Svi mogu doci. Brena, Kinezi, vanzemaljci, Nele, Dodik, vehabije, homoseksualci, Sandzaklije, vegetarijanci, Ceca, svi.A-ZO wrote:kako mislis otvoren grad?
Milorad Dodik ALL ABOUT
- 1gorstak
#8926 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
hercegovac_pravi
#8927 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a hercegovci? što to nas ispusti a kineze ubaci?1gorstak wrote:Svi mogu doci. Brena, Kinezi, vanzemaljci, Nele, Dodik, vehabije, homoseksualci, Sandzaklije, vegetarijanci, Ceca, svi.A-ZO wrote:kako mislis otvoren grad?
- Real Khan
#8928 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa ti kao da ne znaš da Sarajevom u suštini vladaju Hercegovci. U SA su Hercegovci domaći, a ne gosti...hercegovac_pravi wrote:a hercegovci? što to nas ispusti a kineze ubaci?1gorstak wrote:Svi mogu doci. Brena, Kinezi, vanzemaljci, Nele, Dodik, vehabije, homoseksualci, Sandzaklije, vegetarijanci, Ceca, svi.A-ZO wrote:kako mislis otvoren grad?
-
dallton
#8929 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Real Khan wrote:Pa ti kao da ne znaš da Sarajevom u suštini vladaju Hercegovci. U SA su Hercegovci domaći, a ne gosti...hercegovac_pravi wrote:a hercegovci? što to nas ispusti a kineze ubaci?1gorstak wrote:
Svi mogu doci. Brena, Kinezi, vanzemaljci, Nele, Dodik, vehabije, homoseksualci, Sandzaklije, vegetarijanci, Ceca, svi.a oni ostali (Brena, homoseksualci, vehabije) su na nivou "incidenta"
-
Abacija
#8930 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Skinuto sa teme Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
Treba stvari nazvati pravim imenom.
P.S. Mislim da nikad u zivotu nisam napisao vise poslovica u jednom postu.

Cudi me da se jos uvijek vjeruje Amerikancima. Biden je ovdje bio da zabetonira Dejton a njegovi ahbabi iz EU da pokupe kajmak. I SAD I EU su tu zbog interesa a ne zbog demokratije i nas. Nama treba njihova pomoc ali sa promjenjenom politikom sa njihove strane. Ovako oni nama samo cine medvjedju uslugu.dallton wrote:ovo "maksimum gradjanstva" je bila ironija....a kad se mz nije kompromitirala kad su amerikanci podrzavali biljanu plavsic kao "novo umjereno lice" ne vidim kako bi se sad mogli kompromitirati ...
Ne zelim ja radikale zato sto mislim da bi oni saradjivali nego upravo suprotno. Zato sto znam da nebi.dallton wrote:uostalom, logika da su bolji radikali na vlasti jer ce saradjivati i kao kompromitirati mz nije dugorocno najbolja
Kako ne vidis da je Dodo dosao na isti fazon. Dodo je za MZ taj lazni kooperativni opozicionar. Cavic i Ivanic su tu da ulete sa klupe u slucaju da se desi neki incident sa Dodom koji se nebi mogao pomesti ispod tepiha.dallton wrote:- u ovim uslovima dodo je najbolji, jer ako nije on onda dolazi neki lazni opozicionar tipa cavica ili ivanica i onda eto ti izgovora za mz da kaze "pa vidite kako su fini, a kako ste vi nekooperativni"...
Opet se ne slazem, a vec sam odgovorio zasto. Sa Dodikom nas MZ prevodi zedne preko vode.dallton wrote:uglavnom ako se nesto naucilo iz proslosti to je slijedece: mz voli da izmislja nekakve "umjerene srpske lidere" da bi spasila svoj dejton - iz toga slijedi da ti takvi lazni umjerenjaci koji ce govoriti bih a misliti "moja etnicki ociscena samo srpska pc" ne trebaju vec da ti trebaju sto radikalniji koji ce dizati tenzije, usputi pokrasti sve sto stignu, drzati srbe u tenziji i doprinjeti njihovom okupljanju u banja luci i bijeljini...a za to je sad najbolji dodik
P.S. Mislim da nikad u zivotu nisam napisao vise poslovica u jednom postu.
-
dallton
#8931 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sto se tice amerikanaca, mislim da nisi dobro procitao moj posto, o tome mislim sto i ti i to je jasno ko dan - njima se vise (u stvari vec odavno, samo sto se o tome nije pricalo) ne vjeruje, govota je mala ljubavna afera...a sad, eu i njihova promjena politike u bih se ne moze docekati, moze se samo iznuditi, kroz unutarnje poteze i nalazenje drugih saveznika (vec ucinjeno)Abacija wrote:Skinuto sa teme Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
Cudi me da se jos uvijek vjeruje Amerikancima. Biden je ovdje bio da zabetonira Dejton a njegovi ahbabi iz EU da pokupe kajmak. I SAD I EU su tu zbog interesa a ne zbog demokratije i nas. Nama treba njihova pomoc ali sa promjenjenom politikom sa njihove strane. Ovako oni nama samo cine medvjedju uslugu.dallton wrote:ovo "maksimum gradjanstva" je bila ironija....a kad se mz nije kompromitirala kad su amerikanci podrzavali biljanu plavsic kao "novo umjereno lice" ne vidim kako bi se sad mogli kompromitirati ...
Ne zelim ja radikale zato sto mislim da bi oni saradjivali nego upravo suprotno. Zato sto znam da nebi.dallton wrote:uostalom, logika da su bolji radikali na vlasti jer ce saradjivati i kao kompromitirati mz nije dugorocno najboljaTreba stvari nazvati pravim imenom.
Kako ne vidis da je Dodo dosao na isti fazon. Dodo je za MZ taj lazni kooperativni opozicionar. Cavic i Ivanic su tu da ulete sa klupe u slucaju da se desi neki incident sa Dodom koji se nebi mogao pomesti ispod tepiha.dallton wrote:- u ovim uslovima dodo je najbolji, jer ako nije on onda dolazi neki lazni opozicionar tipa cavica ili ivanica i onda eto ti izgovora za mz da kaze "pa vidite kako su fini, a kako ste vi nekooperativni"...
Opet se ne slazem, a vec sam odgovorio zasto. Sa Dodikom nas MZ prevodi zedne preko vode.dallton wrote:uglavnom ako se nesto naucilo iz proslosti to je slijedece: mz voli da izmislja nekakve "umjerene srpske lidere" da bi spasila svoj dejton - iz toga slijedi da ti takvi lazni umjerenjaci koji ce govoriti bih a misliti "moja etnicki ociscena samo srpska pc" ne trebaju vec da ti trebaju sto radikalniji koji ce dizati tenzije, usputi pokrasti sve sto stignu, drzati srbe u tenziji i doprinjeti njihovom okupljanju u banja luci i bijeljini...a za to je sad najbolji dodik
P.S. Mislim da nikad u zivotu nisam napisao vise poslovica u jednom postu.![]()
![]()
boldirano - slazemo se, samo mislim da nisi dobro shvatio, ja kazem da je dodo doveden kao lazni opozicionar ali je sad dovoljno poludio da ga je najbolje zadrzati i gurnuti da poludi sto vise, nego da se dovede novi laznjak
sto se tice radikala, ako mislis da oni ne bi saradjivali onda se slazemo, mada ja mislim da bi oni takodje bili kooperativni na foru gornjih opozicionih laznjaka
Last edited by dallton on 26/02/2010 12:57, edited 2 times in total.
- Manojlo1
#8932 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bože sačuvaj, gdje ti ode..A-ZO wrote:Je li to stvarno Sarajevo dozvolilo organizaciju Dodikovog dolaska i predavanja, bez da je za to trazeno odobrenje roditelja stradale sarajevske djece???
-
Abacija
#8933 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U redu, sad se razumijemo. Bas da vidimo dokle ce Dodo ici.
-
zavrzlama
#8934 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dokle bude srbiji odgovaralo....posto je velikosrpska politika do savrsenstva satanizovala srbe kao narod,dodiku ili bilo kojem drugom srpskom lideru nije tesko voditi politiku ,jer sta god da uradi ima podrsku ogromne vecine srpskog naroda,da ne govorim o tajnim sluzbama,crkvi i medijima...dodik je zvucnik srbije preko kojeg se srbija sveti zapadu za gubitak kosova i neostvarenje velike srbije,a igrac nekih krugova u EU koji se ne slazu sa planovima USA u vezi Balkana,pa preko dodika pokusavaju da promijene kurs i strategiju americke politike za Balkan...glavno velikosrpsklo oruzje je samodestrukcija po onoj" unistvajuci sebe povuci cemo i druge i ambis" a drugi ako hoce da ih ne povucemo sa nama u ambis ,trebaju nad dati sto hocemo,,,,a hoce pola BIH u sasatav srbije,da bar tim kompeziraju moralni,vojni i strateski poraz jedne 200-godisnje politikezvane svi srbi u jednoj drzavi"velika srbija"Abacija wrote:U redu, sad se razumijemo. Bas da vidimo dokle ce Dodo ici.
- kiky
#8935 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hočemo referendum ...

-
dallton
#8936 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
imamo ga nemamo ga, imamo ga nemamo ga...ipak nemamo ga, ali imacemo ga
Netačni navodi medija
Ganić demantovao da je zadržan na aerodromu u Londonu
Nekadašnji član Predsjedništva BiH Ejup Ganić dementovao je navode srbijanskih medija da je zdržan na aerodromu u Londonu. Naime Ganić je za Televiziju Sarajevo kazao kako je čekao prtljag na aerodromu u Londonu te da je sve zapravo "orkestirano iz Beograda". U saopštenju kabineta člana predsjedništva BiH Harisa Silajdžića navedeno je upozorenje Srbiji da obustavi sve politički motivisane istrage protiv bh. građana.
Ejup Ganić je kazao da nije zadržan na aerodromu zbog potjernice koju je raspisala Srbija za njim, već je samo čekao prtljag.
Istovremeno iz Srbije stižu navodi o tome da je Ejup Ganić pušten sa aerodroma.
To je za B92 kazao Ministar Ivica Dačić objašnjavajući da je Ganić pušten iz 'logističkih razloga'
"Srpski Biro interpola je zbog toga zatražio zvanično objašnjenje", rekao je Dačić.
MUP Srbije raspisao je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, potjernice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog navodnih napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, maja 1992. godine.
Također, u saopštenju kabineta člana predsjedništva BiH Harisa Silajdžića navodi se kako su navodi da je Ganić zadržan na lonndonskom aerodromu na osnovu srbijanske potjernice.
"Kabinet dr. Silajdžića oštro osuđuje izjave Ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića i srbijanskog tužioca Vladimira Vukčevića da je dr. Ganić zadržan na londonskom aerodromu na osnovu srbijanske potjernice. Ovi navodi su u potpunosti neistiniti i nanose ozbiljnu prijetnju dobrosusjedskim odnosima.
Kabinet dr. Silajdžića upozorava srbijanske zvaničnike da se uzdrže od neistinitih kvalifikacija upućenih prema građanima Bosne i Hercegovine. Također upozoravamo Srbiju da obustavi sve politički motivisane istrage protiv bh. građana, a koje za cilj imaju izjednačavanje odgovornosti za zločine koje je mahom počinio Miloševićev režim u saradnji sa vlastima Republike Srpske između 1992. i 1995. godine.", navodi se u saopštenju kabineta člana predsjedništva BiH Harisa Silajdžiča.
MUP Srbije raspisao je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, potjernice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog navodnih napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, maja 1992. godine.
-
salihh
#8937 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
meni je fakat cudno da je i dan danas silajdzic jedini drzavotvorni politicar u bih... njegov usud je ego i hajvani koje ima oko sebe...dallton wrote:imamo ga nemamo ga, imamo ga nemamo ga...ipak nemamo ga, ali imacemo ga
Netačni navodi medija
Nekadašnji član Predsjedništva BiH Ejup Ganić dementovao je navode srbijanskih medija da je zdržan na aerodromu u Londonu. Naime Ganić je za Televiziju Sarajevo kazao kako je čekao prtljag na aerodromu u Londonu te da je sve zapravo "orkestirano iz Beograda". U saopštenju kabineta člana predsjedništva BiH Harisa Silajdžića navedeno je upozorenje Srbiji da obustavi sve politički motivisane istrage protiv bh. građana.
Ejup Ganić je kazao da nije zadržan na aerodromu zbog potjernice koju je raspisala Srbija za njim, već je samo čekao prtljag.
To je za B92 kazao Ministar Ivica Dačić objašnjavajući da je Ganić pušten iz 'logističkih razloga'
"Srpski Biro interpola je zbog toga zatražio zvanično objašnjenje", rekao je Dačić.
Također, u saopštenju kabineta člana predsjedništva BiH Harisa Silajdžića navodi se kako su navodi da je Ganić zadržan na lonndonskom aerodromu na osnovu srbijanske potjernice.
"Kabinet dr. Silajdžića oštro osuđuje izjave Ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića i srbijanskog tužioca Vladimira Vukčevića da je dr. Ganić zadržan na londonskom aerodromu na osnovu srbijanske potjernice. Ovi navodi su u potpunosti neistiniti i nanose ozbiljnu prijetnju dobrosusjedskim odnosima.
Kabinet dr. Silajdžića upozorava srbijanske zvaničnike da se uzdrže od neistinitih kvalifikacija upućenih prema građanima Bosne i Hercegovine. Također upozoravamo Srbiju da obustavi sve politički motivisane istrage protiv bh. građana, a koje za cilj imaju izjednačavanje odgovornosti za zločine koje je mahom počinio Miloševićev režim u saradnji sa vlastima Republike Srpske između 1992. i 1995. godine.", navodi se u saopštenju kabineta člana predsjedništva BiH Harisa Silajdžiča.
- 1gorstak
#8938 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Naprotiv, Amerikanci su nasi saveznici. U pregovorima ne treba praviti ustupke, jer ako Tihic pravi ustupke, ne moze nas deset Amerika izvaditi.dallton wrote:sto se tice amerikanaca, mislim da nisi dobro procitao moj posto, o tome mislim sto i ti i to je jasno ko dan - njima se vise (u stvari vec odavno, samo sto se o tome nije pricalo) ne vjeruje, gotova je mala ljubavna afera...
"Dodik navodi da mu je Štajnberg u jednom trenutku rekao da u Republici Srpskoj "moraju prihvatiti činjenicu da ovdje postoji većina koja je zainteresovana za sudbinu države, a da bi manjina mogla imati zaštitu po međunarodnim konvencijama"."Pitam ga na koju većinu misli, političku ili nacionalnu, a on, nije ni trepnuo, kaže - nacionalnu. Jasno je, dakle, kakvu većinu hoće i imamo li mi pravo na strah" - otkriva Dodik."
Sjedinjene Drzave su nas saveznik, ali nam se nista nece dati na tanjiru, Ne moze Amerika voditi nase bitke dok mi stojimo po strani, treba zauzeti ostar stav prema velikosrbima, prestati im podilaziti jer je do sada valjda svima jasno da dijalog i dogovor nisu moguci. Tek tada se moze ocekivati konkretnu americku pomoc. Svaki put kada neko iz Sarajeva pruzi ruku Dodiku, Amerikanci gube prostor da manevrisu na stetu velikosrpstva, jer ako Tihic suruje sa Dodikom, pravi katastrofalne ustupke i mutavo se smije Dodikovim psovkama na racun novinara, sta tu mogu Amerikanci ? Ne mogu oni biti veci katolici od pape. Mi smo zbog Tihiceve egzibizije u Prudu izgubili vise od godinu dana, a to me podsjeca na scenu iz Kuma. Ko pazljivo gleda filmove, sjetice se scene u kojoj Marlon Brando kaze Al Pacinu : "Listen, whoever comes to you with this Barzini meeting, he's the traitor. Don't forget that."
Ne mogu Amerikanci oznaciti Dodika kao destruktivca i lobirati protiv njega kod svojih ljudi u Briselu, ako Radoncic i Tihic predstavljaju Dodika kao nekog s kim se moze postici dogovor. Nisu problem Amerikanci, problem su ovi iz Sarajeva koji traze sastanke sa Barzinijem iz Laktasa.
-
dallton
#8939 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@gorstak slazem se, i ti moje misljenje o tome znas - ameri su sad saveznici jer se prilagodjavaju situaciji na terenu i odnosu snaga i danas i u buducnosti i racunaju moguce posljedice i gubitke....da je zbog mrlje tihica izgubljeno vrijeme to je tacno ali treba gledati i neke druge strane - razhebao je neke krugove unutar sda (koliko je mogao) naravno radi svoje vlasti, ali je pomogao drugima jer je oslabio sda koja je najveci kocnicar svega i sto su na povrsinu isplivala sva govna i pravi planovi (primjer radoncic)...ma ne moze se bolan u bosni nista pomaci naprijed dok se bosnjaci ne obracunaju izmedju sebe, jer je sva situacija u njihovim rukama i najvise su i krivi i zasluzni...1gorstak wrote:Naprotiv, Amerikanci su nasi saveznici. U pregovorima ne treba praviti ustupke, jer ako Tihic pravi ustupke, ne moze nas deset Amerika izvaditi.dallton wrote:sto se tice amerikanaca, mislim da nisi dobro procitao moj posto, o tome mislim sto i ti i to je jasno ko dan - njima se vise (u stvari vec odavno, samo sto se o tome nije pricalo) ne vjeruje, gotova je mala ljubavna afera...
"Dodik navodi da mu je Štajnberg u jednom trenutku rekao da u Republici Srpskoj "moraju prihvatiti činjenicu da ovdje postoji većina koja je zainteresovana za sudbinu države, a da bi manjina mogla imati zaštitu po međunarodnim konvencijama"."Pitam ga na koju većinu misli, političku ili nacionalnu, a on, nije ni trepnuo, kaže - nacionalnu. Jasno je, dakle, kakvu većinu hoće i imamo li mi pravo na strah" - otkriva Dodik."
Sjedinjene Drzave su nas saveznik, ali nam se nista nece dati na tanjiru, Ne moze Amerika voditi nase bitke dok mi stojimo po strani, treba zauzeti ostar stav prema velikosrbima, prestati im podilaziti jer je do sada valjda svima jasno da dijalog i dogovor nisu moguci. Tek tada se moze ocekivati konkretnu americku pomoc. Svaki put kada neko iz Sarajeva pruzi ruku Dodiku, Amerikanci gube prostor da manevrisu na stetu velikosrpstva, jer ako Tihic suruje sa Dodikom, pravi katastrofalne ustupke i mutavo se smije Dodikovim psovkama na racun novinara, sta tu mogu Amerikanci ? Ne mogu oni biti veci katolici od pape. Mi smo zbog Tihiceve egzibizije u Prudu izgubili vise od godinu dana, a to me podsjeca na scenu iz Kuma. Ko pazljivo gleda filmove, sjetice se scene u kojoj Marlon Brando kaze Al Pacinu : "Listen, whoever comes to you with this Barzini meeting, he's the traitor. Don't forget that."
Ne mogu Amerikanci oznaciti Dodika kao destruktivca i lobirati protiv njega kod svojih ljudi u Briselu, ako Radoncic i Tihic predstavljaju Dodika kao nekog s kim se moze postici dogovor. Nisu problem Amerikanci, problem su ovi iz Sarajeva koji traze sastanke sa Barzinijem iz Laktasa.
da ne iznosim primjedbe sdp-u vec znas - nema se petlje i muda, e to je to
-
dallton
#8940 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
e sad je ovo vec sprdnjasalihh wrote:meni je fakat cudno da je i dan danas silajdzic jedini drzavotvorni politicar u bih... njegov usud je ego i hajvani koje ima oko sebe...dallton wrote:imamo ga nemamo ga, imamo ga nemamo ga...ipak nemamo ga, ali imacemo ga
Netačni navodi medija
Večeras se Sarajevom pronijela vijest da je Ejup Ganić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zadržan na aerodromu u Londonu, a zbog crvene interpolove potjernice koju je za aktuelnim dekanom Sarajevo School of Science and Technology raspisala Srbija zbog slučaja Dobrovoljačke ulice!
Cijeloj situaciji posebnu notu ozbiljnosti dala je potvrdna izjava specijalnog tužitelja za ratne zločine Srbije Vladimira Vukčevića.
"Iz ovog se vidi ozbiljnost našeg pristupa svim tim događajima, tako da nijedna žrtva u ratu neće ostati, a da ne bude zadovoljena", izjavio je Vukčević Televiziji B92.
Dodjela diploma
No, nedugo nakon ove izjave Ganić je odgovorio na pozive iz Oslobođenja.
"Nalazim se u taksiju, upravo sam krenuo sa aerodroma", javio se iz Londona Ganić. Prijatelji iz Sarajeva već su mu javili "vijesti".
"Letjeli smo odvojenim letovima, imao sam problem i s prtljagom. Ostao sam na aerodromu da okupim studente druge generacije svoje škole koji idu na svečanost dodjele diploma, i u tu svrhu priprema se velika proslava", kazao je Ganić, koji je dodao kako su informacije o njegovom "zadržavanju" - zlonamjerne podvale.
"Dok sam bio na aerodromu, službeno osoblje mi je pomagalo da okupim studente. U međuvremenu je sletio aerodrom iz Beograda, ali ne znam kome je moglo pasti na pamet da dojavi medijima da sam priveden", kazao je Ganić.
Nakon svega, ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da je bivši član Predsjedništva BiH Ejup Ganić "pušten sa aerodroma u Londonu uz objašnjenje da je to urađeno iz logističkih razloga".
- vee-jay
#8941 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dakle, problem nije USA nego EU. Nisu Ameri ti koji imaju animozitet prema Bosnjacima nego Evropa, koja radi svog straha SDA tjera na "kompromise" sa Dodikom. Dakle, ili se Evropa mora istjerati iz BiH ili joj neko konacno mora pokazati granicu.1gorstak wrote:Naprotiv, Amerikanci su nasi saveznici. U pregovorima ne treba praviti ustupke, jer ako Tihic pravi ustupke, ne moze nas deset Amerika izvaditi.dallton wrote:sto se tice amerikanaca, mislim da nisi dobro procitao moj posto, o tome mislim sto i ti i to je jasno ko dan - njima se vise (u stvari vec odavno, samo sto se o tome nije pricalo) ne vjeruje, gotova je mala ljubavna afera...
- Manojlo1
#8942 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Gorstak,budi dobar i objasni mi kao da sam dijete...Gdje ste npr ti i vee-jey u tom slucaju (boldirano).. Hrvati ste...Da li je to za vas idealna BiH ?1gorstak wrote:Naprotiv, Amerikanci su nasi saveznici. U pregovorima ne treba praviti ustupke, jer ako Tihic pravi ustupke, ne moze nas deset Amerika izvaditi.dallton wrote:sto se tice amerikanaca, mislim da nisi dobro procitao moj posto, o tome mislim sto i ti i to je jasno ko dan - njima se vise (u stvari vec odavno, samo sto se o tome nije pricalo) ne vjeruje, gotova je mala ljubavna afera...
Da li ti se svidja ideja da budes pripadnik ''zasticene manjine '' u BiH (bosnjackoj)...?
Ne kontam...
- 1gorstak
#8943 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
I Bojan Bajic citavo vrijeme govori da velikosrpski faktor svojim djelovanjem citavu BiH predaje Bosnjacima na tanjiru, to ne znaci da on to zeli. Na to se upozorava kao na nesto negativno, kao na negativnu posljedicu upornih velikosrpskih blokada. Ja hocu da drustvo u BiH sazrije do te mjere da se desna obala Mostara i Banja Luka ore kada igra nasa reprezentacija, da se posred Bascarsije moze prosetati noseci srpsku trobojnicu bez da ti iko ista kaze. To je moja Bosna i Hercegovina za koju se borim.Manojlo1 wrote:Gorstak,budi dobar i objasni mi kao da sam dijete...Gdje ste npr ti i vee-jey u tom slucaju (boldirano).. Hrvati ste...Da li je to za vas idealna BiH ? Da li ti se svidja ideja da budes pripadnik ''zasticene manjine '' u BiH (bosnjackoj)...? Ne kontam...1gorstak wrote:Naprotiv, Amerikanci su nasi saveznici. U pregovorima ne treba praviti ustupke, jer ako Tihic pravi ustupke, ne moze nas deset Amerika izvaditi.dallton wrote:sto se tice amerikanaca, mislim da nisi dobro procitao moj posto, o tome mislim sto i ti i to je jasno ko dan - njima se vise (u stvari vec odavno, samo sto se o tome nije pricalo) ne vjeruje, gotova je mala ljubavna afera...
- Manojlo1
#8944 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Obrni ,okreni...velikosrbi krivi za sve...Jbg gorstak, mislim da debelo grjesis ,onako po inerciji...a da mozda nisi ni svjestan toga..
PS.
po Bascarsiji...Mislis trobojnica, zasticene srpske manjine ?
Pa to ti je Stajmberg rekao..
U tom kontekstu,kakav god bio,Dodik je brana takvim tendencijama...i zato je tolika haranga na njega...
PS.
U tom kontekstu,kakav god bio,Dodik je brana takvim tendencijama...i zato je tolika haranga na njega...
Last edited by Manojlo1 on 27/02/2010 12:58, edited 1 time in total.
-
dallton
#8945 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pogresno si formulirao pitanje, odnosno postavio si pitanje tako da izgleda da "zasticene manjine" u stvari znaci "ugrozene manjine" - a to nikako ne godi ni gorstaku ni vee-jay kao hrvatima...stvar treba obratno postaviti - njima dvojici (jer je prvi iz sarajeva, a drugi iz banja luke) jedino godi bih u kojoj ce bosnjake "civilizirati" na nacin da imaju svoje zagarantovane predstavnike i jednak udio u vlasti bilo da su u sarajevu ili u banja luci...a nikako im ne godi da imaju recimo covica zabrinutog za pola mostara i par sela gdje se kao jedino moze biti hrvat sto opet znaci (po defaultu)) da se u banja luci moze biti jedino srbin sto opet znaci da ce se odmah naci i bosnjaka u sarajevu ili zenici koji ce skociti i reci "e ako je ono tamo samo hrvatsko, a ono samo srpsko onda je ovo ovdje (npr. sarajevo) bosnjacko i sta ti tu nama pricas"....eto to je to, da sad ne ponavljam vec poznatu stvar da hercegovinizacija hrvata vodi odseljavaju hrvata ne samo iz bosne vec (tako vec izgleda, to hercegovac_pravi bolje zna) odseljavanju i hrvata iz hercegovine, kao sto i pc-izacija srbe trpa srbe u dve grada po sistemu srpske politike "hebiga daj da dugorocno capimo pa makar malo"Manojlo1 wrote:Gorstak,budi dobar i objasni mi kao da sam dijete...Gdje ste npr ti i vee-jey u tom slucaju (boldirano).. Hrvati ste...Da li je to za vas idealna BiH ?1gorstak wrote:Naprotiv, Amerikanci su nasi saveznici. U pregovorima ne treba praviti ustupke, jer ako Tihic pravi ustupke, ne moze nas deset Amerika izvaditi.dallton wrote:sto se tice amerikanaca, mislim da nisi dobro procitao moj posto, o tome mislim sto i ti i to je jasno ko dan - njima se vise (u stvari vec odavno, samo sto se o tome nije pricalo) ne vjeruje, gotova je mala ljubavna afera...
Da li ti se svidja ideja da budes pripadnik ''zasticene manjine '' u BiH (bosnjackoj)...?
Ne kontam...
- Manojlo1
#8946 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dallton wrote:pogresno si formulirao pitanje, odnosno postavio si pitanje tako da izgleda da "zasticene manjine" u stvari znaci "ugrozene manjine" - a to nikako ne godi ni gorstaku ni vee-jay kao hrvatima...stvar treba obratno postaviti - njima dvojici (jer je prvi iz sarajeva, a drugi iz banja luke) jedino godi bih u kojoj ce bosnjake "civilizirati" na nacin da imaju svoje zagarantovane predstavnike i jednak udio u vlasti bilo da su u sarajevu ili u banja luci...a nikako im ne godi da imaju recimo covica zabrinutog za pola mostara i par sela gdje se kao jedino moze biti hrvat sto opet znaci (po defaultu)) da se u banja luci moze biti jedino srbin sto opet znaci da ce se odmah naci i bosnjaka u sarajevu ili zenici koji ce skociti i reci "e ako je ono tamo samo hrvatsko, a ono samo srpsko onda je ovo ovdje (npr. sarajevo) bosnjacko i sta ti tu nama pricas"....eto to je toManojlo1 wrote:Gorstak,budi dobar i objasni mi kao da sam dijete...Gdje ste npr ti i vee-jey u tom slucaju (boldirano).. Hrvati ste...Da li je to za vas idealna BiH ?1gorstak wrote:
Naprotiv, Amerikanci su nasi saveznici. U pregovorima ne treba praviti ustupke, jer ako Tihic pravi ustupke, ne moze nas deset Amerika izvaditi.
Ne kontam...
Pa dobro, da li mi citamo ''istog Stajmberga''...Bosna sa Bosnjacima koji se''brinu za sudbinu drzave'' i manjinama koji ce biti zasticene medjunarodnim konvencijama...
Od cega? Pa valjda od ugrozavanja.
Da malo karikiram...imali bi pravo na tri obroka dnevno ali da gromko navijamo za BiH( bosnjacku+ zasticene manjine)...
Ma ,nema od toga nista...Amerima je plan, za razliku od EU, da se ovdje situacija drzi stalno podgrijana...
Stajmberg je dio one politike koja je Aliji dosapnula da moze dobiti vise , pa ovaj odbi glat Kutiljerov plan...za kojim i dan danas mnogi uzdisu...
Podjednaku odgovornost za BiH imaju sva tri njena naroda, sto prije se to shvati (a okasnilo se vec mnogo)prije cemo poceti zivjeti normalnim zivotom,kakvim zivi vecina evropljana...
Druge nema.
PS.
Ko zna mozda je upravo Radoncic to shvatio i mozda je on nosilac takve politike...Nadati se.
Opet PS.
Mozda i Federacija dobije svog Dodika koji joj je svakako potreban, pa se stvari za BiH pokrenu sa mrtve tacke.
Ka boljem, naravno.
Last edited by Manojlo1 on 27/02/2010 13:25, edited 2 times in total.
- 1gorstak
#8947 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne trobojnica zasticene srpske manjine nego trobojnica srpskog, konstitutivnog naroda. Medjunarodni centri moci nazalost ne funkcionisu na tom principu, oni samo zele stabilnost, bez obzira na ciju stetu. Prvo su zeljeli stabilnost pobjedom jaceg (naoruzanog JNA arsenalom) eliminacijom Bosnjaka kao politickog faktora, no nakon sto to nije uspjelo, plasim se da ce tu stabilnost potraziti u eliminaciji Hrvata i Srba kao relevantnog politickog faktora. Bosnjaci imaju demografiju, podnijeli su najvece zrtve u zadnjem ratu, sasvim je moguce da se Stajnbergovo upozorenje pretoci u smislenu strategiju.Manojlo1 wrote:Obrni ,okreni...velikosrbi krivi za sve...Jbg gorstak, mislim da debelo grjesis ,onako po inerciji...a da mozda nisi ni svjestan toga..
PS.
Izbor je jednostavan, sjesti ponovo za sto, dogovoriti pravedno rjesenje, zadrzati entitete i nadleznosti a eliminisati diskriminaciju (kroz naziv i obiljezje), dan nakon toga bi se svi okrenuli ekonomiji i drustvo bi moglo naprijed. Ali, konstantno osporavanje drzave, predstavljanje entiteta kao drzave, je rezultat upravo tog svojatanja teritorije, a u nadi da ce jednog dana doci do otcjepljenja. Naziv i obiljezje manjeg entiteta su nas glavni problem, kada se to promjeni, nestace i ambicije da se osporava BiH, prihvatice se mjesto entiteta u drzavi i imacemo stabilnost.
Druga opcija je da se nastavi sa osporavanjem drzave, na sto ce se odgovarati slabljenjem entiteta a to je vec maraton u kojem ce pobjediti (demografski) jaci.
- and
#8948 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
puno toga je trebalo shvatiti još 92.Manojlo1
Pa dobro, da li mi citamo ''istog Stajmberga''...Bosna sa Bosnjacima koji se''brinu za sudbinu drzave'' i manjinama koji ce biti zasticene medjunarodnim konvencijama...
Da malo karikiram...imali bi pravo na tri obroka dnevno ali da gromko navijamo za BiH( bosnjacku+ zasticene manjine)...
Ma ,nema od toga nista...Amerima je plan, za razliku od EU, da se ovdje situacija drzi stalno podgrijana...
Stajmberg je dio one politike koja je Aliji dosapnula da moze dobiti vise , pa ovaj odbi glat Kutiljerov plan...za kojim i dan danas mnogi uzdisu...
Podjednaku odgovornost za BiH imaju sva tri njena naroda, sto prije se to shvati ,a okasnilo se vec mnogo,prije cemo poceti zivjeti normalnim zivotom,kakvim zivi vecina evropljana...
Druge nema
-
dallton
#8949 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
da ameri imaju svoj plan podgrijavanja to se podrazumjeva - samo sto propustas najbitnije : oni ce se uvijek prilagoditi situaciji na terenu..kad je jna bila jaca nisu cinili nista racunajuci da ce srbija brzinski sve osvijiti pobiti bosnjake i kraj rata, kad se situacija mjenjala mijenjali su i oni politiku - kako tada tako i danas, i tako ce oni uvijek raditi...Manojlo1 wrote:dallton wrote:pogresno si formulirao pitanje, odnosno postavio si pitanje tako da izgleda da "zasticene manjine" u stvari znaci "ugrozene manjine" - a to nikako ne godi ni gorstaku ni vee-jay kao hrvatima...stvar treba obratno postaviti - njima dvojici (jer je prvi iz sarajeva, a drugi iz banja luke) jedino godi bih u kojoj ce bosnjake "civilizirati" na nacin da imaju svoje zagarantovane predstavnike i jednak udio u vlasti bilo da su u sarajevu ili u banja luci...a nikako im ne godi da imaju recimo covica zabrinutog za pola mostara i par sela gdje se kao jedino moze biti hrvat sto opet znaci (po defaultu)) da se u banja luci moze biti jedino srbin sto opet znaci da ce se odmah naci i bosnjaka u sarajevu ili zenici koji ce skociti i reci "e ako je ono tamo samo hrvatsko, a ono samo srpsko onda je ovo ovdje (npr. sarajevo) bosnjacko i sta ti tu nama pricas"....eto to je toManojlo1 wrote:
Gorstak,budi dobar i objasni mi kao da sam dijete...Gdje ste npr ti i vee-jey u tom slucaju (boldirano).. Hrvati ste...Da li je to za vas idealna BiH ?
Ne kontam...![]()
Podjednaku odgovornost za BiH imaju sva tri njena naroda, sto prije se to shvati (a okasnilo se vec mnogo)prije cemo poceti zivjeti normalnim zivotom,kakvim zivi vecina evropljana...
Druge nema.
PS.
Ko zna mozda je upravo Radoncic to shvatio i mozda je on nosilac takve politike...Nadati se.
to da bosnjaci uzdisu za kutiljerovim planom si totalno profulao, a fula ti je brate i cijeli post...hebe se radoncica za bih, bosnjake i ostala sranja, on je u ekonomskim problemima i duzan i bogu i narodu, a posto je izgubio utjecaj na vlast sad je pobudalio (vidi avazove komentare u zadnje 2-3 godine koji su pravi odraz panike) i pokusava da capi vlast kako zna...
- Manojlo1
#8950 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U mnogo cemu si sam sebi u kontri...Pominjes amere kao saveznike BiH a odmah potom kao srbo-hrvat eliminatore...1gorstak wrote:Ne trobojnica zasticene srpske manjine nego trobojnica srpskog, konstitutivnog naroda. Medjunarodni centri moci nazalost ne funkcionisu na tom principu, oni samo zele stabilnost, bez obzira na ciju stetu. Prvo su zeljeli stabilnost pobjedom jaceg (naoruzanog JNA arsenalom) eliminacijom Bosnjaka kao politickog faktora, no nakon sto to nije uspjelo, plasim se da ce tu stabilnost potraziti u eliminaciji Hrvata i Srba kao relevantnog politickog faktora. Bosnjaci imaju demografiju, podnijeli su najvece zrtve u zadnjem ratu, sasvim je moguce da se Stajnbergovo upozorenje pretoci u smislenu strategiju.Manojlo1 wrote:Obrni ,okreni...velikosrbi krivi za sve...Jbg gorstak, mislim da debelo grjesis ,onako po inerciji...a da mozda nisi ni svjestan toga..
PS.
Izbor je jednostavan, sjesti ponovo za sto, dogovoriti pravedno rjesenje, zadrzati entitete i nadleznosti a eliminisati diskriminaciju (kroz naziv i obiljezje), dan nakon toga bi se svi okrenuli ekonomiji i drustvo bi moglo naprijed. Ali, konstantno osporavanje drzave, predstavljanje entiteta kao drzave, je rezultat upravo tog svojatanja teritorije, a u nadi da ce jednog dana doci do otcjepljenja. Naziv i obiljezje manjeg entiteta su nas glavni problem, kada se to promjeni, nestace i ambicije da se osporava BiH, prihvatice se mjesto entiteta u drzavi i imacemo stabilnost.
Druga opcija je da se nastavi sa osporavanjem drzave, na sto ce se odgovarati slabljenjem entiteta a to je vec maraton u kojem ce pobjediti (demografski) jaci.
Nema BiH bez sve trojice i niko ne smije biti eliminisan kao politicki faktor sa punim kapacitetima koje pripadaju konstitutivnim narodima.
A i ta demografska prica koliko znam odavno ne drzi vodu...''Slabo se radi'' na svim stranama