Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#89451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

strong69 wrote:@Telemach,

Imate li neki opsti problem sa internetom? I u firmi i kuci koristim vase usluge i brzine downloada i uploada nenormalno variraju. Veoma cesto dolazi do potpunog prekida koji traje par minuta pa onda opet procepi pa se smanjuje dok ne nestane i ispocetka.
@strong69,
Ne. Za provjeru dostavite u pp podatke oba Ugovora.
aditon

#89452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

@telemach

1.hoćete li nam umanjite cijenu sljedećeg računa obzirom da ovaj vikend usluge više nije bilo nego što jeste? znamo da volite korigovati cijene, samo me zanima da li ste tako poletni u ovoj situaciji?

2. kad mislite popraviti baby tv jer na istom svako malo dolazi do prekida, crni ekran i bez tona što zna potrajati i minut ili dva, a desi se 100 puta dnevno takav prekid. Mene iritira, a posebo dijete mi?

3. do kada ćete reklamirati uloške i slične nebuloze na djčijem Pikaboo kanalu? Kanali tog tipa ne bi trebali uopšte da imaju reklame a pogotovo ne za ženske uloške? (to je kanal vašeg vlasnika zar ne?)

hvala unaprijed na iscrpnim odgovorima :)
Hercegoviina

#89453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Hoću li ja konačno biti uključen nakon sedmice što sam platio sve račune.
dembele

#89454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Hercegoviina wrote:Hoću li ja konačno biti uključen nakon sedmice što sam platio sve račune.
Ako su te isključili zbog neplaćanja računa, još će ti naplatiti ponovno uključenje, bez obzira što već 7 dana nemaš uslugu.
crnivrag

#89455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Imate novu P.P. :)
Hercegoviina

#89456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

dembele wrote:
Hercegoviina wrote:Hoću li ja konačno biti uključen nakon sedmice što sam platio sve račune.
Ako su te isključili zbog neplaćanja računa, još će ti naplatiti ponovno uključenje, bez obzira što već 7 dana nemaš uslugu.
onda im necu vise biti ni korisnik
channel10

#89457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Telemach wrote:
channel10 wrote:Otkad je usluga vracanja programa unazad na 5 dana, a ne na 7 ili je to neka trenutna greska kod TM?
@channel10,
Usluga TV unazad u periodu do 7 dana je sadržana u Eon paketima.
Zar nije i u trio paketima? Cini mi se.da.se.vmoglo vratiti i u trio paketima 7 dana.

Sinoc vracao program i moze samo 5 dana unazad.
dembele

#89458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

@Hercegovina, pa dobro, pretjerali su sa ovih 7 dana ako te nisu uključili.
Mogao bi i @Telemach ovdje to odraditi, jer svakako imaju dokaz da si im uplatio a svakako imaš kopije uplatnice koje se mogu poslikati i poslati u pp @Telemacha, ako im nisu registrovane tvoje uplate.
crnivrag

#89459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote:
Putem D3 resivera je dostupno vraćanje samo 5 dana na 50 kanala iz ponude i tako je već duže vrijeme, dok je prije bilo moguće vraćanje samo 3 dana.

Putem EON platforme možeš vraćati sve kanale iz ponude 7 dana unazad.
Hercegoviina

#89460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

dembele wrote:@Hercegovina, pa dobro, pretjerali su sa ovih 7 dana ako te nisu uključili.
Mogao bi i @Telemach ovdje to odraditi, jer svakako imaju dokaz da si im uplatio a svakako imaš kopije uplatnice koje se mogu poslikati i poslati u pp @Telemacha, ako im nisu registrovane tvoje uplate.
Kad sam ja to njima poslao
channel10

#89461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

crnivrag wrote:
channel10 wrote:
Putem D3 resivera je dostupno vraćanje samo 5 dana na 50 kanala iz ponude i tako je već duže vrijeme, dok je prije bilo moguće vraćanje samo 3 dana.

Putem EON platforme možeš vraćati sve kanale iz ponude 7 dana unazad.
Ok..Hvala :thumbup:
rimac

#89462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rimac »

Kupujem televizor i tražim neki na koji bi već mogao instalirati EON. Popis aparata u trgovina je puno veći od onog što je na listi podržanih
https://telemach.ba/n10360/EON-TV/Preporuceni-uredjaji
Pitanja dva:
1. Hoću li moći istalirati i na drugim aparatima KOJI IMAJU ISTU VERZIJU software? vezano za aparat ili verziju software=
2. Mogu li EON isnstalirati na bilo koji ANDROID tv?
crnivrag

#89463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

rimac wrote:Kupujem televizor i tražim neki na koji bi već mogao instalirati EON. Popis aparata u trgovina je puno veći od onog što je na listi podržanih
https://telemach.ba/n10360/EON-TV/Preporuceni-uredjaji
Pitanja dva:
1. Hoću li moći istalirati i na drugim aparatima KOJI IMAJU ISTU VERZIJU software? vezano za aparat ili verziju software=
2. Mogu li EON isnstalirati na bilo koji ANDROID tv?
EON Smart aplikacija se može instalirati na svim TV uređajima koji rade posredstvom Android TV OS sistema 5.0 ili novijeg, a potrebno je imati uključenu Smart TV aplikaciju u pretplati na paket koji koristiš, da bi istu mogao aktivirati putem Moj Telemach portala.
Telemach

#89464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Hercegoviina,
Usluga će biti aktivirana uskoro. Period u kojem niste koristili uslugu, neće biti fakturisan. Uključenje usluge nakon isključenja zbog dugovanja se naplaćuje 5,00 KM.
Hercegoviina

#89465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Telemach wrote:
@Hercegoviina,
Usluga će biti aktivirana uskoro. Period u kojem niste koristili uslugu, neće biti fakturisan. Uključenje usluge nakon isključenja zbog dugovanja se naplaćuje 5,00 KM.
Nema veze koliko se naplaćuje, i nemojte sedmicu govoriti uskoro...
Telemach

#89466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:@telemach

1.hoćete li nam umanjite cijenu sljedećeg računa obzirom da ovaj vikend usluge više nije bilo nego što jeste? znamo da volite korigovati cijene, samo me zanima da li ste tako poletni u ovoj situaciji?

2. kad mislite popraviti baby tv jer na istom svako malo dolazi do prekida, crni ekran i bez tona što zna potrajati i minut ili dva, a desi se 100 puta dnevno takav prekid. Mene iritira, a posebo dijete mi?

3. do kada ćete reklamirati uloške i slične nebuloze na djčijem Pikaboo kanalu? Kanali tog tipa ne bi trebali uopšte da imaju reklame a pogotovo ne za ženske uloške? (to je kanal vašeg vlasnika zar ne?)

@aditon,
1. Zahvaljujemo se na sugestiji. Kontinuirano radimo na poboljšanju kvaliteta usluge i odnosa s korisnicima pa nam je Vaše mišljenje bitno. O svim daljim aktivnostima, ćemo Vas obavijestiti.
2. Primjedba je proslijeđena na provjeru.
3. Podsjećamo da smo distributer kanala te da ne utječemo na sadržaj istih.
Daryl Dixon

#89467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Daryl Dixon »

koji je username i password za ubee ruter EVW32C na 192.168.0.1?
crnivrag

#89468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Daryl Dixon wrote:koji je username i password za ubee ruter EVW32C na 192.168.0.1?
Onaj koji si postavio prilikom prvog pristupa modemu, a ako se ne možeš sjetiti koji su to podaci, nabodi ga u reset rupicu i ponovo će ti ponuditi da kreiraš te pristupne podatke.
Mehemed
Vozim: automobil

#89469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Daryl Dixon wrote:koji je username i password za ubee ruter EVW32C na 192.168.0.1?
probaj
admin admin
admin (prazno)

Inače mislim da bude prazno na default kada se restartuje na fabričke, da pita da upišeš username i password prilikom prvog logina nakon fabričkog restarta.
Edit: crnivrag potvrdio
Daryl Dixon

#89470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Daryl Dixon »

Mehemed wrote:
probaj
admin admin
admin (prazno)

Inače mislim da bude prazno na default kada se restartuje na fabričke, da pita da upišeš username i password prilikom prvog logina nakon fabričkog restarta.
Edit: crnivrag potvrdio
završeno, hvala momci
odmor

#89471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

:lol:

Razljutit ces ih, pa ce se i kondomi pocet reklamirat :D
Radar71

#89472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

I Telemach ako može dnevnik ba FTV da bude u 19h :skoljka:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#89473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Pa valjda i mame gledaju taj kanal, ili "slušaju" dok je TV upaljen.
crnivrag

#89474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ne zove se kanal bezveze Pikaboo, poigrate se malo sa nazivom kanala i dobićete odgovor zašto je reklama za takve proizvode prikladna da se baš emituje na ovom kanalu :pisnuo:
Mustang1

#89475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Telemach wrote:

@aditon,
1. Zahvaljujemo se na sugestiji. Kontinuirano radimo na poboljšanju kvaliteta usluge i odnosa s korisnicima pa nam je Vaše mišljenje bitno. O svim daljim aktivnostima, ćemo Vas obavijestiti.
2. Primjedba je proslijeđena na provjeru.
3. Podsjećamo da smo distributer kanala te da ne utječemo na sadržaj istih.
Kakvoj sugestiji se zahvaljujete sto ja nisam mogao gledati utakmicu jucer skoro cijelu? Svaki mjesec racun sve veci a usluga sve gora. Korisnik sam Telemacha od kada je dosao u Zenicu i nikad nije bilo gore nego zadnjih 10ak dana.
Locked