archi_a wrote: ↑30/05/2023 23:38

Ova kaciga nije airsoft kaciga. Ova kaciga nudi nivo zaštite od zrna manjeg kalibra, manjeg je nivoa zaštite, ali kaciga napravljena prema takvim zahtjevima tzv. Fast Helmet (Future Assault Shell Technology). Ova kaciga je standardna u norveškoj vojsci a npr. u SAD-u je koriste specijalne jedinice i dosta swat timova i napravljena je po zahtjevima specijalaca koji ne žele da nose balističke šljemove koji im smetaju.
Ovaj modularni prsluk, nosač pancirnih ploča i ostale opreme, zavisno od potrebe operativca isto ne košta 70 maraka, čak ni go.
Postoje airsoft replike skoro svakog komada odjeće, opreme, naoružanja u svijetu, ali, nisu napravljene od istog materijala, kvalitete, izdržljivosti. Ova oprema na našem vojniku je originalna oprema, i dio je opreme koja je isporučena kod formiranja i uspostave jedinice JTAC OS BiH.
Ja vas zato molim.....

ma ne molim, nebitno je.
eh, sada da ti konkretno odgovorim na ovu poruku, jer eto, ma, nebitno.
Ova kaciga nije airsoft kaciga. - Nije, niko nije rekao da jeste.
Ova kaciga nudi nivo zaštite od zrna manjeg kalibra, manjeg je nivoa zaštite, ali kaciga napravljena prema takvim zahtjevima tzv. Fast Helmet (Future Assault Shell Technology). Ne nudi nivo zaštite od zrna manjeg kalibra, jeste manjeg nivoa zaštite, ali kaciga nije napravljena prema takvim zahtjevima tzv. Fast Helmet, već je napravljena po modelu njihove FAST linije proizvoda da bi se upravo koristila na treninzima i sl.
Ova kaciga je standardna u norveškoj vojsci a npr. u SAD-u je koriste specijalne jedinice i dosta swat timova i napravljena je po zahtjevima specijalaca koji ne žele da nose balističke šljemove koji im smetaju. - Nije standardna u norveškoj vojsci, a u SAD-u je ne koriste specijalne jedinice i dosta swat timova.
Ovaj modularni prsluk, nosač pancirnih ploča i ostale opreme, zavisno od potrebe operativca isto ne košta 70 maraka, čak ni go. - Ne košta, pardon, košta 80 dolara.
Postoje airsoft replike skoro svakog komada odjeće, opreme, naoružanja u svijetu, ali, nisu napravljene od istog materijala, kvalitete, izdržljivosti. - Nisu, a niko nije rekao da je MOPC airsoft replika.
Ova oprema na našem vojniku je originalna oprema, i dio je opreme koja je isporučena kod formiranja i uspostave jedinice JTAC OS BiH. - Originalna jeste, ali nije dio opreme koja je isporučena kod formiranja i uspostave jedinice JTAC OS BiH, jer se pri uspostavi jedinice koristila oprema kakvu vidimo upravo na ovom američkom JTACu.
Ja tezato molim.....

ma ne molim, nebitno je.
Oporavila se otegnuta vilica od današnjeg preleta, pa ste opet krenuli da osvajate internet, bra'o! - Nismo Arči, nismo krenuli da osvajamo Internet, već smo te kulturno ispravili i rekli ti aha, komponenta A u OSBiH ne valja i nije adekvatna za uporabu u vojne svrhe, a ti si se naljutio, i izrekao gluposti.
Ja ću ponoviti ono što sam naglasio., a naravno, može je koristiti airsofter koji će za nju da izdvoji 700-800 BAM.

- Može je koristiti Boga mi i šumar ako ga je strah da mu kakvo drvo ne pane na glavu.
Arči, da si bio kulturan i civilizovan u ovoj diskusiji, ne bi moralo doći do ovoga da ti više ljudi govori da si pogriješio, a ti opet po svome.
Kaciga ne valja, jer nije balistička
Pancir ne valja, jer je jefitno sranje.
Kraj priče, ako te interesuje pitaš a zašto, i neko ti odgovori, a ne da se praviš pametan pa čak i proturiječiš PROIZVOĐAČU kacige. Ugodan ti dan Arči