Sirija

Locked
madner

#8951 Re: Sirija

Post by madner »

Pa mnoge drzave vise ne priznaju Asadu legitimitet. Tako da to vise za njih nije Sirijska vojska.
Co0l

#8952 Re: Sirija

Post by Co0l »

Black swan wrote:"vojska bošnjačkog člana krnjeg predsjedništva AI".

ni za vrijeme invazije na irak to nije bila bušova nego američka vojska
Analogija za antologije :-D
madner

#8953 Re: Sirija

Post by madner »

Osobno, za mene je samo Bosna drzava u ovom regionu. Ovi ostali su ha madjarski ha vizantijski vazali. No osobno sta mislim nije previse relevatno. :D
Co0l

#8954 Re: Sirija

Post by Co0l »

zvizdan wrote:
rafko wrote:
"madner"

Pa mnoge drzave vise ne priznaju Asadu legitimitet. Tako da to vise za njih nije Sirijska vojska.
Pa mnoge drzave nisu ni BiH, Kosovo, Makedoniju priznale!
Osobno, i za mene je BiH samo drzava na papiru....kada mi neko kaze da sam bosanac ja mu kazem da su bosanci muslimani (bosnjaci).
S
Nevezano za temu, koje su to mnoge države koje nisu priznale BiH? De ih, molim te, nabroj, cisto da znamo o kojim se to velesilama radi...
Pridnjestrovlje,Abhazija,Juzna Osetija...
sumirprimus

#8955 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

iii jos jedan đoker iz rukava... :D
madner

#8956 Re: Sirija

Post by madner »

Savez opcina Niske oblasti je takodje bio protiv. :D
Co0l

#8957 Re: Sirija

Post by Co0l »

A moguce da nas ni Juzni Sudan jos nije stigo priznat :)
RahatHurmašica

#8958 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

šta ovo kolege saxxx nema čitav dan :shock: . il mu se pokvario autopilot ili je otišao braći u ispomoć, a potencijalno i u vječna lovišta? :D
Last edited by RahatHurmašica on 18/11/2013 14:40, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#8959 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

RahatHurmašica wrote:šta ovo kolege saxxx nema čitav dan :shock: . il mu se pokvario autopilot ili je otišao braći u ispomoć?
Cudno, bas danas kad su uspjeli dici u zrak kasarnu i ubiti 4 generala SAA (mada je ocito vijest prerano bombasticno objavljena, nije bas bila toliko uspjesna akcija)

Ili ceka da bradonje osvoje jos jedan stand sa lubenicama u ruralnom dijelu Homsa.

Vidjecemo.
madner

#8960 Re: Sirija

Post by madner »

frkia wrote:
"madner"

Savez opcina Niske oblasti je takodje bio protiv. :D
Mislis na Bujanovac i Veliki Trnovac. Evo prilike da pozdravim Musliu Musli iz Velikog Trnovca

Ima neka picka dezurna sto me Banuje ono hinjski. Pa moram otvoriti novi nalog..a jebo te super clanovi, super diskusija...
Takvu velicinu da banuju...? I to im uspjeh...stvarno...zaista...
Co0l

#8961 Re: Sirija

Post by Co0l »

dječak sa šibicama wrote:
RahatHurmašica wrote:šta ovo kolege saxxx nema čitav dan :shock: . il mu se pokvario autopilot ili je otišao braći u ispomoć?
Cudno, bas danas kad su uspjeli dici u zrak kasarnu i ubiti 4 generala SAA (mada je ocito vijest prerano bombasticno objavljena, nije bas bila toliko uspjesna akcija)

Ili ceka da bradonje osvoje jos jedan stand sa lubenicama u ruralnom dijelu Homsa.

Vidjecemo.
Ma i nije neka vijest likvidacija Asadovih generala.
Nego,ako nije toliko uspjesna akcija bila koliko su ih onda ubili ako nisu 4-nijednog?jednog?dvojicu?dva i po? Ne drzi nas sad u neizvjesnosti.
RahatHurmašica

#8962 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

Co0l wrote:

Vidjecemo.
Ma i nije neka vijest likvidacija Asadovih generala.
Nego,ako nije toliko uspjesna akcija bila koliko su ih onda ubili ako nisu 4-nijednog?jednog?dvojicu?dva i po? Ne drzi nas sad u neizvjesnosti.
đe ti je kolega? nekako mi neobično bez njega. možda nevjerovatno zvuči, ali nedostajat će mi kad ova tema više ne bude aktuelna a bradonje u vječnim lovištima. prosto neću moći bez njegove drskosti
madner

#8963 Re: Sirija

Post by madner »

Trajat ce ovo jos, velika je Sirija.
Challenger__

#8964 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

...ali nedostajat će mi kad ova tema više ne bude aktuelna...
Kada budu poraženi u Siriji, Tel Aviv i sateliti će otvoriti neki novi front, a tu će biti i telali šatro-mudžahida.

:wink:

______

Image
dječak sa šibicama

#8965 Re: Sirija

Challenger__ wrote: Kada budu poraženi u Siriji, Tel Aviv i sateliti će otvoriti neki novi front, a tu će biti i telali šatro-mudžahida.

Sta mislis gdje bi mogli sljedeci "dzihad" povesti?

U Egiptu ih Sisi ocito natamburo... Kashmir? nekako prebrdovito a i Indija ima nuklearno oruzje, ako se ne varam.

Mozda da Ujgure poguraju u pobunu, ali zgazio bi to Peking u dva dana.

Gdje?
RahatHurmašica

#8966 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

Challenger__ wrote: Kada budu poraženi u Siriji, Tel Aviv i sateliti će otvoriti neki novi front, a tu će biti i telali šatro-mudžahida.

U Egiptu ih Sisi ocito natamburo... Kashmir? nekako prebrdovito a i Indija ima nuklearno oruzje, ako se ne varam.

Mozda da Ujgure poguraju u pobunu, ali zgazio bi to Peking u dva dana.

Gdje?
a ne, ne, neće oni daleko od izraela. možda pokušaju oko irana čačkati...
dječak sa šibicama

#8967 Re: Sirija

Kako god, Sirija im je bila numero uno meta, razbijanjem Sirije ubijaju nekoliko muha... i uklanjaju ipak respektabilnu prijetnju Izraelu, i fakticki ostaju na Golanu jer razjedinjena ili talibanizirana Sirija nebi bila u stanju zavesti red u centru Damaska a kamoli na Golanu, i unistavaju glavnog saveznika Irana na BI, i posredno unistavaju logisticku bazu Hezbollaha...

Uspjeli jesu, Sirija je danas razjebana drzava, ali Assad prezivio, a vojska gura na svim frontovima. Kad se sve zavrsi, bice opasni ko i Hezbollah, mislim glavna snaga Hezbollaha je visegodisnje iskustvo. Sad ce i SAA imati iskustvo.

Vjerovatno se ovih dana mnogima u Tel Avivu tresu gace.
RahatHurmašica

#8968 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

dječak sa šibicama wrote:Kako god, Sirija im je bila numero uno meta, razbijanjem Sirije ubijaju nekoliko muha... i uklanjaju ipak respektabilnu prijetnju Izraelu, i fakticki ostaju na Golanu jer razjedinjena ili talibanizirana Sirija nebi bila u stanju zavesti red u centru Damaska a kamoli na Golanu, i unistavaju glavnog saveznika Irana na BI, i posredno unistavaju logisticku bazu Hezbollaha...

Uspjeli jesu, Sirija je danas razjebana drzava, ali Assad prezivio, a vojska gura na svim frontovima. Kad se sve zavrsi, bice opasni ko i Hezbollah, mislim glavna snaga Hezbollaha je visegodisnje iskustvo. Sad ce i SAA imati iskustvo.

Vjerovatno se ovih dana mnogima u Tel Avivu tresu gace.
iskustvo da, ali pitanje je koliko će tehnike ostati. pitanje je šta je sa ekonomijom i koliko će im trebati da se oporave, jer džaba i tehnika ako nemaš para za održavanje i obuku.

u svakom slučaju, što prije ih potamane to bolje.
Challenger__

#8969 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Bilo gdje. Izraelu i posrnulim SAD - koji su ih i stvorili - odgovara situacija "što gore, to bolje".
Izvan američkih i izraelskih granica, naravno.

Oko Irana, oko Rusije, u sred Evrope, Kine... Kontrolisani haos bez granica kao posljedni trade-mark imperije na izdisaju.
RahatHurmašica

#8970 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

Iran, Iran će pokušati oslabiti.
Challenger__

#8971 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

RahatHurmašica wrote:Iran, Iran će pokušati oslabiti.
To pokušavaju već DECNIJAMA. Vidjećemo šta će biti za koji dan (dogovor ili ne, detant ili ne).

_______

Hajde što im se Bašar suprotstavio. U pitanju je opstanak elementarne države i brojnih manjina. Ali što ih je prozreo jedan čovjek, e to im je udarac milenijuma. Abdul Fatah (el-Sisi).

Sisijeva glava je danas najskuplja.

Kako za globalni mir (sa njim), ili projektovani haos (bez njega).
RahatHurmašica

#8972 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

Challenger__ wrote:
RahatHurmašica wrote:Iran, Iran će pokušati oslabiti.
To pokušavaju već DECNIJAMA. Vidjećemo šta će biti za koji dan (dogovor ili ne, detant ili ne).

_______

Hajde što im se Bašar suprotstavio. U pitanju je opstanak elementarne države i brojnih manjina. Ali što ih je prozreo jedan čovjek, e to im je udarac milenijuma. Abdul Fatah (el-Sisi).

Sisijeva glava je danas najskuplja.

Kako za globalni mir (sa njim), ili projektovani haos (bez njega).
doduše jeste, egipat sam potpuno smetnuo sa uma.
dječak sa šibicama

#8973 Re: Sirija

RahatHurmašica wrote: iskustvo da, ali pitanje je koliko će tehnike ostati. pitanje je šta je sa ekonomijom i koliko će im trebati da se oporave, jer džaba i tehnika ako nemaš para za održavanje i obuku.

u svakom slučaju, što prije ih potamane to bolje.
Pa dobro, realno SAA i prije svega ovoga, nije bila neka prijetnja ipak prejakom IDF-u.

Ali eto, steci ce nekakvo iskustvo, meni se cini da je to bila zastarjela vojska, zaostala u eri hladnog rata, sa nagomilanom tehnikom i nikakvom strategijom ratovanja u glavama generala.

Sad ce nauciti nesto.

Mada, ratovi se odavno ne vode samo na bojnom polju, a tu je i glavni uspjeh rezima u Damasku, uspjeli su prezivjeti (bar do sada) unatoc brizno pripremljenoj akciji rusenja. Nije mala stvar spasiti se od "demokracije" iz Washingtona. Ok, da nebi Rusa, vec bi se vehabosi sepurili po Damasku, a dronovi ih nadlijetali, ali svejedno... jedan Gadafi je pao u tren oka, a reklo bi se da je bio nedodirljiv.
Kikibombona

#8974 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Cudi me da ekstremisti nisu pokusali razvaliti Alzir.
Herr Flick

#8975 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Kikibombona wrote:Cudi me da ekstremisti nisu pokusali razvaliti Alzir.
Sta te ima cudit.Da napravis neko sranje u nekoj drzavi tj.da izazoves haos treba ti podrska velikih svjetskih sila :D
Locked