To ti vjerujem. Gottfried de Bouillon je u poredjenju s tobom bio mirovni sudija.Hafis wrote:Samo mi sad nemoj o turskim graditeljima i vakuflijama tipa Isak beg Ishaković. To u mene ne prolazi...pristran sam previše
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- seln
#8926 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- seln
#8927 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jebi ga, nije bio iz austrougarskog zemana.breuer wrote:"oni" su samo srušili jebeno svjetsko remek djelo arhitekture, po čemu je grad to što jeste i bez Šantića, konzula, rondoa, Mepasa i ostalih pički materinaAlfons Kauders wrote:Vego, sta ste vi napravili od 1990 do 2017?
Od tog modernog, opjevanog grada?
reklo bi se, jedan prefinjeni evropski čin
-
breuer
#8928 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nije ni bitno šta su sve napravili, a napravili su papaznaniju u najfinijem bliskoistočnom maniru, već šta su srušili i zapustili...Alfons Kauders wrote:Napravili Mepas... onaj zvonik od 100 metara... turili plus na Hum...
za cetvrt stoljeca, nakon stotina miliona donacija i sadake...
Stari most - srušen
Hotel Ruža - devastiran
Partizansko groblje - devastirano, zapušteno i na svakodnevnoj meti ustašoidnih vandala
sve sami primjeri civiliziranosti, najfinije arhitekture i kulture uopšte...
kako kome nažalost
- seln
#8929 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da im das kilo juneceg filea, oni bi od toga napravili poparu.Alfons Kauders wrote:Napravili Mepas... onaj zvonik od 100 metara... turili plus na Hum...breuer wrote:"oni" su samo srušili jebeno svjetsko remek djelo arhitekture, po čemu je grad to što jeste i bez Šantića, konzula, rondoa, Mepasa i ostalih pički materinaAlfons Kauders wrote:Vego, sta ste vi napravili od 1990 do 2017?
Od tog modernog, opjevanog grada?
reklo bi se, jedan prefinjeni evropski čin
-
incognito071
#8930 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
izbjeglico, upravo ono sto cini Mostar i po cemu se i na kraju zove su upravo turci izgradiliHafis wrote:Samo mi sad nemoj o turskim graditeljima i vakuflijama tipa Isak beg Ishaković. To u mene ne prolazi...pristran sam previše
svaka cast A-U, s njima je BiH usla u novo moderno doba
-
Hafis
#8931 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Muhadžire, upravo ono što čini Mostar su Austrijanci izgradili i utkali u tkivo male zaostale kasabe.incognito071 wrote:izbjeglico, upravo ono sto cini Mostar i po cemu se i na kraju zove su upravo turci izgradiliHafis wrote:Samo mi sad nemoj o turskim graditeljima i vakuflijama tipa Isak beg Ishaković. To u mene ne prolazi...pristran sam previše
svaka cast A-U, s njima je BiH usla u novo moderno doba
Nije Mostar samo stari most. Doduše tebi jeste, jer ga gledaš kroz samo kroz te fotografije, i ne vidim svrhu polemike s tobom.
Uostalom, ovo sadašnje čudo nije ni nalik onome nekadašnjem. Ne mislim na most, nego ono što su okolo naknadno sagradili zadnjih desetak godina, stari grad...ni blizu onoga kako je to izgledalo...plastika i smrad kineske robe.
-
Obi Wan Bosnian
#8932 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači turisti posjećuju Mostar zbog onoga što je AU napravila a ne zbog onoga što su osmanlije napravile? Interesantno 
-
Hafis
#8933 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eto ti nekako premjesti Stari most u Kalesiju ili Živinice, pa ćeš tek onda vidjeti turistaObi Wan Bosnian wrote:Znači turisti posjećuju Mostar zbog onoga što je AU napravila a ne zbog onoga što su osmanlije napravile? Interesantno
E s kim ja raspravljam.
- Banksy
#8934 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
mislim, stoji, ali s triput većim iznosima, istočni je ruglo i jad...Alfons Kauders wrote:Napravili Mepas... onaj zvonik od 100 metara... turili plus na Hum...
-
Hafis
#8935 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mogli bi ga i kod našeg smogovca u Tuzlu postaviti, pa onda brojati turiste.
Doduše, raspao bi se od onog olova u zraku za par godina
Doduše, raspao bi se od onog olova u zraku za par godina
-
Obi Wan Bosnian
#8936 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma naravno. Sve si u pravu. Na primjer u Istanbulu nije bilo AU i vidiš kako nemaju turista. Ne može se bez AU puteva i to ti je.Hafis wrote:Eto ti nekako premjesti Stari most u Kalesiju ili Živinice, pa ćeš tek onda vidjeti turistaObi Wan Bosnian wrote:Znači turisti posjećuju Mostar zbog onoga što je AU napravila a ne zbog onoga što su osmanlije napravile? Interesantno
E s kim ja raspravljam.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#8937 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čudan neki most!?
Ne podnosi "heavy metal" i slične zajebancije.
Ne podnosi "heavy metal" i slične zajebancije.
-
Hafis
#8938 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šta ovo ovoliko kmeče na radiu..ima već dva dana...k'o da je dan žalosti. Tema: javni servis i njegov nemjerljivi doprinos razvoju demokracijskog društva s aspektom kako nabaciti nekakav novi zakon koji će omogućiti namete za daljnje uhljebljivanje krpelja, tj. režimskin lezilebovića u javnom medijskom servisu.
Treba to rasformirati...nema od toga ništa. samo proizvode netrpeljivost i mjenjaju stajališta s promjenama vlasti na izborima...
Treba to rasformirati...nema od toga ništa. samo proizvode netrpeljivost i mjenjaju stajališta s promjenama vlasti na izborima...
-
Hafis
#8939 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakav ba Istanbul. Da nije nastao na temeljima Konstantinopola i vizantijskog casrstva, to bi ti u turističkom smislu bila samo malo veća Kalesija, kao što su i svi ostali gradovi u Anadoliji.Obi Wan Bosnian wrote:Ma naravno. Sve si u pravu. Na primjer u Istanbulu nije bilo AU i vidiš kako nemaju turista. Ne može se bez AU puteva i to ti je.Hafis wrote:Eto ti nekako premjesti Stari most u Kalesiju ili Živinice, pa ćeš tek onda vidjeti turistaObi Wan Bosnian wrote:Znači turisti posjećuju Mostar zbog onoga što je AU napravila a ne zbog onoga što su osmanlije napravile? Interesantno
E s kim ja raspravljam.
- spreca
#8940 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa i srusili ste ga zato sto su ga Turci napravili....a napravljen je novi da bi vas opet u oci bolo i da bi vas podsjecalo ......a gdje ce sta biti ne pitas se ti nikako.......zato radi sto ti se kaze i muciHafis wrote: Eto ti nekako premjesti Stari most u Kalesiju ili Živinice, pa ćeš tek onda vidjeti turista
E s kim ja raspravljam.
-
Hafis
#8941 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma jebo to, još ću se s tobom o tome nabilavati, ne znaš Mostar ni na karti naći, a i preglup si da me skontaš.spreca wrote:Pa i srusili ste ga zato sto su ga Turci napravili....a napravljen je novi da bi vas opet u oci bolo i da bi vas podsjecalo ......a gdje ce sta biti nepitas se ti nikako.......zato radi sto ti se kaze i muciHafis wrote: Eto ti nekako premjesti Stari most u Kalesiju ili Živinice, pa ćeš tek onda vidjeti turista
E s kim ja raspravljam.
Nego, u koja si doba s onom malom...dobro si joj pao po bubrezima
- spreca
#8942 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
.
Last edited by spreca on 14/06/2017 11:52, edited 1 time in total.
- spreca
#8943 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja sam u Mostaru bio prije nego ti....a bog zna od kud si ti shljego sa kenjcom na uzici u Mostar.......a sto se tice malecke......zavidi i drkaj kao sto si i naviko ili mozda zaplati neka susjedska kozaHafis wrote:spreca wrote:[quote=
Ma jebo to, još ću se s tobom o tome nabilavati, ne znaš Mostar ni na karti naći, a i preglup si da me skontaš.
Nego, u koja si doba s onom malom...dobro si joj pao po bubrezimaJoš kad novo zubalo sjedne...male su joj šaMse
- spreca
#8944 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
mozda si u pravu ....ali da mogu 500 godinnica daHafis wrote:
Kakav ba Istanbul. Da nije nastao na temeljima Konstantinopola i vizantijskog casrstva, to bi ti u turističkom smislu bila samo malo veća Kalesija, kao što su i svi ostali gradovi u Anadoliji.
-
Hafis
#8945 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šta bi od ovako fina čovjeka.
Jebo majku, da mi je dvojicu-trojicu takvih ovdje, ako ne bi preporodio kazališnu scenu u Mostaru. Karte bi se na crno prodavale.
Jebo majku, da mi je dvojicu-trojicu takvih ovdje, ako ne bi preporodio kazališnu scenu u Mostaru. Karte bi se na crno prodavale.
- BHCluster
#8946 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da je u rukama juznim srbima to bi vec propalo kao sto je propala Hrcegovacka TV.Hafis wrote:Šta ovo ovoliko kmeče na radiu..ima već dva dana...k'o da je dan žalosti. Tema: javni servis i njegov nemjerljivi doprinos razvoju demokracijskog društva s aspektom kako nabaciti nekakav novi zakon koji će omogućiti namete za daljnje uhljebljivanje krpelja, tj. režimskin lezilebovića u javnom medijskom servisu.
- spreca
#8947 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
i kao sto im je propao san H Z Herceg BosnaBHCluster wrote:Da je u rukama juznim srbima to bi vec propalo kao sto je propala Hrcegovacka TV.Hafis wrote:Šta ovo ovoliko kmeče na radiu..ima već dva dana...k'o da je dan žalosti. Tema: javni servis i njegov nemjerljivi doprinos razvoju demokracijskog društva s aspektom kako nabaciti nekakav novi zakon koji će omogućiti namete za daljnje uhljebljivanje krpelja, tj. režimskin lezilebovića u javnom medijskom servisu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8948 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ko i hercegovacka banka imate nemate 
- BHCluster
#8949 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tu ni baglame nisu ostale.pici wrote:ko i hercegovacka banka imate nemate
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8950 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nekad bilo spominjalo seBHCluster wrote:Tu ni baglame nisu ostale.pici wrote:ko i hercegovacka banka imate nemate