Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke u inbox, kako bismo u najkraćem roku provjerili i korigovali sve što je potrebno.bato99 wrote:znači TV se ne može gledati kako prekida slika,a internet svakih pola sata proradi u mostaruznači stvarno ste sramota od firme
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Telemach
#8951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Telemach
#8952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vaša reklamacija je proslijeđena nadležnom sektoru na provjeru.kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,svako malo imam prekid konekcije,šta je u pitanju?
-
kakavdanakneiskustvu
#8953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Vaša reklamacija je proslijeđena nadležnom sektoru na provjeru.kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,svako malo imam prekid konekcije,šta je u pitanju?
hvala,sad je sve ok
-
kakavdanakneiskustvu
#8954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach,opet ista stvar,nestaje konekcije,restartujem komp,konekcija ok,šta je u pitanju?
- Telemach
#8955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kolege su nas uvjerile da je stanje parametara signala na Vašoj konekciji odlično. Ono što možemo da Vam predložimo, s obzirom da uvidom u trenutno stanje ne postoje nikakvi pokazatelji koji bi nam sugerisali da postoji problem s vezom, jeste da prekontrolišete Vaš sistem koristeći neki od antivirusnih programa, jer u ovom slučaju gotovo sigurno su Vam na sistemu instalirane neke od malicioznih aplikacija koje opterećuju protok.kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,opet ista stvar,nestaje konekcije,restartujem komp,konekcija ok,šta je u pitanju?
-
kakavdanakneiskustvu
#8956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Kolege su nas uvjerile da je stanje parametara signala na Vašoj konekciji odlično. Ono što možemo da Vam predložimo, s obzirom da uvidom u trenutno stanje ne postoje nikakvi pokazatelji koji bi nam sugerisali da postoji problem s vezom, jeste da prekontrolišete Vaš sistem koristeći neki od antivirusnih programa, jer u ovom slučaju gotovo sigurno su Vam na sistemu instalirane neke od malicioznih aplikacija koje opterećuju protok.kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,opet ista stvar,nestaje konekcije,restartujem komp,konekcija ok,šta je u pitanju?
hvala na odgovoru
- Magarece_godine
#8957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako imam Duo paket i prošireni paket kanala,a želim još jedan resiver koliko trebam plaćati ? Da li ću i na tom dodatnom resiveru imati prošiteni paket ili se to opet dodatno plaća ?
-
doff
#8958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Paketi se računaju po STB a ne po domaćinstvu, dakle dodatni STB plaćaš u zavisnosti od paketa koji uzmešMagarece_godine wrote:Ako imam Duo paket i prošireni paket kanala,a želim još jedan resiver koliko trebam plaćati ? Da li ću i na tom dodatnom resiveru imati prošiteni paket ili se to opet dodatno plaća ?
- and
#8959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i kod mene ista stvar.juče bilo sve ok,danas opet problemi.kakavdanakneiskustvu wrote:Telemach wrote:Vaša reklamacija je proslijeđena nadležnom sektoru na provjeru.kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,svako malo imam prekid konekcije,šta je u pitanju?
hvala,sad je sve ok
da pohvalim telemach za brzu reakciju,i nakon što sam problem prijavio i telefonom i ovdje naredni dan su poslali ekipe na teren.kažu da je signal ok,međutim problem i dalje postoji.
vidim u objašnjenju @telemacha da preporučuje da se preskeniraju uređaji i da su virusi možda problem.čisto sumnjam,jer najviše problema imam sa uređajem koji je na linuxu.
-
kakavdanakneiskustvu
#8960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i kod mene ista stvar.juče bilo sve ok,danas opet problemi.kakavdanakneiskustvu wrote:Telemach wrote:Vaša reklamacija je proslijeđena nadležnom sektoru na provjeru.kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,svako malo imam prekid konekcije,šta je u pitanju?
hvala,sad je sve ok
da pohvalim telemach za brzu reakciju,i nakon što sam problem prijavio i telefonom i ovdje naredni dan su poslali ekipe na teren.kažu da je signal ok,međutim problem i dalje postoji.
vidim u objašnjenju @telemacha da preporučuje da se preskeniraju uređaji i da su virusi možda problem.čisto sumnjam,jer najviše problema imam sa uređajem koji je na linuxu.[/quote]
i kod mene prije dva sata bio njihov radnik,hvala im
- fortaleza
#8961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moram pohvaliti Telemachovog "pi ara" na forumu, nedugo nakon moje žalbe kako nisam dobio promotivno sve kanale iz ponude i bezvezog zivkanja službe preko njega sam dobio sve kanale promotivno. Dajte mu povišicu za dodatni posao koji radi.
E sad, da rezimiram što sam imao sve otključano.
Mislim da su paketi jako loše urađeni,
u osnovnom izmješano filmskih kanala, džigare, i još kakvih satelitskih FTA kanala, tek u proširenom dođu SK 4,5,6 koji po meni ništa ne vrijede jer skoro ništa ne prenose, a xxx kanali su mi manje više nepotrebni.
HBO i Cinemax kanali su pre pre precijenjeni za ono što nude, u mjesec dana nema filma kojeg nisu 2-3 ili više puta reprizirali te su prikazivali i one malo starije naslove, Cinemax mi je čak malo bolji od HBO-a. Izgleda da HBO nema konkurencije ovdje jer je to jedini filmski pay paket u regiji, a mi jednostavno ne znamo za bolje. Vidjet ćemo što će biti od Cinestar Premiere kanalaa, Blitz je jaka tv kuća.
Dalje, HD paket je dobar, ali je dosta kanala bez lokalizacije i subjektivno mi nije baš ono "pravi" HD, a Sportklub HD imam uključen u Supermixu što je najbitnije. Music choice radio je odličan, ali su ga usrali što se ne može uzeti i posebno nego dolazi u proširenom paketu.
Sve u svemu, loše s obzirom da se za ovo treba izdvojiti još skoro 40 KM mjesečno (ukupno 80 u Supermixu) što mi ne pada na pamet davati toliko za tv, mogu otplatiti cs u dvije godine za toliko.
A još nemaju Arenu koja bi im se i najviše prodavala.
Vjerojatno imaju svega par % korisnika s dodatnim paketima i ne znam kako im se isplati ili im je to dodatna zarada, a barem 70% korisnika je još na analognoj. Sad sasvim sigurno ostaje start paket.
E sad, da rezimiram što sam imao sve otključano.
Mislim da su paketi jako loše urađeni,
HBO i Cinemax kanali su pre pre precijenjeni za ono što nude, u mjesec dana nema filma kojeg nisu 2-3 ili više puta reprizirali te su prikazivali i one malo starije naslove, Cinemax mi je čak malo bolji od HBO-a. Izgleda da HBO nema konkurencije ovdje jer je to jedini filmski pay paket u regiji, a mi jednostavno ne znamo za bolje. Vidjet ćemo što će biti od Cinestar Premiere kanalaa, Blitz je jaka tv kuća.
Dalje, HD paket je dobar, ali je dosta kanala bez lokalizacije i subjektivno mi nije baš ono "pravi" HD, a Sportklub HD imam uključen u Supermixu što je najbitnije. Music choice radio je odličan, ali su ga usrali što se ne može uzeti i posebno nego dolazi u proširenom paketu.
Sve u svemu, loše s obzirom da se za ovo treba izdvojiti još skoro 40 KM mjesečno (ukupno 80 u Supermixu) što mi ne pada na pamet davati toliko za tv, mogu otplatiti cs u dvije godine za toliko.
Vjerojatno imaju svega par % korisnika s dodatnim paketima i ne znam kako im se isplati ili im je to dodatna zarada, a barem 70% korisnika je još na analognoj. Sad sasvim sigurno ostaje start paket.
-
Kralj Tvrtko I.
#8962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
gdje se mogu naci postavke za outlook?
- Telemach
#8963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ukoliko koristite Telemach e-mail adresu incoming i outgoing mail server su:Kralj Tvrtko I. wrote:gdje se mogu naci postavke za outlook?
mail.telemach.ba
U opcijama More settings na tab-u outgoing server označite opciju My outgoing server requires authentication.
Za dodatnu pomoć pozovite 1360
-
StupskaBitanga
#8964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoće li biti kakvih noviteta?
- van helsing
#8965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možda veće brzine interneta, jer je HS povećao svojim korisnicima.
- Reglan
#8966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dodje mi sad uz racun da opomena da imam dug 31,50 KM a svaki mjesec uredno placao 40KM Duo paketa,bas me zanima gdje se nabra 31,50 i prijete iskljucenjem.
Fuj,ne mogu da vjerujem,ovo je za tuzbe.
- Telemach
#8967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vaša reklamacija i korisnički podaci su proslijeđeni finansijskom sektoru na provjeru.arshavin wrote:Dodje mi sad uz racun da opomena da imam dug 31,50 KM a svaki mjesec uredno placao 40KM Duo paketa,bas me zanima gdje se nabra 31,50 i prijete iskljucenjem.
- avaks
#8968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Kablovske televizije HS i M&H Company od 01.11.2013. godine za svoje korisnike uvode veće brzine interneta, odnosno povećanje brzine uploada. Evo kako će to izgledati kod njih:

Zanima me kada vi planirate povećavati upload i volio bih da me odmah, a ne blagovremeno, obavijestite (a nisam jedini kojem smetaju te generičke poruke i izbjegavanje odgovora na određena pitanja)!
LP
Kablovske televizije HS i M&H Company od 01.11.2013. godine za svoje korisnike uvode veće brzine interneta, odnosno povećanje brzine uploada. Evo kako će to izgledati kod njih:

Zanima me kada vi planirate povećavati upload i volio bih da me odmah, a ne blagovremeno, obavijestite (a nisam jedini kojem smetaju te generičke poruke i izbjegavanje odgovora na određena pitanja)!
LP
- Maharadza
#8969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+1 Do something!!!avaks wrote:@Telemach
LP
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#8970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Steta sto nema HS ni M&H Company u mom podrucju, odmah bi presao na njih, itekako bi me povadilo 2Mbps uploada 
A imaju cak i za najmanje zahtjevne korisnike paket od 15KM
A imaju cak i za najmanje zahtjevne korisnike paket od 15KM
- avaks
#8971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A zanimljivo je da na tom paketu od 15KM imaju veći upload nego mi na ovim paketima što plaćamo 50KM.
Telemach definitivno treba da poradi na uploadu.
Telemach definitivno treba da poradi na uploadu.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#8972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vise bi volio 6/1.5 Mbps za 15KM nego ovo sto imam 10/1 Mbps za 22KM...
Nek mi dignu upload na 2Mbps i ja bi bio zadovoljan
A jos nikad nisam dozivio i taj citavi 1Mbps, kao ni citavih 10 Mbps downloada...
Ide do 9.87 i upload do 0.96

Nek mi dignu upload na 2Mbps i ja bi bio zadovoljan
A jos nikad nisam dozivio i taj citavi 1Mbps, kao ni citavih 10 Mbps downloada...
Ide do 9.87 i upload do 0.96

- van helsing
#8973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nije samo telemach,inace internet provajderi nam daju brzine na kaskicu.
Jbt,kao da ne mozemo vidjeti brzine i ponude u susjedstvu/komsiluku.
Da ne spominjem druge zemlje.
Jbt,kao da ne mozemo vidjeti brzine i ponude u susjedstvu/komsiluku.
Da ne spominjem druge zemlje.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#8974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uvijek smo trazili veci upload
Sa downloadom smo svi zadovoljni.
- agent_zero
#8975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hebo vas upload, koji će vam?
Meni je skroz ok, bolje da porade na kanalima u osnovnom paketu analogne i digitale i da poprave sliku. A vi o nakom uploadu kuknjavite
Meni je skroz ok, bolje da porade na kanalima u osnovnom paketu analogne i digitale i da poprave sliku. A vi o nakom uploadu kuknjavite