Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danas krenuo,procitao sam od njega Lovac na zmajeve i 1000 cudesnih sunaca tako da se nadam da ce i ova biti super kao prethodne dvije
Procitala sam sve tri i, iskreno, ova mi je bila veliko razocarenje u odnosu na Lovca i 1000 sjajnih sunaca. Nije mi izazvala tako jake emocije kao prethodne dvije knjige, kao da je napisana "nabrzinu" tek da se odrzi kontinuitet.
Cetvrta knjiga iz serijala Tocak vremena. Standardni fantasy roman o vjecitoj borbi dobra i zla, a kazu i najpopularniji u svijetu. Meni je opustajuci, a blizi se i period mora pa ce biti za plaze taman, taman imam i peti dio pa nece zafaliti
Primjetio sam dosta stvari da je inspiracija bio LOTR, kao da je i recimo ASoIaF nalazio ovdje insipraciju.
Raskol - Sansom
Ovo je njegova prva knjiga, piše o eri Tudora kroz istrage advokata koji rješava slučajeve. Ko voli englesku historiju, knjige su odlično napisane, sa mnoštvom historijskih detalja koji su aktuelni i danas. Ja sam pročitala manje više sve što je prevedeno o Tudorima, a što su napislae F. Gregory i H, Mantel, iako mi je H. Mantel možda za nijansu bolja.
vade_mecum wrote:
preporucuje li ko "kafku na zalu" od murakamija?
Moja sestra je obozava a i meni nije bila uopste losa. Treca mi je po redu od svih njegovih romana koje sam procitala, a procitala sam bar deset.
Deset je zavidan broj, to su haman pa svi koji su kod nas prevedeni...ja trenutno citam Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodocasca, a od ovih sto sam procitao mi je Kafka na zalu medju losijim...nekako mi nije ispunila ono sto je obecavala...mozda sam imao prevelika ili drugacija ocekivanja, ne znam...
vade_mecum wrote:
preporucuje li ko "kafku na zalu" od murakamija?
Moja sestra je obozava a i meni nije bila uopste losa. Treca mi je po redu od svih njegovih romana koje sam procitala, a procitala sam bar deset.
Deset je zavidan broj, to su haman pa svi koji su kod nas prevedeni...ja trenutno citam Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodocasca, a od ovih sto sam procitao mi je Kafka na zalu medju losijim...nekako mi nije ispunila ono sto je obecavala...mozda sam imao prevelika ili drugacija ocekivanja, ne znam...
Imala sam Murakami fazu pa sam citala sve do cega bih dosla. Zapravo sam vecinu romana citala na engleskom i ne cekajuci prevode s naseg govornog podrucja.
Black swan wrote:meni se on zgadio kad ga je svaka domaćica počela čitati
imam nekih 4-5 knjiga možda više ali sam stao s nabavkom novih i čitanjem onih koje već imam
Citaju domacice navodno i Selimovica pa ti se sigurno i on zgadio
kod mene Umjetnik strasti od John Hawksa, 'nako, malo smara, al' pročitaću
a na čekanju su mi Berači pamuka od Travena...
obje sa buvljaka za cirka 3 km
Polako privodim kraju Istina o slucaju Harry Quebert od Joela Dickera, mladog francuskog pisca...nevjerovatno dobro konstruirana prica, jest naoko krimic ali je i puno vise od toga, posebno zbog sporednih radnji i samog postupka...iako je obimna, ni na trenutak nije dosadna, naprotiv...autor je zapalio pravi vatromet od laznih tragova koji su svi uvjerljivi i koji citaoca dovode u nedoumicu...rasplet je isto odlican, nista nije onako kako se cinilo a opet ima nekog smisla...preporucujem svim ljubiteljima dobrog i napetog stiva...