Republika Turska

Post Reply
insomnia78

#8951 Republika Turska

Post by insomnia78 »

Munare su tu kljucnu ulogu odigrale
A i ovi sekularni, nekakvi plasljivi
Niko da stisne pa izadje. Hajd kreni na vojsku meleka

S moje sokoćalo
Co0l

#8952 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Plus Baketova podrška.Nepobjediva kombinacija!
insomnia78

#8953 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Joj komentara na onaj tekst u Saffu [emoji23][emoji23]
I gospodin koji je pobjedio
Image

S moje sokoćalo
zeina

#8954 Re: Republika Turska

Post by zeina »

insomnia78 wrote:Munare su tu kljucnu ulogu odigrale

S moje sokoćalo
Pa sta ces drugo ocekivat od gey populacije nego da budu plasljivi :roll:
insomnia78

#8955 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Co0l wrote:
insomnia78 wrote:
arzuhal wrote: Kakav ba Turk, ja gled'o pravi CNN :mrgreen:
:D
Ti si jos dobar. Bio je onaj sinoc sto nam je citavu noc FoX citir'o

S moje sokoćalo
Treba provjerit jel na FOX-u puč jos uvijek u toku.Mozda i jest a da i ne znamo.
Na FOX-u i Kuriru borbe jos uvijek traju
Erdogan nakon sto je odbijen i u Londonu okrenuo ladju prema Izraelu

S moje sokoćalo
jao_situacije

#8956 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

sarajevoxxxx wrote:
General War wrote:
insomnia78 wrote: Stvarno se pitas od kud je policija znala da je puč?
[emoji23][emoji23][emoji23]

S moje sokoćalo
Halo, policija :lol: Jesi li ti cuo pjesmu "Murga drot"?
U pravu je general. Sve informacije o "puču" od početka do kraja dolazile su od jedne strane one "ucviljene" koja se eto nadljudskim snagama obranila.

Za sve vrijeme nema niti jedne jedine izjave nekog pučiste. Ni na netu ni eto pred nekom kamerom.

Oni su pucali, vozili tenkove, stajali na mostu, Taksimu, i od tih 3000 oficira niti jedan da da izjavu da nekome nešto opsuje, da se sočno nagovori Erdoganu i sl.

Farsa jašta nego farsa.
joj savo dragi savo ima snimaka itekako, pa na tvu uživo bilo dere se vojnik civilima idi kući ubićemo te ovo je vojni udar bla bla civil njemu psuje mater i maše rukom otima mu pušku
imaš snimku u cnn zgradi kad jebu mater jedni drugima otimaju puške tuku se sa novinarima i pucaju
imaš snimke sa ulica kad razglasom govore srušili smo vladu pohapsili ovoga onoga

stvarno sam mislio da znaš tražiti po internetu stvari :|
Co0l

#8957 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

zeina wrote:
insomnia78 wrote:Munare su tu kljucnu ulogu odigrale

S moje sokoćalo
Pa sta ces drugo ocekivat od gey populacije nego da budu plasljivi :roll:
I da su se zakacili na munare falusoidnog oblika :D
Zgoljo

#8958 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

zeina wrote:
Zgoljo wrote:Uglavnom,na disbalansiranom forumu cemo i dalje citati kmekete i žalopojke i sticati pogresne dojmove :sax:
To je jos jedino mjesto gdje krvozedni mrzitelji Turske mogu jos da se olaksaju i iskale svoje nezadovoljstvo zbog izostanka dovoljne kolicine mlade turske krvi, neka ih, zanimljivo je citati i znati s kakvim mentalnim sklopovima dijelimo vazduh :-) :-)
Ne samo Turske,slobodno raširi,neces se ogrijesiti.

Ali Bogu fala,sve su nervozniji i agresivniji sto ce reci da ne ide bas sve po planu.
Ja uzivam citati taj plač,iako priznajem da mi povremeno probi uši.
zeina

#8959 Re: Republika Turska

Post by zeina »

insomnia78 wrote:
Treba provjerit jel na FOX-u puč jos uvijek u toku.Mozda i jest a da i ne znamo.
Na FOX-u i Kuriru borbe jos uvijek traju
Erdogan nakon sto je odbijen i u Londonu okrenuo ladju prema Izraelu

S moje sokoćalo
Na Kuriru su borbe uveliko, rat na ulicama Turske, Erdogan pobjegao u Iran odakle ce se zaputit u Katar, onaj ciko sto se pojavio medju ljudima na ulici nije Erdo nego njegov dvojnik :lol: :lol: :lol:
Last edited by zeina on 17/07/2016 02:22, edited 1 time in total.
jao_situacije

#8960 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:
Co0l wrote:Ma znalo se odmah da se radi o puču.Neki su tvrdili da su reporteri CNN-a bili na mjestu događaja i prije nego sto se dogodilo :D A i nisu pučisti tako brzo razoruzani,oni na aerodromu kazu tek jutros oko 7 sati.pa i onaj helikopter je satima letio i puco,cemu smo se nocas ovdje cudili.A i narod je izasao na ulice tek nakon Erdoganovog javljanja.Dakle,nije to bas tako ekspresno zavrseno.Obzirom na relativno mali broj pucista,cak je i dugo trajalo.
Sto ne znaci da ni mogucnost false flaga ne treba uzeti u obzir,ali da je reakcija policije bila bas toliko munjevita,i nije vala.
Neki su cak bili toliko brzi da su jos 13-og povukli diplomatsko osoblje

S moje sokoćalo
:lol: :mrgreen:
General War

#8961 Re: Republika Turska

Post by General War »

jao_situacije wrote: joj savo dragi savo ima snimaka itekako, pa na tvu uživo bilo dere se vojnik civilima idi kući ubićemo te ovo je vojni udar bla bla civil njemu psuje mater i maše rukom otima mu pušku
imaš snimku u cnn zgradi kad jebu mater jedni drugima otimaju puške tuku se sa novinarima i pucaju
imaš snimke sa ulica kad razglasom govore srušili smo vladu pohapsili ovoga onoga

Pa evo de nadji ko je organizovao ovo od oficira? ne slusaju ovi vojnici Gulena? E ti Oficiri...gdje su se oglasili javnosti (ne napadacima na njih) sa nekim proglasom, sta, ko, gdje, i zasto? Ja sto vidjeh cinova u ovih vojnika je do narednika...niti jednog profesionalnog oficira nisam vidio.
Zgoljo

#8962 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Recimo taj MIT nisu uspjeli porobiti a odmah su ga napali,Erdo istreniro.Znaci prvi poraz.
Pa zauzeli televiziju,ukinuli internet,zauzeli aerodrome,mostove....Nema tu sta,odradjeno je sve sto je trebalo.I umjesto da Erdogan ispali iz zemlje kao sto su mislili desio se telefonski poziv i narod.
Ostalo je historija.
Last edited by Zgoljo on 17/07/2016 02:27, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#8963 Re: Republika Turska

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Co0l wrote:
Ček ba,zar nisu onu plavu dobru novinarku prisili upravo da procita njihovu izjavu na TV-u?
Da upravo zbog toga treba sumnjati u sve.

Puč se pojavio niotkud. Kakav je komentar ljudi koji su uhapšeni. Ima li jedna jedina izjava od strane tih ljudi, njihove rodbine, eto samo jedna.

Jedina njihova komunikacija sa javnošću je taj jedan momenat. Šta to imaju fobiju od društvenih mreža?

Ima li tu među uhapšenim koji su nevini? Je li se iko pokajao? Sve i jednu informaciju o puču smo dobili od jedne strane. Druga strana ne postoji.
A jebi ga,ocito im nije sve islo kako su planirali.Kazu i da su drustvene mreze bile blokirane.A ima izjava i onih zarobljenih vojnika,kazu da ih je pola mislilo da se radi o vjezbi.
Niti prije niti u toku puča niti poslije nema niti jednog komentara, neki pikantni detalj, neko benigno objašnjenje tipa "probali smo, nije prošlo". "Erdogan je diktator, ponovio bih opet sutra isto to".

Ti pučisti postoje samo u vladinim medijima. I ciljeve, i namjere, i šta su radili, u koga su pucali, koliko je poginulo. Sve i jedan detalj o priči o vojnom udaru saznali smo samo od jedne strane. Druga strana ne postoji.
Zgoljo

#8964 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Pazi ovoga,on ocekuje da dovedu puciste na televiziju da iznesu svoje vidjenje puča,da im daju demokratsko pravo da se izjasne.
E moj savoxe pa reci gdje si vidio nesto slicno?
Bilo je za vrijeme puca i saopstenje kao i televizijsko obracanje,poslije ih niko nije ni cuo ni vidio,osim onih koji su ih hapsili a moguce i likvidirali, sto je sasvim normalno.
Last edited by Zgoljo on 17/07/2016 02:36, edited 2 times in total.
insomnia78

#8965 Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kod sunitskih plemena
Njima je to, takoreci adet
S moje sokoćalo
Co0l

#8966 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Naravno da prije puca nece biti izjava.U toku je bilo sasvim dovoljno,pa objavili su proglas u direktnom programu drzavne televizije.Nakon puca je takodjer normalno da oni pohvatani ne daju izjave.Nije bas da su u prilici da drze pres-konferencije i ozdaju saopstenja u pauzama izmedju dva isljedjivanja.Ono,nije da nema cudnih i sumnjivih stvari vezanih za ovaj pokusaj puca,ali ovo sa izjavama i nije neki dokaz.
jao_situacije

#8967 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

General War wrote:
jao_situacije wrote: joj savo dragi savo ima snimaka itekako, pa na tvu uživo bilo dere se vojnik civilima idi kući ubićemo te ovo je vojni udar bla bla civil njemu psuje mater i maše rukom otima mu pušku

Pa evo de nadji ko je organizovao ovo od oficira? ne slusaju ovi vojnici Gulena? E ti Oficiri...gdje su se oglasili javnosti (ne napadacima na njih) sa nekim proglasom, sta, ko, gdje, i zasto? Ja sto vidjeh cinova u ovih vojnika je do narednika...niti jednog profesionalnog oficira nisam vidio.

ovaj je potpukovnik koliko ja vidim
izvučen iz nekog tenka sinoć, naređuje im da spuste oružje
sarajevoxxxx

#8968 Re: Republika Turska

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:Naravno da prije puca nece biti izjava.U toku je bilo sasvim dovoljno,pa objavili su proglas u direktnom programu drzavne televizije.Nakon puca je takodjer normalno da oni pohvatani ne daju izjave.Nije bas da su u prilici da drze pres-konferencije i ozdaju saopstenja u pauzama izmedju dva isljedjivanja.Ono,nije da nema cudnih i sumnjivih stvari vezanih za ovaj pokusaj puca,ali ovo sa izjavama i nije neki dokaz.
To je vojni udar, čitav svijet o tome govori, a medijski ti pučisti uopšte ne postoje. Ta ekipa da zaista postoji od zeze bi otvorili neku svoju stranicu na netu. Ono eto "nismo uspjeli da vas skinemo ali ne može te nam zabraniti društvene mreže". Pa svaka i najmanja incjativu danas ima svoju stranicu, a eto oni je nemaju. Oni zainteresocani samo za državnu TV. Nista ispod toga e dolazi u obzir. :-)

Ne treba im čak sada ni kada ih hapse. Ono totalno ih ne zanima javno mnijenje, čak ni kada 3000 oficira pohapsi nigdje neke njihove stranice, nekog komentara od tog strašnog puča.
jao_situacije

#8969 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

fala general evo sad naletih na ovo tražeći ti ove snimke

:lol: koji glupan

Leading the pack was Robert Baer, a veteran former CIA officer and author ― and, apparently, a former coup participant.

Baer told CNN anchor Anderson Cooper that the Turkish coup was “not professionally done.”

“I have been involved in coups before,” he said. “They should have taken CNN Turk and closed it down the first minutes, the radio station, social media, the internet. Even if they didn’t arrest [Turkish President Recep Tayyip] Erdogan, they should have taken care of all of that right at the beginning.”

Baer also revealed that he had discussed the possibility of a coup with Turkish military officers in the past few months.

“I’ve been speculating with Turkish officers a couple months ago about a coup and they said, ‘Absolutely not,’” he said. “And clearly they’re not involved, so there’s limited support for this.”

Baer went on to acknowledge that the prospects of the coup’s success were bleak, but he argued that it could still prevail.

“If the Turkish army, these elements, want to go to war with the people, it would mean civil war,” Baer concluded. “And right now, it doesn’t look like it, but you know tomorrow is another day. And certainly people in the Turkish military aren’t certain ― or the government.”
aldinjo

#8970 Re: Republika Turska

Post by aldinjo »

animals wrote:
zeina wrote:
Ih, da je u Siriju, more bolan da se rikne dok pises, srcka te strefi i gotovo :)
Jeste zeno, treba zaraditi Siriju..
samo odabrani Alahovi ratnici ce stici do nje..
ovi ostali ce crknuti od srceka,jadni.. :D
Allahovi ratnici. Tako se piše ako si obrazovan.
SkyLimit

#8971 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Kod nas se ovo nikad ne bi moglo desiti.

Ako ništa, barem bi krenulo drugim putem kod onog dijela kad bi Bakir iz podruma preko skypa pozvao narod da izađe na ulice, ja bi se samo odvalio smijati :lol:
jao_situacije

#8972 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

SkyLimit wrote:Kod nas se ovo nikad ne bi moglo desiti.

Ako ništa, barem bi krenulo drugim putem kod onog dijela kad bi Bakir iz podruma preko skypa pozvao narod da izađe na ulice, ja bi se samo odvalio smijati :lol:
pa pokušao je tornjak, zlaja je pozvao ljude da ne izlaze i ne pale :mrgreen:

eto tu je razlika između bakrenog i brke, bakreni i zlaja tjeraju ljude kući i da ne pale, a brko zove ljude van jer se ne boji naroda i reakcije
na ove naše kretene može samo narod krenuti, policije i vojske se ne boje sigurno
desni

#8973 Re: Republika Turska

Post by desni »

aldinjo wrote:
animals wrote:
zeina wrote:
Ih, da je u Siriju, more bolan da se rikne dok pises, srcka te strefi i gotovo :)
Jeste zeno, treba zaraditi Siriju..
samo odabrani Alahovi ratnici ce stici do nje..
ovi ostali ce crknuti od srceka,jadni.. :D
Allahovi ratnici. Tako se piše ako si obrazovan.
To je inače jedan forumaš koji na svakoj temi pljuje po islamu kao religiji mržnje
Islam ima problem sam sa sobom...Islam je jedini u centru pažnje...i jedino se fanatici pozivaju u ime Islama i u ime njega ubijaju...
    Ovo je samo jedna od njegovih inteligentnih opaski o islamu :!:
    Bosanski_kralj

#8974 Re: Republika Turska

Post by Bosanski_kralj »

Ma dobro @animals je poznat kao deklarirani islamofob, da ne upotrijebim težu riječ.

Nego stvarno ne vidim potrebe da se sad ovdje otvara rasprava na relaciji ateisti-vjernici, hajte na podforum religija.

Sad ontopic.

Dosta raje ovdje je protiv Erdogana jer je dobar sa Bakirom. I kod mene baš zbog toga ima veliki minus, ali ne treba to da bude razlog da se ovaj vojni udar ne sagleda realno.

Nešto kontam da je naša raja ovako aktivna kad su domaće teme u pitanju, gdje bi nam bio kraj. Forum gori, fb i ostale društvene mreže su zapaljene. Jedni su za Erdogana, drugi su protiv, žučne rasprave se vode. :-) :-) Ne vjerujem da je ovakva napetost trenutno u Turskoj pristunta, ko što je prisutna kod nas. :mrgreen:
    jefferson

#8975 Re: Republika Turska

Post by jefferson »

Bosanski_kralj wrote:Ma dobro @animals je poznat kao deklarirani islamofob, da ne upotrijebim težu riječ.

Nego stvarno ne vidim potrebe da se sad ovdje otvara rasprava na relaciji ateisti-vjernici, hajte na podforum religija.

Sad ontopic.

Dosta raje ovdje je protiv Erdogana jer je dobar sa Bakirom. I kod mene baš zbog toga ima veliki minus, ali ne treba to da bude razlog da se ovaj vojni udar ne sagleda realno.

Nešto kontam da je naša raja ovako aktivna kad su domaće teme u pitanju, gdje bi nam bio kraj. Forum gori, fb i ostale društvene mreže su zapaljene. Jedni su za Erdogana, drugi su protiv, žučne rasprave se vode. :-) :-) Ne vjerujem da je ovakva napetost trenutno u Turskoj pristunta, ko što je prisutna kod nas. :mrgreen:
    Vodi tudju brigu, dok avlija ubi od smrada.
    Post Reply