Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#8951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

bato99 wrote:znači TV se ne može gledati kako prekida slika,a internet svakih pola sata proradi u mostaru :evil: znači stvarno ste sramota od firme
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke u inbox, kako bismo u najkraćem roku provjerili i korigovali sve što je potrebno.
Telemach

#8952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,svako malo imam prekid konekcije,šta je u pitanju?
Vaša reklamacija je proslijeđena nadležnom sektoru na provjeru.
kakavdanakneiskustvu

#8953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,svako malo imam prekid konekcije,šta je u pitanju?

hvala,sad je sve ok
kakavdanakneiskustvu

#8954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

@Telemach,opet ista stvar,nestaje konekcije,restartujem komp,konekcija ok,šta je u pitanju?
Telemach

#8955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,opet ista stvar,nestaje konekcije,restartujem komp,konekcija ok,šta je u pitanju?
Kolege su nas uvjerile da je stanje parametara signala na Vašoj konekciji odlično. Ono što možemo da Vam predložimo, s obzirom da uvidom u trenutno stanje ne postoje nikakvi pokazatelji koji bi nam sugerisali da postoji problem s vezom, jeste da prekontrolišete Vaš sistem koristeći neki od antivirusnih programa, jer u ovom slučaju gotovo sigurno su Vam na sistemu instalirane neke od malicioznih aplikacija koje opterećuju protok.
kakavdanakneiskustvu

#8956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,opet ista stvar,nestaje konekcije,restartujem komp,konekcija ok,šta je u pitanju?
Kolege su nas uvjerile da je stanje parametara signala na Vašoj konekciji odlično. Ono što možemo da Vam predložimo, s obzirom da uvidom u trenutno stanje ne postoje nikakvi pokazatelji koji bi nam sugerisali da postoji problem s vezom, jeste da prekontrolišete Vaš sistem koristeći neki od antivirusnih programa, jer u ovom slučaju gotovo sigurno su Vam na sistemu instalirane neke od malicioznih aplikacija koje opterećuju protok.

hvala na odgovoru
Magarece_godine

#8957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Ako imam Duo paket i prošireni paket kanala,a želim još jedan resiver koliko trebam plaćati ? Da li ću i na tom dodatnom resiveru imati prošiteni paket ili se to opet dodatno plaća ?
doff

#8958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Magarece_godine wrote:Ako imam Duo paket i prošireni paket kanala,a želim još jedan resiver koliko trebam plaćati ? Da li ću i na tom dodatnom resiveru imati prošiteni paket ili se to opet dodatno plaća ?
Paketi se računaju po STB a ne po domaćinstvu, dakle dodatni STB plaćaš u zavisnosti od paketa koji uzmeš
and

#8959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach wrote:

hvala,sad je sve ok
i kod mene ista stvar.juče bilo sve ok,danas opet problemi.
da pohvalim telemach za brzu reakciju,i nakon što sam problem prijavio i telefonom i ovdje naredni dan su poslali ekipe na teren.kažu da je signal ok,međutim problem i dalje postoji.
vidim u objašnjenju @telemacha da preporučuje da se preskeniraju uređaji i da su virusi možda problem.čisto sumnjam,jer najviše problema imam sa uređajem koji je na linuxu.
kakavdanakneiskustvu

#8960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach wrote:

hvala,sad je sve ok
i kod mene ista stvar.juče bilo sve ok,danas opet problemi.
da pohvalim telemach za brzu reakciju,i nakon što sam problem prijavio i telefonom i ovdje naredni dan su poslali ekipe na teren.kažu da je signal ok,međutim problem i dalje postoji.
vidim u objašnjenju @telemacha da preporučuje da se preskeniraju uređaji i da su virusi možda problem.čisto sumnjam,jer najviše problema imam sa uređajem koji je na linuxu.[/quote]

i kod mene prije dva sata bio njihov radnik,hvala im
fortaleza

#8961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Moram pohvaliti Telemachovog "pi ara" na forumu, nedugo nakon moje žalbe kako nisam dobio promotivno sve kanale iz ponude i bezvezog zivkanja službe preko njega sam dobio sve kanale promotivno. Dajte mu povišicu za dodatni posao koji radi. :D

E sad, da rezimiram što sam imao sve otključano.

Mislim da su paketi jako loše urađeni, :-? u osnovnom izmješano filmskih kanala, džigare, i još kakvih satelitskih FTA kanala, tek u proširenom dođu SK 4,5,6 koji po meni ništa ne vrijede jer skoro ništa ne prenose, a xxx kanali su mi manje više nepotrebni.

HBO i Cinemax kanali su pre pre precijenjeni za ono što nude, u mjesec dana nema filma kojeg nisu 2-3 ili više puta reprizirali te su prikazivali i one malo starije naslove, Cinemax mi je čak malo bolji od HBO-a. Izgleda da HBO nema konkurencije ovdje jer je to jedini filmski pay paket u regiji, a mi jednostavno ne znamo za bolje. Vidjet ćemo što će biti od Cinestar Premiere kanalaa, Blitz je jaka tv kuća.

Dalje, HD paket je dobar, ali je dosta kanala bez lokalizacije i subjektivno mi nije baš ono "pravi" HD, a Sportklub HD imam uključen u Supermixu što je najbitnije. Music choice radio je odličan, ali su ga usrali što se ne može uzeti i posebno nego dolazi u proširenom paketu.

Sve u svemu, loše s obzirom da se za ovo treba izdvojiti još skoro 40 KM mjesečno (ukupno 80 u Supermixu) što mi ne pada na pamet davati toliko za tv, mogu otplatiti cs u dvije godine za toliko. :D A još nemaju Arenu koja bi im se i najviše prodavala. :oops:

Vjerojatno imaju svega par % korisnika s dodatnim paketima i ne znam kako im se isplati ili im je to dodatna zarada, a barem 70% korisnika je još na analognoj. Sad sasvim sigurno ostaje start paket.
Kralj Tvrtko I.

#8962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

gdje se mogu naci postavke za outlook?
Telemach

#8963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kralj Tvrtko I. wrote:gdje se mogu naci postavke za outlook?
Ukoliko koristite Telemach e-mail adresu incoming i outgoing mail server su:
mail.telemach.ba

U opcijama More settings na tab-u outgoing server označite opciju My outgoing server requires authentication.

Za dodatnu pomoć pozovite 1360
StupskaBitanga

#8964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Hoće li biti kakvih noviteta?
van helsing

#8965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Možda veće brzine interneta, jer je HS povećao svojim korisnicima.
Reglan

#8966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Dodje mi sad uz racun da opomena da imam dug 31,50 KM a svaki mjesec uredno placao 40KM Duo paketa,bas me zanima gdje se nabra 31,50 i prijete iskljucenjem.

Fuj,ne mogu da vjerujem,ovo je za tuzbe.
Telemach

#8967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

arshavin wrote:Dodje mi sad uz racun da opomena da imam dug 31,50 KM a svaki mjesec uredno placao 40KM Duo paketa,bas me zanima gdje se nabra 31,50 i prijete iskljucenjem.

Fuj,ne mogu da vjerujem,ovo je za tuzbe.
Vaša reklamacija i korisnički podaci su proslijeđeni finansijskom sektoru na provjeru.
avaks

#8968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

@Telemach

Kablovske televizije HS i M&H Company od 01.11.2013. godine za svoje korisnike uvode veće brzine interneta, odnosno povećanje brzine uploada. Evo kako će to izgledati kod njih:

Image

Zanima me kada vi planirate povećavati upload i volio bih da me odmah, a ne blagovremeno, obavijestite (a nisam jedini kojem smetaju te generičke poruke i izbjegavanje odgovora na određena pitanja)!

LP
Maharadza

#8969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

avaks wrote:@Telemach

Kablovske televizije HS i M&H Company od 01.11.2013. godine za svoje korisnike uvode veće brzine interneta, odnosno povećanje brzine uploada. Evo kako će to izgledati kod njih:

Image

Zanima me kada vi planirate povećavati upload i volio bih da me odmah, a ne blagovremeno, obavijestite (a nisam jedini kojem smetaju te generičke poruke i izbjegavanje odgovora na određena pitanja)!

LP
+1 Do something!!!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Mehemed
Vozim: automobil

#8970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Steta sto nema HS ni M&H Company u mom podrucju, odmah bi presao na njih, itekako bi me povadilo 2Mbps uploada :)
A imaju cak i za najmanje zahtjevne korisnike paket od 15KM
avaks

#8971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

A zanimljivo je da na tom paketu od 15KM imaju veći upload nego mi na ovim paketima što plaćamo 50KM.
Telemach definitivno treba da poradi na uploadu.
Mehemed
Vozim: automobil

#8972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Vise bi volio 6/1.5 Mbps za 15KM nego ovo sto imam 10/1 Mbps za 22KM...
Nek mi dignu upload na 2Mbps i ja bi bio zadovoljan :)
A jos nikad nisam dozivio i taj citavi 1Mbps, kao ni citavih 10 Mbps downloada...
Ide do 9.87 i upload do 0.96
Image
van helsing

#8973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ma nije samo telemach,inace internet provajderi nam daju brzine na kaskicu.
Jbt,kao da ne mozemo vidjeti brzine i ponude u susjedstvu/komsiluku.
Da ne spominjem druge zemlje.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Uvijek smo trazili veci upload :) Sa downloadom smo svi zadovoljni.
agent_zero

#8975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Hebo vas upload, koji će vam?

Meni je skroz ok, bolje da porade na kanalima u osnovnom paketu analogne i digitale i da poprave sliku. A vi o nakom uploadu kuknjavite :-)
Locked