"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
starii

#8926 Re: "Majstori" parkiranja

Post by starii »

kriv je generalni direktor aganovic sto je radnicima KCUS onemogucio da parkiraju unutar klinickog a dozvolili svakojekim jebivjetrima da ulaze u klinicki i ovako parkiraju...
Cholina_Lokica

#8927 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Hebo ti to da "neko odozgo" mora da naredi da imas malo ljudskosti u sebi... koja bagra ovdje zivi
kakavdanakneiskustvu

#8928 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

goran16v wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Yahel wrote:To samo kod nas ima i garant ce proci nekažnjeno

ako nije dobio prek. nalog na licu mjesta sad je gotovo

Ko ce mu napisati cestitku unutar kruga bolnice?

pa policija na poziv osiguranja,šta da se potukao,zar ne bi policija tad intervenisala?,dobio bi prek. nalog vjerovatno
goran16v

#8929 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

starii wrote:kriv je generalni direktor aganovic sto je radnicima KCUS onemogucio da parkiraju unutar klinickog a dozvolili svakojekim jebivjetrima da ulaze u klinicki i ovako parkiraju...
Na Kosevu je uvijek tako, uvedu strogu zabranu, traje izvjesno vrijeme i onda opet propuh na sve strane... Ovih dana sam svakodnevno bio na Kosevu, poslijepode pored KUM-a i dignute rampe ulazis i izlazis kako hoces, preko dana sam par puta sa pacijentom usao u krug na glavni ulaz da nisam stigao pokazati papire, lik je vec dizao rampu!
goran16v

#8930 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

goran16v wrote:

pa policija na poziv osiguranja,šta da se potukao,zar ne bi policija tad intervenisala?,dobio bi prek. nalog vjerovatno
Jos samo da osguranje setka ispred objekata i da ih je uopste briga, a ne sjedi po portirnicama i sobama za sestre, bave se kladionicom, ispijanjem kafa i kalemljenjem cigare na cigaru...
kakavdanakneiskustvu

#8931 Re: "Majstori" parkiranja

goran16v wrote:
goran16v wrote:

Jos samo da osguranje setka ispred objekata i da ih je uopste briga, a ne sjedi po portirnicama i sobama za sestre, bave se kladionicom, ispijanjem kafa i kalemljenjem cigare na cigaru...[/quote]

to je druga priča
goran16v

#8932 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

goran16v wrote:
goran16v wrote:

Jos samo da osguranje setka ispred objekata i da ih je uopste briga, a ne sjedi po portirnicama i sobama za sestre, bave se kladionicom, ispijanjem kafa i kalemljenjem cigare na cigaru...

to je druga priča[/quote]

Zato sam i napisao da nema nikog ko bi u krugu koseva pisao naloge.
mefistofilis

#8933 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mefistofilis »

insaneinthebrain wrote:sto li mu ko ne razbi sofersajbu jebo li mu mercedes mamu :-)
evo hvala bogu imaju i tablice i sve.. sutra kad ga negdje sretnes razbijes je i samo kazes: ovo ti je zbog aferima druze...

ili ne kazes nista
Logovan

#8934 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

Yapi Yapo wrote:Image
:shock: :shock: :shock: Pa jebemu mater kakav debil, zašto ne koristi mozak kad mu ga je Bog već dao... :zid:
quarterback

#8935 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

sto je najgore uopste nije maloumnik nego bahati advokat, ja za ovakve slucajeve uopste ne bih naplacivao kaznu jer je njemu 40 maraka smijurija nego smjestio auto na neki poseban drotovski parking u trajanju od mjesec dana pa neka razmisli hoce li opet
kakavdanakneiskustvu

#8936 Re: "Majstori" parkiranja

quarterback wrote:sto je najgore uopste nije maloumnik nego bahati advokat, ja za ovakve slucajeve uopste ne bih naplacivao kaznu jer je njemu 40 maraka smijurija nego smjestio auto na neki poseban drotovski parking u trajanju od mjesec dana pa neka razmisli hoce li opet

na žalost,zakon treba biti isti za sve pa i za ovog kretena,i da je dobio kaznu,to je 40 maraka i ništa više
Nabucco

#8937 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nabucco »

Mislim da treba uvesti razlicite kazne za parkiranje, nesto slicno kao i prekoracenje brzine :D

Npr,

Parkiranje na trotoaru 50KM
Parkiranje na cesti / autobuskoj stanici - 70KM
Parkiranje na mjestu predviđenom za invalide - 100KM ....
Big Ang

#8938 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Big Ang »

Image
sema911s

#8939 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sema911s »

Nabucco wrote:Mislim da treba uvesti razlicite kazne za parkiranje, nesto slicno kao i prekoracenje brzine :D

Npr,

Parkiranje na trotoaru 50KM
Parkiranje na cesti / autobuskoj stanici - 70KM
Parkiranje na mjestu predviđenom za invalide - 100KM ....
izvini al ja sam ko i vecina za rigoroznije kazne,.

Parkiranje na trotoaru 500KM
Parkiranje na cesti / autobuskoj stanici - 700KM
Parkiranje na mjestu predviđenom za invalide - 1000KM ....

jer balkanac nikada nista nije naucio bez bica, i toljage preko ledja
Big Ang

#8940 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Big Ang »

Da ne čitam sad temu cijelu...da li postoji neki zakon po kojem je postalo normalno parkirati na trotoaru?
kakavdanakneiskustvu

#8941 Re: "Majstori" parkiranja

Big Ang wrote:Da ne čitam sad temu cijelu...da li postoji neki zakon po kojem je postalo normalno parkirati na trotoaru?

mislim da je parkiranje na trotoaru kažnjivo po ZOOBS,a da ima svakakvih tolerancija,gledanja kroz prste,ovoga,onoga,ima
Bakir1

#8942 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Bakir1 »

Big Ang wrote:Da ne čitam sad temu cijelu...da li postoji neki zakon po kojem je postalo normalno parkirati na trotoaru?
kako da nema, vise njih, zakon jaceg, zakon manje cune, zakon primitivluka, sve su to zakoni, nisu jos napisani, ali dobro prihvaceni i nametnuti.
goran16v

#8943 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Negdje sam nekad cuo, a mozda i procitao da ako nema znaka i ako je prostor za pjesake pored parkiranog vozila siri od metar (valjda) da parkiranje nije zabranjeno. U Sarajevo na nekoliko mjesta imas zvanican parking na trotoaru, ispred BOR banke na Obali, Bosna auto i Tuzilastvo KS u Radicevoj, parking ispred Coloseuma, potez od Zeljinog stadiona do praonica ne racunam jer kazu da je tu zabrana, mada nema znaka niti je iko ikad tu platio kaznu, a uz milion parkiranih tu je i komplet taksi stand. Cak je i parking kod Inat kuce, gdje su nekad bili pijaca i samoposluga, komplet trotoar.
drug_profi

#8944 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Jeste, ali isto tako ni pored toga ne smije biti na x metara od raskrsnice, pjesackog...
Ja stvarno ne znam kakva smo to banana postali. Pa prije je svaki drot imao u malom prstu gdje te moze kazniti, a gdje ne moze, i nijedan nije propustao priliku.
goran16v

#8945 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

drugi profil wrote:Jeste, ali isto tako ni pored toga ne smije biti na x metara od raskrsnice, pjesackog...
Ja stvarno ne znam kakva smo to banana postali. Pa prije je svaki drot imao u malom prstu gdje te moze kazniti, a gdje ne moze, i nijedan nije propustao priliku.
Znaci bio je taj fol ako ima dovoljni prostora od raskrcnice, zida, pjesakog itd, sto nzaci da je postojala varijanta za legalni parking na trotoaru (ako uzmemo definiciju da je "trotoar/nogostup je posebno uredjena saobracajna/prometna povrsina namijenjena za kretanje pjesaka, koja nije u istom nivou s kolovozom/kolnikom puta/ceste, ili je od kolovoza/kolnika odvojena na drugi nacin;
Last edited by goran16v on 27/03/2014 10:08, edited 1 time in total.
Big Ang

#8946 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Big Ang »

drugi profil wrote:Jeste, ali isto tako ni pored toga ne smije biti na x metara od raskrsnice, pjesackog...
:thumbup:
drug_profi

#8947 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

goran16v wrote:
Znaci bio je taj fol ako ima dovoljni prostora od raskrcnice, zida, pjesakog itd, sto nzaci da je postojala varijanta za legalni parking na trotoaru (ako uzmemo definiciju da je "trotoar/nogostup je posebno uredjena saobracajna/prometna povrsina namijenjena za kretanje pjesaka, koja nije u istom nivou s kolovozom/kolnikom puta/ceste, ili je od kolovoza/kolnika odvojena na drugi nacin;
Ima ja mislim to jos u zakonu. Mrsko mi sad citati. Znaci ako se parkira na trotoar, mislim da je 15 metara od raskrsca i pjesackog minimalno, i ostavlja se na trotoaru prostor metar od kolovoza za pjesake, tako da bi oni imali pregled saobracaja i da bi vozaci vozila koja se krecu tuda vidjeli kretanje pjesaka.
quarterback

#8948 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

kaze mi kum koji zivi u karlovcu da su kod njih sva dozvoljena parking mjesta iscrtana, ako nisi na iscrtanom prostoru znaci u zabrani si i ide ti kazna / pauk

ne kontam ove nase debile nikako, jest da bi trebale dobre pare da se sve iscrta ali bi ih sigurno vratili i jos zaradili u par mjeseci + ne bi vise bili kandahar

ocito da nema volje da se to uradi
goran16v

#8949 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

drugi profil wrote:
goran16v wrote:
Ima ja mislim to jos u zakonu. Mrsko mi sad citati. Znaci ako se parkira na trotoar, mislim da je 15 metara od raskrsca i pjesackog minimalno, i ostavlja se na trotoaru prostor metar od kolovoza za pjesake, tako da bi oni imali pregled saobracaja i da bi vozaci vozila koja se krecu tuda vidjeli kretanje pjesaka.
Ah da, sjetih se jos par vrlo bitnih parkinga na trotoaru, ispred Ekonomske skole, PU N. Sarajevo i PU za Bezbjednost saobracaja!
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#8950 Re: "Majstori" parkiranja

Post by I am Happy »

Parkiranje na trotoaru je odavno veliki hit pa smo se vise i navikli...
Ono sto me sada nervira je kada ga parkira na trotoar i to u milimetar do neke birtije pa ako zelis da prodjes moras ici cestom...
Locked