Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Partijaner

#8951 Re: Teretana

Post by Partijaner »

Weider je nekada davno bio najprodavanij Whey, dosta raje ga je uzimalo i onda je poceo da bude sranje a cijena velika, sada je ON tu u vrhu.
DanteX

#8952 Re: Teretana

Post by DanteX »

Može li mi neko preporučiti dobar protein od 2 KG u kesi, a da cijena nije nešto pretjerano visoka? Mislio sam uzeti dva puta po kilu od muscletecha (ona plava kesa).

Meni je frka da mi ne zauzima puno prostora u torbi.
Daryl Dixon

#8953 Re: Teretana

Post by Daryl Dixon »

od Weider-a sam samo pio kreatin sa kojim sam bio prezadovoljan, topivost na nivou, treninzi kvalitetni samo tako :thumbup:
channel10

#8954 Re: Teretana

Post by channel10 »

Dr Baltazar wrote:Ja sam probao svaki izvikaniji whey kod nas, pa i Dymatize ISO 100 (2,3 kg - 175 KM) i nikakve razlike nisam primjetio u odnosu na Whey Perfection Body&Fit kojeg sad koristim. Topivost odlična, okus odličan (ionako trenutno whey mješam sa dextrozom pa bi svaki sa 100g dextroze bio presladak :mrgreen:). Generalno best buy. Ima i ona da ako se hoćete takmičiti, onda kupite neki bolji i "kvalitetniji" whey. Zato Mirnes uzima apsolutne sa ovim :lol: :lol:

Znam 100% da npr; Myprotein uzima sirovine za whey sa istog mjesta odakle uzimaju ON i BSN (svakako je to jedna ista firma). Ali od Myprotein sam uzimao samo Omega 3 i ZMA. Bili su skroz ok, ali izbjegavam musclefreak za kupovinu u zadnje vrijeme pa sam prestao i to uzimati od ovog proizvođača.

Trenutno koristim Ultimate Nutrition ZMA i topla preporuka :thumbup:

Može li mi neko reći po čemu ocjenjujete kvalitet whey proteina ?
Gdje uzimas i po kojoj cijeni, ako nije tajna :) ? Koliko je pametno uzimati ZMA posto vidim da se spominje testosteron?

Ne znam da li je neko koristio Anabolic Halo od Muscletecha, od mene preporuka :thumbup:
konahawaii

#8955 Re: Teretana

Post by konahawaii »

Isto preporuka za Anabolic Halo, al je bezobrazno skup...to sam uzeo da se pocastim :D
DanteX

#8956 Re: Teretana

Post by DanteX »

Bilo bi super ako bi mi neko rekao svoje mišljenje i za ove proteine:

Active lab muscle up http://fit81phzalewski.republika.pl/MP/ ... in2000.png

Ironmaxx 100% whey protein http://www.ironmaxx.de/media/catalog/pr ... g_72_1.jpg

Olimp Pro Whey http://d3jee6h5m02rc4.cloudfront.net/me ... 536623.png

Olimp Pro whey complex 100% http://eu.olimp-supplements.com/images/ ... 785133.png
enisss

#8957 Re: Teretana

Post by enisss »

channel10 wrote:
Dr Baltazar wrote:Ja sam probao svaki izvikaniji whey kod nas, pa i Dymatize ISO 100 (2,3 kg - 175 KM) i nikakve razlike nisam primjetio u odnosu na Whey Perfection Body&Fit kojeg sad koristim. Topivost odlična, okus odličan (ionako trenutno whey mješam sa dextrozom pa bi svaki sa 100g dextroze bio presladak :mrgreen:). Generalno best buy. Ima i ona da ako se hoćete takmičiti, onda kupite neki bolji i "kvalitetniji" whey. Zato Mirnes uzima apsolutne sa ovim :lol: :lol:

Znam 100% da npr; Myprotein uzima sirovine za whey sa istog mjesta odakle uzimaju ON i BSN (svakako je to jedna ista firma). Ali od Myprotein sam uzimao samo Omega 3 i ZMA. Bili su skroz ok, ali izbjegavam musclefreak za kupovinu u zadnje vrijeme pa sam prestao i to uzimati od ovog proizvođača.

Trenutno koristim Ultimate Nutrition ZMA i topla preporuka :thumbup:

Gdje uzimas i po kojoj cijeni, ako nije tajna :) ? Koliko je pametno uzimati ZMA posto vidim da se spominje testosteron?

Ne znam da li je neko koristio Anabolic Halo od Muscletecha, od mene preporuka :thumbup:
Cim se spominje testosteron, bjezi od toga ko đavo od krsta :D
Kataklinger

#8958 Re: Teretana

Post by Kataklinger »

Majku mu ja nesto vise volim uzet sve posebno, dakle set <whey, kreatin, bcaa, glutamin, preworkout> nego ove blendove tipa Anabolic Halo itd...
channel10

#8959 Re: Teretana

Post by channel10 »

Enise, mislio sam na to da me je malo strah uzimati te stvari koje direktno utiču na testosteron. Ne daj Bože da se tu sta poremeti... Pa višak vodi opadanju kose itd.... Bježi ba, čim vidim da spominju da utiče na testosteron, NAmah bjezim :run:
Warashii

#8960 Re: Teretana

Post by Warashii »

Dr Baltazar wrote:
Ovo ti je konkretno pitanje koje ce mnogi preskociti.
Kod Body&Fit mi se svidja okus ali ima vise koncentrata nego li izolata u sastavu.
Desavalo mi se, dok sam pio B&F, da imam ceste aritmija, znam da uzroka moze biti brdo ali od kada sam prestao na On nemam tih problema hvala Bogu.
Koliko moze biti do njega jbga nisam pametan.
enisss

#8961 Re: Teretana

Post by enisss »

Warashii wrote:
Dr Baltazar wrote:
Kod Body&Fit mi se svidja okus ali ima vise koncentrata nego li izolata u sastavu.
Desavalo mi se, dok sam pio B&F, da imam ceste aritmija, znam da uzroka moze biti brdo ali od kada sam prestao na On nemam tih problema hvala Bogu.
Evo ja necu da budem "mnogi" pa cu ti odgovoriti na to pitanje....
Prva stvar koja se gleda je zapravo koliko ces dobiti punog proteina u tih nekih recimo 2 lbs ili 5 lbs.
Puni protein sadrzi oko 20 aminokiselina, dok bcaa cine 3 aminokiseline, leucin, isoleucin i valin. Leucin je najvaznija aminokiselina jer ona direktno utice na misicnu sintezu.
Eh sad, ako na labelu vidis da protein koji si kupio ima ona standardna da ima 5 ili 10 grama BCAA, vjerovatno su te BCAA odvojene od onog kompletnog iznosa za protein, recimo pise da ima 24g proteina i 6g bcaa u jednoj mjerici, to znaci da ces dobiti oko 18 grama punog proteina, i to je veoma bitno da se zna.
Takodje, bitan je odnos kolicine i mjerica koje ces dobiti, recimo jedan protein koji sam prije koristio je bio 10 lbs i imao sam oko 100 serviranja, dok je drugi imao samo 5 lbs a 77 serviranja, sta to znaci? Pa znaci da od ovog koji ima 77 mjerica na 5 lbs ima mnogo vise proteina nego onaj sa 10lbs i samo 100 serviranja. To je jako lako izracunati.
Dr Baltazar

#8962 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

Warashii wrote:
Dr Baltazar wrote:
Ma samo pitam da čujem kakva su obrazloženja. Za te pojave kod tebe čujem prvi put (nebitno o kojem se wheyu radilo) i nikako ne bih whey stavljao kao uzrok nego ti savjetujem da odeš kod nekog kardiologa da ti odradi UZ srca :)

Neko je gore naveo da je Battery whey čisto smeće i ne bih komentarisao to puno jer nikad nisam probao nijedan proizvod te marke. Ali moram navesti slučaj momka kojeg poznajem i koji se spremao za takmičenje sa Battery proizvodima - ništa mu nije falilo. Ono što je najbitnije u ovoj priči je da je on uzeo taj whey i uradio laboratorijsku analizu jedne mjerice (u odgovarajućoj ustanovi) i ispostavilo se da ono što piše na kutiji apsolutno se podudara sa dobijenim rezultatima.

Što se ne bi baš moglo reći za ON Gold Standard Whey za kojeg već mjesecima kruže priče po stranim forumima da u jednoj mjerici ima 16g proteina, pa i manje umjesto napisanih 24g ;-)

@enis

:thumbup:

Znam ja to vrlo dobro, ali hoću da čujem od drugih kako oni to ocjenjuju. Naveli su par proteina (konkretno Battery) za kojeg kažu da je smeće, a poznanik koji se takmiči je dokazao da je protein skroz korektan i da ima proteina u njemu onoliko koliko piše na label :-D

Ne moramo dalje ići kad vidiš da Mirnes i kompanija koriste Body & Fit proizvode. Nego ovdje ljudi misle da ako je nešto najskuplje, da je automatski i najbolje (ne kažem da nije uvijek, ali u ovom slučaju se plaća brend). Treba shvatiti da vlasnici ovih prodavnica uzimaju ogromne pare na nama, posebno u BiH. Pa govorim i da je ovaj Body & Fit preskup, jer 4,5 kg ovog proteina u Holandiji košta manje od 100 KM (51,5€). Nama se ovdje prodaje za 175 KM - AKCIJSKA cijena. Sad zamislite za koju cijenu gazda uzima ovaj protein. A posebna je marža na ove poznate brendove Muscletech, ON, Weider itd. ;-)

Isto da kažeš našim ljudima da je ovaj whey najbolji (za kojeg i sam govoriš da jeste najbolji): http://www.nutrabio.com/Products/whey-p ... solate.htm rekli bi ti ovdje, ma šta ti znaš - Gold Standard je najbolji :lol: :lol:
enisss

#8963 Re: Teretana

Post by enisss »

Pricao sam ti da ovaj pro sto trenira sa mnom ima oko 3000$ od svog sponzora, naravno da pored toga ima i suplemenata koliko hoce od te iste kompanije...
Eh sad, on njih promovise, ide po takmicenjima, ima uvijek svoj stand, slike na instagramu su uvijek sa nekim od njihovih proizvoda, no privatno ovamo mi kaze da je to smece i znam da ne uzima ni jedan od tih preparata koji reklamise hehe
Gledao sam ga dok uzima drugi preworkout i onda ubaci jednu kasiku od tog za koga radi, tj taj sto mu je sponzor...i kaze, evo da malo pojacam :)
Uglavnom, ne treba vjerovati da oni uzimaju one proizvode koje i reklamisu, moras da shvatis da je sve biznis...
Dr Baltazar

#8964 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

enisss wrote:Pricao sam ti da ovaj pro sto trenira sa mnom ima oko 3000$ od svog sponzora, naravno da pored toga ima i suplemenata koliko hoce od te iste kompanije...
Eh sad, on njih promovise, ide po takmicenjima, ima uvijek svoj stand, slike na instagramu su uvijek sa nekim od njihovih proizvoda, no privatno ovamo mi kaze da je to smece i znam da ne uzima ni jedan od tih preparata koji reklamise hehe
Gledao sam ga dok uzima drugi preworkout i onda ubaci jednu kasiku od tog za koga radi, tj taj sto mu je sponzor...i kaze, evo da malo pojacam :)
Uglavnom, ne treba vjerovati da oni uzimaju one proizvode koje i reklamisu, moras da shvatis da je sve biznis...

Znam i za takav slučaj (vezan za myprotein :D). Sve je meni to jasno, ali ono šta mislim - dati 135 KM za 2,3 kg Gold Standard Whey može samo budala (nek se niko ne uvrijedi, i ja sam dao par puta :mrgreen:).

I gledam nekako na ovaj Body & Fit da je ipak proizveden u Holandiji, koja nije neka lijeva država. Imaju shipping za Njemačku i Belgiju, a ne vjerujem da tamo tek tako mogu proći stvari koje ne odgovaraju onome što piše na kutiji.
enisss

#8965 Re: Teretana

Post by enisss »

channel10 wrote:Enise, mislio sam na to da me je malo strah uzimati te stvari koje direktno utiču na testosteron. Ne daj Bože da se tu sta poremeti... Pa višak vodi opadanju kose itd.... Bježi ba, čim vidim da spominju da utiče na testosteron, NAmah bjezim :run:
Vjerovatno si danas pojeo desetak stvari koje direktno ili indirektno ti uticu na nivo testosterona....
Cilj i jeste prirodnim putem da povecas nivo testosterona, koliko je to moguce, jer olaksa stvari, bilo da se radi o dobijanju misica ili gubljenju sala.
Warashii

#8966 Re: Teretana

Post by Warashii »

Dr Baltazar wrote:
Warashii wrote:
Dr Baltazar wrote:
Ma samo pitam da čujem kakva su obrazloženja. Za te pojave kod tebe čujem prvi put (nebitno o kojem se wheyu radilo) i nikako ne bih whey stavljao kao uzrok nego ti savjetujem da odeš kod nekog kardiologa da ti odradi UZ srca :)
Ja tebe razumijem savrseno dobro, i da je meni neko ovo pricao ja bi ga nazvao budalom i odvalio mu se smijati u facu.
Ne mora da znaci da je povezano jedno sa drugim, samo mi cudno da cim sam ga prestao piti stanje se popravilo :-) , jbga ne rjesis se aritmije tek tako ili je bas kod mene bio uzrok nesto trece pa me strefio period dok sam pio B&F i taman kad sam prestao sa njim da je i ovo nestalo, ne znam :) .
Opet kazem ne uzimam ga ni zbog vece kolicine koncentrata u odnosu na izolat.
konahawaii

#8967 Re: Teretana

Post by konahawaii »

sta mislite o BSN AMINO X?
MOSALJOZE

#8968 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Sve najbolje
Poyy
Kataklinger

#8969 Re: Teretana

Post by Kataklinger »

Mislim da je to jedan veliki iskvareni supak.
yoda82

#8970 Re: Teretana

Post by yoda82 »

konahawaii wrote:sta mislite o BSN AMINO X?
AKo ga budeš uzimao, vidi na IHerbu. Kod nas je oko 65KM, a preko iHerba ti ne bi trebao izaći preko 50KM, a evo ti i kod za free shiping, ako nisi prije naručivao (onda će te izaći oko 35KM)

SZN749
Dr Baltazar

#8971 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

Odlične, iako ne pokazuju tačnu količinu BCAA.

Ima boljih :mrgreen:
konahawaii

#8972 Re: Teretana

Post by konahawaii »

Mustang1

#8973 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

yoda82 wrote:
AKo ga budeš uzimao, vidi na IHerbu. Kod nas je oko 65KM, a preko iHerba ti ne bi trebao izaći preko 50KM, a evo ti i kod za free shiping, ako nisi prije naručivao (onda će te izaći oko 35KM)

SZN749
Da ne gledam sad sve ti vjerovatno znas. Ima li jos sta jeftino. Vidim imaju npr. od ON bcaa kapsule u pola cijene od one ovdje. Odnosno kod njih dobijes 1000 kapsula a ovdje po toj cijeni dobijes 200. Ako je postarina free.
Dr Baltazar

#8974 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

@mustang

Muscletech Creactor - odličan HCL kreatin. Kod nas cca. 80 KM, na iHerb ja plaćao sa dostavom nekih 45 KM :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8975 Re: RE: Re: Teretana

Post by konektovan »

Dr Baltazar wrote:@mustang

Muscletech Creactor - odličan HCL kreatin. Kod nas cca. 80 KM, na iHerb ja plaćao sa dostavom nekih 45 KM :mrgreen:
Doktore, koliko dugo si cekao posiljku????[emoji4]

Sent from my C6603 using Tapatalk
Post Reply