FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
spreca

#8926 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

zateznistub wrote: :pisnuo:

Jbt luda

Al sve si u pravu!
:lol: :lol: :lol: to su nam drzavnici...pa pogledaj ih majketi svi koda su bili naguzeni po tri dana...sramota me kad ih ponekad ovdje pokazu na TV...sva sreca pa je to izuzetno rijetko...eto koliko su vazni...ali su im ovi glasnogovornici na forumu prva ekstra klasa :lol: :lol: :lol: :lol:
spreca

#8927 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

zateznistub wrote:
Nurudin wrote:Tesla je potpuno u pravu, sad se i pored velike nezaposlenosti i nesređenosti države živi tri puta bolje nego za Tite.
Problem je što je tad bila jaka propaganda , a danas je jaka kritika zbog slobode medija i samih principa demokratije.
Jedino nije u pravu ovo sa bogaćenjem Srbije i HR na račun BiH, jer to su svi pričali jedni za druge.
Industarijalizacija u BiH je izvršena i to sa kreditima od mmf-a, istim ovim koje i danas dižemo, a nakon industrijalizacije
samoupravlajnje se pokazalo kao ekonomija u slobodnom padu .
To što je nekad dug bio manji , ne znači da je stvarno bio manji, nego je novac izgubio na vrijednosti .
Ma ti se ili šališ il’ si totalno lood ili ti fali godina... četvrto nije nema šanse
sa ovakvom medicinom ja se nista necudim :mrgreen:
cyprus

#8928 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by cyprus »

Nurudin wrote:Tesla je potpuno u pravu, sad se i pored velike nezaposlenosti i nesređenosti države živi tri puta bolje nego za Tite.
Problem je što je tad bila jaka propaganda , a danas je jaka kritika zbog slobode medija i samih principa demokratije.
Jedino nije u pravu ovo sa bogaćenjem Srbije i HR na račun BiH, jer to su svi pričali jedni za druge.
Industarijalizacija u BiH je izvršena i to sa kreditima od mmf-a, istim ovim koje i danas dižemo, a nakon industrijalizacije
To što je nekad dug bio manji , ne znači da je stvarno bio manji, nego je novac izgubio na vrijednosti .
Tako je... Sad imamo internet i mobitele, tad ih nije bilo na vidiku...

:D
zateznistub

#8929 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zateznistub »

spreca wrote:
zateznistub wrote: :pisnuo:

Jbt luda

Al sve si u pravu!
:lol: :lol: :lol: to su nam drzavnici...pa pogledaj ih majketi svi koda su bili naguzeni po tri dana...sramota me kad ih ponekad ovdje pokazu na TV...sva sreca pa je to izuzetno rijetko...eto koliko su vazni...ali su im ovi glasnogovornici na forumu prva ekstra klasa :lol: :lol: :lol: :lol:
Da čovjek ne povjeruje šta se može pročitati na ovim i sličnim temama... il je sve ludo il dobro plaćeno ( u šta čisto sumLJam)
spreca

#8930 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

Better Man wrote:
Tesla, ti nemaš blage veze sa životom i živiš u zabludi ili si novopečeni skorojević. SFRJ nije bila savršena, ali u poređenju sa današnjim samostalnim državama je bila ekonomska ne sila, već velesila.
:thumbup: nadoce u voznji :mrgreen:
Better Man

#8931 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Better Man »

TESLA_EDISON wrote:
spreca wrote:
TESLA_EDISON wrote: Još kad mi kaže nisi ti Bošnjak već Bosanac :-x :-x .
Idi frajeru u Banja Luku pa reci nisi ti Srbin već Bosanac pa vidi kako ćeš proći. Preko 200 000 ljudi dalo živote za Bosnu i Bošnjake i preko milion raseljeno zbog ljudi kao što je on i on će meni govoriti da sam bosanac i to u mom gradu. E pa na**jem i njega i njegove bosance i njegove ideale. Kad ga vidim u Grudama, Trebinju i Banja Luci sa tom pričom, zavrijediće moju pažnju a do tada nek materi svojoj palamudi.
Pa nisu se ti poginuli borii za ovu i ovakvu vlast koja im sad uzima od usta najmilijih,....jebes drzavu koju vodi Ridjobradi,Cirilo,Rudonja iz Laktasa ,Cavara,Fadil ZeljkO Cvijan i ostala banda .....26 godina od rata a u losijem stanju smu nego za vrijeme Jugoslavije 60tih
asurbanipal wrote:
TESLA_EDISON wrote: Idi frajeru u Banja Luku pa reci nisi ti Srbin već Bosanac pa vidi kako ćeš proći. Preko 200 000 ljudi dalo živote za Bosnu i Bošnjake i preko milion raseljeno zbog ljudi kao što je on i on će meni govoriti da sam bosanac i to u mom gradu.

Za Bosnu nisu sigurno dali. Za fildžanistan jesu. To treba zahvaliti evlijici Aliji.

I ti sam potvrđuješ u svome upisu o podjeli, smatrajući Grude, Trebinje, Banja Luku nekim tuđim teritorijem.
To je sve Republika Bosna i Hercegovina. U Rebublici Bosni i Hercegovini žive Bošnjaci muslimani, Bošnjaci katolici i Bošnjaci pravoslavci zajedno sa ostalim manjinama (Srbi, Hrvati, Mađari, Jugosloveni, Romi i ostali). Svi oni spadaju pod geografsku pripadnost kao bosanci. Bosanac nije nacija, bosanac je geografska pripadnost kao i srbijanci (narodi koje žive u Srbiji). Spomenute teritorije su okupirane i zbog toga sam napisao tako kao što sam napisao. Da su se komunjare i "idealisti" pitali, 100% BiH bi bilo okupirano i na milione mrtvih jer "ko nas bre zavadi".

I za kraj rahmetli Aliju kad spomeneš treba da ustaneš jer da nije njega bilo ti bi bio rasparčan u nekoliko masovnih grobnica. Glava bi ti bila u Zvorniku, lijeva ruka u Trebinju, desna u Livnu a noge ti možda ne bi nikad bi našli.
Da nije bilo Alije, sigurnoo se ne bi desila Srebrenica. Da smo imali istinskog vođu, a ne čovjeka, koji do zadnjeg dana nas je ubjeđivao da neće biti rata i čiji su najbliži saradnici poput Halida i Hasana Čengića švercovali oružje i to ne da bi isto podjelili patriotama koji su branili ovu zemlju, već da bi ga prodali. To znači slijedeće. Rat je, treba da braniš svoju zemlju, grad, dom, ali nemaš oružje. Umjesto da ga dobiješ besplatno, morao si da ga kupiš od ratnih profitera i kriminalaca Čengića. Odbranu zemlje i vojsku su organizovali obični ljudi, a ne nesposbni Alija i njegovi kriminalci, kojima se okružio, a istinske patriote posmjenjivao i marginilizirao.
Last edited by Better Man on 26/11/2017 20:03, edited 1 time in total.
spreca

#8932 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

zateznistub wrote: Da čovjek ne povjeruje šta se može pročitati na ovim i sličnim temama... il je sve ludo il dobro plaćeno ( u šta čisto sumLJam)
ako ih neko placa za ove gluposti ....onda sve mi je jasno :oops: :lol:
Banksy

#8933 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

TESLA_EDISON wrote:

Preko 200 000 ljudi dalo živote za Bosnu i Bošnjake

HAAŠKI POPIS Knjiga smrti u BiH: u ratu 104.732 poginulih

poginulo ukupno 104.732 ljudi. 42.106 civila te 62.626 vojnika.

zateznistub

#8934 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zateznistub »

Evo jedan mali hint tesli i sl. U dijelu Sarajeva gdje sam radio 20 godina do rata je radilo 15000 osoba cca.
Danas sve ledina do ledine ili se ući đenaza u odsustvu.
Neka mi pokažu gdje danas u fbih ima toliko radnih mjesta generalno
spreca

#8935 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

Banksy wrote:
TESLA_EDISON wrote:

on je racuno sa kamatom od za ovih zadnjih 12 godina :lol:
Tesla Edison

#8936 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tesla Edison »

Jedan podatak samo. Prosječna plata u Jugoslaviji kada se uzme vrijednost novca u obzir je bila današnjih 300KM. Dakle prosjek. Kasnije se dobijao pola novac pola bonovi ali tolika je bila inflacija da je skoro pa nemoguće konvertovati tadašnji dinar u današnju marku. Ali prosjek je oko 300KM +- 100 KM.

Energoinvest TAT, kao najveća firma u Jugosaviji plate je davala često u DEM i dirktor Mitar Aleksić je imao malo manje od 1500 maraka. Tu su negdje imali ostali članovi uprave (Momčilo Krajišnik kao finansijski direktor, Desa Janković kao direktorica ljudskih resursa,...) kao i moj otac koji je bi šef pravne službe. Radnici u pogonu su imali dobre plate za taj period ali to je DANAŠNJI PROSJEK. Dakle govorimo o najrazvijenoj firmi u Jugoslaviji. TAT je proizvodio separatore za nuklearne centrale, imao je IRIS u svom sastavu, bezbroj naučnih instituta i večina dobiti se akumulirala i na kraju završila u Beogradu. Toliko o Jugoslovnskoj privredi. Taj novac je nama kasnije vraćen u robi u vidu granata 120 mm, modifikovanih avio bombi, metaka raznog kalibra i ostalo.
drugtito2011

#8937 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by drugtito2011 »

TESLA_EDISON wrote:
spreca wrote: Jel pricamo o istoj Jugi......sta se je sve proizvodilo u toj jugi to Bosna nece uspjeti jos ni za 30 godina a ko na vlasti budu ovakvi kao ovi danasnji shupci nece ni za hiljadu godina.....ovi danas nemogu da upropaste ono sta su dobili u emanet iako iz svih sila trude
A šta se to prizvodilo i kakve je koristi običan narod imao od toga?
Običan narod nije imao ništa, tu si 100% u pravu. Jebeš platu, zdravstvo, školovanje, sigurnost, uredjen sistem, itd..Sve je to bezvrijedno kad uporediš šta sve imamo danas. Imamo SDA, SCC, BBI, Talgo, mobitele, laptope, autput, škole i fakultete na svkom ćošku, a kao rezultat tolikog broja obrazovnih ustanova imamo GENERACIJE NEPISMENIH, osim ako po tvome ubjedjenju pojam pismenost podrazumijeva samo čitanje i pisanje.

PS: I za tvoju informaciju niti nas je SDA naoružao, niti nas je odbranio. Da su nas htjeli naoružati ne bi prodavali kalašnjikove po 1500 DM, nego po najnižoj mogućoj cijeni kako bi se što više ljudi naoružalo. Ako je tako kao što kažeš, kako to da nijedan četnik nije ušao u Sarajevo, a grad je bio opljačkan za par dana. Ko li je to uradio i ko je to dozvolio? Koliko se sjećam, SDA je i tad bio na vlasti, ili možda opet izmišljam? Nisu nam četinici prodavali krompir i luk po 30DM, šećer za 80DM, kafu za 100DM, itd...(t)ko li je kontrolisao trgovinu?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#8938 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mali_milojica »

Banksy wrote:
TESLA_EDISON wrote:

Ovaj odnos mi je malo cudan.
Pa u Sarajevu i 11. Jula u Srebrenici je ubijeno 20 000 ljudi,dodajmo i cifru iz Prijedora od cca 3500 zrtava,ispade da je samo u tri grada ubijeno vise od pola civila u ratu.
zateznistub

#8939 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zateznistub »

TESLA_EDISON wrote:Jedan podatak samo. Prosječna plata u Jugoslaviji kada se uzme vrijednost novca u obzir je bila današnjih 300KM. Dakle prosjek. Kasnije se dobijao pola novac pola bonovi ali tolika je bila inflacija da je skoro pa nemoguće konvertovati tadašnji dinar u današnju marku. Ali prosjek je oko 300KM +- 100 KM.

Energoinvest TAT, kao najveća firma u Jugosaviji plate jew davala često u DEM i dirktor Mitar Aleksić je imao malo manje od 1500 maraka. Tu su negdje imali ostali članovi uprave (Momčilo Krajišnik kao finansijski direktor, Desa Janković kao direktorica ljudskih resursa,...) kao i moj otac koji je bi šef pravne službe. Radnici u pogonu su imali dobre plate za taj period ali to je DANAŠNJI PROSJEK. Dakle govorimo o najrazvijenoj firmi u Jugoslaviji. TAT je proizvodio separatore za nuklearne centrale, imao je IRIS u svom sastavu, bezbroj naučnih instituta i večina dobiti se akumulirala i na kraju završila u Beogradu. Toliko o Jugoslovnskoj privredi. Taj novac je nama kasnije vraćen u robi u vidu granata 120 mm, modifikovanih avio bombi, metaka raznog kalibra i ostalo.
Neko te opasno slagao ako pod tim DEM ne misliš na ljude koji su radili vani na terenu pa su primali devizne Plate.
Tesla Edison

#8940 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tesla Edison »

Better Man wrote:
Da nije bilo Alije, sigurnoo se ne bi desila Srebrenica.
Da smo imali istinskog vođu, a ne čovjeka, koji do zadnjeg dana nas je ubjeđivao da neće biti rata i čiji su najbliži saradnici poput Halida i Hasana Čengića švercovali oružje i to ne da bi isto podjelili patriotama koji su branili ovu zemlju, već da bi ga prodali. To znači slijedeće. Rat je, treba da braniš svoju zemlju, grad, dom, ali nemaš oružje. Umjesto da ga dobiješ besplatno, morao si da ga kupiš od ratnih profitera i kriminalaca Čengića. Odbranu zemlje i vojsku su organizovali obični ljudi, a ne nesposbni Alija i njegovi kriminalci, kojima se okružio, a istinske patriote posmjenjivao i marginilizirao.
Klasična četničko-komunistička floskula kojom pokušavate Aliju i Bošnjake predstaviti kao zločince, teroriste, islamiste i fundamentaliste dok Maldića, Karadžića i Srbe pokušavate predstaviti kao oslobodioce i borce protiv bošnjačkog fundamentalizma i islamskog ekstremizma. Dakle, čista propaganda skuhana u kuhinji Dobrice Čosića i Službi državne bezbednosti po receptu Naćertanija.
Škobo Habu

#8941 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

mali_milojica wrote:
Banksy wrote:
TESLA_EDISON wrote:

Ovaj odnos mi je malo cudan.
Pa u Sarajevu i 11. Jula u Srebrenici je ubijeno 20 000 ljudi,dodajmo i cifru iz Prijedora od cca 3500 zrtava,ispade da je samo u tri grada ubijeno vise od pola civila u ratu.
Ovo su brojke do kojih je došao Tokačin IDC, i navode se kao relevantne.
cyprus

#8942 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by cyprus »

Banksy wrote:
TESLA_EDISON wrote:

Valjda mu malo 60 hiljada poginulih i ubijenih Bošnjaka, pa daj da utrostručimo :oops:
ciza_bliza

#8943 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ciza_bliza »

15 hiljada radilo? Ja ti garantujem da se isti obim posla mogao obaviti i sa 3 hiljade.
mali_milojica

#8944 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mali_milojica »

TESLA_EDISON wrote:Jedan podatak samo. Prosječna plata u Jugoslaviji kada se uzme vrijednost novca u obzir je bila današnjih 300KM. Dakle prosjek. Kasnije se dobijao pola novac pola bonovi ali tolika je bila inflacija da je skoro pa nemoguće konvertovati tadašnji dinar u današnju marku. Ali prosjek je oko 300KM +- 100 KM.

Energoinvest TAT, kao najveća firma u Jugosaviji plate je davala često u DEM i dirktor Mitar Aleksić je imao malo manje od 1500 maraka. Tu su negdje imali ostali članovi uprave (Momčilo Krajišnik kao finansijski direktor, Desa Janković kao direktorica ljudskih resursa,...) kao i moj otac koji je bi šef pravne službe. Radnici u pogonu su imali dobre plate za taj period ali to je DANAŠNJI PROSJEK. Dakle govorimo o najrazvijenoj firmi u Jugoslaviji. TAT je proizvodio separatore za nuklearne centrale, imao je IRIS u svom sastavu, bezbroj naučnih instituta i večina dobiti se akumulirala i na kraju završila u Beogradu. Toliko o Jugoslovnskoj privredi. Taj novac je nama kasnije vraćen u robi u vidu granata 120 mm, modifikovanih avio bombi, metaka raznog kalibra i ostalo.
Mozes li onda objasniti kako je moj rahmetli otac,zaposlen u VMC kao VK elektricar,za 10 godina uspio kupiti,redom nabrajam,NOVE Zastava 1300,Zastava 101 Mediteran,Zastava Confort,Zastava 128 i na kraju Peugeot 305. Evo majcin sine sad stisni pa kupi za 10 godina 5 novih Dacia,da ne idem dalje.
mali_milojica

#8945 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mali_milojica »

Škobo Habu wrote:
mali_milojica wrote: Ovaj odnos mi je malo cudan.
Ovo su brojke do kojih je došao Tokačin IDC, i navode se kao relevantne.
Ne kazem da brojke nisu tacne,ali mi je odnos civila i vojnika cudan u najmanju ruku,ako znamo sta se desavalo u Sarajevu,Srebrenici,Prijedoru...
drugtito2011

#8946 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by drugtito2011 »

ciza_bliza wrote:15 hiljada radilo? Ja ti garantujem da se isti obim posla mogao obaviti i sa 3 hiljade.
Drug moj, za to što je onda 15.000 ljudi uradilo, danas bi sa svom naprednom thenologijom trebalo 45.000 pouzdanih stranačkih aktivista i opet bi bilo upitno da li bi uspjeli završiti do kraja.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#8947 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nurudin »

zateznistub wrote:
Ma ti se ili šališ il’ si totalno lood ili ti fali godina... četvrto nije nema šanse
a tek da mi vidiš gloove .
Naravno da se bolje živi, ljudi su bolje obučeni, bolje se hrane, ima 20 x više auta, roba je dostupnija i jeftinija , ne moraš u Trst po
farmerke u Yugi , nema kroničnog nedostatke svega .
Mnoštvo medija , dostupnost informacijama ,sloboda govora ...kuće su bolje, zgrade su ljepše itd
Naravno nije dobro , daleko od toga ALI u odnsou na period ex Yu bolje je po svim parametrima , a u njih na spada subjektivnost,
ogorčenost , isfrustriranost tuđim uspjesima i vlastitim neuspjesima itd
Sve to govorim kao čovjek koji je nezaposlen i nema stalna primanja. Biti objektivan i samim time što bliže istini je moj svjetonazor
od kojega ne odustajem ma kakva bila slika većine . Većina me ne zanima , samo objektivnost
Banksy

#8948 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Škobo Habu wrote: Ovo su brojke do kojih je došao Tokačin IDC, i navode se kao relevantne.
Ne, ovo su Hag i UN, i ovo se vodi kao zvaničan broj. Kod Tokače je oko 95 000.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#8949 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nurudin »

:thumbup:
Tesla Edison

#8950 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tesla Edison »

zateznistub wrote:

Energoinvest TAT, kao najveća firma u Jugosaviji plate jew davala često u DEM i dirktor Mitar Aleksić je imao malo manje od 1500 maraka. Tu su negdje imali ostali članovi uprave (Momčilo Krajišnik kao finansijski direktor, Desa Janković kao direktorica ljudskih resursa,...) kao i moj otac koji je bi šef pravne službe. Radnici u pogonu su imali dobre plate za taj period ali to je DANAŠNJI PROSJEK. Dakle govorimo o najrazvijenoj firmi u Jugoslaviji. TAT je proizvodio separatore za nuklearne centrale, imao je IRIS u svom sastavu, bezbroj naučnih instituta i večina dobiti se akumulirala i na kraju završila u Beogradu. Toliko o Jugoslovnskoj privredi. Taj novac je nama kasnije vraćen u robi u vidu granata 120 mm, modifikovanih avio bombi, metaka raznog kalibra i ostalo.
Neko te opasno slagao ako pod tim DEM ne misliš na ljude koji su radili vani na terenu pa su primali devizne Plate.
Otac mi je penziju zaradio u TAT-u sjedeći u kancelariji do zločinca Krajišnika i strašno mu vjerujem. Ne znam što ali valjda što mi je otac.
Kažem ne uvijek ali znalo se desiti često kao 13 i 14 plata pogotovo kada su za jedan separator dobijali 20 000 000 dolara od Rusa čim isti legne na brod u Pločama. Regularne plate su bile u dinarima.

Ovo sam naveo samo radi usporedbe sa današnjim stanjem. Tada "dobra" plata za radnika je kao današnji prosjek od oko 800KM. Ako su TAT, Dalekovodi ,možda i UNIS imali ovakve plate, a to su bile najrazvijenije firme u Jugoslaviji u to vrijeme, možeš misliti koliko su imale nerazvijene kompanije. Pa to je za puko preživljavanje.

Pišem ovo čisto iz bijesa kad vidim "nostalgičara" koji psuje Aliju, vozi Q7 a prije rata nije imao ni za trabanta a svaka druga mu "Tito dragi". Pun mi je.... takvih kao i komunista, liberala, " građana" , demokrata i ostalih koji sve one , koji su ginuli, nazivaju nacionalistima, teroristima i sl. Baš kao i onaj iznad koji tvrdi da smo sami sebe poubijali u Srebrenici.
Last edited by Tesla Edison on 26/11/2017 20:32, edited 1 time in total.
Locked