fizickog iseljavanja (o ovom Bojan Bajic ima nekoliko interesantnih anegdota), govorim o ukupnom stanju. Kakva samo depresija vlada u manjem entitetu govori i cinjenica da u tom entitetu za godinu dana bude vise samoubistava nego u FBiH, iako u manjem entitetu zivi tek trecina od ukupnog stanovnistva (ako i toliko), pa je u tom kontekstu sasvim shvatljiva visoka stopa emigracije.

Moguca je i teza da broj sva tri naroda opada, ali da je to opadanje kod Bosnjaka manje izrazeno, sto znaci da oni ipak procentualno jacaju. A to opet vodi ka vecini kojom Stajnberg prijeti. Zato treba odustati od velikosrpskih ciljeva, prihvatiti da se iz postojece decentralizacije eliminise etnicki faktor i rijesena stvar.
and

#8959 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

Manojlo1 wrote:
and wrote:
Manojlo1

Pa dobro, da li mi citamo ''istog Stajmberga''...Bosna sa Bosnjacima koji se''brinu za sudbinu drzave'' i manjinama koji ce biti zasticene medjunarodnim konvencijama...
Da malo karikiram...imali bi pravo na tri obroka dnevno ali da gromko navijamo za BiH( bosnjacku+ zasticene manjine)...
Ma ,nema od toga nista...Amerima je plan, za razliku od EU, da se ovdje situacija drzi stalno podgrijana...
Stajmberg je dio one politike koja je Aliji dosapnula da moze dobiti vise , pa ovaj odbi glat Kutiljerov plan...za kojim i dan danas mnogi uzdisu...
Podjednaku odgovornost za BiH imaju sva tri njena naroda, sto prije se to shvati ,a okasnilo se vec mnogo,prije cemo poceti zivjeti normalnim zivotom,kakvim zivi vecina evropljana...
Druge nema
puno toga je trebalo shvatiti još 92.

Tacno.
Ali''sva trojica''.
naravno,samo su dvojica imala keca iz geografije
haubica_i_to_teshka

#8960 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by haubica_i_to_teshka »

and wrote:
Manojlo1

Druge nema
Da ali konstitutivnost naroda BiH trebala bi se ogledati i vezati za ljudska i gradjanska prava a ne za teritoriju.
Da li bi srpski narod( kao jedan od konstitutivnih )pristao da izbaci taj prefiks "srpski' iz upotrebe pa da vec jednom krenemo ka evropi a ne srbiji !?
dallton

#8961 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ih, sto bi pristali da izbace naziv "srpski" evo sve trce nista im drugo ne pada na pamet :D
dallton

#8962 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da je čitav mehanizam međunarodne zajednice stavljen u pogon kako bi se, ako ne porazio, onda bar umanjio uticaj SNSD-a i stava koji ima u izgradnji BiH.

"Mi smo rekli da se više nijedna nadležnost neće biti prenesena na nivo BiH, a moraćemo preispitati i uzete nadležnosti. Kada to uradimo i damo našu saglasnost, onda će to biti za nas legalno", rekao je Dodik na Četvrtoj izbornoj konferenciji Opštinskog odbora SNSD-a Gradiška.

On je dodao da je put u Evropu potreban, ali da ne smije da bude ponižavajući.

"Moramo da uspijemo kao zajednica, jer samo tada svaki pojedinac ima šansu. Rješavajući samo pojedinačne probleme nigdje ne možemo stići i zato je naša misija teška. Za uspjeh zajednice je potrebno vrijeme i mislim da smo sposobni da to uradimo", rekao je Dodik.

On je napomenuo da je pozicija RS ojačana i da Srpska više nije "dragstor u kojem se sve davalo".

"Ponosan sam što je Vlada na čijem sam čelu napravila Administrativni centar u Banjaluci i pokazala da je Vlada dobro mjesto za dogovore o privrednom i ukupnom razvoju", rekao je Dodik.

On je naglasio da je Administrativni centar u Banjaluci savremen objekat koji će služiti generacijama koje dolaze i na dobrobit RS, iako, kako je naveo, iz opozicije pričaju da je to nepotrebno, a ne bi oklijevali ni sekunde da tamo "upadnu i rade".

Dodik je rekao da SNSD mora ostati ozbiljna partija sa ozbiljnim pojedincima, sa kojima se može ići dalje, naglasivši da su predstojeći izbori važniji za RS nego za partiju, koja će ostati moćna i "imati" 45 opština sa načelnicima.

"Opoziciju ujedinjuju stranci da se suprostavi diktaturi Milorada Dodika. Ja pitam gdje postoji diktatura bez vojske i obavještajnih službi, a ja to nemam. Mi imamo samo diktaturu dobrog što radimo za RS", rekao je Dodik.

On je naveo da po nekim anketama stranaca, u jeku najžešćih napada opozicije, SNSD ima podršku 47 odsto građana, istakavši da će stranka uz rad i dobre kandidate za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH imati podršku 51 odsto građana.

"Radili smo za ljude u Gradiški i u svim opštinama RS, za one koji danas nemaju posla, kojima samo stabilna i uređena RS daje šansu, a sve drugo nije šansa", poručio je Dodik.
e kad ga stranci napadaju, onda je sigurno dobro za bosance da ga podrze - treba onog mrlju tihica uputiti da ne smeta dodikovom izboru na vlast i da njegovi "delegati u pcu daju dodi podrsci...

a ovo donje o uredjenosti i stabilnosti mogu samo reci :-D
hercegovac_pravi

#8963 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

dallton wrote:
Manojlo1 wrote:
1gorstak wrote: Naprotiv, Amerikanci su nasi saveznici. U pregovorima ne treba praviti ustupke, jer ako Tihic pravi ustupke, ne moze nas deset Amerika izvaditi.

"Dodik navodi da mu je Štajnberg u jednom trenutku rekao da u Republici Srpskoj "moraju prihvatiti činjenicu da ovdje postoji većina koja je zainteresovana za sudbinu države, a da bi manjina mogla imati zaštitu po međunarodnim konvencijama"."Pitam ga na koju većinu misli, političku ili nacionalnu, a on, nije ni trepnuo, kaže - nacionalnu. Jasno je, dakle, kakvu većinu hoće i imamo li mi pravo na strah" - otkriva Dodik."

Sjedinjene Drzave su nas saveznik, ali nam se nista nece dati na tanjiru, Ne moze Amerika voditi nase bitke dok mi stojimo po strani, treba zauzeti ostar stav prema velikosrbima, prestati im podilaziti jer je do sada valjda svima jasno da dijalog i dogovor nisu moguci. Tek tada se moze ocekivati konkretnu americku pomoc. Svaki put kada neko iz Sarajeva pruzi ruku Dodiku, Amerikanci gube prostor da manevrisu na stetu velikosrpstva, jer ako Tihic suruje sa Dodikom, pravi katastrofalne ustupke i mutavo se smije Dodikovim psovkama na racun novinara, sta tu mogu Amerikanci ? Ne mogu oni biti veci katolici od pape. Mi smo zbog Tihiceve egzibizije u Prudu izgubili vise od godinu dana, a to me podsjeca na scenu iz Kuma. Ko pazljivo gleda filmove, sjetice se scene u kojoj Marlon Brando kaze Al Pacinu : "Listen, whoever comes to you with this Barzini meeting, he's the traitor. Don't forget that."

Ne mogu Amerikanci oznaciti Dodika kao destruktivca i lobirati protiv njega kod svojih ljudi u Briselu, ako Radoncic i Tihic predstavljaju Dodika kao nekog s kim se moze postici dogovor. Nisu problem Amerikanci, problem su ovi iz Sarajeva koji traze sastanke sa Barzinijem iz Laktasa.
Gorstak,budi dobar i objasni mi kao da sam dijete...Gdje ste npr ti i vee-jey u tom slucaju (boldirano).. Hrvati ste...Da li je to za vas idealna BiH ?
Da li ti se svidja ideja da budes pripadnik ''zasticene manjine '' u BiH (bosnjackoj)...?
Ne kontam... :?
pogresno si formulirao pitanje, odnosno postavio si pitanje tako da izgleda da "zasticene manjine" u stvari znaci "ugrozene manjine" - a to nikako ne godi ni gorstaku ni vee-jay kao hrvatima...stvar treba obratno postaviti - njima dvojici (jer je prvi iz sarajeva, a drugi iz banja luke) jedino godi bih u kojoj ce bosnjake "civilizirati" na nacin da imaju svoje zagarantovane predstavnike i jednak udio u vlasti bilo da su u sarajevu ili u banja luci...a nikako im ne godi da imaju recimo covica zabrinutog za pola mostara i par sela gdje se kao jedino moze biti hrvat sto opet znaci (po defaultu)) da se u banja luci moze biti jedino srbin sto opet znaci da ce se odmah naci i bosnjaka u sarajevu ili zenici koji ce skociti i reci "e ako je ono tamo samo hrvatsko, a ono samo srpsko onda je ovo ovdje (npr. sarajevo) bosnjacko i sta ti tu nama pricas"....eto to je to, da sad ne ponavljam vec poznatu stvar da hercegovinizacija hrvata vodi odseljavaju hrvata ne samo iz bosne vec (tako vec izgleda, to hercegovac_pravi bolje zna) odseljavanju i hrvata iz hercegovine, kao sto i pc-izacija srbe trpa srbe u dve grada po sistemu srpske politike "hebiga daj da dugorocno capimo pa makar malo"
Samo da dopunim ovaj daltonov komentar konkretnim primjerom....
Mladi napuštaju Stolac zbog katastrofalne politike HDZ-a
27. 02. 2010. • 18:16 A. B.
- Pod predsjedanjem predsjednika Stanka Marića, danas je u Stocu održana vanredna sjednica stolačke podružnice Hrvatske sranke prava, na kojoj su razmatrane socijalne i privredne prilike u toj opštini.

Po riječima predsejednika Marića, jedan je od velikih problema stolačke opštine iseljavanje mladih Hrvata zbog nemogućnosti zapošljavanja.

"Hrvatska omladina u dramatično velikom broju napušta opština Stolac i trbuhom za hljebom odlazi u susjednu nam Republiku Hrvatsku. To je posljedica katastrofalne politike HDZ-a BiH, koji vlada Stocem punih 20 godina te njihove kriminalne privatizacije društvenih poduzeća".

"Skandalozna je i njihova opstrukcija početka rada Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje invalidnih i drugih osoba, u kome bi se zaposlilo stotinjak Stočana", tvrdi predsjednik stolačkoga HSP-a Stanko Marić.

Ministar branitelja u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona Albert Šunjić kazao je kako će kantonalna vlada i HSP učiniti sve da Dom za socijalno i zdravstveno zbrinajvanje otvori svoja vrata korisnicima, stoji u HSP-ovom saopštenju za javnost.

(fena)
kiky

#8964 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

jebo više tog dodika ...
prvo mi je bio odvratan ...
onda smiješan ...
onda dosadan ...
a sad ....

ko ono bi dodik ....
:?
MA DAJ...

#8965 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by MA DAJ... »

Manojlo1 wrote:
dallton wrote:[
da ameri imaju svoj plan podgrijavanja to se podrazumjeva - samo sto propustas najbitnije : oni ce se uvijek prilagoditi situaciji na terenu..kad je jna bila jaca nisu cinili nista racunajuci da ce srbija brzinski sve osvijiti pobiti bosnjake i kraj rata, kad se situacija mjenjala mijenjali su i oni politiku - kako tada tako i danas, i tako ce oni uvijek raditi...
To sto kazes je stereotip...Amerima je bio cilj da se ovdje u evropskim njedrima ratuje koliko to oni zele..kao i da u ruci imaju okidac, da kada ocjene za shodno mogu u svakom trenutku pokrenuti novi krug nasilja...
obadvojica grijesite sa konstantacijama u vezi americkih strateskih planova vezano za evropu (tipicna srpska propaganda da su oni potpaljivali bilo koji sukob u evropi)...njima je potrebna stabilna evropa,a to sto ih malo zeza ruski klovn na balkanu,to ce oni da rijese vrlo lako u pravome trenutku ...
Frankyee

#8966 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

Evo Sta kaze Senad Pecanin,

Pećanin se osvrnuo i na političko stanje u Bosni, rekavši da je glavi razarač politike u BiH premijer Republike Srpske Milorad Dodik. "Politika kojoj svjedočimo jest nastavak politike Slobodana Miloševića. Mislim da prisustvujemo realnoj opasnosti raspada BiH. Vidim scenarij u kojemu bi dio mogao biti prikrpan Srbiji, a ostatak na granici s Europskom unijom vjerski radikaliziran

Nazalost tacno, Dodik je jedini BH politicar koji ima mogucnost da situaciju promijeni na gore ili bolje.
1gorstak

#8967 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Frankyee wrote:Evo Sta kaze Senad Pecanin,

Pećanin se osvrnuo i na političko stanje u Bosni, rekavši da je glavi razarač politike u BiH premijer Republike Srpske Milorad Dodik. "Politika kojoj svjedočimo jest nastavak politike Slobodana Miloševića. Mislim da prisustvujemo realnoj opasnosti raspada BiH. Vidim scenarij u kojemu bi dio mogao biti prikrpan Srbiji, a ostatak na granici s Europskom unijom vjerski radikaliziran

Nazalost tacno, Dodik je jedini BH politicar koji ima mogucnost da situaciju promijeni na gore ili bolje.
Kao sto je tu moc i prije 20 godina imao Karadzic. Sto ne znaci da Dodiku sada treba titrati muda i pokusavati ga odobrovoljiti, naprotiv, treba ga nastaviti napadati sa svih strana (rezolucija u Briselu u kojoj se zloupotrebe entitetskog glasanja identificira kao glavni problem BiH je odlicna stvar, popis imovine kojeg je napravio OHR je jos bolja). A Dodik ako misli da ima taj luksuz da kao i Karadzic pokusa nesto na silu, pa i za to postoji lijek.
dallton

#8968 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

nije tacno...i poselami u centrali, de nek ti malo pojacaju plate ako nije kriza toliko sve ubila
Frankyee

#8969 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

dallton wrote:

nije tacno...i poselami u centrali, de nek ti malo pojacaju plate ako nije kriza toliko sve ubila
Meni pravo odlicno, svaki post, cvancika,

Jos malo pa platu zaradim za par dana
michio

#8970 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by michio »

Zna li Pecanin ko ce mu iz redakcije do izbora pisati za Avaz? :D
vee-jay

#8971 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Cuj Dodik. A sta mu je onda Lagumdzija, Agent Smith? :-)
dallton

#8972 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

cuvaj pare ide jos teza kriza
Sir_Lancelot

#8973 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sir_Lancelot »

Ne tice se direktno Dodika, ali se tiče Sanje V.

NN: Gdje i kada ste započeli svoju novinarsku karijeru i odakle ljubav prema ovom poslu?

VLAISAVLJEVIĆ: Godinama blisko surađujem sa medijima. Stalnu rubriku u "Oslobođenju" sam imala 1999. godine. Povremeno sam pisala za druge novine, a već godinama stojim iza projekta TV debatnih emisija za mlade, za koji smo dobili i nagradu OSCE-a. Posljednja godina je protekla u suradnji sa dvije izuzetno profesionalne novine "Glasom Srpske" i "Dnevnim avazom". Čini mi se da sam ovaj posljednji angažman započela zbog privrženosti ideji demokracije i jednake pravde za sve oslobođene svih oblika predrasuda. U jednom trenutku došlo je do zastrašujućeg izleta u huškački jezik u nekoliko sarajevskih medija i smatrala sam da kao netko tko godinama vodi Centar za kulturu dijaloga moram reagirati. To sam i učinila i naišla na puno razumijevanje, uvažavanje i podršku dvije dnevne novine koje izlaze u dva entiteta.

http://www.nezavisne.com/nedjeljne/vije ... posao.html

NAGLASAK NA POSLJEDNJI ANGAŽMAN. A pogledajte malo i kakav je Glas Srpske.
pengpeng

#8974 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pengpeng »

dallton wrote: nije tacno...i poselami u centrali, de nek ti malo pojacaju plate ako nije kriza toliko sve ubila
Koliko placaju da idem i ja??? :-)
1gorstak

#8975 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

VLAISAVLJEVIĆ wrote:U jednom trenutku došlo je do zastrašujućeg izleta u huškački jezik u nekoliko sarajevskih medija i smatrala sam da kao netko tko godinama vodi Centar za kulturu dijaloga moram reagirati. To sam i učinila i naišla na puno razumijevanje, uvažavanje i podršku dvije dnevne novine koje izlaze u dva entiteta.
Imas Sanja "puno razumijevanje, uvažavanje i podršku" dva lista prozeta sovinizmom a ti se tim hvalis ? Sauron i Saruman, visoko u svojim tornjevima, odredjuju koje etnicke prpadnosti mogu biti sudije i glavni urednici javnih servisa, a ti se ipak svrstavas na tu stranu tame ? Stvarno ne znam zasto, mozda postoji neki kompromitirajuci snimak (a ne bi me iznenadilo jer se u Radonu sve snima), mozda su te samo pritisle rate kredita, na kraju krajeva i nebitno je zasto se prodajes. Samo mi nije jasno kako to ne mozes malo bolje upakovati, da te mracnjaci nastave placati, a da malo otupis svoj placenicki mac. Ako te vec tjeraju Sanja da pucas, pucaj iznad glava. Jer putem kojim se krenula, tesko da ces se ikad moci oprati.
Locked