HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Kal El

#8926 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

BIONA wrote:I ja glasam za pink horor i comedy :thumbup:
Toga već ima, ili o čemu vi? :mrgreen:

Sent from my LT26i using Tapatalk
extremebit

#8927 Re: HS kablovska

Post by extremebit »

jastuk1 wrote:
Maharadza wrote:
Istina da Ginx uglavnom emituje gaming emisije ali ima i nekih o tehnologiji "generalno" tj. analiza razvoja svih aspekata tehnologije, pogotovu Planet of the Apps gdje redovno razglabaju o uticaju smartphone-a na živote ljudi trenutno i koliko zapravo ovisimo od istih u svakodnevnom' životu itd. Znači nisu samo "dječije" analize mario kart-a i sl. (mada ih ima :mrgreen: ) ali itekako i ozbiljnije reportaže i rasprave o tehnologiji i kako je ista uticala i utiče na naše živote! :thumbup:

Moram također napomenuti da kanal nije bio baš najbolje titlovan do unazad par mjeseci! Također je EPG bio totalno pogrešan tako da nisi zapravo znao nikada šta slijedi niti mogao "planirati" gledanje neke emisije u nekom' određenom terminu koji ti odg. Srećom to su u posljednje vrijeme drastično popravili, kako su dodavali nove kanale tako su valjda i skontali da moraju i ove postojeće malo "ispeglati" da sve fercera kako treba i da EPG mora biti precizan, kao što jeste trenutno! :thumbup:
Pobogu zar sve te geming-šmejming i apps blaaps i triliJoni recenzija i šta već VEEEEEEEEĆ sve ne - već nema na jutjubeTU? Još moš nać i omiljenog recenzenta za igrice, smartofone itd. A na kanalu si zapeo sa voditeljem kojeg ti oni serviraju i koji ti se možebit nesviĐa.

Fakat MaharaĐa. PremeHak ti taj Đinks. :lol:

Niđe veze, isto kao da sad ja kazem da se svaki film ili svaka vijest moze naci na netu, pa nam zato ne treba nijedan kanal ili da nam ne treba tv uopšte.
Ne kontam zbog cega se neki bune ako se trazi bilo koji kanal? Svi imate pravo tražiti kanal koji zelite gledati. Je li se iko bunio zbog novih pink kanala...nije...ako neko voli neka gleda, neka uvedu 200 kanala ako ima mjesta ne smeta mi.
van helsing

#8928 Re: HS kablovska

Post by van helsing »

van helsing wrote:Koristim dugo mojatv phone uslugu,razmisljam da je odjavim,a uzeo bih neki od kid paketa,odnosno quadro.
Ima li neko da kaze prednosti/mane,ponuda kanala,stabilnost interneta kao i iskustva sa voip tel.

Tapatalk 2
Nije valjda da niko ne koristi neki kid ili quadro paket ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
AdrianMole

#8929 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

van helsing wrote:
van helsing wrote:Koristim dugo mojatv phone uslugu,razmisljam da je odjavim,a uzeo bih neki od kid paketa,odnosno quadro.
Ima li neko da kaze prednosti/mane,ponuda kanala,stabilnost interneta kao i iskustva sa voip tel.

Tapatalk 2
Nije valjda da niko ne koristi neki kid ili quadro paket ?

Po stavkama:
Internet-vjerojatno najveće brzine u prosjeku u BiH,prilično pouzdan(ne 24/7,jer se dešava mali ispadi),veće brzine od 00-17h,podrška na nivou drugih operatera(čitaj:osrednja)
Televizija-ponuda programa nije najbolja,osobito u analognoj shemi,nema dosta kanala koje imaš kod konkurencije(čitaj:Telemach).Većina značajnijih kanala prisutna kod Moje tv su i kod HS-a.(osim lokalnih)
Phone-od 1.3 kreću sa paketima koji uključuju 1000 minuta prema svim fiksnim mrežama.Računi osjetno manji nego kod BHline-a.
Ukupno:Mislim kako je HS cjenovno možda i najpovoljniji u Sarajevu.Pouzdanost bi mogla biti i bolja, ali je koliko vidim na nivou drugih kablovskih operatera.Glavni nedostatak je u ponudi kanala,no to se vjerojatno samo može riješiti dodatnim paketiranjem i višim cijenama kao kod Telemacha.Usput,daleko je najlošija verzija imati net kod jednog operatera ,a tv ponuda kod drugoga i to svakako izbjegavaj.
van helsing

#8930 Re: HS kablovska

Post by van helsing »

Tnx Adrian. Mislio sam onaj kid8 da uzmem,tu bih imao kablovsku,digitalnu i net. Htjeo bih i broj prenijeti,ali mi nije najbolje jasno oko HS telefona,kolika je mjesecna nadoknada. Na stranici nisam nasao,osim nekog docx dokumenta,budem veceras pogledao.

AdrianMole

#8931 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

van helsing wrote:Tnx Adrian. Mislio sam onaj kid8 da uzmem,tu bih imao kablovsku,digitalnu i net. Htjeo bih i broj prenijeti,ali mi nije najbolje jasno oko HS telefona,kolika je mjesecna nadoknada. Na stranici nisam nasao,osim nekog docx dokumenta,budem veceras pogledao.

Broj možeš prenijeti samo ti treba odjava uz izmirenje računa od BH telecoma i obrazac koji uzmeš u HS-u.Problem je što od 1.3 uvodi još tri nova paketa telefonije ,a to još nisu objavili na svojoj web stranici(ažuriranje web stranice je prilično loše),tako da je najbolje da odeš kod njih u Radničku,prijaviš se i izabereš paket.
rizibizi

#8932 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Dva pitanja i za MH&HS a i za sve koji mogu pomoci:
Moze li se i na koji nacin pratiti potrosnja telefona (ono neki portal pa se prijavis sa brojem telefona ili necim i vidis koliko si potrosio u tekucem mjesecu)?
Sta je s novim risiverima, reklamirali su ih ovdje, predstavljalili i sad kao nema ih, ovi HEMA vise ne rade nego sto rade, mjenjali su ih par puta i nista, trazio nove, kazu nema i tako evo nema ima jedno pola godine?
Kal El

#8933 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

rizibizi wrote:Dva pitanja i za MH&HS a i za sve koji mogu pomoci:
Moze li se i na koji nacin pratiti potrosnja telefona (ono neki portal pa se prijavis sa brojem telefona ili necim i vidis koliko si potrosio u tekucem mjesecu)?
Sta je s novim risiverima, reklamirali su ih ovdje, predstavljalili i sad kao nema ih, ovi HEMA vise ne rade nego sto rade, mjenjali su ih par puta i nista, trazio nove, kazu nema i tako evo nema ima jedno pola godine?
Na računu za telefon imaš stranicu (ja mislim da je mh-company.ba) i na računu isto tako ti piše korisnički ime(tj. Broj) i lozinka..svakim računom se mjenja lozinka i broj :mrgreen:

rizibizi

#8934 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Aha, ok, hvala, a kako za prvi mjesec?
Kal El

#8935 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

rizibizi wrote:Aha, ok, hvala, a kako za prvi mjesec?
Imaš listing po mjesecu gore negdje u ćošku ::thumbup:

kakaljin

#8936 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Kal El wrote:
rizibizi wrote:Dva pitanja i za MH&HS a i za sve koji mogu pomoci:
Na računu za telefon imaš stranicu (ja mislim da je mh-company.ba) i na računu isto tako ti piše korisnički ime(tj. Broj) i lozinka..svakim računom se mjenja lozinka i broj :mrgreen:

evo stranica :
http://77.238.209.250/
rizibizi

#8937 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Hvala, za prvi mjesec treba nazvati nekoga u HS-u da daju user i pass. E sad jos da MH&HS odgovori ovo za risivere. U cetvrtak kad sam dogovarao sve moze imaju na stanju doci ce da zamjene juce kaze nema, razgrabila raja kad je dzaba.

Vezano za onu pricu kupovine stb-ova na rate nema nista od toga, ja bih rado kupio ionako sam redovni platisa, ali oni nece.
edoooox

#8938 Re: HS kablovska

Post by edoooox »

meni samo nije jasno sto se ljudi raduju za ovu RTL na analogiji

pa ja imam na analogiji RTL hrvatski vec dugo vremena, mislio sam da to svi imaju
i sad kako su ga zamijenili sa NOVOM TV , imam ga na dvije frekvencije

ccc svasta
Adriatic

#8939 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

edoooox wrote:meni samo nije jasno sto se ljudi raduju za ovu RTL na analogiji

pa ja imam na analogiji RTL hrvatski vec dugo vremena, mislio sam da to svi imaju
i sad kako su ga zamijenili sa NOVOM TV , imam ga na dvije frekvencije

ccc svasta
Zar je hrvatski RTL bio prije na analogiji?
edoooox

#8940 Re: HS kablovska

Post by edoooox »

boga mi kod mene jest
a postoji i razlika - sad kad su uveli ovaj umjesto Nove TV ima teletekst, onaj prijasnji nema . Tako da eto, imam dva RTL ( potpuno ista, na razlicitim frekvencijama) , samo ovaj novi sa teletekstom. I slike su dobre :D

ionako, ne znam sto se neko raduje za ovu televiziju .. imam je vec dugo, i bezveze je
program nula, sve isfurano, reprizirano ... meni je kanal sranje
cancel

#8941 Re: HS kablovska

Post by cancel »

edoooox wrote:ionako, ne znam sto se neko raduje za ovu televiziju .. imam je vec dugo, i bezveze je
program nula, sve isfurano, reprizirano ... meni je kanal sranje
a koji domaći zemaljski kanal po tebi nije sranje da mi je znati? :lol: :-)
što se repriza tiče, gledam sad raspored od 22h programa - cca 6-7h je repriza prije svega u jutarnjem terminu ono što je bilo dan prije, to rade svi čak i javne tv kuće, tako da mi nije jasno o kakvim velikim reprizama ti govoriš, ako toliko duuugo imaš taj kanal i pratiš kako reče :)
zdruzdjo

#8942 Re: HS kablovska

Post by zdruzdjo »

d
AdrianMole wrote:Usput,daleko je najlošija verzija imati net kod jednog operatera ,a tv ponuda kod drugoga i to svakako izbjegavaj.
Ja koristim tu varijantu. Jeste da me kosta ali ono sto zelim mi niko ne moze dati u paketu.
Dakle bihnet ima prilicno dobre brzine net-a i ubjedljivo najbolju tehnicku podrsku. Kanali moja tv su skroz ok. brzina net-a u kombinaciji sa moja tv je bezveze. U kombinaciji sa zte rooter-om ovo postaje sejtanska kombinacija.
Hs ima odlicne brzine net-a (na papiru) i zadovoljavajucu ponudu kanala, ali zato tehnicka podrska i odnos prema musterijama je ispod nule. Jedan veliki plus u odnosu na svu konkurenciju je kartica za tv koju nema niko u ponudi osim njih. O prednostima iste ne treba pricati.
E sad kad bi mi bihet mogao dati moju tv sa net-om od 10mb i neku drugu kombinaciju hardware-a ja bih vrlo radu uzeo moju tv.
Hs kad bi mi dao neki od kid paketa uz bolju teh. podrsku sa stabilnim brzinama i sigurnim vezama, ne bi bilo dileme.
Bihnet nazovem u 2 navece i nakon dva-tri zvona se javi neko ko ili otkloni problem ili ide dalje sa sluzbama. Za 7 godina nisam imao nikad problem koji nije otklonjen najdalje za 24 sata.
Hs nazovem zbog NG hd kanala kojeg nisam imao i oni kazu da ce doci sutra i ne dodju. I nakon par dana na putu do posla usput skrenem u radnicku i kazem da cu poskidati svu opremu i vratiti je ako mi sutradan ne dodju da rjese problem. Dolazim navece kuci a sin gleda tv na kojem se veselo vrti NG hd kanal. Kako i zasto, ne znam. Znaci moras iznudjivati ono sto placas.
Ovako uzimam dobro od oba svijet i caos.

Sent from my ifona
rizibizi

#8943 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

I ja sam se jarane tako handrio s njima jedno vrijeme,ucjenjivao,prijetio, hebavao od do pa proradi sto nije radilo,onda mi je dosadilo da placam sve redovno i jos ja njih ganjam da mi pruze uslugu koju placam.Malo je reci koliko su bezobrazni,ko da rade iz hobija,neozbiljna firma totalno.Dogovorim da zamjene risiver hema za hema 2 oni posalju montera da mi kaze kako nemaju risivera na stanju (a dan prije prica ma ne sekirajte se nista doci ce monter zamijeniti taj stari sto ne radi nikakav problem) i malo mu to nego uhvati pametovati kako je ovaj stari bolji od novog,sekunda mi je falila...Fino care odem u bht uzmem moja tv phone 30 km i net flat 10 30 km i dodatni stb 4 km mjesecno, s jednim bhmobile brojem 50% jeftinije tako da sve skupa mjesecno potrosim oko 70-75 km max i svi mi kanali rade i svi su u osnovnoj ponudi osim hd i sve mogu bez problema da gledam sa risiverom koji sam dobio.ZTE ako ne valja zamjene,pa dobijes prije ili kasnije jedan koji nema nikakvih problema.Odnos prema korisniku i usluga miljama ispred hsovog "help deska".Nego MH&HS jos jednom bih ljubazno zamolio za odgovor kada cete imati Hema 2 risivera na stanju,ova dva koja koristim vise ne rade nego sto rade i bilo bi fino kada bi mi omogucili da koristim uslugu koju placam.Mislim da je to najmanje sto mozete uciniti za dugogodisnjeg korisnika svih vasih usluga.
zdruzdjo

#8944 HS kablovska

Post by zdruzdjo »

rizibizi wrote:I ja sam se jarane tako handrio s njima jedno vrijeme,ucjenjivao,prijetio, hebavao od do pa proradi sto nije radilo,onda mi je dosadilo da placam sve redovno i jos ja njih ganjam da mi pruze uslugu koju placam.Malo je reci koliko su bezobrazni,ko da rade iz hobija,neozbiljna firma totalno.Dogovorim da zamjene risiver hema za hema 2 oni posalju montera da mi kaze kako nemaju risivera na stanju (a dan prije prica ma ne sekirajte se nista doci ce monter zamijeniti taj stari sto ne radi nikakav problem) i malo mu to nego uhvati pametovati kako je ovaj stari bolji od novog,sekunda mi je falila...Fino care odem u bht uzmem moja tv phone 30 km i net flat 10 30 km i dodatni stb 4 km mjesecno, s jednim bhmobile brojem 50% jeftinije tako da sve skupa mjesecno potrosim oko 70-75 km max i svi mi kanali rade i svi su u osnovnoj ponudi osim hd i sve mogu bez problema da gledam sa risiverom koji sam dobio.ZTE ako ne valja zamjene,pa dobijes prije ili kasnije jedan koji nema nikakvih problema.Odnos prema korisniku i usluga miljama ispred hsovog "help deska".Nego MH&HS jos jednom bih ljubazno zamolio za odgovor kada cete imati Hema 2 risivera na stanju,ova dva koja koristim vise ne rade nego sto rade i bilo bi fino kada bi mi omogucili da koristim uslugu koju placam.Mislim da je to najmanje sto mozete uciniti za dugogodisnjeg korisnika svih vasih usluga.

Cekaj malo.
Hoces da kazes da mozes imati net flat 10 i moja tv paket neki?????
Ja sam ovo pitao i rekli su mi da ne moze. Do duse daaavno u samom pocetku moja tv-a.

Sent from my ifona
Benq

#8945 Re: HS kablovska

Post by Benq »

zdruzdjo wrote: Cekaj malo.
Hoces da kazes da mozes imati net flat 10 i moja tv paket neki?????
Ja sam ovo pitao i rekli su mi da ne moze. Do duse daaavno u samom pocetku moja tv-a.

Sent from my ifona
Mozes kombinovati , neki moji prijatelji su to vec radili.
rizibizi

#8946 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Da mozes kombinovati, meni je iskreno premalo onih 5 Mbps u full paketu, nije ni ovih 10 neka pljacka ali eto, 15 mi je vec preskupo. Zovnes dodju ispitaju ti tehnicke mogucnosti i to je to, ali moze se kombinovati bez problema, dolaze dva racuna i koristis dvije usluge.
chakany

#8947 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Poštovani,
ima li kakve šanse da se ubace B92, Prva TV, RTS 1 i RTS 2, ili barem nešto od ovoga u skorijoj budućnosti.
Ima li šanse da se konačno dobije teletext na OBN i RTRS (digitalna tv).
Sa uvođenjem RTL 2 HR ste napravili pravu stvar, meni serija nikad dosta :lol:
Hvala puno na RTL 2 i samo naprijed :thumbup:
Adriatic

#8948 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

chakany wrote:Poštovani,
ima li kakve šanse da se ubace B92, Prva TV, RTS 1 i RTS 2, ili barem nešto od ovoga u skorijoj budućnosti.
Ma šta ba hvala?
De bolan prestani ih hvaliti, vidiš da im malo treba.
chakany

#8949 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Adriatic wrote:
chakany wrote:Poštovani,
Ma šta ba hvala?
De bolan prestani ih hvaliti, vidiš da im malo treba.
:lol: , pa morao sam malo, da imaju motivacije, da uvedu još kanala :lol:
ted10

#8950 Re: HS kablovska

Post by ted10 »

.
Last edited by ted10 on 14/02/2014 00:41, edited 1 time in total.
Locked