Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MOSALJOZE

#8926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

quarterback wrote:hvala, okrenucu na doboj onda
Svakako preporuka za put preko Doboja.Znam čovjeka koji ide u Jajce redovno,prolazio je tim putem dosta puta,na teritoriji fbih je prilično čisto,jesi li u rs ušao ništa čisto nije,bude odrona itd..
Throttle

#8927 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Nije loš put ni Jelah-Teslić-Kotor Varoš-BL, vozio sam često, preko Borja uvijek čisto...mada je najsigurnije na Prnjavor
quarterback

#8928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

hvala ljudi, znam sve te puteve napamet, samo me je zanimalo kakvo je trenutno stanje
530i

#8929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Throttle wrote:Nije loš put ni Jelah-Teslić-Kotor Varoš-BL, vozio sam često, preko Borja uvijek čisto...mada je najsigurnije na Prnjavor
Vjerujem da su i preko Borja očistili, kome se nije mrsko zezati sa mogućim postavljanjem lanaca i to je sasivm ok dionica.
quarterback

#8930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

nagledah se svega juce, odem ovo do bl sto sam spominjao gore, preko borja, cesta skoro pa idealno ociscena cijelim putem
al zato preticanja po 10 auta kod nemile, pa preticanje kolone na nepreglednoj krivini gdje tip racuna da ces ga pustiti da se vrati i onda grana kad to ne prodje bas jednostavno do vrhunca u šijama gdje kolona usporava radi kamere a tip sa duplo vecom brzinom pretice sve, kontam bice uslikan ali jok, izgleda da kamera ocekuje da nagazis one senzore tacno odredjenim redom za svoju traku , ako pretices onda ih nagazis obrnuto pa ne reaguje...

kod maglaja vidim rotacije ispred, kad sta je, lola sa bijelim cayenom se popeo na bankinu, zadnji tockovi u zraku, prednji na zemlji, usput pomeo znakova nekakvih za radove

a sto jest jest nagledao sam se tih sa dzipovima kako luduju, uvijek kontaju ne moze im niko nista

al kako napisah na drugoj grupi, iznenadilo me kako je cesta ociscena, samo na borju malo ponegdje utabanog snijega na cesti, ostalo sve ko lampa
dinao

#8931 Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dinao »

Taj bijeli cayene me prije par mjeseci umalo izgurao sa ceste. Garant je isti, isto je situacija bila kod Maglaja. Znaci blicnem mu, svirnem, upalim zmigavac i krenem u obilazenje. Dok sam bio uporedo sa njim, frajer isto krene preticati auto ispred sebe ( za kojim je vozio pola sata zalijepljen za gepek ) i umalo me izgura sa ceste. Da nisam pobjegao skroz lijevo, vozio po travi, sudarili bi se. Poslije se opet dovodio u situacije jer valjda ne podnosi da Skoda obidje Porsche.
quarterback

#8932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

dinao wrote:Taj bijeli cayene me prije par mjeseci umalo izgurao sa ceste. Garant je isti, isto je situacija bila kod Maglaja. Znaci blicnem mu, svirnem, upalim zmigavac i krenem u obilazenje. Dok sam bio uporedo sa njim, frajer isto krene preticati auto ispred sebe ( za kojim je vozio pola sata zalijepljen za gepek ) i umalo me izgura sa ceste. Da nisam pobjegao skroz lijevo, vozio po travi, sudarili bi se. Poslije se opet dovodio u situacije jer valjda ne podnosi da Skoda obidje Porsche.
nemoj pogresno shvatiti, nije meni njega zao, cak naprotiv :evil:
hellhammer

#8933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

dinao wrote:Taj bijeli cayene me prije par mjeseci umalo izgurao sa ceste. Garant je isti, isto je situacija bila kod Maglaja. Znaci blicnem mu, svirnem, upalim zmigavac i krenem u obilazenje. Dok sam bio uporedo sa njim, frajer isto krene preticati auto ispred sebe ( za kojim je vozio pola sata zalijepljen za gepek ) i umalo me izgura sa ceste. Da nisam pobjegao skroz lijevo, vozio po travi, sudarili bi se. Poslije se opet dovodio u situacije jer valjda ne podnosi da Skoda obidje Porsche.
a sto mene nervira to svirkanje od vozaca koji pretici u blicanja, izbaci zmigavac i vozi :run:
dinao

#8934 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dinao »

da ti se desilo ovako nesto vise puta, i ti bi svirao i blicao
relax11

#8935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

I meni kad blica na autoputu kad pretice tacno bi mu izvadio one sijalice iz farova
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8936 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Ma takvima upalim sva 4 :D
klaki

#8937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klaki »

Tako ja nekad idem 130 i blica pa ja spustim u trecu i po gasu :evil:
corsa

#8938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by corsa »

Pa mora blicati ako si u lijevoj traci i smetaš. :run:
tempuser

#8939 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Svaki put kad imam osjecaj da vozac ispred mene ne prati voznju, a ima auto ispred sebe, prije nego krenem u preticanje jednom kratko blicnem, cisto da izbjegnem da i on krene istovremeno u preticanje.
zforumas

#8940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zforumas »

tempuser wrote:Svaki put kad imam osjecaj da vozac ispred mene ne prati voznju, a ima auto ispred sebe, prije nego krenem u preticanje jednom kratko blicnem, cisto da izbjegnem da i on krene istovremeno u preticanje.
pogotovo onim koji misle da im linija mora biti sa unutrasnje strane lijevih tockova
jefferson

#8941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by jefferson »

relax11 wrote:I meni kad blica na autoputu kad pretice tacno bi mu izvadio one sijalice iz farova
Ja kada preticem blicam obavezno.
Ides 160-170, popaljeno sve an autu, i tip sa GII izadje preticati kamion koji ide 70km/h. Ni zmigavca ni kojeg tukija. Dodje ti da zaplaces.
Zato svakom blicam.
tempuser

#8942 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

zforumas wrote:
tempuser wrote:Svaki put kad imam osjecaj da vozac ispred mene ne prati voznju, a ima auto ispred sebe, prije nego krenem u preticanje jednom kratko blicnem, cisto da izbjegnem da i on krene istovremeno u preticanje.
pogotovo onim koji misle da im linija mora biti sa unutrasnje strane lijevih tockova
Ja u principu nisam "sve na silu" vozac, ali kad stignem lika koji se kao steli da pretice onog ispred sebe, jase mu na ledjima, izviruje, linija mu sa unutrasnje strane lijevih tockova kao sto pises, a ne pretekne ga u jednoj ili dvije povoljne situacije, onda ga obilazim "prekoreda" i obavezno blicnem da se vrati u traku!
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#8943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

I tako, palo 2 cm snijega i odmah proglašena manifestacija "Dani spore vožnje". :roll: Jutros nisam mogao razviti više od 30 km/h. Isto ćuskije da padaju! Sve isprepadano, izgubljeno, smotano. Ja ne znam šta je sa ovim ljudima, ali nije se prije u Sarajevu ovako sporo vozilo sa prvim pahuljama snijega. Vozila su se lošija i sporija auta, ali nije bilo ovakve količine debilizma i izgubljenosti za volanom. Pitam se kako bi vozili da smo negdje blizu polarnog kruga. Vjerovatno u rikverc!

Ovo postaje ludilo...
Tomahawk11
Globalni moderator

#8944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Kad debil ispred mene krene, pa naglo stane. Pa opet krene. Pa koji q :-)
A pozadi lola u gepeku. Otkako me kucnu kod televizije u slicnoj situaciji, ove su mi situacije ono ''cekam kad ce me opet kucnuti''.
Throttle

#8945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Mislim da je razlog sto zadnjih godina nema snijega skoro nikako po cestama, ljudi nisu navikli na te uslove, pogotovo ovi koji su tek polozili i polazu... ja sam primjetio da saobracaj ide tecnije i brze kad idem na planinu po snijegu gdje se vozi 50-60 uzbrdo-nizbrdo nego po gradu, po ravnom, gdje ljudi idu 30-40 maksimalno..
basicm

#8946 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Svaki dan nova iznenadjenja. Stala neka babetina na sred raskrsnice, upalila sva 4 i ode u granap kupiti novine. 3 strane blokirane, izadje, sjede u auto nikoga ne gledajuci, i jos mase rukom u autu zato sto joj sviraju. Tacno za malja je bila. Jutros nekakav seat preko pruge kod radon plaze iz srednje u lijevu ispred mene i po kocnici, stao sam na par cm od njega. Ode uz slalom izmedju auta koji bjeze lijevo desno i koce da se on progura. On to bez zmigavaca naravno sve.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Laplace

#8947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Mole se proizvođači autmobila da na tržište BiH šalju automoble sa tzv. bosnian paketom opreme, koji bi uključivao: babu gataru, detektor taxi vozila i sistem ranog upozorenja na golfa dvojku.

Hvala.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
mco

#8948 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mco »

Laplace wrote:Mole se proizvođači autmobila da na tržište BiH šalju automoble sa tzv. bosnian paketom opreme, koji bi uključivao: babu gataru, detektor taxi vozila i sistem ranog upozorenja na golfa dvojku.

Hvala.

I da neugraduju zmigavce ionako niko ne koristi
Laplace

#8949 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mco wrote:
Laplace wrote:Mole se proizvođači autmobila da na tržište BiH šalju automoble sa tzv. bosnian paketom opreme, koji bi uključivao: babu gataru, detektor taxi vozila i sistem ranog upozorenja na golfa dvojku.

Hvala.

I da neugraduju zmigavce ionako niko ne koristi
Tačno, nepotreban trošak, a znaju se i pokvariti.

dgL_

#8950 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

Romeo 80 wrote:I tako, palo 2 cm snijega i odmah proglašena manifestacija "Dani spore vožnje". :roll: Jutros nisam mogao razviti više od 30 km/h. Isto ćuskije da padaju! Sve isprepadano, izgubljeno, smotano. Ja ne znam šta je sa ovim ljudima, ali nije se prije u Sarajevu ovako sporo vozilo sa prvim pahuljama snijega. Vozila su se lošija i sporija auta, ali nije bilo ovakve količine debilizma i izgubljenosti za volanom. Pitam se kako bi vozili da smo negdje blizu polarnog kruga. Vjerovatno u rikverc!

Ovo postaje ludilo...
Nit vozim sporo, niti ne znam, niti sam smotan, niti nemam iskustva al ti seres ko foka! Pri brzini od 40 km/h u slucaju samo malo jaceg kocenja (citaj normalnog ljetnog) ABS mi se palio 7-8 puta... (nove goodyear gume). Cesta je drama klizava pogotovo na minusima koji su bili prije par dana... Ulice ne ociscene... A sve to vodi tome da brzinu treba prilagoditi stanju na putevima... Vozi se sporije, sasvim je normalno... 40 do 50 je sasvim normalna zimska voznja u onim uvjetima + 10ak metara odstojanja minimum...
Post Reply