Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
perfect_guy

#89426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by perfect_guy »

crnivrag wrote:
REDDEVILS wrote:Na Eon smart TV platformi van Telemach mreze ne rade SD sportski kanali SK Eurosport dok HD verzije pomenutih kanala uredno rade :)
Imaš spisak kanala koji trenutno ne rade putem EON Smart TV aplikacije zbog grupnog prekida.

Dakle svi kanali koji se nalaze pod spiskom EON box/EON smart TV ti trenutno nisu u funkciji: https://forum.klix.ba/telemach-all-abou ... #p15808393
danas kod mene SK1 fura normalno, a na ostalim (i običnim i HD) ovo:
Image
dembele

#89427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

MTV wrote: Dok kupljena Nova RS danima vrti ident: "Ovo je Nova" na Orion aplikaciji. Izgleda doslo vrijeme za gasiti struju. Steta a toliki potencijal su imali, citaj pare iz Njemacke. VI su radili nijemci. To je kad se Pink i Prva udruzili da ne dobiju konkurenciju.
RTCG 1 i RTCG 2 na mtelu CG idu u HD formatu i kad je sport vrhunska je slika. Telemach CG ima samo RTCG 2 HD.
Mtel CG ima ukupno 84 HD kanala :run:
Prekucali su igricu.
Evo sad na RTCG2 HD igraju Budućnost i Zeta, slika i dalje ide u SD. Vjerovatno će Mundobasket ići u HD.
RTV 1 i 2 pristojna slika za sd kanale ali mnogo bolji od crnogorskih. RTS1 I 2 oba idu u HD na satelitu i slika je prilično dobra.
MTV

#89428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

dembele wrote:
MTV wrote: Dok kupljena Nova RS danima vrti ident: "Ovo je Nova" na Orion aplikaciji. Izgleda doslo vrijeme za gasiti struju. Steta a toliki potencijal su imali, citaj pare iz Njemacke. VI su radili nijemci. To je kad se Pink i Prva udruzili da ne dobiju konkurenciju.
RTCG 1 i RTCG 2 na mtelu CG idu u HD formatu i kad je sport vrhunska je slika. Telemach CG ima samo RTCG 2 HD.
Mtel CG ima ukupno 84 HD kanala :run:
Prekucali su igricu.
Evo sad na RTCG2 HD igraju Budućnost i Zeta, slika i dalje ide u SD. Vjerovatno će Mundobasket ići u HD.
RTV 1 i 2 pristojna slika za sd kanale ali mnogo bolji od crnogorskih. RTS1 I 2 oba idu u HD na satelitu i slika je prilično dobra.
Nema RTCG 1 i 2 HD na satelitu samo SD verzije dok RTS 1 i 2 HD imaju sve vise i vise materijala u HD a uskoro i novi studio za informativu. Mozda kanal "RTS HD" pretvore u davno obecani RTS 24/7.
semirsar

#89429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

REDDEVILS wrote:
crnivrag wrote:
REDDEVILS wrote:Na Eon smart TV platformi van Telemach mreze ne rade SD sportski kanali SK Eurosport dok HD verzije pomenutih kanala uredno rade :)
Imaš spisak kanala koji trenutno ne rade putem EON Smart TV aplikacije zbog grupnog prekida.

Dakle svi kanali koji se nalaze pod spiskom EON box/EON smart TV ti trenutno nisu u funkciji: https://forum.klix.ba/telemach-all-abou ... #p15808393
:thumbup:
ako je stekanje ledjenje i crnjak svako 4-5 minuta na svakom kanalu koji okrenem nesto u redu, jbg ondak, moracu molit T-mach da mi halale i podignu pretplatu za jos 3marki :twisted:

Samo da dodam, vracanje unazad ne pije vode ni na jednom kanalu, par sekundi ide i onda led, a najcesce crnjak :thumbup:
crnivrag

#89430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote: ako je stekanje ledjenje i crnjak svako 4-5 minuta na svakom kanalu koji okrenem nesto u redu, jbg ondak, moracu molit T-mach da mi halale i podignu pretplatu za jos 3marki :twisted:

Samo da dodam, vracanje unazad ne pije vode ni na jednom kanalu, par sekundi ide i onda led, a najcesce crnjak :thumbup:
Nisam gledao ništa online, ali pretpostavljam da im onda crkavaju EON serveri svako malo, čim dolazi do takvog zacrnjenja kanala.
semirsar

#89431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:Izvinjavamo se zbog poteškoća koje su se desile.
Sada biste trebali imati uredan signal usluga.
Zamolit ćemo za povratne informacije.
Postovani,
evo da vam izadjem u susret, posto vec molite.
Citav dan nemam uredan signal, dapace, vise ga nemam nego imam.
Vjerujem da Telemach BiH kao firma zna u cemu je problem, i red bi bio da se objasni korisnicima putem portala, ovog foruma ili na neki drugi nacin dje je problem i kad ce biti rijesen.
Korisnicka sluzba na poznatim brojevima, sudeci po komentarima korisnika ovdje na forumu, bi pod hitno trebala na neku doobuku ali prije svega na jednu vaspitnu po usima, jbg, razumijem da je plata mala, ali ako vec radis taj pos'o onda ima da istrpis sve sto ti se kaze, ionako se sve snima, ha ja.
Ko nece da radi, eno puta, sirok je za sve pa kud koji mili moji. Uvijek se moze naci neko kome treba pos'o i 'oce da radi.
I sta cemo sad sa ovijem, Mitrovicevi pimkaci vam uvalise virus do jaja i sve u raspadu?
Ma nebitno to, citam, ljudi se zale danima nemaju usluge, pa sad jos i ovo, sta cete uciniti povodom toga?
Dobro se sjecam, iako davno bjese, da je bhcblnt zbogradi slicnih problema znao i mjesecnu preplatu halaliti, ne bi vam kruna s glave pala da barem koju marku umanjite racune korisnicima od kojih na kraju krajeva i zivite.

P.S. Ja na kraju krajeva ocekujem, a siguran sam u to, da do kraja godine podignete cijene usluge, ipak odnekud se valja namirit eventualni rashod zbogradi popravaka ovijeh dana :thumbup:

P.P.S. Predlozio bih vam da nam ovdeka priturite neki transakcijski racun, pa ako bi mogli korisnici da finansijski pripomognu, mislim, para oklen god i od kog god je, je dobra para, ne?!

Uz duboko postovanje,
jos uvijek vas

Image
MTV

#89432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ti taman na onoj drugoj temi velis odoh ja samo sto nisam a sada i ovdje. :mrgreen:
semirsar

#89433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

MTV wrote:Ti taman na onoj drugoj temi velis odoh ja samo sto nisam a sada i ovdje. :mrgreen:
ispravak netocnog navoda, molim da udje u zapisnik, ne vidim da sam negdje napis'o "odoh ja..." :skoljka: :mrgreen:
chakany

#89434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

crnivrag wrote:
semirsar wrote: ako je stekanje ledjenje i crnjak svako 4-5 minuta na svakom kanalu koji okrenem nesto u redu, jbg ondak, moracu molit T-mach da mi halale i podignu pretplatu za jos 3marki :twisted:

Nisam gledao ništa online, ali pretpostavljam da im onda crkavaju EON serveri svako malo, čim dolazi do takvog zacrnjenja kanala.
Ja sam upravo sad završio sa gledanjem vraćenog sadržaja, tačnije serija Succession na HBO HD (preko EON web) i nije bilo nikakvih problema. Normalno je išao sadržaj.
crnivrag

#89435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ispovijest:

Možda su neki pogrešno protumačili post o reakciji Telemach zaposlenika u call centru na moje pozive.

Zapravo nisu htjeli da čuju i zapišu koji kanali ne rade, već su rekli da rade na rješavanju smetnji i problema.
Reglan

#89436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Ma tamo rade debili koji pojma nemaju. Meni lim govori doslo je do grupnog prekida u tom i tom naselju u 9 ujutru a ja do 2 sata imao uslugu dok specijalac nije zamijenio uredjaje. Sto je crnjak ubjedjuje on mene i cita neki proglas da je grupni prekid i da nema niko a meni u drugoj sobi uredno pici digitala :lol:

Kod komsija uredno radi, na to on meni odgovara pa dobro mozda je pojedinacni prekid :lol:

Ali glavna konstatacija je ako mozemo da prekinemo cekaju i drugi korisnici na liniji :lol:
tap3ah75

#89437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Nema od umanjenja računa ništa ovako kukajući na klixu.
Jedino da svaki put kad imamo smetnju prijavimo zvanično na tel. ili email i onda da reklamiramo račune kad stignu na osnovu tih pritužbi.
I na kraju nam možda umanje za 2-3 KM račun.
Tako ja kontam da jedino ide.
chakany

#89438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Iskreno se nadam nekim ozbiljnijim novitetima od jeseni. Ne bi se trebali uspavati poslije uvođenja ovoliko Pimk kanala.
MTV

#89439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Na kraju bude: Pink, Pink 2, Pink 3 info, Pink M i Pink Erotic 1-8. :mrgreen:
tap3ah75

#89440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

chakany wrote:Iskreno se nadam nekim ozbiljnijim novitetima od jeseni. Ne bi se trebali uspavati poslije uvođenja ovoliko Pimk kanala.
I par markica viši račun ...
fusion_ba

#89441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

MTV wrote: Nema RTCG 1 i 2 HD na satelitu samo SD verzije
Ima RTCG 2 HD na crnogorskom Totalu
chakany

#89442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

fusion_ba wrote:
MTV wrote: Nema RTCG 1 i 2 HD na satelitu samo SD verzije
Ima RTCG 2 HD na crnogorskom Totalu
Nikad mi nije bilo jasno zašto iz Crne Gore imamo samo onaj RTCG SAT, kojeg mislim da niko ne gleda.
Ima i u Crnoj Gori kvalitetnih TV stanica (RTCG 1, RTCG 2, Prva TV, TV Vijesti, Nova M, A1 (EX Atlas TV)) ...
Sigurno zbog zaštite autorskih prava, ne znam koji bi drugi razlog mogao biti.
odmor

#89443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

:bih: :bih: :bih: PRAVDA ZA CRNOG VRAGA :bih: :bih: :bih:
odmor

#89444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

odmor wrote::bih: :bih: :bih: PRAVDA ZA CRNOG VRAGA :bih: :bih: :bih:
MOJ 800-ti POST.. JBT OVDJE SAM PREKO 13 GODINA!
crnivrag

#89445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
odmor wrote::bih: :bih: :bih: PRAVDA ZA CRNOG VRAGA :bih: :bih: :bih:
MOJ 800-ti POST.. JBT OVDJE SAM PREKO 13 GODINA!
Čestitam na 800-om postu :D

I hvala na podršci :pasamoj:
crnivrag

#89446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Zamoliću Vas da ujutro kad dođete na posao proslijedite privatnu poruku koju sam Vam poslao nadležnom sektoru, i da ih zamolite da detaljno pročitaju šta sam sve naveo.
channel10

#89447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Otkad je usluga vracanja programa unazad na 5 dana, a ne na 7 ili je to neka trenutna greska kod TM?
strong69

#89448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strong69 »

@Telemach,

Imate li neki opsti problem sa internetom? I u firmi i kuci koristim vase usluge i brzine downloada i uploada nenormalno variraju. Veoma cesto dolazi do potpunog prekida koji traje par minuta pa onda opet procepi pa se smanjuje dok ne nestane i ispocetka.
Telemach

#89449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Zamoliću Vas da ujutro kad dođete na posao proslijedite privatnu poruku koju sam Vam poslao nadležnom sektoru, i da ih zamolite da detaljno pročitaju šta sam sve naveo.
@crnivrag,
Proslijeđeno.
Telemach

#89450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

channel10 wrote:Otkad je usluga vracanja programa unazad na 5 dana, a ne na 7 ili je to neka trenutna greska kod TM?
@channel10,
Usluga TV unazad u periodu do 7 dana je sadržana u Eon paketima.
Locked