Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8926 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Kakav je Chip studio :roll:

I ja sam bas neki dan radio print na majice :D
Gdje, šta, kako? U rajvoSa?
Ma da vamo, nije skupo 4 KM na svijetlu majicu.

Sad dumam kako se to pere, da ne sjebem odmah :lol:

Inace imao sam majicu iz onog FISovog tiska, Josip Broz Dobar Skroz, print je izdrzao godinama, ali mi okracala majica :D

Fazon je da ako ti kupujes majicu da bude sto kvalitetnija, pamucna, jer to ide u printer i onda pod presu i temperaturu od 170 celzijevaca.

Ovi u FISu su super, ali im je velika guzva i duze se ceka. Nedavno sam pitao jer sam mislio kod njih ovo raditi.

Chip studio je, koliko znam po cuvenju, sasma solidan.
channel10

#8927 Re: Zeničani

Post by channel10 »

ExNihilo wrote:

Kraj Travnicke, odmah iza Besliceve cevabdzinice.
ExNihilo

#8928 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote:

Ma da vamo, nije skupo 4 KM na svijetlu majicu.

Sad dumam kako se to pere, da ne sjebem odmah :lol:

Inace imao sam majicu iz onog FISovog tiska, Josip Broz Dobar Skroz, print je izdrzao godinama, ali mi okracala majica :D

Fazon je da ako ti kupujes majicu da bude sto kvalitetnija, pamucna, jer to ide u printer i onda pod presu i temperaturu od 170 celzijevaca.

Ovi u FISu su super, ali im je velika guzva i duze se ceka. Nedavno sam pitao jer sam mislio kod njih ovo raditi.

Chip studio je, koliko znam po cuvenju, sasma solidan.
Ja napravio u Džungli i sjebalo se pri prvom pranju, zato što su samo nalijepili sliku na majicu. Da li je isti princip u FIS/Chipu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8929 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
Ja napravio u Džungli i sjebalo se pri prvom pranju, zato što su samo nalijepili sliku na majicu. Da li je isti princip u FIS/Chipu?
Ne znam koji je princip u Dzungli, ali u Fisu je ovakav, kao na videu:

Na cca 14-toj sekundi pocinje.
kakavdanakneiskustvu

#8930 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li džonlić još piše za avaz?
Freamon Lester

#8931 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li džonlić još piše za avaz?
Suspendovan je ali i dalje je zaposlen. Barem sam tako procitao u Avazu.
N.N.

#8932 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Mislim da je otkaz dobio. Nisam 100 % siguran.

A danas je izasao i konkurs u Avazu za radno mjesto novinar-dopisnik, za Zenicu, pa eto, mozda je to to :D
el gancho

#8933 Re: Zeničani

Post by el gancho »

Objavi li kad Zenicablog ista o onom novinaru sto je stimao ankete? Pratio sam nekoliko dana vijesti o tome ali na najboljem gradskom portalu ni traga o tome...iako objavljuju sve price vezane za Zenicu...
Freamon Lester

#8934 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

el gancho wrote:Objavi li kad Zenicablog ista o onom novinaru sto je stimao ankete? Pratio sam nekoliko dana vijesti o tome ali na najboljem gradskom portalu ni traga o tome...iako objavljuju sve price vezane za Zenicu...
:roll: :lol:
Warashii

#8935 Re: Zeničani

Post by Warashii »

el gancho wrote:Objavi li kad Zenicablog ista o onom novinaru sto je stimao ankete? Pratio sam nekoliko dana vijesti o tome ali na najboljem gradskom portalu ni traga o tome...iako objavljuju sve price vezane za Zenicu...
Zajebancija vjerujem.
kakavdanakneiskustvu

#8936 Re: Zeničani

:thumbup: :lol:
Freamon Lester

#8937 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Članovi Privrednog savjeta Grada Zenica su:
1. Jugoslav Anđelić, pomoćnik Gradonačelnika za ekonomske odnose i poduzetništvo
2. Semira Karić, pomoćnik Gradonačelnika za prostorno uređenje
3. Mubera Pezo, pomoćnik Gradonačelnika za komunalne poslove i ekologiju
4. Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica
5. Senad Pašalić, Agencija “ZEDA” d.o.o. Zenica
6. Mirsad Čizmo, “RM-LH” d.o.o. Zenica
7. Senaida Turkić, “AKSA” d.o.o. Zenica
8. Mladen Perić, “PERO” d.o.o. Zenica
9. Esad Džananović, “Džananović transport” d.o.o. Zenica
10. Jusuf Duraković, “BOSIO” d.o.o. Zenica
11. Damir Begić “ALMY” d.o.o. Zenica
12. Emira Šahmanija, “FEMETALL” d.o.o. Zenica
13. Senad Džanić “CLUB 072” Zenica
14. Vukica Marjanović-Suljić, Forum građana Zenice
15. Edin Šarić, Savez izviđača Grada Zenica

Prvi sastanak Privrednog savjeta Grada Zenica će se odrzati u utorak, saznajemo u Upravi Grada Zenica.
Jel i ovo neki sarkazam? U gradu sa Ekonomskim fakultetom i Univerzitetom u Privredni savjet ide se i na osnovu reference sto dobro vodis kafanu, a ima mjesta i za izvidjace. :lol: Ima tu mjesta i za nekakav Forum građana (ako ima mjesta za njih onda legitimno trazim i da ovaj forum uvrsti bar 4 svoja clana). O ekologiji i prostornom uredjenju grada necu niti spominjati.
kamen spoticanja

#8938 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Merlin raskov'o veceras :thumbup:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#8939 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Je.bo Merlina, osobe koje odu na njegov koncert u startu smatram manje ozbiljnim sagovornicima.
Casual's

#8940 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Jimmy McNulty wrote:Je.bo Merlina, osobe koje odu na njegov koncert u startu smatram manje ozbiljnim sagovornicima.
Organizacija 0, ozvučenje sa koride, parket pretrpan (malo mu), štimalo se da završi do 11 radi buseva :-) Inače, žao mi 15 KM, ali viša sila me natjerala :D
kakavdanakneiskustvu

#8941 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Je.bo Merlina, osobe koje odu na njegov koncert u startu smatram manje ozbiljnim sagovornicima.

ja znam osobu koja je prije otprilike pola godine na svom fb profilu napisala da bi dino merlin trebao održati 50 koncerata besplatno u beogradu zbog svega sto je srao 90-tih godina proslog vijeka,a sinoć ode na njegov koncet i još i dijete vodi,i još me nacionalistom proglasi kad sam je upitao je li to njegova supruga ratni zlocinac kao sto je bivsi muz svetlane raznatovic,jer ta osoba napisa da bi u svjetlu njegovog gostovanja u beogradu sad i raznatovicka trebala nesmetano gostovati u sarajevu
kakavdanakneiskustvu

#8942 Re: Zeničani

Casual's wrote:
Organizacija 0, ozvučenje sa koride, parket pretrpan (malo mu), štimalo se da završi do 11 radi buseva :-) Inače, žao mi 15 KM, ali viša sila me natjerala :D

plus nikad vidjeno parkiranje na travi na kamberovica polju
kamen spoticanja

#8943 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Sto je inace bitno
Casual's

#8944 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kakavdanakneiskustvu wrote: plus nikad vidjeno parkiranje na travi na kamberovica polju
Sinoć sam se napravio budala i prijavio to na 122, dobio sam odgovor "znamo za taj problem, hvala što ste prijavili pi pi pi"..
nadžak

#8945 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Casual's wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: plus nikad vidjeno parkiranje na travi na kamberovica polju
Sinoć sam se napravio budala i prijavio to na 122, dobio sam odgovor "znamo za taj problem, hvala što ste prijavili pi pi pi"..
Ma ne znam šta da kažem. Svi smo mi takvi, manje više. Kad nama nešto treba onda je kršenje propisa ono kao u granicama tolerancije i prihvatljivo.
Kad drugi istu stvar napravi onda se slomismo pozivanjem na poštivanje propisa. Ne znam, malo je tko danas po tom pitanju dosljedan i nije licemjeran.

Danas gledam na Smetovima, masa nas je sišla sa onog puta i parkirala auto na livadama pored. Sjedilo se, neko roštiljao, neko onako ljenčario.
Nedavno je bila ta situacija prikazana na Ze blogu, ono kao naš primitivizam i slično.

Pazi, da ne misliš da ja ovo tebi spočitavam zbog ovog što si zvao 122, nego onako pominjem da je kod nas tako genralno. Zaustavljanje, parkiranje, četiri žmigavca, mobitel, pojas, preticanja kojekakva i sl. Za sebe mislimo da možemo, sposobni smo to bez problema uradit, nije to problem i tako. :roll:
Casual's

#8946 Re: Zeničani

Post by Casual's »

nadžak wrote: Ma ne znam šta da kažem. Svi smo mi takvi, manje više. Kad nama nešto treba onda je kršenje propisa ono kao u granicama tolerancije i prihvatljivo.
Kad drugi istu stvar napravi onda se slomismo pozivanjem na poštivanje propisa. Ne znam, malo je tko danas po tom pitanju dosljedan i nije licemjeran.

Danas gledam na Smetovima, masa nas je sišla sa onog puta i parkirala auto na livadama pored. Sjedilo se, neko roštiljao, neko onako ljenčario.
Nedavno je bila ta situacija prikazana na Ze blogu, ono kao naš primitivizam i slično.

Pazi, da ne misliš da ja ovo tebi spočitavam zbog ovog što si zvao 122, nego onako pominjem da je kod nas tako genralno. Zaustavljanje, parkiranje, četiri žmigavca, mobitel, pojas, preticanja kojekakva i sl. Za sebe mislimo da možemo, sposobni smo to bez problema uradit, nije to problem i tako. :roll:
Image

Ovo je za svaku osudu. Smetovi su 7 km od grada, izletište pa se i očekuju auta na travi. Pokušali su to zaustaviti postavljanjem ograde, ali je raja prestala dolazit.
Partijaner

#8947 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Gledaj auta, sve se nema para.
cenecimoveocino

#8948 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Sta je ba ovo ? :-)
kakavdanakneiskustvu

#8949 Re: Zeničani

cenecimoveocino wrote:Sta je ba ovo ? :-)

parking,sto bi ovdje komunalni inspektori imali posla
Ci-Nick

#8950 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

To je sinoć bio regularan parking koji su naplaćivali.
Tereni pripadaju sportskom centru kao i Arena i ne možeš prodati 12.000 ulaznica a ne obezbjediti parking.
E sa ovim vozačima na Smetovima je druga stvar.
Onaj put od prevoja do spomenika i nije namjenjen za saobraćaj, bila je postavljena rampa pa je neko rasturio.
Tu bi trebalo zaredati sa kaznama i uvjek me ljute ti vozači jer moram kao pješak svakih dvadeset metara da silazim sa staze (ponekad i u blato) da bi neko auto prošlo.
Post Reply