Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#8926 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by mali_milojica »

DrugaGimnazija wrote:
mali_milojica wrote:Jucer sam isao do Tuzle. Stvarno je ruzno napravljen dio kad se ukljucuje iz pravca Olova na novi dio. Imas osjecaj kao da je provalija iza. Strmo,nepregledno,neko ko prvi put bude isao imat ce stvarno ruzan osjecaj.
Je li već pušteno u promet?
Nije pustena,ali sam vidio nekoliko auta kako tamo odose,a neki security stoji. Usporio sam da vidim kako je napravljen taj dio i stvarno je lose uradjen prelaz. Na drugoj strani iz pravca Kladnja to izgleda odlicno.
Nadzorna_ploca

#8927 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Nadzorna_ploca »

Jebat ga sad je svakako gotovo, ali je svejedno trilion puta bolje nego ono prije. A ni janjetina nije kao što je nekad bila.
drug_profi

#8928 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Nece ni Micko jos dugo, jer ovo su vec ocajnicki potezi, a car je go. Za dvije godine vjerujem da nece vise imati vecinu.
Alfons Kauders

#8929 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

mali_milojica wrote:
DrugaGimnazija wrote:
mali_milojica wrote:Jucer sam isao do Tuzle. Stvarno je ruzno napravljen dio kad se ukljucuje iz pravca Olova na novi dio. Imas osjecaj kao da je provalija iza. Strmo,nepregledno,neko ko prvi put bude isao imat ce stvarno ruzan osjecaj.
Je li već pušteno u promet?
Nije pustena,ali sam vidio nekoliko auta kako tamo odose,a neki security stoji. Usporio sam da vidim kako je napravljen taj dio i stvarno je lose uradjen prelaz. Na drugoj strani iz pravca Kladnja to izgleda odlicno.
To je onaj na-vrat-na-nos prikljucak o kojem smo pricali. Plan je bio da se nastavi jos cca kilometar sa tri trake - jer sad iz pravca Sarajeva prije tunela imas taj prikljucak, a onda par stotina trase sa tri trake prije tunela. Znaci sleper ce na toj nizbrdici ici 20, a onda ce svi krenuti da preteknu kolonu prije tunela... Sto bi reko Clarkson, What could possibly go wrong? :D
kritichar

#8930 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kritichar »

155_mm wrote:Image

posto je za ocekivati kocenje izgkradnje koridora Vc preko mickine teritorije smatram da bi od zepca trebalo nastaviti prema tuzli i dalje prema brckom. pa ako micko bude ucijenjivao oko gradnje, proglasiti novu trasu koridorom Vc. ekonomski gledano ova nova trasa bi za bosnjake bila mnogo povoljnija.
Pod uslovom da to Micko doživi, možda će to on malo kočiti što zbog mržnje prema Bosni, što zbog para, ali ne može zaustaviti jer je to evropski autoput.
Svakako da treba razmotriti opciju da se od Žepča nastavi prema Tuzli, mada se dionica Doboj-Odžak može 3x napraviti dok se napravi Žepče-Orašje.
drug_profi

#8931 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Doboj - Modriča će biti izgrađen jer je to dionica koja se poklapa sa tim Mićkovim autoputem BL-Bijeljina. Mislim da će zapinjati samo južno od Doboja i sjeverno od Modriče (priključci na A1-tu se može praviti mutav).
Ako sam dobro shvatio one njihove mape.

Image
The BEN10

#8932 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:To je onaj na-vrat-na-nos prikljucak o kojem smo pricali. Plan je bio da se nastavi jos cca kilometar sa tri trake - jer sad iz pravca Sarajeva prije tunela imas taj prikljucak, a onda par stotina trase sa tri trake prije tunela. Znaci sleper ce na toj nizbrdici ici 20, a onda ce svi krenuti da preteknu kolonu prije tunela... Sto bi reko Clarkson, What could possibly go wrong? :D
Baš tako!
drug_profi

#8933 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Eto zgodno je na temu ubaciti i planove za gradnju puteva iz RS, jer je i to dio BiH, pa da se stekne bolji dojam o saobraćajnoj povezanosti u nekoj budućnosti.
Znam da je to sve na dugu štapu, i uglavnom političko-marketinški planovi, bez realne šanse da budu izgrađeni, međutim mokrih snova ima na sve strane, a akcize na gorivo bi možda mogle ostvariti nešto od svega.
studiorum_tuzlaensis

#8934 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by studiorum_tuzlaensis »

Dobro bi bilo kad bi se ubacile i mape autoputeva i magistralnih puteva Distrikta Brčko.
kakaljin

#8935 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

drugi profil wrote:Eto zgodno je na temu ubaciti i planove za gradnju puteva iz RS, jer je i to dio BiH, pa da se stekne bolji dojam o saobraćajnoj povezanosti u nekoj budućnosti.
Znam da je to sve na dugu štapu, i uglavnom političko-marketinški planovi, bez realne šanse da budu izgrađeni, međutim mokrih snova ima na sve strane, a akcize na gorivo bi možda mogle ostvariti nešto od svega.
Pa i tema je Autoputevi u BIH, tako da sve sto se tice autoputeva u BIH treba da bude ovdje na temi.
drug_profi

#8936 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

kakaljin wrote:
drugi profil wrote:Eto zgodno je na temu ubaciti i planove za gradnju puteva iz RS, jer je i to dio BiH, pa da se stekne bolji dojam o saobraćajnoj povezanosti u nekoj budućnosti.
Pa i tema je Autoputevi u BIH, tako da sve sto se tice autoputeva u BIH treba da bude ovdje na temi.
Pa upravo tako. Vidim da se u postovima RS ne precipira kao dio BiH, što je pogrešan stav. Pokazuje se potpuno nepoznavanje da i tamo neko nešto hoće da pravi, a sve je to BiH.
Ned071

#8937 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ned071 »

prodjoh juce novim ap, prnjavor-doboj. lijepo uradjena cesta, lijep krajolik, jos uvijek nema naplate na kucicama. ukljucivane na izlazu iz prnjavora, pravo se nastavi za stanare, desno na ac. izlazak koji kilometar prije rudanke kod doboja
dio od prnjavora ka bl se fino radi, puno posla je vec napravljeno, rade se mostovi i to fino napreduje.
mene je azcudilo par mrtvih zivotinja na AC al se nadam da ce i to rijesiti.
breuer

#8938 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by breuer »

Ned071 wrote:prodjoh juce novim ap, prnjavor-doboj. lijepo uradjena cesta, lijep krajolik, jos uvijek nema naplate na kucicama. ukljucivane na izlazu iz prnjavora, pravo se nastavi za stanare, desno na ac. izlazak koji kilometar prije rudanke kod doboja
dio od prnjavora ka bl se fino radi, puno posla je vec napravljeno, rade se mostovi i to fino napreduje.
mene je azcudilo par mrtvih zivotinja na AC al se nadam da ce i to rijesiti.
ajde fino ako je fino, ali par mrtvih životinja znači da nisu urađeni prelazi za životinje što je ipak prilično odstupanje...
Ned071

#8939 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ned071 »

ma dobro... bilo je i cuka na dan otvaranja tarcin pazaric pa se sredilo brzo... mislim da je problem to sto ispod ograde ima rupa, jer se jos okolo uredjuje... ali cesta kao takva je bas krasna za voziti... i raduje me sto se radi i ka banja luci... vidi se napredak dok se ide ka prnjavoru...
Alfons Kauders

#8940 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/provozaj ... /160926036

http://radiokameleon.ba/2016/09/bijedic ... opasnosti/

Dakle. ko ovdje sere? Uvrijeđeni SDP-ovac, ili ovi što otvaraju tunel?

Bijedić govori o priključku, o kojem je već bilo riječi. Na snimcima se vidi da je zestok gradijent, da je preglednost iz pravca Sarajeva nikakva (kada se uključuje na priključak), i da je cijeli priključak urađen na silu (pogledajte malo ugao krivine koja spaja vijadukt i priključak).
drug_profi

#8941 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Ne vozim tuda pa ne znam, ali mi se čini da Bijedić zna šta priča, naročito što su mi i ovi drugi jako dobro poznati.
Alfons Kauders

#8942 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

drugi profil wrote:Ne vozim tuda pa ne znam, ali mi se čini da Bijedić zna šta priča, naročito što su mi i ovi drugi jako dobro poznati.
Priča ono o čemu sam i ja ovdje govorio u više navrata - ta pristupna rampa je korištena za vrijeme izgradnje, i sada je malčice "ispravljena" i asfaltirana (urađeno i nešto malo drenaže sa strane, ali ne bih se kladio da će taj komad asfalta dugo ostati u jednom komadu kada krenu kiše).

Riječ je o ovom potezu, prvih 30 sekundi videa. Nepregledno do bola, kriminalno izvedene krivine, upitno održavanje u zimskom periodu. Kojom će brzinom ovdje prolaziti šleperi i autobusi? Jer se meni čini da će morati voziti ko po jajima, čak i po suhom.

Meni ovo izgleda kao buduća crna tačka, naročito za vozače koji ne poznaju ovu dionicu. Šta će se desiti ako neko uleti na ovo uključenje sa 80km/h ili više iz bilo kog smjera?
spree

#8943 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by spree »

Desit ce se let. I ja sam govorio o tome, a neki se ovdje sprdali. Jedino se nadam da je da je ovo samo privremeno.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Alfons Kauders

#8944 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

spree wrote:Desit ce se let. I ja sam govorio o tome, a neki se ovdje sprdali. Jedino se nadam da je da je ovo samo privremeno.

Ostaje da se vidi koliko ce se sprdati kada radi njihove voljene politicke opcije neko izgubi glavu na ovom KURCU od krivine. Strah me i pomisliti koliko ce ljudi poljubiti bankinu s prvom ljetnom kisom ili ledom, kada fino na ovoj kamilinoj grbi u krivini izgube grip? A ovi koji idu za njima ce ih primjetiti kad bude prekasno, jer su s druge strane grbe. :-) A sta ce se tek desiti ako poleti sleper zakljucite sami, na osnovu videa.

Privremeno bi trebalo biti, ali kako su SDA i HDZ uzeli vlast, ne ocekujem pocetak novih radova ka Tuzli i u okolini Tuzle (dakle barem do 2022).
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#8945 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by mali_milojica »

Alfons Kauders wrote:
drugi profil wrote:Ne vozim tuda pa ne znam, ali mi se čini da Bijedić zna šta priča, naročito što su mi i ovi drugi jako dobro poznati.
Priča ono o čemu sam i ja ovdje govorio u više navrata - ta pristupna rampa je korištena za vrijeme izgradnje, i sada je malčice "ispravljena" i asfaltirana (urađeno i nešto malo drenaže sa strane, ali ne bih se kladio da će taj komad asfalta dugo ostati u jednom komadu kada krenu kiše).

Riječ je o ovom potezu, prvih 30 sekundi videa. Nepregledno do bola, kriminalno izvedene krivine, upitno održavanje u zimskom periodu. Kojom će brzinom ovdje prolaziti šleperi i autobusi? Jer se meni čini da će morati voziti ko po jajima, čak i po suhom.

Meni ovo izgleda kao buduća crna tačka, naročito za vozače koji ne poznaju ovu dionicu. Šta će se desiti ako neko uleti na ovo uključenje sa 80km/h ili više iz bilo kog smjera?
Kamera je na ovom videu dobro sakrila nagib i opcenito kako to izgleda uzivo. Uzasno. Mislim da bi trebalo staviti neki znak upozorenja,ogranicenje brzine na 40 km/h i sl. Ovdje ce biti bas zafrkano.
The BEN10

#8946 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by The BEN10 »

Jedino se nadam da je da je ovo samo privremeno.
Nažalost, slažem se sa Alfonsom u pogledu sumnje da će ostatak dionice bionice izgrađen u dogledno vrijeme. Samo se nadam da kakva nesreća ne bude razlog da šta ubrzaju sa tim, ali inače...
Alfons Kauders

#8947 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

mali_milojica wrote:
Alfons Kauders wrote:

Kamera je na ovom videu dobro sakrila nagib i opcenito kako to izgleda uzivo. Uzasno. Mislim da bi trebalo staviti neki znak upozorenja,ogranicenje brzine na 40 km/h i sl. Ovdje ce biti bas zafrkano.
Znaci jos je gore nego na videu?! :shock:

Ogranicenje na 40 su vec stavili sa sarajevske strane, a sa sjevera je 50... Ali ko jos postuje ogranicenja? Pa kad bi se TZ-SA vozilo po ogranicenju, put bi trajao preko tri sata... Bojim se da ogranicenja brzine nisu dovoljna - ovdje ce morati ubaciti jos metar signalizacije inace ce ovo postati crna tacka u roku od par mjeseci.

Kako bilo, ovdje ce biti svakakvih pizdarija, upamtite sta sam vam rekao. Samo da neko glavu ne izgubi radi imbecila... :roll:
spree

#8948 Re: RE: Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by spree »

The BEN10 wrote:
Nažalost, slažem se sa Alfonsom u pogledu sumnje da će ostatak dionice bionice izgrađen u dogledno vrijeme. Samo se nadam da kakva nesreća ne bude razlog da šta ubrzaju sa tim, ali inače...
Ma svi smo mi svjesni toga. Bitno je da ce danas biti slika i presjecanja vrpce, a sto ce neko zaginuti nebitno. Realno se moglo ovo malo nivelirati. Ne vjerujem da bi im oduzelo previse vremena ni love, ali jbg mozda ne bi stigli pred izbore :(. Fakticki osim sto je asfaltirano nista nije uradjeno od onog prilaza koji su koristili radnici.

van Basten

#8949 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by van Basten »

svjetski prvaci u improvizaciji i završavanju stvari na-vrat-na-nos
Alfons Kauders

#8950 Re: RE: Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

spree wrote:
The BEN10 wrote:
Ma svi smo mi svjesni toga. Bitno je da ce danas biti slika i presjecanja vrpce, a sto ce neko zaginuti nebitno. Realno se moglo ovo malo nivelirati. Ne vjerujem da bi im oduzelo previse vremena ni love, ali jbg mozda ne bi stigli pred izbore :(. Fakticki osim sto je asfaltirano nista nije uradjeno od onog prilaza koji su koristili radnici.

Da, osim sto su malo uradili drenaze, to je to - put za radiliste... Koji je sad dio magistralnog puta koji povezuje dva najveca grada u FBiH.

Bravo SDA.
Post Reply