Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A rekao joj je da ode gore kod Boltonovih jer je racunao da ce ga Stanis pobjediti. Sad je li on nesto imao drugo na umu ne znam. I ne kontam sto je nije ostavio gore kod onog joj rodjaka sto doji sisu. I kako li ce Sansa reagovati ako ga ikad sretne, ma oci ce mu iskopati
A baba pokazala da nije nista bolja od Lanistera "Bolje sirotinja da pogine nego mi".
Pa to babino je puno realno od danerssine borbe za ljudksa prava, UN i zenevsko konvenciju. Jbt najgori placenici se pod daniris odjednom počnu ponasat ko vojska spasa.
Pa oni su bili "najgori" zato sto su bili natjerani jer su robovi. Vidio si kako su postajali "unsoiled", ubijanja beba da bi pokazali bezosjecajnost inace ode glava. Spartanski rezim jebi ga, volio to ili ne volio.
Mislio sam vise na druge sinove oni su obicni placenici.
Evo jedan nevjerovatan kraj. Ispostavlja se da su ljudi ustvari uljezi a white walkersi oni sto trebaju zivjeti, jon postaie vodja WW i bori se protiv Daniris. Ali nema šansi za ovo.
Ma i da su povezani otoci ne moze danyeres tek tako preci sjever jer je hladnoca ogromna pocrkali bi, tesko bi joj i zmajevi pomogli.
karanana wrote:Samo mora prvo obuci i utopliti ljude. Ne mogu u gacama tamo preko snijega i leda.
Moze objasnjenje? Zasto ce lanisterovi stajati po strani u borbi u dubrovniku kad bakica dovede vojsku? Sto se koji klinac toliko boje vrapca? Nema on 200 ljudi. Mozda se obicni narod digne?
Tomen se boji da ce ubiti Margery, ako ih napadnu, pa je naredio amidzi da ih ne dira. Lanistreska vojska svakako nije blizu KL, imaju samo kucnu strazu.
Sta se ovo desava u ovoj sezoni. Niti jedan Stark nije poginuo a vec cetvrta epizoda. Cak sta vise jedan i ozivio. Nije nimalo zanimljivo ovako. hajde debeli mozes ti to, nisi valjda zaboravio.
animus wrote:Sta se ovo desava u ovoj sezoni. Niti jedan Stark nije poginuo a vec cetvrta epizoda. Cak sta vise jedan i ozivio. Nije nimalo zanimljivo ovako. hajde debeli mozes ti to, nisi valjda zaboravio.
A dobro postuje se pravilonda minimalno 1 stark mora biti zarobljen i pred smrti, sada jr to Rickon.
da ponovimo gradivo
samo su tri glavna lika
kalisi
patuljak
i svi starkovi
zato je radnja oko kalisi nekako najpredvidljivija
starkovi su dovoljno patili kao i patuljak
tako da ne ocekujem neke prevrate za tri glavna lika ili storije vise...
sighurno se varam ali eto
dok je i jedan stark ziv starkovi mogu biti pobjednici...
za ostale ne znam
Black swan wrote:da ponovimo gradivo samo su tri glavna lika
kalisi
patuljak
i svi starkovi
zato je radnja oko kalisi nekako najpredvidljivija
starkovi su dovoljno patili kao i patuljak
tako da ne ocekujem neke prevrate za tri glavna lika ili storije vise...
sighurno se varam ali eto
dok je i jedan stark ziv starkovi mogu biti pobjednici...
za ostale ne znam
kalisi izgleda da ide sve k'o po loju do trenutka kada ne bude islo. ja mislim da ce ona na kraju biti u losijoj poziciji bas zato sto joj sada upada kasika u med svako malo. kad god izgleda da je u beizlaznoj situaciji stvori joj se neki power up niodakle a znamo iz iskustva da pisac to ne dozvoljava vjecno.
edit:
pod pisac mislim na martina, ne na ova dva adaptera.
Kalisi nosi priču sa te strane, neće umrijeti, ali sigurna sam da neće dobro proći. Mada je njena priča očekivana, jedino joj može krenuti po zlu kad krene prema Westerosu sa tom vojskom. Mislim da će tu zapeti samo tako.
omar little wrote:kalisi izgleda da ide sve k'o po loju do trenutka kada ne bude islo. ja mislim da ce ona na kraju biti u losijoj poziciji bas zato sto joj sada upada kasika u med svako malo. kad god izgleda da je u beizlaznoj situaciji stvori joj se neki power up niodakle a znamo iz iskustva da pisac to ne dozvoljava vjecno.
edit:
pod pisac mislim na martina, ne na ova dva adaptera.
Ja mislim da dokbona dodje do Westerosa, Westros ce biti skoro skroz unisten ratovima i White walkerima tako da joj sva ova vojska nece bitibod velike koristi.
ja epizode uvijek gledam dva puta , i iz drugog gledanja sam nasla odgovor na svoje pitanje o brodovima i kako ce deni dalje. master iz yunkai kaze da, kad je prvi put dosla, on je deni ponudio brodove samo da im se makne iz zivota, ali je ona odbila. znaci da brodovi, u dostatnoj kvantiteti i kvaliteti, postoje samo ih treba oteti. enter dothrakis. a onda za beograd.
mislim da ne trebamo uzet onu picijecu mapu za gotovo buduci da se nista slicno nije spomenulo u knjigama, cak ni likovi u knjigama ne znaju toliko dobro esseos, cak im nije mapiran.
Ono sto ja predvidjam je da ce se Jon i Dany udruziti u borbi protiv The Othersa, ali ce prica zavrsiti smrcu Deni i Jona, buduci da je serijal A song of Ice and Fire - a pjesme se u westerosu pisu najvise o palim.
Kraljevstvo ce se izboriti, mozda upravo zrtvom koju ce Jon i Deni uciniti.
Branova priica mi izgleda kao bez svrhe, osim sto ce vjerovatno biti deus ex machina pa spasiti ih iz neizlazne situacije.
Predvidjam smrt zmajeva, i to prvo viserion i rhegon a onda drogon nakon smrti Deni pobudali i rijesi borbu pri cemu biva smrtno ranjen i umire.
Tyrion ce ostat jedini Lannister ziv i vjerovatno ce savjetovati novog kralja, Petyr Baelisha. [iskreno se nadam, jedini je sposoban da bude kralj]
Moje predvidjanje.
Takodjer vrlo je moguce i da je neko upravu kada je rekao da bi Westeros mogao biti pustos kad deni dodje pa da ga naseli svojim ljudima jer mi nikako.ne ide.u glavu kako.moze natjerati dorthrakijane da idu za njom i prze i pale pa kad ona postane kralj - da prestanu. To je glupo
@omar to sam i ja primjetio kad sam gledao epizodu. Brodova ima na pretek, u.slaver bayu, imaju ironborni...
Birajte jedno
Daneyrs ce kada dodjr u Westeros :
a) sklopiti saveze i postat kraljica
B) sve pokoriti i postat kraljica
C)otic na sjever da se bori protiv WW
D) zapalit vatru uci u nju, izaci citava i svi ce joj se divit
nece nikada doci u westeros. a i koji ce joj klinac ona divljina snjegovi, ljudi u oklopima, white walkersi. vidi esosa i dzeneta i ljepote. sunce, dobri frajeri, dobre trebe. nek poklopi esos i one shupke robovlasnike i eto joj kraljevstva iz snova.
Serija se završava kao u halucinaciji iz house of the undying, nastupila je zima, whitewalkeri su poraženi ali su kraljevstva pala i ona nema čime vladati, nastupa demokratizacija.