Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- draganbl
#8926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,
Pošto je u BiH još uvijek ostalo nas nekoliko kojima je važnije ko je kakav čovjek od toga kojoj naciji pripada molim te da saznas informaciju čime se bave kandidati Naše stranke u Banjaluci i napises je na ovoj temi.
Hvala unaprijed.
Pošto je u BiH još uvijek ostalo nas nekoliko kojima je važnije ko je kakav čovjek od toga kojoj naciji pripada molim te da saznas informaciju čime se bave kandidati Naše stranke u Banjaluci i napises je na ovoj temi.
Hvala unaprijed.
-
Doktor29
#8927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ove u koje ih je SDP ireverzibilno smjestiovolant wrote:u medjuvremenu... http://www.klix.ba/vijesti/bih/hsp-i-sd ... /120822083
samo da se ne izgube fotelje...
- AliceInChains
#8928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A sto ti smeta, da ja i seln ukazujemo na nakaradno stanje u manjem entitetu? Sto ti smeta, kad tvrdimo, da bi NS dobio jos manje glasova, kad bi na listi NS-a pored kandidata Srpske nacionalnosti satajalo jos ime nekog Nesrbina? I sto ti smeta, da upravo ovo sto mi tvrdimo, kontaju i glavni ljudi u NS-u?Lud i ponosan wrote:Zasto to meni govoris? Zaista mi nije jasno... Ja, niti opravdavam trenutno stanje, niti se za to zalazem, niti za stranke koji to promovisu glasam.seln wrote: Kao sto rekoh...za divno cudi, u butum Banjaluci ni jednog sposobnog Bosnjaka....a u Sarajevu se ipak nadje sposobnih nebosnjaka. Na stranu to kako je stvorena ova nakaradna demografska slika. Nisu banjalucki Bosnjaci iskopavali mrtve, niti im je centrala slala kamione, niti su cupali kablove iz zidova u stanovima.
Mislim, sto ti smeta, da se ne pravimo ludi?
Last edited by AliceInChains on 22/08/2012 15:44, edited 2 times in total.
- seln
#8929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zasto ti zoves licemjerima ljude koji ukazuju na ono sto je i Pedja otvoreno priznao?Lud i ponosan wrote:Zasto to meni govoris? Zaista mi nije jasno... Ja, niti opravdavam trenutno stanje, niti se za to zalazem, niti za stranke koje to promovisu glasam.seln wrote: Kao sto rekoh...za divno cudi, u butum Banjaluci ni jednog sposobnog Bosnjaka....a u Sarajevu se ipak nadje sposobnih nebosnjaka. Na stranu to kako je stvorena ova nakaradna demografska slika. Nisu banjalucki Bosnjaci iskopavali mrtve, niti im je centrala slala kamione, niti su cupali kablove iz zidova u stanovima.
Kao sto rekoh, glasam za covjeka i zaboli me kako se zove. To je tako jednostavno za shvatiti.
Kao sto rekoh, tako je i tacka. To je tako jednostavno za shvatiti.
- seln
#8930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Fakat, u Sumskoj im je svejedno ko je kakve nacije, samo nek je srbin.draganbl wrote:Pedja,
Hvala unaprijed.
Ostale su uglavnom ocistili.
- ultima_palabra
#8931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jeste li možda razmišljali da od ono malo nesrba što je ostalo u BL, većina neće sebi na vrat problema i neće da se politički angažuje?
- seln
#8932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja ih apsolutno razumijem, mislim da bi ih mnogi rado vidjeli u jamama...ali nije valjda da nema ni jednog koji se usudjuje?ultima_palabra wrote:Jeste li možda razmišljali da od ono malo nesrba što je ostalo u BL, većina neće sebi na vrat problema i neće da se politički angažuje?
- AliceInChains
#8933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Niko u FBIH nista ne uljepsava. Tvrdio sam, da je stanje u RS-u nakaradno.Lud i ponosan wrote:Meni, iskljucivo, smeta licemjerstvo. Dakle, ni u FBIH nije mnogo bolje stanje, iako se svi upiru to drugacije prikazati. O tome se radi.AliceInChains wrote:
A sto ti smeta, da ja i seln ukazujemo na nakaradno stanje u manjem entitetu? Sto ti smeta, kad tvrdimo, da bi NS dobio jos manje glasova, kad bi na listi NS-a pored kandidata Srpske nacionalnosti satajalo jos ime nekog Nesrbina?
Jeste nakaradno i naopako @seln, nisam ja to osporio uopste. Nakaradno je i za opoziciju iz RS-a, jer je na snazi nevjerovatan teror vladajuce strukture.
I dopustite da vam jos nesto kazem (ne kao izgovor): Ako se u RS-u uskoro ne promjene neke stvari nabolje, sta se tice tolerancije, onda se vi svi slobodno uhvatite za nos, dok posmatrate pogorsanje tolerancije u FBIH. Sta se tice FBIH, nju posmatrate, kao da se radi o drugoj planeti, ne priznajuci, da gadno drustveno stanje u manjem Ausvicu itekako ima i ozboljne/zabrinjavajuce lose uticaje na FBIH.
-
Bosnjak333
#8934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja se po prvi put i sa tobom moram sloziti.seln wrote:Kao sto rekoh...za divno cudi, u butum Banjaluci ni jednog sposobnog Bosnjaka....a u Sarajevu se ipak nadje sposobnih nebosnjaka. Na stranu to kako je stvorena ova nakaradna demografska slika. Nisu banjalucki Bosnjaci iskopavali mrtve, niti im je centrala slala kamione, niti su cupali kablove iz zidova u stanovima.Lud i ponosan wrote:Ti ne shvatas poentu...seln wrote: Fino. Neka onda NS imanuje 5 Srba, 3 Bosnjaka i 2 Hrvata u Banjaluci.
Ili obrnuto...pet ovih, tri ona...
Liste se trebaju i moraju formirati na osnovu kvaliteta, potencijala, spremnosti na promjene, morala, ne na osnovu imena i prezimena. Ime je najmanje bitno u cijeloj prici i potpuno irelevantno. Ali, kod nas je sve otislo dovraga i zbog toga smo tu gdje jesmo.
- Banksy
#8935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne pretjeruj. Otkud dosad poslanici nesrbi s teritorije RS-a iz SDA, SBiH, SDP ...ultima_palabra wrote:Jeste li možda razmišljali da od ono malo nesrba što je ostalo u BL, većina neće sebi na vrat problema i neće da se politički angažuje?
- AliceInChains
#8936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemojte zbog mene napustavati ovu temu! Ovo je bio moj zadnji komentar. Niti sam glasac NS-a. Niti sam ga htio ovdje blatiti, ili kritizirati. Rekao sam od pocetka, da NS nije kriv za stanje u manjem entitetu.Lud i ponosan wrote:No comment. Zavrsio sam sa ovom temom.AliceInChains wrote:
Niko u FBIH nista ne uljepsava. Tvrdio sam, da je stanje u RS-u nakaradno.
I dopustite da vam jos nesto kazem (ne kao izgovor): Ako se u RS-u uskoro ne promjene neke stvari nabolje, sta se tice tolerancije, onda se vi svi slobodno uhvatite za nos, dok posmatrate pogorsanje tolerancije u FBIH. Sta se tice FBIH, nju posmatrate, kao da se radi o drugoj planeti, ne priznajuci, da gadno drustveno stanje u manjem Ausvicu itekako ima i ozboljne/zabrinjavajuce lose uticaje na FBIH.
LP
- Corto Maltese
#8937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tvrdnja o manjem broju glasova u takvom slučaju je smiješna. Kome se fura na jednonacionalne liste u RS ili u FBiH, ima toliko široku ponudu, da mu NS nije ni na kraj pameti.AliceInChains wrote: A sto ti smeta, da ja i seln ukazujemo na nakaradno stanje u manjem entitetu? Sto ti smeta, kad tvrdimo, da bi NS dobio jos manje glasova, kad bi na listi NS-a pored kandidata Srpske nacionalnosti satajalo jos ime nekog Nesrbina? I sto ti smeta, da upravo ovo sto mi tvrdimo, kontaju i glavni ljudi u NS-u?
-
volant
#8938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Drago mi je da ti NS nije kriv za to. Inace su oni glavni uzrok svega sto ne valja u posljednje dvije decenije...!AliceInChains wrote:Nemojte zbog mene napustavati ovu temu! Ovo je bio moj zadnji komentar. Niti sam glasac NS-a. Niti sam ga htio ovdje blatiti, ili kritizirati. Rekao sam od pocetka, da NS nije kriv za stanje u manjem entitetu.Lud i ponosan wrote:No comment. Zavrsio sam sa ovom temom.AliceInChains wrote:
Niko u FBIH nista ne uljepsava. Tvrdio sam, da je stanje u RS-u nakaradno.
LP
- seln
#8939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A ovaj odgovor ima veze...s cim? S postom @AliceInChains sigurno nema.Corto Maltese wrote:Tvrdnja o manjem broju glasova u takvom slučaju je smiješna. Kome se fura na jednonacionalne liste u RS ili u FBiH, ima toliko široku ponudu, da mu NS nije ni na kraj pameti.AliceInChains wrote: A sto ti smeta, da ja i seln ukazujemo na nakaradno stanje u manjem entitetu? Sto ti smeta, kad tvrdimo, da bi NS dobio jos manje glasova, kad bi na listi NS-a pored kandidata Srpske nacionalnosti satajalo jos ime nekog Nesrbina? I sto ti smeta, da upravo ovo sto mi tvrdimo, kontaju i glavni ljudi u NS-u?
-
Pedja Kojovic
#8940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
aliceinchains
Etnicka struktura kandidatske liste u Banjaluci - odnosno odsustvo Bosnjaka, Hrvata i Ostalih - je rezultat politickih okolnosti i naseg slabog rada u tom entitetu, a ne naseg "kontanja" da bismo njihovim kandidovanjem dobili manje glasova.
Novi odbor Nase stranke u Banjaluci je osnovan nakon odlaska Damira Miljevica i njegovog tima nakon izbora 2010.
Tek prije par mjeseci smo uspjeli osigurati sredstva da zakupimo adekvatne prostorije i druge neophodne stvari.
Bez obzira na sve izgovore, nasa slaba prisutnost u RS-u je, barem za mene, ozbiljna prijetnja idejama NS-a.
(Nadu mi daje nas kandidat u Kotor Varosi, Ilija Tomic).
p.k.
Etnicka struktura kandidatske liste u Banjaluci - odnosno odsustvo Bosnjaka, Hrvata i Ostalih - je rezultat politickih okolnosti i naseg slabog rada u tom entitetu, a ne naseg "kontanja" da bismo njihovim kandidovanjem dobili manje glasova.
Novi odbor Nase stranke u Banjaluci je osnovan nakon odlaska Damira Miljevica i njegovog tima nakon izbora 2010.
Tek prije par mjeseci smo uspjeli osigurati sredstva da zakupimo adekvatne prostorije i druge neophodne stvari.
Bez obzira na sve izgovore, nasa slaba prisutnost u RS-u je, barem za mene, ozbiljna prijetnja idejama NS-a.
p.k.
- Banksy
#8941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Glasali su za njihove koalicione partnere, ne za njih, za Krsmanovića koji odlikuje Voju Maksimovića i četnike po Foči jer su je '92 ''oslobodili'', za Bajića koji najveću opasnost po BiH vidi u bošnjačkoj demografiji, za onog što je tvrdio da su parizani u 2. ratu bili samo Srbi i slične likove ...volant wrote:
evo sad bio na stranici CIKa. 2010. u Banja Luci za NS glasalo 2132 ljudi.
Sreća bar da su se njih otresli.
- AliceInChains
#8942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:aliceinchains
p.k.
Pa dobro. barem meni ovaj odgovor lici na isti rezultat, samo malo drugacije opisano. Evo da probam drugacije: Kad bi ja bio na celu NS-a, bi probao da kandidujem prvo samo ljude Srpske nacionalnosti, u cilju pravljenja stubova/baze NS-a u manjem entitetu. Pa tek kasnje, nakon sto prihvatljiva vecina dobije povjerenje u moju stranku, bi vidio, da je multietnicno "pomirisem". Na to meni ova lista lici, izvinjavam se.....nikakva kritika. Drugacije u ovom totalitarnom djelu BIH nazalost ni ne ide. Meni SMETA, sto bi neki htjeli uljepsati stanje u manjem enitetu.Etnicka struktura kandidatske liste u Banjaluci - odnosno odsustvo Bosnjaka, Hrvata i Ostalih - je rezultat politickih okolnosti i naseg slabog rada u tom entitetu, a ne naseg "kontanja" da bismo njihovim kandidovanjem dobili manje glasova.
A za provokatore, koji bi htjeli skrenuti paznju sa moje argumentacije: Objasnite mi nakratko, kako u ovakvoj BIH jedna mononacionalna kandidatska lista moze istovremeno da lici na multinacionalnu?
-
Pedja Kojovic
#8943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Banksy
Ja bih demantovao ovo sto napisali tacku po tacku, ali ne vidim vise poentu za taj napor.
Vi cete uprkos odgovorima koje dobijete ovdje po drugim temama siriti dezinformacije.
("Danisov petak u kantonu"", recimo)
Vi cete ako vam odgovorim opet demonstrativno napustiti ovu temu, ali se opet necete drzati tog obecanja.
p.k.
Ja bih demantovao ovo sto napisali tacku po tacku, ali ne vidim vise poentu za taj napor.
Vi cete uprkos odgovorima koje dobijete ovdje po drugim temama siriti dezinformacije.
("Danisov petak u kantonu"", recimo)
Vi cete ako vam odgovorim opet demonstrativno napustiti ovu temu, ali se opet necete drzati tog obecanja.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#8944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
aliceinchains
Jasno je meni o cemu vi pricate.
Vecina politickih stranaka, barem je to moj utisak iz razgovora s liderima, svoje stranke posmatra kao
proizvod koji se oblikuje i nudi trzistu po pravilima marketinga.
Ali, mi nismo takva vrsta stranke.
Mi se ne zelimo dodvoravati/prodavati glasacima koji s nama ne dijele nasa ideoloska uvjerenja.
Mi smo vrlo jednostavna stranka - mi zastupamo ono u sta zaista vjerujemo.
p.k.
Vecina politickih stranaka, barem je to moj utisak iz razgovora s liderima, svoje stranke posmatra kao
Mi se ne zelimo dodvoravati/prodavati glasacima koji s nama ne dijele nasa ideoloska uvjerenja.
p.k.
- AliceInChains
#8945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala za odogovor i izvinjenje za moju tvrdnju. Nije mi bila namjera blatiti ideologiju stranke. Ipak, ja licno (barem trenutno) ne vidim, kako politicki ujediniti oba entiteta kroz jednu stranku......osim ako se privremeno napravi neka verzija stranke u manjem entitetu sa recimo, blazim multietnicarstvom, koja bi ali na nivou drzave bila u stanju da ujedinjeno agira sa punim principima/cistom ideologijom. Ali dobro, to je neko moje razmisljanjePedja Kojovic wrote:aliceinchains
p.k.
- ultima_palabra
#8946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Te stranke nude makar neko uhljebljenje... NS u manjem entitetu? Vjerovatno samo belaj.Banksy wrote:Ne pretjeruj. Otkud dosad poslanici nesrbi s teritorije RS-a iz SDA, SBiH, SDP ...ultima_palabra wrote:Jeste li možda razmišljali da od ono malo nesrba što je ostalo u BL, većina neće sebi na vrat problema i neće da se politički angažuje?
- FOČANSKI PROPISI
#8947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hoće li NAŠA STRANKA podržati KEREŠ JASMIRA na Ilidži za načelnika?
- draganbl
#8948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala Pedja na djelimicnom odgovoru, nadam se da će biografije uskoro biti postavljene na sajt, kako si obećao.
- Banksy
#8949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Belaj? Ne vjerujem da tamo uopće i znaju za njih.ultima_palabra wrote:Te stranke nude makar neko uhljebljenje... NS u manjem entitetu? Vjerovatno samo belaj.Banksy wrote:Ne pretjeruj. Otkud dosad poslanici nesrbi s teritorije RS-a iz SDA, SBiH, SDP ...ultima_palabra wrote:Jeste li možda razmišljali da od ono malo nesrba što je ostalo u BL, većina neće sebi na vrat problema i neće da se politički angažuje?
- Banksy
#8950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemam običaj ''širiti dezinformacije'', nisam tako odgojena, ali mi duša raskrinkavati ublehaše, a ova tema se ubila za to.Pedja Kojovic wrote:Banksy
p.k.
Moralo se na odmor, ali nadomjestiću, obećavam.