"Imas li koga da ti to zavrsi?"
Umijem se ja i sam snaci.
Pa mogu li u miru i rahatluku otic na pijacu pazarit kilu paprika za filovat' a da mi to neko ne mora zavrsiti... Ako mi se desi nesto pozitivno u zivotu, ne mora da znaci da mi je to neko zavrsio, neko da sam ja sebi zavrsio.
Valjda svako sam sebi nesto zavrsava, kad mu zatreba.
U Holandiji svako sebi zavrsava, U Holandiji ona dama u Red Light District sama sebi zavrsi musteriju, gratis uz kilu paprika za filovanje, dobijes i ljubavni impuls sto dize misicno streljivo u nebesa.
E, jesmo propali.. Kaze neko, sto ne radis? Pa kako cu pored ovakvih sto im svako nesto zavrsava, kad cu doci na red? Dig'o sam ja ruke od svega. Nemojte mi kukati , ovi iz dijaspore, da jedva sastavljate kraj sa krajem. Kad sam ost'o bez para, i bez posla, jeo sam luk sa vodom. Ni brasna, ni ulja, ni soli. Luk i voda. Izrezes luk , stavis u usta, malo da naljutis usta , i zalijes vodom.. To kad prezivis, javi se , da zajedno kukamo.
Ne kukam ja. Meni boli kita. Sretan sam. Eno fraer iz Tuzle na PIKU prodaje original alpsko jare za 80 KM. Moglo bi se to pazarit, ali moram traziti nekog da mi to zavrsi.
Taka je nasa sudbina u BiH. Nego, nako ne kontam taj nas mentalitet da nam svako nesto mora zavrsiti. Na kraju ce ispast da kad budem nakon duga 4 mjeseca posta, da cu morat trazit nekog da mi zavrsi kad budem blizu vrhunca. Kad zmaj krene da bljuje bijelo.
Jer mi u Bosni nismo sposobni ni da radimo ni da jebemo bez tudje pomoci i sadake. I kredita medjunarodnog monetarnog fonda.
Jedna si jedina, moja domovina!