Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
seln

#8926 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:Samo mi sad nemoj o turskim graditeljima i vakuflijama tipa Isak beg Ishaković. To u mene ne prolazi...pristran sam previše :)
To ti vjerujem. Gottfried de Bouillon je u poredjenju s tobom bio mirovni sudija.
seln

#8927 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

breuer wrote:
Alfons Kauders wrote:Vego, sta ste vi napravili od 1990 do 2017?

Od tog modernog, opjevanog grada?
"oni" su samo srušili jebeno svjetsko remek djelo arhitekture, po čemu je grad to što jeste i bez Šantića, konzula, rondoa, Mepasa i ostalih pički materina

reklo bi se, jedan prefinjeni evropski čin
Jebi ga, nije bio iz austrougarskog zemana. :wink:
breuer

#8928 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by breuer »

Alfons Kauders wrote:Napravili Mepas... onaj zvonik od 100 metara... turili plus na Hum...

za cetvrt stoljeca, nakon stotina miliona donacija i sadake...
nije ni bitno šta su sve napravili, a napravili su papaznaniju u najfinijem bliskoistočnom maniru, već šta su srušili i zapustili...

Stari most - srušen
Hotel Ruža - devastiran
Partizansko groblje - devastirano, zapušteno i na svakodnevnoj meti ustašoidnih vandala

sve sami primjeri civiliziranosti, najfinije arhitekture i kulture uopšte...

kako kome nažalost
seln

#8929 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
breuer wrote:
Alfons Kauders wrote:Vego, sta ste vi napravili od 1990 do 2017?

Od tog modernog, opjevanog grada?
"oni" su samo srušili jebeno svjetsko remek djelo arhitekture, po čemu je grad to što jeste i bez Šantića, konzula, rondoa, Mepasa i ostalih pički materina

reklo bi se, jedan prefinjeni evropski čin
Napravili Mepas... onaj zvonik od 100 metara... turili plus na Hum...

Da im das kilo juneceg filea, oni bi od toga napravili poparu.
incognito071

#8930 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by incognito071 »

Hafis wrote:Samo mi sad nemoj o turskim graditeljima i vakuflijama tipa Isak beg Ishaković. To u mene ne prolazi...pristran sam previše :)
izbjeglico, upravo ono sto cini Mostar i po cemu se i na kraju zove su upravo turci izgradili
svaka cast A-U, s njima je BiH usla u novo moderno doba
Hafis

#8931 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

incognito071 wrote:
izbjeglico, upravo ono sto cini Mostar i po cemu se i na kraju zove su upravo turci izgradili
svaka cast A-U, s njima je BiH usla u novo moderno doba
Muhadžire, upravo ono što čini Mostar su Austrijanci izgradili i utkali u tkivo male zaostale kasabe.
Nije Mostar samo stari most. Doduše tebi jeste, jer ga gledaš kroz samo kroz te fotografije, i ne vidim svrhu polemike s tobom.
Uostalom, ovo sadašnje čudo nije ni nalik onome nekadašnjem. Ne mislim na most, nego ono što su okolo naknadno sagradili zadnjih desetak godina, stari grad...ni blizu onoga kako je to izgledalo...plastika i smrad kineske robe.
Obi Wan Bosnian

#8932 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Znači turisti posjećuju Mostar zbog onoga što je AU napravila a ne zbog onoga što su osmanlije napravile? Interesantno :|
Hafis

#8933 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:Znači turisti posjećuju Mostar zbog onoga što je AU napravila a ne zbog onoga što su osmanlije napravile? Interesantno :|
Eto ti nekako premjesti Stari most u Kalesiju ili Živinice, pa ćeš tek onda vidjeti turista
E s kim ja raspravljam.
Banksy

#8934 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:Napravili Mepas... onaj zvonik od 100 metara... turili plus na Hum...

mislim, stoji, ali s triput većim iznosima, istočni je ruglo i jad...
Hafis

#8935 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Mogli bi ga i kod našeg smogovca u Tuzlu postaviti, pa onda brojati turiste.
Doduše, raspao bi se od onog olova u zraku za par godina :)
Obi Wan Bosnian

#8936 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Hafis wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:Znači turisti posjećuju Mostar zbog onoga što je AU napravila a ne zbog onoga što su osmanlije napravile? Interesantno :|
Eto ti nekako premjesti Stari most u Kalesiju ili Živinice, pa ćeš tek onda vidjeti turista
E s kim ja raspravljam.
Ma naravno. Sve si u pravu. Na primjer u Istanbulu nije bilo AU i vidiš kako nemaju turista. Ne može se bez AU puteva i to ti je.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#8937 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by enko 1964 »

Čudan neki most!?
Ne podnosi "heavy metal" i slične zajebancije.
Hafis

#8938 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Šta ovo ovoliko kmeče na radiu..ima već dva dana...k'o da je dan žalosti. Tema: javni servis i njegov nemjerljivi doprinos razvoju demokracijskog društva s aspektom kako nabaciti nekakav novi zakon koji će omogućiti namete za daljnje uhljebljivanje krpelja, tj. režimskin lezilebovića u javnom medijskom servisu.
Treba to rasformirati...nema od toga ništa. samo proizvode netrpeljivost i mjenjaju stajališta s promjenama vlasti na izborima...
Hafis

#8939 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote:
E s kim ja raspravljam.
Ma naravno. Sve si u pravu. Na primjer u Istanbulu nije bilo AU i vidiš kako nemaju turista. Ne može se bez AU puteva i to ti je.
Kakav ba Istanbul. Da nije nastao na temeljima Konstantinopola i vizantijskog casrstva, to bi ti u turističkom smislu bila samo malo veća Kalesija, kao što su i svi ostali gradovi u Anadoliji.
spreca

#8940 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote: Eto ti nekako premjesti Stari most u Kalesiju ili Živinice, pa ćeš tek onda vidjeti turista
E s kim ja raspravljam.
Pa i srusili ste ga zato sto su ga Turci napravili....a napravljen je novi da bi vas opet u oci bolo i da bi vas podsjecalo ......a gdje ce sta biti ne pitas se ti nikako.......zato radi sto ti se kaze i muci
Hafis

#8941 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

spreca wrote:
Hafis wrote: Eto ti nekako premjesti Stari most u Kalesiju ili Živinice, pa ćeš tek onda vidjeti turista
E s kim ja raspravljam.
Pa i srusili ste ga zato sto su ga Turci napravili....a napravljen je novi da bi vas opet u oci bolo i da bi vas podsjecalo ......a gdje ce sta biti nepitas se ti nikako.......zato radi sto ti se kaze i muci
Ma jebo to, još ću se s tobom o tome nabilavati, ne znaš Mostar ni na karti naći, a i preglup si da me skontaš.

Nego, u koja si doba s onom malom...dobro si joj pao po bubrezima :) Još kad novo zubalo sjedne...male su joj šaMse :D
spreca

#8942 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

.
Last edited by spreca on 14/06/2017 11:52, edited 1 time in total.
spreca

#8943 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote:
spreca wrote:[quote=
Ma jebo to, još ću se s tobom o tome nabilavati, ne znaš Mostar ni na karti naći, a i preglup si da me skontaš.

Nego, u koja si doba s onom malom...dobro si joj pao po bubrezima :) Još kad novo zubalo sjedne...male su joj šaMse :D
Ja sam u Mostaru bio prije nego ti....a bog zna od kud si ti shljego sa kenjcom na uzici u Mostar.......a sto se tice malecke......zavidi i drkaj kao sto si i naviko ili mozda zaplati neka susjedska koza
spreca

#8944 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote:

Kakav ba Istanbul. Da nije nastao na temeljima Konstantinopola i vizantijskog casrstva, to bi ti u turističkom smislu bila samo malo veća Kalesija, kao što su i svi ostali gradovi u Anadoliji.
mozda si u pravu ....ali da mogu 500 godinnica da :izet: vala mogu[/quote]
Hafis

#8945 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Šta bi od ovako fina čovjeka.
Jebo majku, da mi je dvojicu-trojicu takvih ovdje, ako ne bi preporodio kazališnu scenu u Mostaru. Karte bi se na crno prodavale.
BHCluster

#8946 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Hafis wrote:Šta ovo ovoliko kmeče na radiu..ima već dva dana...k'o da je dan žalosti. Tema: javni servis i njegov nemjerljivi doprinos razvoju demokracijskog društva s aspektom kako nabaciti nekakav novi zakon koji će omogućiti namete za daljnje uhljebljivanje krpelja, tj. režimskin lezilebovića u javnom medijskom servisu.
Treba to rasformirati...nema od toga ništa. samo proizvode netrpeljivost i mjenjaju stajališta s promjenama vlasti na izborima...
Da je u rukama juznim srbima to bi vec propalo kao sto je propala Hrcegovacka TV. :lol:
spreca

#8947 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

BHCluster wrote:
Hafis wrote:Šta ovo ovoliko kmeče na radiu..ima već dva dana...k'o da je dan žalosti. Tema: javni servis i njegov nemjerljivi doprinos razvoju demokracijskog društva s aspektom kako nabaciti nekakav novi zakon koji će omogućiti namete za daljnje uhljebljivanje krpelja, tj. režimskin lezilebovića u javnom medijskom servisu.
Da je u rukama juznim srbima to bi vec propalo kao sto je propala Hrcegovacka TV. :lol:
i kao sto im je propao san H Z Herceg Bosna :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8948 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

ko i hercegovacka banka imate nemate :mrgreen:
BHCluster

#8949 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

pici wrote:ko i hercegovacka banka imate nemate :mrgreen: