Protesti i blokade su kratkoročni flasteri na duboku ranu. Primjer VW-a pokazuje surovu realnost...možeš izboriti povišicu danas, da bi ostao bez posla za godinu dana.avetinja wrote: ↑02/02/2026 22:50Zato nam i jeste ovako. Nijemci blokiraju cijelu državu zato što žele povećanje dnevnice, a imaju najveće u Europi, i ostatak stanovništva ih podrži, a kod nas je problem što neće da rade u uslovima gdje se ne cijeni rad i što odustaju nakon nekon nekoliko mjeseci. U Amku i Mega Centru kasa je redovno prazna, barem u ovima u koje sam dolazio, jer radnici trče da slažu robu, a nema ko da ih zamijeni na kasi.mk ultra wrote: ↑02/02/2026 22:19 Zasto? Jer nece da plate bogovsku snagu sa olimpa
Bolje dzaba lezat nego dzaba radit
Neće on meni
I tako to
I pojavi se neki hindus sretan![]()
Jeste mala plata
Jeste x y stvari
Ali bogami u vecini slucajeva razne licne limitacije
Moja prva plata je bio konzumov bon od 200KM.
Magistar elektrotehnike.
Njemačka auto-industrija više nije nedodirljiva. Dok se fokusiraju na socijalna davanja i zelenu energiju, konkurencija ih pretječe u efikasnosti. Problem nije samo u platama, već u tome što njemački radnik više ne proizvodi 'vrijednost' koja je toliko ispred konkurencije kao nekada. Blagostanje se ne brani štrajkom, nego konkurentnošću.
Dok je EU usavršavala nedvojive eko čepove, Kina i USA se takmiče na polju umjetne inteligencije.
Politički također totalni promašaj, čak je i Turska ,davno prije EU, shvatila kud sve ide.