Ilegalni migranti u BiH
-
hAZNADAR
#8927 Re: Migranti u BiH
Bio sam u jednom prihvatnom centru kadas smo im donosili neku odjecu i upoznao mnoge. Uglavnom su to mladici entuzijasti koji su krenuli potraziti srecu u svijetu a ima dosta slucajeva gdje familije skupe novac i na taj nacin uloze u nekog ko ce zivjeti vani i slati pare familiji. Cak su i zatvori puni rumunskih mladica koji tu zatvorsku platu salju roditeljima i skroz zadovoljni sa tim.CPT wrote:i kaze "izbjeglice" iako vec u naslov pise "migranti" (ako je to vec tako bitno), bjeze od gladi bar zadnjih 20 godinaescobar__ wrote:I ka'e izbjeglice, shvati ljude, rat kod njih... Od čega tačno na nelegalan način bježe Marokanci?
Iskreniji su sa drugim strancima poput mene nego sa institucijama koje ih prihvataju. Tu pricaju o gladi, kako su im Talibani, islamisti,.. pobili familiju i oni dosli spasiti svoj zivot,.. pobjegli od serijatskih sudova koji su ih osudili na smrt zato sto su moderni, kako su proganjana politicka opozicija ,... i sl. To im je zvanican nastup. A privatno meni - dosli brate zbog socijale, sexa i mogucnosti lake zarade. To je moje iskustvo i sa Afrikancima, Arapima, Afganistancima, Pakistancima,... Niko nije rekao da nije ima kruha jesti ili problema sa politikom.
Naivni i nafilovani lazima. I to od svoje dijaspore. Sila dijaspore sa zapada redovno posjecuje te zemlje iz kojih dolaze - i neznam kako, zasto,.... ali kao da se radi o kolektivnom laganju sve te dijaspore. Ti mladici stvarno vjeruju na osnovu prica svojih dijasporaca da ih ceka med i mlijeko, stanovi i plate i ako ne rade, da zapadne cure sire noge svakom,...
Nesto slicno sam znao dozivjeti i od nasih dijasporaca i imati i konflikt sa njima kada sam ih uhvatio u laganju kako zive u Skandinaviji,... >Valjda je nekim luzerima potrebno da se predstave boljim ili sretnijim nego sto jesu,.. pa lazu o sili para, kako prcaju domace i rade sta hoce,...
Sva ta sila migranata koja isto istovjetno izgleda kao ovi iz reportaze sa Vucjaka su jednostavno nafilovani lazima i zabludama. 90% njih je motivisano sexom i lakom zaradom. Ne sudim, svako ima pravo da pokusa i da se snadje,..
- sinuhe
#8928 Re: Migranti u BiH
I jesi li im dao tu odjecu?
-
high_volume
#8929 Re: Migranti u BiH
@Maraschino, po kojem bi zakonu ti zaustavljao ljude na entiteskoj liniji i branio im prolaz dalje?CPT wrote:Maraschino wrote:Ja samo ne razumijem sta radi kantonalna policija i sto ih ne docekuje na entitetskoj liniji i varcaju odakle su dosli nego ih tek vide u Bihacu.
Na taj nacin cemo se najbrze rijesiti migranata.
Zar i ti nisi migrant tamo negdje u "dijaspori"?
- Blixen
#8930 Re: Migranti u BiH
po svemu se da zakljuciti da lose zaradjujes u Skandinaviji i da slabo guzis, prije bi rekao nikakohAZNADAR wrote:Bio sam u jednom prihvatnom centru kadas smo im donosili neku odjecu i upoznao mnoge. Uglavnom su to mladici entuzijasti koji su krenuli potraziti srecu u svijetu a ima dosta slucajeva gdje familije skupe novac i na taj nacin uloze u nekog ko ce zivjeti vani i slati pare familiji. Cak su i zatvori puni rumunskih mladica koji tu zatvorsku platu salju roditeljima i skroz zadovoljni sa tim.CPT wrote:i kaze "izbjeglice" iako vec u naslov pise "migranti" (ako je to vec tako bitno), bjeze od gladi bar zadnjih 20 godinaescobar__ wrote:I ka'e izbjeglice, shvati ljude, rat kod njih... Od čega tačno na nelegalan način bježe Marokanci?
Iskreniji su sa drugim strancima poput mene nego sa institucijama koje ih prihvataju. Tu pricaju o gladi, kako su im Talibani, islamisti,.. pobili familiju i oni dosli spasiti svoj zivot,.. pobjegli od serijatskih sudova koji su ih osudili na smrt zato sto su moderni, kako su proganjana politicka opozicija ,... i sl. To im je zvanican nastup. A privatno meni - dosli brate zbog socijale, sexa i mogucnosti lake zarade. To je moje iskustvo i sa Afrikancima, Arapima, Afganistancima, Pakistancima,... Niko nije rekao da nije ima kruha jesti ili problema sa politikom.
Naivni i nafilovani lazima. I to od svoje dijaspore. Sila dijaspore sa zapada redovno posjecuje te zemlje iz kojih dolaze - i neznam kako, zasto,.... ali kao da se radi o kolektivnom laganju sve te dijaspore. Ti mladici stvarno vjeruju na osnovu prica svojih dijasporaca da ih ceka med i mlijeko, stanovi i plate i ako ne rade, da zapadne cure sire noge svakom,...
Nesto slicno sam znao dozivjeti i od nasih dijasporaca i imati i konflikt sa njima kada sam ih uhvatio u laganju kako zive u Skandinaviji,... >Valjda je nekim luzerima potrebno da se predstave boljim ili sretnijim nego sto jesu,.. pa lazu o sili para, kako prcaju domace i rade sta hoce,...![]()
Sva ta sila migranata koja isto istovjetno izgleda kao ovi iz reportaze sa Vucjaka su jednostavno nafilovani lazima i zabludama. 90% njih je motivisano sexom i lakom zaradom. Ne sudim, svako ima pravo da pokusa i da se snadje,..
ko se bolan od nasih druzi sa "Afrikancima, Arapima, Afganistancima, Pakistancima," kako ti pises
koga realno zaboli qrac sta je ko kome slagao dok je bio na odmoru
migranti nemaju osnova da budu niti u BiH niti u Z.Evropi
mrs kuci
iako se dokopaju Evrope uglavnom budu vraceni
- Maraschino
#8931 Re: Migranti u BiH
Po tebi, samo prolazi a kad udare glavom u Pljesavicu, to neka bude problem Bihaca.high_volume wrote:@Maraschino, po kojem bi zakonu ti zaustavljao ljude na entiteskoj liniji i branio im prolaz dalje?CPT wrote:Maraschino wrote:Ja samo ne razumijem sta radi kantonalna policija i sto ih ne docekuje na entitetskoj liniji i varcaju odakle su dosli nego ih tek vide u Bihacu.
Znas li ti da se BiH i brlog granice sa Hrvatskom od B.Otoke do Race. Mogu migranti i tamo prelaziti u Hrvatsku a ne samo iz Bihaca.
Po istom ignorantskom zakonu kao sto to cini Dodik-Covic osovina.
Kako ih dodikovci ne zaustave u Medjasima, Obrijesi, Cadjavici...nego ih laganini puste do B.Otoke ili Sapne ili B.Brda.
Ako postoji kancelarija za prihvat i obradu stranaca u Bijeljini, zasto ih ne zaustavljaju tamo i ne obradjuju nego ih samo propustaju za Tuzlu, Sarajevo ili Bihac.
Mani se ti mene. Ja sam svoje bitke davno izvojevao.
-
hAZNADAR
#8932 Re: Migranti u BiH
Jesi li to stvarno glup pa si tako skontao ili si samo ustao na lijevu nogu pa gledas gdje ces se istresti?Blixen wrote:po svemu se da zakljuciti da lose zaradjujes u Skandinaviji i da slabo guzis, prije bi rekao nikakohAZNADAR wrote:Bio sam u jednom prihvatnom centru kadas smo im donosili neku odjecu i upoznao mnoge. Uglavnom su to mladici entuzijasti koji su krenuli potraziti srecu u svijetu a ima dosta slucajeva gdje familije skupe novac i na taj nacin uloze u nekog ko ce zivjeti vani i slati pare familiji. Cak su i zatvori puni rumunskih mladica koji tu zatvorsku platu salju roditeljima i skroz zadovoljni sa tim.CPT wrote:
i kaze "izbjeglice" iako vec u naslov pise "migranti" (ako je to vec tako bitno), bjeze od gladi bar zadnjih 20 godina
Nesto slicno sam znao dozivjeti i od nasih dijasporaca i imati i konflikt sa njima kada sam ih uhvatio u laganju kako zive u Skandinaviji,... >Valjda je nekim luzerima potrebno da se predstave boljim ili sretnijim nego sto jesu,.. pa lazu o sili para, kako prcaju domace i rade sta hoce,...![]()
ko se bolan od nasih druzi sa "Afrikancima, Arapima, Afganistancima, Pakistancima," kako ti pises
koga realno zaboli qrac sta je ko kome slagao dok je bio na odmoru
migranti nemaju osnova da budu niti u BiH niti u Z.Evropi
mrs kuci
iako se dokopaju Evrope uglavnom budu vraceni
A za manire je suvisno pitati. Pisem o drugima a ne o sebi, pisem o jednoj posjeti a ne druzenju, pisem o razlozima a ne za ili protiv,.... a tebi u glavi moje pare i guzenje.
-
high_volume
#8933 Re: Migranti u BiH
Lako je tuđim kurc.m gloginje mlatiti, i to još sa sigurne udaljenostiMaraschino wrote:Po tebi, samo prolazi a kad udare glavom u Pljesavicu, to neka bude problem Bihaca.high_volume wrote:@Maraschino, po kojem bi zakonu ti zaustavljao ljude na entiteskoj liniji i branio im prolaz dalje?Maraschino wrote:Ja samo ne razumijem sta radi kantonalna policija i sto ih ne docekuje na entitetskoj liniji i varcaju odakle su dosli nego ih tek vide u Bihacu.
Znas li ti da se BiH i brlog granice sa Hrvatskom od B.Otoke do Race. Mogu migranti i tamo prelaziti u Hrvatsku a ne samo iz Bihaca.
Po istom ignorantskom zakonu kao sto to cini Dodik-Covic osovina.
Kako ih dodikovci ne zaustave u Medjasima, Obrijesi, Cadjavici...nego ih laganini puste do B.Otoke ili Sapne ili B.Brda.
Ako postoji kancelarija za prihvat i obradu stranaca u Bijeljini, zasto ih ne zaustavljaju tamo i ne obradjuju nego ih samo propustaju za Tuzlu, Sarajevo ili Bihac.
Mani se ti mene. Ja sam svoje bitke davno izvojevao.
Dođi, pa se postavi na entitetsku granicu i brani prolaz migrantima, navijat ćemo za tebe
-
Neregistrirani
#8934 Re: Migranti u BiH
Maraschino wrote:
Ja samo ne razumijem sta radi kantonalna policija i sto ih ne docekuje na entitetskoj liniji i varcaju odakle su dosli nego ih tek vide u Bihacu.
Takvi silni strucnjaci na temi, a nemaju pojma da se oni i zaustavljaju na entitetskoj granici. Masa ih je pod satorima tik uz glavnu cestu. Odmah do njih policijski punkt koji "radi" non-stop.
http://www.rtvusk.ba/vijest/velecevo-ko ... haca/33431
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... bom/558097
- Maraschino
#8935 Re: Migranti u BiH
Ovo ti povukao sa rtrs-a.high_volume wrote: Lako je tuđim kurc.m gloginje mlatiti, i to još sa sigurne udaljenosti![]()
Dođi, pa se postavi na entitetsku granicu i brani prolaz migrantima, navijat ćemo za tebe
Vise sam dole nego ovdje i mozda sam ih vidio vise nego ti jer kroz moje mjesto prolaze.
Ako su vec tu treba im ljudski pomoci dok se ta situacija ne rijesi a neeee nama ne trebaju. Nisi Mile tako govorio kada se hrvatski Srbi naseljavali po BiH. Sutra da krene preseljenje sa Kosova(sto nije nemoguce) on bi ih rasirenih ruku docekao.
Helem, djikanska posla.
Mogu misliti kako radi policija. Onog od juce su vec izgubili a da ih ne pitam za one iz prosle sedmice.Neregistrirani wrote:Maraschino wrote:
Ja samo ne razumijem sta radi kantonalna policija i sto ih ne docekuje na entitetskoj liniji i varcaju odakle su dosli nego ih tek vide u Bihacu.
Takvi silni strucnjaci na temi, a nemaju pojma da se oni i zaustavljaju na entitetskoj granici. Masa ih je pod satorima tik uz glavnu cestu. Odmah do njih policijski punkt koji "radi" non-stop.
http://www.rtvusk.ba/vijest/velecevo-ko ... haca/33431
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... bom/558097
- Maraschino
#8936 Re: Migranti u BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /191025130
Ovo mogu ali u B.Luci koja ne dozvoljava rasterecenje Bihaca i ravnomjerno rasporedjivanje migranata.
Vase je sto je u gruntu a to pak nije ugrozeno.
Ovo mogu ali u B.Luci koja ne dozvoljava rasterecenje Bihaca i ravnomjerno rasporedjivanje migranata.
- SmokingMan
#8937 Re: Migranti u BiH
Maraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /191025130
Taman toliko da mi organizujemo kontraproteste protiv "etnički nastrojenih" Ne moramo ići u BL, oni nam dolaze na noge sami..
- Maraschino
#8938 Re: Migranti u BiH
Pocela je manipulacija narodom.SmokingMan wrote:Maraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /191025130
Taman toliko da mi organizujemo kontraproteste protiv "etnički nastrojenih" Ne moramo ići u BL, oni nam dolaze na noge sami..
- SmokingMan
#8939 Re: Migranti u BiH
Neće se oni ćerati sa nama u Sarajevu kao te 92.ge. Ljudi nam defacto prepakivaju i plasiraju istu priču iz tog perioda...Maraschino wrote: Pocela je manipulacija narodom.
- Grean
#8940 Re: Migranti u BiH
Bosnjaci nemaju pravo ni na jezik u entitetu a oni bi ovdje da odredjuju gdje ce se miganti smjestiti.
Pravac Banjaluka pa protestujte.
Pravac Banjaluka pa protestujte.
- LBVIEW
#8941 Re: Migranti u BiH
[youtube][/youtube]
Prvo, iz majcice ubace migrante, pa onda uz pomoc laktaskog trabanta sprijece kontrolu granice, te rijesavanje pitanja istih na drzavnom nivou, da bi sad od iste te drzave kao trazili pomoc.
Drugo, kad je vec o Krajini rijec, gdje su bosnjaci etnicki prostori u istoj, po njima je sve u sumskoj samo srpsko, a sad bi i u Federaciji proglasavali eksluzivne srpske pristore - kurca graha.
Btw. Medeno Polje je idealno za smjestaj migranata, pustara u planini, a i blizu granice s Hrvatskom.
A ovo vijece srpskih staraca - povratnika pod hitno razjebati, nisu im ovo 90-e i desavanja naroda. 
Davno je Ajnstajn rekao, parafraziram: "jedino su svemir i licemjerstvo nejaci bezgranicni, za svemir nisam siguran".Maraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /191025130
Prvo, iz majcice ubace migrante, pa onda uz pomoc laktaskog trabanta sprijece kontrolu granice, te rijesavanje pitanja istih na drzavnom nivou, da bi sad od iste te drzave kao trazili pomoc.
Drugo, kad je vec o Krajini rijec, gdje su bosnjaci etnicki prostori u istoj, po njima je sve u sumskoj samo srpsko, a sad bi i u Federaciji proglasavali eksluzivne srpske pristore - kurca graha.
Btw. Medeno Polje je idealno za smjestaj migranata, pustara u planini, a i blizu granice s Hrvatskom.
-
aerodinamika
#8942 Re: Migranti u BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ocajnic ... /191026019
u kranjoj linij ovo je za svaku osudu, odnos prem ljudima nema opravdanja, a zima ide... vjerujem da i medu gradanima bihaca ima ljudi velikog srvaca i da ce pruziti ovim ljudima smjestaj i hranu ako nista drugo
u kranjoj linij ovo je za svaku osudu, odnos prem ljudima nema opravdanja, a zima ide... vjerujem da i medu gradanima bihaca ima ljudi velikog srvaca i da ce pruziti ovim ljudima smjestaj i hranu ako nista drugo
- vjesticanametli
#8943 Re: Migranti u BiH
Pa uzmi ti 2 i et
koji ce narodu kurac oni
nit znas ko su a od rata pobjegli nisu.....samo marskat dalje
- Sanjarko
#8944 Re: Migranti u BiH
Ja sam davno rekao. Seoba naroda. Bio je davno plan ili dokumenat ne znam kojeg obavjestajnog odjela u Americi koji je se spremao za novo mracno doba. Tamo negdje pred rat u Bosni ili tu negdje kad je ovdje bio rat. Ja o tome cuo kad sam bio u dvadesetima. Oni u tom planu ili dokumentu govorili citiram samo zato sto su ljudi tehnoloski danas uznapredovali ne znaci da se mracno doba nece ponoviti ili nesto slicno.
Sad je li to istina bila ili ne, ne znam.
- sinuhe
#8945 Re: Migranti u BiH
Ako se ljudi slobodno krecu po zemlji onda treba dozvoliti da mogu traziti i privatni smjestaj jer ova kriza traje vec dugo vremena a naslovi uvijek isti.
Ne bi bilo ni toliko ruznih slika. Kako se neko sjetio da ih smjesti na deponiji a sada hoce na farmu stoke -stalu?

Ne bi bilo ni toliko ruznih slika. Kako se neko sjetio da ih smjesti na deponiji a sada hoce na farmu stoke -stalu?

-
hAZNADAR
#8946 Re: Migranti u BiH
Seoba naroda je srusila Rimsko Carstvo i unazadila Evropu. Citao sam teorije kako Amerika na ovaj nacin nastoji izbaciti EU iz konkurencije.Vizionar 1985 wrote:Ja sam davno rekao. Seoba naroda. Bio je davno plan ili dokumenat ne znam kojeg obavjestajnog odjela u Americi koji je se spremao za novo mracno doba. Tamo negdje pred rat u Bosni ili tu negdje kad je ovdje bio rat. Ja o tome cuo kad sam bio u dvadesetima. Oni u tom planu ili dokumentu govorili citiram samo zato sto su ljudi tehnoloski danas uznapredovali ne znaci da se mracno doba nece ponoviti ili nesto slicno.
- Sanjarko
#8947 Re: Migranti u BiH
Sumnjam. To su spekulacije. Ima a dohvatu Amerika skoro citavu Europu preko NATO saveza i tezi tome da dalje se siri na Istok. Sad dokle zele, to je pitanje. Ovo je sve uzrokovano naglim ovim klimatskim promjenama.hAZNADAR wrote:Seoba naroda je srusila Rimsko Carstvo i unazadila Evropu. Citao sam teorije kako Amerika na ovaj nacin nastoji izbaciti EU iz konkurencije.Vizionar 1985 wrote:Ja sam davno rekao. Seoba naroda. Bio je davno plan ili dokumenat ne znam kojeg obavjestajnog odjela u Americi koji je se spremao za novo mracno doba. Tamo negdje pred rat u Bosni ili tu negdje kad je ovdje bio rat. Ja o tome cuo kad sam bio u dvadesetima. Oni u tom planu ili dokumentu govorili citiram samo zato sto su ljudi tehnoloski danas uznapredovali ne znaci da se mracno doba nece ponoviti ili nesto slicno.
Eno na toj mojoj temi sam danas upisao da Europa gubi farme svake godine samo ne znam koliko farmi i u kojem vremenskom rasponu. Cuo sam da se slicno desava i Americi. Sad ne znam koliko istine u ovome ima. Nisam provjeravao informaciju niti sam je dobro zapamtio.
A ovo za novo mracno doba jesam. Ali ne znam koliko je to tacno i niti je se tad to moglo uopste provjeriti tako lako. To je bilo oko 2000 godine ili 2000 i neke. Mozda nisam ni dvadeset godina tada imao.
Ali ovo opet nije nista kao masa sto se ocekuje da se pokrene. Davao sam ovdje da je to u procentima ili promilima sta je se sad pokrenulo a ocekuju milijardu i vise da se pokrene. Jos sve neizvjesno, sve skoro. Mislim na klimu, cijene hrane i opcenito hranu itd.
Javlja juce da ocekuju strasnu oluju koja ce pogoditi Izrael i okolne drzave i poplave ocekuju u tom podrucju. Eto koliko je planetarna klima sj*bana i koliko je se sj*bala za kratko vrijeme.
- CPT
#8948 Re: Migranti u BiH
Zbog toga Amerika ima isti problem na granici. Valjda da i sebe elemenise iz konkurencijehAZNADAR wrote:Seoba naroda je srusila Rimsko Carstvo i unazadila Evropu. Citao sam teorije kako Amerika na ovaj nacin nastoji izbaciti EU iz konkurencije.Vizionar 1985 wrote:Ja sam davno rekao. Seoba naroda. Bio je davno plan ili dokumenat ne znam kojeg obavjestajnog odjela u Americi koji je se spremao za novo mracno doba. Tamo negdje pred rat u Bosni ili tu negdje kad je ovdje bio rat. Ja o tome cuo kad sam bio u dvadesetima. Oni u tom planu ili dokumentu govorili citiram samo zato sto su ljudi tehnoloski danas uznapredovali ne znaci da se mracno doba nece ponoviti ili nesto slicno.
-
hAZNADAR
#8949 Re: Migranti u BiH
Nebih rekao da jedan dio planete zivi na racun drugog,.. u svakom slucaju ne u cjelosti. Niko ne primorava siromasne da prodaju breskve za 99c/kg.CPT wrote:Zbog toga Amerika ima isti problem na granici. Valjda da i sebe elemenise iz konkurencijehAZNADAR wrote:Seoba naroda je srusila Rimsko Carstvo i unazadila Evropu. Citao sam teorije kako Amerika na ovaj nacin nastoji izbaciti EU iz konkurencije.Vizionar 1985 wrote:Ja sam davno rekao. Seoba naroda. Bio je davno plan ili dokumenat ne znam kojeg obavjestajnog odjela u Americi koji je se spremao za novo mracno doba. Tamo negdje pred rat u Bosni ili tu negdje kad je ovdje bio rat. Ja o tome cuo kad sam bio u dvadesetima. Oni u tom planu ili dokumentu govorili citiram samo zato sto su ljudi tehnoloski danas uznapredovali ne znaci da se mracno doba nece ponoviti ili nesto slicno.
Sad je li to istina bila ili ne, ne znam.Jedan dio planete zivi na racun drugog (siromansijeg) dijela i ludo je ocekivati da ce to tako ostati. Zapad nece migrante* al hoce breskve za 99c/kg. Nece moci...
Bogatiji dio planete je jednostavno organizovaniji, pametniji, ima vecu kolektivnu svijest, emancipovaniji, ljudi imaju obzira jedni prema drugima,.... a to je tezxak posao i zahtijeva mnogo odricanja i discipline. Nisu se preko noci izgradili. Niko ne brani balkanskim, africkim, juznoamerickim plemenima da imaju organizaciju, svijest,.. kao sto ima zapad.
Negdje ljudi razmisljaju za kolektiv, postuju drzavu i zakone, njeguju demokratiju i slobodu govora, planiraju porodicu, placaju uredno poreze i ne kradu sta stignu, klincima idol Bil Gates,... a negdje ljudi razmisljaju samo za sebe, od demokratije prave anarhiju, ne znaju za vadjenje ili kondom pa stancaju djecu koju ne mogu hraniti, prevare drzavu, ogrebu de, uhljebe se koliko mogu, klincima idol El Chapo,..
Tako da ne prolazi vise izvlakusa kako smo mi dobri, mozemo sve,.. al nas zle sile mraka iskoristavaju i sputavaju. Ono, vazda neko drugi kriv.
Zapad je primio migranta do sada mnogo , migranata koji su dosli na gotovo i izgradjeno. I pruzio mogucnosti i slobode kakve migranti nemaju u domovinama. Gledam prvo po sebi. Da li ce primiti jos migranata - do glasackog tijela je. A glasacko tijelo kako godine prolaze sve vise brine za sopstvenu djecu i njihovu buducnost glede posla, zivotnog prostora,... nego sto ima empatije za nekog Pakistanca koji ima 10-ro brace jer mu caca nije znao vaditi. Da se razumijemo - ja nisam protiv priliva migranata jer kao nekadasnji migrant nemam moralno pravo da drugima branim sansu. Ali govorim kako jeste i kako ljudi na zapadu zive i razmisljaju. Nekad moglo - danas tesko.
- Sanjarko
#8950 Re: Migranti u BiH
Ma mnoge se stvari vise ovim malim farmerima ni ne isplate saditi. Gledao ne znam kad kako sade marihuanu, koku pa i mak u ovim siromasnim drzavama od Americkih kontinenata do Afganistana. Sade drogu jer im se vise isplati pa cak i robijati kad ih uhvate.
Nisam siguran za koku i mak, ali za marihuanu jesam. Kazu ti farmeri necemo banane da sadimo jer je sadnja marihuane isplatnija, cak iako zatvora mogu zaglaviti. Eto dokle smo dosli.
Nisam siguran za koku i mak, ali za marihuanu jesam. Kazu ti farmeri necemo banane da sadimo jer je sadnja marihuane isplatnija, cak iako zatvora mogu zaglaviti. Eto dokle smo dosli.