ovisi iz koje ideoloske perspektive posmatras. realno je da metak u koverti nije opravdanje za ostavku. oswtyalo je pitanje konstrukcija kao sto reis mtvrdi da je suljagic htio da ukne religiju i slicne nebuloze.vee-jay wrote:
Mozemo se mi sprdati na forumu oko citave ove situacije, cinjenica je ipak da je situacija za Suljagica postala licna. Da li je stolica u Kantonu SA vrijedna zivota?
SDP
-
nihoniho
#8926 Re: SDP
- amrica
#8927 Re: SDP
KatarinaKosaca wrote:TV1 upravo obrazlaže teoriju kako je po srijedi neposlušnost Lagumdžiji i to oko mjesta u Upravnom odboru na stomatološkom fakutetu, kad je navodno Suljagić odbio da mimo konkursa postavi neke dvije žene koje je izabrala supruga Zlatka Lagumdžije i da ćemo imati isti scenario i sa kantonalnim ministrom zdravstva.
vive la swaziland
-
pemanapemani
#8928 Re: SDP
suncica24 wrote:Pokusavam da se otkonim od bilo kakvog komentarisanja na ovu temu, ali Panjeta mi bas izvuce zicu.-LIBERO- wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /120210117
Pa mislim, covjeka koji je gledao u oci najveceg zlocinca Europe poslije II svjetskog rata, koji je prezivio satiranje jednog grada u najvecem zlocinu poslije istog tog rata, genocid, koji i dan danas, kako kaze "hoda po sjenkama svojih prijatelja", bio ovakav ili onakav, namcor, los ministar, neurozan, nasilan (u ovu pricu apsolutno ne ulazim, ni sa ove, ni sa one strane), takvoom covjeku zamjerati sto/ako nema snage da se nosi sa provokacijama, prijetnjama, nedostatkom podrske ili cim vec (ni u to ne ulazim), te ga nazivati kukavicom je stvarno licemjerje i pizdarija svoje vrste.
Zalosno nisko i degutantno!
Spočitava mu se kukavičluk u zemlji u kojoj 99% populacije ide linijom manjeg otpora. Povlačimo se kao najveće hinje pri maltretiranju šačice kriminalaca u haustorima, na ulici, u trgovini itd. Eto, sad je Emir pi.ka, a mi smo hrabri.
Svašta se može pročitati u nekoliko prethodnih stranica, ali vrh su izjave da se u današnjoj BiH vjernici sataniziraju i da se u većini država političari ne smiju drznuti i suprotstaviti religijskim službenicima
Ne smijem ni pomisliti kakve bi reakcije izazvale reklame na sredstvima gradskog prijevoza kakve su prošle godine godine bile u Londonu.
Šta bi Uzoriti valjao po medijima da mu bukvalno pola crkava u nadbiskupiji nema svećenika, jer ne postoji interes među populacijom da se školuje za to profitabilno zanimanje, kao što je slučaj sa Njemačkom.
- Alfons Kauders
#8929 Re: SDP
cijela srebrenica je prosla kroz tuzlu, sto 1992, sto 1995...pemanapemani wrote:suncica24 wrote:Pokusavam da se otkonim od bilo kakvog komentarisanja na ovu temu, ali Panjeta mi bas izvuce zicu.-LIBERO- wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /120210117
Pa mislim, covjeka koji je gledao u oci najveceg zlocinca Europe poslije II svjetskog rata, koji je prezivio satiranje jednog grada u najvecem zlocinu poslije istog tog rata, genocid, koji i dan danas, kako kaze "hoda po sjenkama svojih prijatelja", bio ovakav ili onakav, namcor, los ministar, neurozan, nasilan (u ovu pricu apsolutno ne ulazim, ni sa ove, ni sa one strane), takvoom covjeku zamjerati sto/ako nema snage da se nosi sa provokacijama, prijetnjama, nedostatkom podrske ili cim vec (ni u to ne ulazim), te ga nazivati kukavicom je stvarno licemjerje i pizdarija svoje vrste.
Zalosno nisko i degutantno!![]()
Spočitava mu se kukavičluk u zemlji u kojoj 99% populacije ide linijom manjeg otpora. Povlačimo se kao najveće hinje pri maltretiranju šačice kriminalaca u haustorima, na ulici, u trgovini itd. Eto, sad je Emir pi.ka, a mi smo hrabri.
Svašta se može pročitati u nekoliko prethodnih stranica, ali vrh su izjave da se u današnjoj BiH vjernici sataniziraju i da se u većini država političari ne smiju drznuti i suprotstaviti religijskim službenicima.
Ne smijem ni pomisliti kakve bi reakcije izazvale reklame na sredstvima gradskog prijevoza kakve su prošle godine godine bile u Londonu.
Šta bi Uzoriti valjao po medijima da mu bukvalno pola crkava u nadbiskupiji nema svećenika, jer ne postoji interes među populacijom da se školuje za to profitabilno zanimanje, kao što je slučaj sa Njemačkom.
svasta je raja pricala o srebrenicanima, pogotovo dok je naser ordinirao u tuzli... ali nikad nisam cuo nikog ko ih je nazivao kukavicama...
ne, suljagicu ne fali muda - fali ih ostatku sdp-a
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8930 Re: SDP
nije dobio podrsku ni od koganihoniho wrote:pa je li mu to alibi za ostavku, je li njegova partija stala iza njega? budimo realni , nije dobio podrsku u partiji i otisao.......plain vanilla wrote: aman
nisam rekla da je ovaj trebao otici zbog prijetnje
nego da se niko nije oglasio da ga podrzi i osudi prijetnje
jel to normalno?
na stranu ko je i kakav je, on je nakav ministar bio, neko mu zaprijeti i svi sute?
- Chisum
#8931 Re: SDP
Prvi znak da nesto nije u redu, da nesto ne stima ili sa premisama ili sa zakljuckom - kada ti Ponosan a.k.a. Kenan-sa pohvali komentar.nosara wrote:Imalo bi se, ali cemu...Ponosan wrote:Svaka cast na komentaru! nema se tu sta dodati ni oduzeti..KatarinaKosaca wrote:KO god bio ministar u bilo kojoj zemlji bilo čega, mora biti svjestan da je ministar i istomišljenicima i neistomišljenicima i ateistima i vjernicima i da mu je dužnost da im svima bude ministar. Suljagić je jako nespretno radio neke stvari, bespotrebno je komplicirao i stvarao socijalne tenzije i podjele. Jednako smo građani ove zemlje, jednako nas se tiče zakon, molili se mi ili ne..
Često kad je on u pitanju sjetim se omiljene rečenice "Con la iglesia hemos dado amigo" (Na crkvu smo udarili prijatelju) iz moje omiljene knjige Don Quijote. Dakle, još od njegovog doba nije pametno udariti na kler, jer je sastavni dio svake (gotovo svake) društvene zajednice sviđalo se to nekome ili ne, pripadao tom kleru ili ga simpatizirao ili ne. Dakle, to prihvatiš kao realnosti, kao dio onoga čemu si ministar i pri tome je sasvim nebitno da li si sam vjernik ili ateista.
E, na tom polju se Suljagić ponašao kao slon u staklarskoj radnji, jer iako ne vidim da je ičim smanjio prava vjernika, on ih je sasvim bespotrebno izazivao, a cijelo društvo doveo u konfrontaciju na nivou djece iz obdaništa, da sam se često pitala da li se to namjerno čini kao dimna zavjesa ili skretanje pozornosti da nekih drugih stvari. U svakom slučaju previše samoljublja i prepotencije, a svoju funckiju nije shvatio kao moderiranje nego krairanje, a samog sebe kao apsolutnog gospodara svjetova obrazovanja koji bi na prvu kritiku brisnuo u plač kao preplašeno dijete.
Na slučaj nasilja u porodici da se ne vraćam..
Katarina, posto znam tvoje stavove o SDP-u, nisam ni ocekivao da problemu pogledas u oci, a ne u koljena. Steta.
Last edited by Chisum on 10/02/2012 20:02, edited 1 time in total.
-
nihoniho
#8932 Re: SDP
naravno i cemu razvodnjavanje, price o haustorima, tramvajima, mudzahedinima, mecima.......treba reci otvoreno, sdp nije podrzao suljagica u radu, jer da jeste, ne bi ga ni tenk natjerao da ode.Alfons Kauders wrote:
cijela srebrenica je prosla kroz tuzlu, sto 1992, sto 1995...
svasta je raja pricala o srebrenicanima, pogotovo dok je naser ordinirao u tuzli... ali nikad nisam cuo nikog ko ih je nazivao kukavicama...
-
detroit-mercy
#8933 Re: SDP
Bogati koji je to jos politicar u BiH pao pokesen metkom radi politikevee-jay wrote:Kolika je vjerovatnocadetroit-mercy wrote: Bog te, pa Hobami non stop prijete, te pisam te mailovia da ne govorimo o ovoj sitnoj buraniji tipa lokalna administracija
. Pa njima se majke hebu i u mnogo vecim demokracijama od nasih
.
a) kada se u obzir uzme citav trend desavanja i tema oko Suljagica
b) kada se u obzir uzme trend desavanja u vezi islamskog radikalizma/terorizma u BiH
c) i kada se uzme u obzir stepen mehanizma sigurnosti u BiH koji je u takvim slucajevima moguc
da se jedna od tih prijetnji realizuje?
Mozemo se mi sprdati na forumu oko citave ove situacije, cinjenica je ipak da je situacija za Suljagica postala licna. Da li je stolica u Kantonu SA vrijedna zivota?
Mislim na Mileta se non stop pokusavaju atentati ali nista ozbiljno
Btw, hebes SDP i Suljagica, ima na Ljubav i Sex interesantnija tema
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#8934 Re: SDP
Da,al' da ga je otvoreno, tvrdo i ustrajno podrzao..tada vise nebi dobijali podrsku za druge planove i stvari od koalicionog partnera SDA. Onda se ide linojom manjeg otpora, toliko uobicajeno kod nas, i zavali se ministar ali se dobije podrska od "partnera" u vlasti za neke druge stvari i ljude.nihoniho wrote:naravno i cemu razvodnjavanje, price o haustorima, tramvajima, mudzahedinima, mecima.......treba reci otvoreno, sdp nije podrzao suljagica u radu, jer da jeste, ne bi ga ni tenk natjerao da ode.Alfons Kauders wrote:
Jadno, bijedno i licemjerno......
-
nihoniho
#8935 Re: SDP
ne zavali se samo minoistar nego i principi koji, ma koliko to zvucalo utopijski u bih, ipak imaju neku vaznost. tako je to u bosnjaka, hajmo rascerecit arziju, suljagica........da se ne bavimo vaznijim stvarima. jadnoDa,al' da ga je otvoreno, tvrdo i ustrajno podrzao..tada vise nebi dobijali podrsku za druge planove i stvari od koalicionog partnera SDA. Onda se ide linojom manjeg otpora, toliko uobicajeno kod nas, i zavali se ministar ali se dobije podrska od "partnera" u vlasti za neke druge stvari i ljude.
-
Baudelaire
#8936 Re: SDP
Gdje ćeš Arziju u rečenicu sa Suljagićem, neuporedivonihoniho wrote:ne zavali se samo minoistar nego i principi koji, ma koliko to zvucalo utopijski u bih, ipak imaju neku vaznost. tako je to u bosnjaka, hajmo rascerecit arziju, suljagica........da se ne bavimo vaznijim stvarima. jadnoDa,al' da ga je otvoreno, tvrdo i ustrajno podrzao..tada vise nebi dobijali podrsku za druge planove i stvari od koalicionog partnera SDA. Onda se ide linojom manjeg otpora, toliko uobicajeno kod nas, i zavali se ministar ali se dobije podrska od "partnera" u vlasti za neke druge stvari i ljude.
- nosara
#8937 Re: SDP
nihoniho wrote:ne zavali se samo minoistar nego i principi koji, ma koliko to zvucalo utopijski u bih, ipak imaju neku vaznost. tako je to u bosnjaka, hajmo rascerecit arziju, suljagica........da se ne bavimo vaznijim stvarima. jadnoDa,al' da ga je otvoreno, tvrdo i ustrajno podrzao..tada vise nebi dobijali podrsku za druge planove i stvari od koalicionog partnera SDA. Onda se ide linojom manjeg otpora, toliko uobicajeno kod nas, i zavali se ministar ali se dobije podrska od "partnera" u vlasti za neke druge stvari i ljude.
Sad nema prepreke za svebosnjacki konsenzus...
Last edited by nosara on 10/02/2012 20:15, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#8938 Re: SDP
ne, suljagicu ne fali muda - fali ih ostatku sdp-a[/quote]
Slažem se u potpunosti.
Samo, kada neko drugi to isto kaže ogroman broj forumaša mu lijepi etikete "fol razočaranog" trola, koji "nikad više neće glasati za SDP". Jebi ga, pomalo licemjerno.
ne, suljagicu ne fali muda - fali ih ostatku sdp-a[/quote]
Slažem se u potpunosti.
Samo, kada neko drugi to isto kaže ogroman broj forumaša mu lijepi etikete "fol razočaranog" trola, koji "nikad više neće glasati za SDP". Jebi ga, pomalo licemjerno.
- plain vanilla
#8939 Re: SDP
sad znamo na sta da usmjerimo uvoz..mozda onaj mesar moze poraditi na uvozu m...
izvinjavam se na rjecniku
izvinjavam se na rjecniku
- Alfons Kauders
#8940 Re: SDP
nije nimalo licemjerno...pemanapemani wrote: Slažem se u potpunosti.
etikete se lijepe po zaslugama - do juce su ti razocarani pljuvali suljagica sto je dao otkaz onom direktorcicu s ilidze... a sad opet koriste ovu priliku da pljuju sdp, jer kao brane suljagica...
ja sam im najmanje kriv sto vode svoj licni dzihad protiv sdp-a, pa koriste svaku temu, od durakoviceve smrti do jebenog snijega da pljuju bivsu partiju, jer su ispusili na licnom planu...
-
nihoniho
#8941 Re: SDP
nazalost, u ovom slucaju, kritike su vise nego opravdane. nema tu mjesta teorijama zavjere, ovo je dzihad sdp-a protiv sebe, a glasacu za njih jer sam prisiljen.Alfons Kauders wrote:
etikete se lijepe po zaslugama - do juce su ti razocarani pljuvali suljagica sto je dao otkaz onom direktorcicu s ilidze... a sad opet koriste ovu priliku da pljuju sdp, jer kao brane suljagica...
ja sam im najmanje kriv sto vode svoj licni dzihad protiv sdp-a, pa koriste svaku temu, od durakoviceve smrti do jebenog snijega da pljuju bivsu partiju, jer su ispusili na licnom planu...
- Better Man
#8942 Re: SDP
Kao što već rekoh SDP se ovdje ponio sramotno i izdali su svog čovjeka, tj, podmetnuli su mu nogu! SDP je zreo za debele rekonstrukcije! Vrijeme je da Lagumdžija i poslušnici oko njega odu,a da dođu mladi i sposobni koji neće praviti vlast sa nacionalistima i fašistima.
- Corto Maltese
#8943 Re: SDP
Jedini koji ide Reisu u kost u ovoj zemlji je Tihi. To mnogo govori o ovoj zemlji.detroit-mercy wrote:Ma vise sam mislio na procentualne rezultateCorto Maltese wrote:Kleronacionalisti... misliš na one koji se u velikom broju okupljaju na Reisovim prijemima?detroit-mercy wrote: Vrijedilo bi da je ta podrska bila preko 50% biraca u federacijimedjutim ako gledas na stranke koje su u platformi, vidjeti ces da su tzv klernacionalisti u prednosti
.
. Mislim ne mozes ocekivati radikalne promjene sa osvojenih 27% a sljedeca stranka je osvojila 25%, plus sarena koalicija. Za nesto radikalnije ti je potrebno minimum 50% plus jedan glas, mada i tada tesko. Neka plebiscitarna podrska biraca, onda mozes pricati da si dobio mandat za korijenite promjene
. Sve ostalo je naprdjivanje.
Zadivljen sam interpretacijama sitne boranije na ovom forumu koja vidi npr Zlataka i Reisa kao dvije zaracene strane.
Sitna buranijo, pa zar vi mislite da taj isti Zlatko i Reis privatno ne sijele i ne raspravljaju o nekim pitanjima vezanim za drzavu/drustvo, ne budite tako naivni. To je visa kasta, i privatno oni puno bolje saradjuju nego sto se vama cini. Malo animoziteta je cisto da bi se pokrio razlicit spektar ljudi.
Niti je Zlaja budala da ide Reisu klizeci u kosti, niti je Reis budala da stvara Serijatsku drzavuoni jednostavno traze modus gdje ce i jedni i drugi egzistirati. Reisi zeli da sebi i svojim employees obezbijedi bolju egzistenciju (hodze, vjeroucitelji, ovi, oni) isto to hoce i Zlaja. Sada, valjda i za sitnu buraniju bude kakve koristi.
-
pemanapemani
#8944 Re: SDP
Naravno da ima mali milion onih kojima uhljebljivanje nije uspjelo i sad im je SDP kriv i zbog dotrajale česme u kupatilu. Opet, ima i mali milion onih kojima je dopiz.ilo 15 godina mentalnog silovanja i koji nisu očekivali ništa osim pridržavanja osnovnih principa. Ostavili su svog čovjeka da ga razvlače razne spodobe.Alfons Kauders wrote:nije nimalo licemjerno...pemanapemani wrote: Slažem se u potpunosti.
Kako očekivati da će sutra pomoći "običnom građaninu"? Politika je ku.va, tu nema dileme, ali nešto ima i iznad kur.aluka.
- Alfons Kauders
#8945 Re: SDP
pa naravno da jesu...nihoniho wrote:nazalost, u ovom slucaju, kritike su vise nego opravdane. nema tu mjesta teorijama zavjere, ovo je dzihad sdp-a protiv sebe, a glasacu za njih jer sam prisiljen.Alfons Kauders wrote:
ali je u najmanju ruku licemjerno kada sada suljagica "brane" od partije isti oni koji su ga ne tako davno prozivali npr. zbog pomenutog direktora...
da se ne seremo, svima je jasno o cemu se tu radi...
- quasar
#8946 Re: SDP
Onda nece nikad ni praviti vlast i sto onda glasati za njih.Better Man wrote:Kao što već rekoh SDP se ovdje ponio sramotno i izdali su svog čovjeka, tj, podmetnuli su mu nogu! SDP je zreo za debele rekonstrukcije! Vrijeme je da Lagumdžija i poslušnici oko njega odu,a da dođu mladi i sposobni koji neće praviti vlast sa nacionalistima i fašistima.
Najbolje ne glasati ni za koga, jer niko ne moze sam praviti vlast.
- Alfons Kauders
#8947 Re: SDP
ja nemam nista protiv konstruktivne kritike, naprotiv... pa upravo kritikujem sdp jer su se ponijeli ko kurve... zapravo ko tinejdzerke - sponzoruse...pemanapemani wrote:Naravno da ima mali milion onih kojima uhljebljivanje nije uspjelo i sad im je SDP kriv i zbog dotrajale česme u kupatilu. Opet, ima i mali milion onih kojima je dopiz.ilo 15 godina mentalnog silovanja i koji nisu očekivali ništa osim pridržavanja osnovnih principa. Ostavili su svog čovjeka da ga razvlače razne spodobe.Alfons Kauders wrote:nije nimalo licemjerno...pemanapemani wrote: Slažem se u potpunosti.
Kako očekivati da će sutra pomoći "običnom građaninu"? Politika je ku.va, tu nema dileme, ali nešto ima i iznad kur.aluka.
ali jedno je kad sam ja razocaran radi izostanka podrske suljagicu, a nesto sasvim deseto kada je "razocaran" neko ko je ispusio na licnom nivou, pa sad krivi svoju bivsu stranku i za dotrajale cesme koje pominjes...
-
kojeime
#8948 Re: SDP
pemanapemani wrote:Opet, ima i mali milion onih kojima je dopiz.ilo 15 godina mentalnog silovanja i koji nisu očekivali ništa osim pridržavanja osnovnih principa. Ostavili su svog čovjeka da ga razvlače razne spodobe.
I tu je poenta cijele price sa Suljagicem. Ako je SDP pustio tek tako da potone njihov clan, kadar, prijatelj, itd... sta onda mozemo ocekivati mi koji SDP-u nismo niko i nista, koji smo samo gradjani nad kojim oni vladaju (i ponekada biraci)?
- Corto Maltese
#8949 Re: SDP
Saopštenje je prepuno kontradiktornosti. Najjače je to što Emir tvrdi da nije spreman da popusti pritiscima, a samu ostavku predstavlja kao popuštanje pod pritiskom.
- plain vanilla
#8950 Re: SDP
sad ce svako da se javi sa saopcenjem/priopcenjem, kolumnom, analizom... a sutili ovih par dana
joj koji lesinari
joj koji lesinari