Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
JThomas

#8951 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

otišlo je.
DonieBrasco

#8952 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Nije 10.500.000 otislo za Kinu ne budite ludi otislo je u vrh glave 2.500.000 ako je i toliko, a gdje je ostatak to treba da se otkrije.
Last edited by DonieBrasco on 03/01/2021 16:41, edited 1 time in total.
JThomas

#8953 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

nešto kao 7.800.000.
joe_black

#8954 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

SredinomUkrug wrote: 03/01/2021 19:44 Tri godine unaprijed...
Srebrena malina tuzila BiH zbog pretpljene stete u poslovanju, a fikret za dusevnu bol.

BiH je duzna ispplatiti fikretu 75000 maraka i srebrenoj malini 225,000

Samo nagadjam :wink:
Ako bude toliko, to je premalo...Ovo sto sadrzi optuznica ukazije upravo da se steli istom da debelo profitira od odstete, a nije ni cudo jer su se mnogi obogatili dobijenim tuzbama protiv drzave.
joe_black

#8955 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

DonieBrasco wrote: 03/01/2021 16:41 Nije 10.500.000 otislo za Kinu ne budite ludi otislo je u vrh glave 2.500.000 ako je i toliko, a gdje je ostatak to treba da se otkrije.
Ni teoreticari zavjere ne vjeruju da je samo 2.5 mil, glypst na kvadrat jer da je to tako, danas ne samo da bi optuznica bila pptvrdjena nego bi i konacna presuda bila donesena:)
joe_black

#8956 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

tempuser wrote: 03/01/2021 09:16
joe_black wrote: 28/12/2020 15:01 Jer se na te moze prijaviti gotovo svaka Doo, vjerovayno je i Fikret krenuo tim putem samo sto je zagrizao veliki kolac, nekome stao na rep, pa najebao sada dok skine zvono sa sebe:)
Al u qu... jedne žene!
Jel i dalje pokušavaš osporiti vezu Ševal Gabeljić - Asim Sarajlić tj da li i dalje pokušavaš vrijeđati tuđu inteligenciju, kao što to SDA radi, tvrdnjama da se tu Fikret našao samoslalno i u najboljoj namjeri?!?!? :-) :-) :-)
Na tenderima državnih institucija i državnih firmi po Zakonu o javnim nabavkama Malina ne bi ispunjavala ni osnovne uslove za učešće, a kamo li da im se komercijalni dio ponud razmatra.
Kakav Seval i K.rac kada imas firmi povezanih sa SDA i to samim vrhom, pa imas pun klinac firmi koje placaju reket SDA od 3 do 5% i to su firme sa recerencama u poslovima javnih nabavki koje su nabavljale sve od igle do lokomotive...i bez problema su mogle odraditi ovu nabavku, a da se u medijima i ne cuje za to.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8957 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

Da su htjele. A nisu. Sto li?
tempuser

#8958 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

joe_black wrote: 03/01/2021 23:49
joe_black wrote: 28/12/2020 15:01 Jer se na te moze prijaviti gotovo svaka Doo, vjerovayno je i Fikret krenuo tim putem samo sto je zagrizao veliki kolac, nekome stao na rep, pa najebao sada dok skine zvono sa sebe:)
Al u qu... jedne žene!
Jel i dalje pokušavaš osporiti vezu Ševal Gabeljić - Asim Sarajlić tj da li i dalje pokušavaš vrijeđati tuđu inteligenciju, kao što to SDA radi, tvrdnjama da se tu Fikret našao samoslalno i u najboljoj namjeri?!?!? :-) :-) :-)
Na tenderima državnih institucija i državnih firmi po Zakonu o javnim nabavkama Malina ne bi ispunjavala ni osnovne uslove za učešće, a kamo li da im se komercijalni dio ponud razmatra.
Kakav Seval i K.rac kada imas firmi povezanih sa SDA i to samim vrhom, pa imas pun klinac firmi koje placaju reket SDA od 3 do 5% i to su firme sa recerencama u poslovima javnih nabavki koje su nabavljale sve od igle do lokomotive...i bez problema su mogle odraditi ovu nabavku, a da se u medijima i ne cuje za to.
Oktud od svih firmi povezanih sad SDA sa referencama baš Ševal varilac hladnjaka, obnavljač turbina i sportski radnik, tj njegov zet malinar da dobije posao?!?!?!
Jel baš kakav Ševal i qurac...? Malo njih ima privilegiju da sjedi ovako ležerno blizu septičke jame.
Image

Kao što napisah, kad se radi o vrijeđanju inteligencije, jedini gori od SDA lopova su SDA imbecili koji to besplatno rade!
dr_Evil

#8959 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

joe_black wrote: 30/12/2020 21:07
drndalo wrote: 30/12/2020 20:47 Eee, da ti je znat’...

Nego ovo je novi obrat, oni nisu potrosili tvoje, moje, nase pare iz budzeta, oni su potrosili mozda svoje pare?

Ja dok punim budzet, to su (i) moje pare. I tvoje su.
Ja cim se odvojim od novca za dadjbine, to vise nisu moje pare i ne vidim razliku izmedju trosenja tvog odnosno naseg novca na obnovu voznog parka politicara, trosenja na silnu reprezentaciju politicara, trosenje na plate policajaca koji malo pa malo su spremni jos da tuku narod koji im daje plate i ovog kriminalnog trosenja na respiratore...
Zato ne sikiraj se puno jer sve je to p.ckin dim, da samo znas na sta sve trose tvoje pare, jos bi te vise bolilo...Vjeruj da u predsjednistvu ne zele piti sokove koji nisu 100% vocnog sadrzaja niti tjesteninu bilo koju osim barille...hahahahaha
Pa to je ono sta nas pokusavaju uvjeriti citavo vrijeme, da to nisu nase pare i sta te briga sta beg radi od svojih para koje je uzeo iz tvog dzepa.

Ti treba da mislis da placas porez za zdrastvo, obrazovanje, puteve, dok tamo beg ce da jede barilu i da ti posalje joe blacka da te uvjeri da to nisu tvoje pare i da ne treba da pitas gdje su otisle.

Logicno je kada platis porez da ti sa tim vise nemas nista, jer ne postoji zakonska garancija kojom drzava garantuje da ce ih potrositi kako treba i u sta treba, nesto kao sto nije bilo garancije ni za respiratore.

:zaraza:
Capljina74

#8960 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 »

Narod je bolan, post'o nezahvalna stoka. Samo pare, đe su pare, pare...

Nisu oni krivi, već narod što ište...
costacurta

#8961 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by costacurta »

tempuser wrote: 04/01/2021 04:15
joe_black wrote: 03/01/2021 23:49

Al u qu... jedne žene!
Oktud od svih firmi povezanih sad SDA sa referencama baš Ševal varilac hladnjaka, obnavljač turbina i sportski radnik, tj njegov zet malinar da dobije posao?!?!?!
Jel baš kakav Ševal i qurac...? Malo njih ima privilegiju da sjedi ovako ležerno blizu septičke jame.
Image

Kao što napisah, kad se radi o vrijeđanju inteligencije, jedini gori od SDA lopova su SDA imbecili koji to besplatno rade!
Halka.
Ovo je trebao biti običan posao uzimanja tj kranja narodnih para kao i stotine drugih poslova koji su prolazili ispod radara javnosti. Ovaj put red je bio na Ševalu a on je htio iskoristiti zgodnu priliku i zeta "uvesti u posao"......... uatvari, zet je već u halki čim je dobio sve te subvencije od države, al ovo mu je baš trebao biti test za ulazak u "Brotherhood of The Wolf"
Capljina74

#8962 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 »

Samo što se mali voli kurčit u raji...

A ne igra za raju...
tempuser

#8963 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

costacurta wrote: 04/01/2021 09:23 Halka.
Ovo je trebao biti običan posao uzimanja tj kranja narodnih para kao i stotine drugih poslova koji su prolazili ispod radara javnosti. Ovaj put red je bio na Ševalu a on je htio iskoristiti zgodnu priliku i zeta "uvesti u posao"......... uatvari, zet je već u halki čim je dobio sve te subvencije od države, al ovo mu je baš trebao biti test za ulazak u "Brotherhood of The Wolf"
Upravo tako!
Identičnu stvar sam napisao ima i pola godine, samo što mislim da nije bio red na Ševala da se opari, nego na Sarajlića koji je angažovao svoju half liniji, Ševala i Fikru!
SDA sigurno, a vjerovatno i ostatak države funcioniše tako da se zna ko drži koji resor i po kojem redosljedu krade. Namjenska industrija, transport, energenti, telekomunikacije, medicina i farmacija itd, sve je to lijepo raspodjeljeno. U KS svaki OO SDA ima svoje JKP-ove kojima upravlja bez upliva KO ili Premijera VKS (ako je iz SDA). Ne postoji uspješna firme u ovom dijelu BiH, bez obzira čime se bavi, da u jednoj tačci nije tijesno povezana sa SDA i niko u ovoj državi ne sjedi slučajno tamo gdje sjedi.
costacurta

#8964 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by costacurta »

tempuser wrote: 04/01/2021 09:35
costacurta wrote: 04/01/2021 09:23 Halka.
Upravo tako!
Identičnu stvar sam napisao ima i pola godine, samo što mislim da nije bio red na Ševala da se opari, nego na Sarajlića koji je angažovao svoju half liniji, Ševala i Fikru!
SDA sigurno, a vjerovatno i ostatak države funcioniše tako da se zna ko drži koji resor i po kojem redosljedu krade. Namjenska industrija, transport, energenti, telekomunikacije, medicina i farmacija itd, sve je to lijepo raspodjeljeno. U KS svaki OO SDA ima svoje JKP-ove kojima upravlja bez upliva KO ili Premijera VKS (ako je iz SDA). Ne postoji uspješna firme u ovom dijelu BiH, bez obzira čime se bavi, da u jednoj tačci nije tijesno povezana sa SDA i niko u ovoj državi ne sjedi slučajno tamo gdje sjedi.
:thumbup:
Ja sam pokušao privatno da radim neki posao, plaćao poreze, plaćao dažbine, plaćao reklamu za firmu, industrijske cijene za smeće, struju i vodu, dobavljačima, konto volim ovu zemlju, tako treba........ i onda sam se morao uvaljivati iz kredita u kredit da bih to sve stigao poplaćati i na kraju propo ko žeton.
Kad čujem kako gazde gazduju, da ne navodim imena firmi, pljuno bih svima u lice. Stanovi, vikendice, ljetovanja, zimovanja, safari, egzotika vjenčanja, karera-marera pichke matetine....... qarinu ćeš sve to imati ako pošteno radiš i slijediš zakone ove države.
A sve zahvaljujući ovima sa slike, znači RS me ne interesuje, samo ovaj dio BiH.
Kad mi kaže "jest snalažljiv" ja bih prošao kroz njega, snalažljiv na BiH način znači biti dobar u politici s pravim ljudima, ne plaćati porez, švercati, ne plaćati račune, ne plaćati radnike....... jbem ja sve takve "snalažljive"
tempuser

#8965 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

costacurta wrote: 04/01/2021 09:45 :thumbup:
Ja sam pokušao privatno da radim neki posao, plaćao poreze, plaćao dažbine, plaćao reklamu za firmu, industrijske cijene za smeće, struju i vodu, dobavljačima, konto volim ovu zemlju, tako treba........ i onda sam se morao uvaljivati iz kredita u kredit da bih to sve stigao poplaćati i na kraju propo ko žeton.
Kad čujem kako gazde gazduju, da ne navodim imena firmi, pljuno bih svima u lice. Stanovi, vikendice, ljetovanja, zimovanja, safari, egzotika vjenčanja, karera-marera pichke matetine....... qarinu ćeš sve to imati ako pošteno radiš i slijediš zakone ove države.
A sve zahvaljujući ovima sa slike, znači RS me ne interesuje, samo ovaj dio BiH.
Kad mi kaže "jest snalažljiv" ja bih prošao kroz njega, snalažljiv na BiH način znači biti dobar u politici s pravim ljudima, ne plaćati porez, švercati, ne plaćati račune, ne plaćati radnike....... jbem ja sve takve "snalažljive"
Za koju god firmu sam pomislio da je neko razvio dobar biznis u nekoj tačci je blisko povezan sa SDA. BiH nema industriju vojne opreme i oružja, vlasnok KM Tradea to skontao i napravio posao. Prc, iza svega je mrtvi SDA Kolić. BiH ima na namjensku indutriju, ali tu kajmak uzimaju Fodilova i Džindićeva firma. Kupuješ kotao za grijanje, firma razvaljuje, komtaš " jest snalažljiv", a monopol drži SDA-ovac Cerić. Vidiš kako kafana ubi od posla, a ispostavi se da su vlasnici kafane prvaci šerijatsko-patriotskog ugotiteljstva iz prvog reda mladomuslimana (kojima nije stran ni dugi klik). Vidiš fabriku cijevi, kontaš super, imamo domaći proizvod, kad ono vlasnik, i uz Bakirovog zeta, glavni dobavljač JKP-ovima Huso "napao na kameru" Ćesir, i bezbroj takvh primjera... Ili SDA-ovci
DonieBrasco

#8966 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-bih ... /210104082

Fikret, Fahrudin, Fadil mogu da odahnu, nema pravde u ovoj drzavi.
tempuser

#8967 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

DonieBrasco wrote: 04/01/2021 12:34 Fikret, Fahrudin, Fadil mogu da odahnu, nema pravde u ovoj drzavi.
Hoće li biti baš tako?!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-bih ... /210104130
Čekamo @joe black da se skine sa haparata! :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8968 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

costacurta wrote: 04/01/2021 09:23

Halka.
tempuser wrote: 04/01/2021 09:35

Upravo tako!

costacurta wrote: 04/01/2021 09:45

tempuser wrote: 04/01/2021 10:04

Za koju god firmu sam pomislio da je neko razvio dobar biznis u nekoj tačci je blisko povezan sa SDA. BiH nema industriju vojne opreme i oružja, vlasnok KM Tradea to skontao i napravio posao. Prc, iza svega je mrtvi SDA Kolić. BiH ima na namjensku indutriju, ali tu kajmak uzimaju Fodilova i Džindićeva firma. Kupuješ kotao za grijanje, firma razvaljuje, komtaš " jest snalažljiv", a monopol drži SDA-ovac Cerić. Vidiš kako kafana ubi od posla, a ispostavi se da su vlasnici kafane prvaci šerijatsko-patriotskog ugotiteljstva iz prvog reda mladomuslimana (kojima nije stran ni dugi klik). Vidiš fabriku cijevi, kontaš super, imamo domaći proizvod, kad ono vlasnik, i uz Bakirovog zeta, glavni dobavljač JKP-ovima Huso "napao na kameru" Ćesir, i bezbroj takvh primjera... Ili SDA-ovci
:thumbup: sto bi se reko jebitHoČno u sridu... kad kazu "uspjesan bizmismen" a svakog imalo malo postenog poduzetnika pregaze računima, porezom, dadzbinama za vazduh samo da te pregaze i da nisi konkurencija "uspjesnim" ahbabima koji drmaju tenderima i poreznim novcem a onda se uzbahate pa pocmu silu provoditi.
tempuser

#8969 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

pici wrote: 04/01/2021 20:19 kad kazu "uspjesan bizmismen" a svakog imalo malo postenog poduzetnika pregaze računima, porezom, dadzbinama za vazduh samo da te pregaze i da nisi konkurencija "uspjesnim" ahbabima koji drmaju tenderima i poreznim novcem a onda se uzbahate pa pocmu silu provoditi.
Tu je Fahro Radončić primjer k'o iz čitanke, samo što se na kraju osilio i ugrizao ruku koja ga je hranila.
Kad je Alija neke 1993. ili 1994. skontao da nema nijedno priznato pro SDA štampano glasilo, i da niko od priznatih novinara neće da se petlja sa govnima, po SDA liniji su nafatali Fahru, baš kao što su sad nafatali Fikreta, koji je imao registrovanu neku opskurnu novinicu. Čuvar SDA sehare Timur Numić mu je dao 5 miliona maraka da pokrene Avaz. Uz keš Alija je odmah sa Oslobođenja na Avaz prebacio sve državne pretplate i oglašavanja i pri tome osporila dug države prema Oslobođenju u iznosu od 2 miliona maraka za papir i pretplatu. I onda ti Fahro kaže kako je uspješan biznismen i industrijalac (umro sam od šege kad sam čuo kad sam za sebe kaže), a SDA mu je dala pare da pokrene posao, dala mu tržište i potopila konkurenciju + mu Lagumdžija oprosti milione neplaćenog poreza. Pa debil bi na njegovom mjestu postao uspješan!
tempuser

#8970 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

Capljina74 wrote: 04/01/2021 09:27 Samo što se mali voli kurčit u raji...

A ne igra za raju...
Nije samo to nego što je SDA sa visokosofisticiranih lopova koji su ohladili mlijardne od donacija naovamo spala na seljačine i bahate idiote tipa ove garniture iznad koja se osilila pa ništa više nije u stanju "završiti" da ih ne provale.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8971 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by japin_mutapi »

Karakterna osobina - Bahati papak.
Glup, bezobrazan, nekulturan.
Ne zna da prica.

Svaka mu je za samara.
joe_black

#8972 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

tempuser wrote: 04/01/2021 20:00
DonieBrasco wrote: 04/01/2021 12:34 Fikret, Fahrudin, Fadil mogu da odahnu, nema pravde u ovoj drzavi.
Hoće li biti baš tako?!
Bolje i tako nego da su i tu optuznicu obili pa da se smizdri po klixu kako ne valja sud, ne valja drzava...
Uglavnom kako je skockana optuznica, ocekuj slobodno oslobadjanje po ktatkom postupku...prije sam bio misljenja da ce to biti dug i akup proces ali sada dwfinitivno gledam da ce to biti kratak proces i busanje od prsa zelenih gledaj kako je sve bilo lo zakonu...
tempuser

#8973 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

joe_black wrote: 05/01/2021 02:33
tempuser wrote: 04/01/2021 20:00
Hoće li biti baš tako?!
Bolje i tako nego da su i tu optuznicu obili pa da se smizdri po klixu kako ne valja sud, ne valja drzava...
Uglavnom kako je skockana optuznica, ocekuj slobodno oslobadjanje po ktatkom postupku...prije sam bio misljenja da ce to biti dug i akup proces ali sada dwfinitivno gledam da ce to biti kratak proces i busanje od prsa zelenih gledaj kako je sve bilo lo zakonu...
Otom potom.
Do jučer si tvrdio da je optužnica tako skockana da je će sud elementarno odbaciti!
Doduše tebi ti zakoni i postupci nabavke itd nisu baš jača strana, ali SDA politička škola jest :D
jazzer

#8974 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by jazzer »

joe_black wrote: 05/01/2021 02:33 Bolje i tako nego da su i tu optuznicu obili pa da se smizdri po klixu kako ne valja sud, ne valja drzava...
Ako bude kratak postupak kao sto kazes da ce biti, zatim oslobadjajuca presuda, to ce sigurno biti iz razloga
sto su oni nevini a optuznica montirana.
DonieBrasco

#8975 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

jazzer wrote: 05/01/2021 08:19
joe_black wrote: 05/01/2021 02:33 Bolje i tako nego da su i tu optuznicu obili pa da se smizdri po klixu kako ne valja sud, ne valja drzava...
Ako bude kratak postupak kao sto kazes da ce biti, zatim oslobadjajuca presuda, to ce sigurno biti iz razloga
sto su oni nevini a optuznica montirana.
Ma sta nevini heroji nacije, jos ih na ovih 10.500.000 treba nagraditi.
Locked