Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
Arsene Wenger
#8927 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa možda sam se pogrešno "odrazio", zapravo nisam ni očekivao nikakvu zahvalnost, tako da mi izjava tamo nekog šupka ne predstavlja nikakvo iznenađenje.Drinski wrote:podsjetim te na ovu recenicu..Arsene Wenger wrote: I ako si nekome pomogao, ne trebaš očekivati zahvalnost...
I da se razumijemo, smatram da se moraju znati prioriteti. Po meni, prioritet su povratnici u RS-u. E sad da li su to shvatili humanitarci iz Sarajeva, Tešnja i ostalih gradova... to ne znam.
- snaga_znanja
#8928 Re: Poplave u cijeloj BiH
Duše slatke, tražile nekog da otvore vrata. Pukneš lopatom po staklu i otvoriš. 
-
Arsene Wenger
#8929 Re: Poplave u cijeloj BiH
snaga_znanja wrote:Duše slatke, tražile nekog da otvore vrata. Pukneš lopatom po staklu i otvoriš.
Vaistinu.
- BadCopy
#8930 Re: Poplave u cijeloj BiH
To nije dijaspora to su idioti klasicnidječak sa šibicama wrote:Izgleda da dijaspora polako preuzima temu sa svojim vjecito istim temama, "pomozite Bosnjacima, nemojte Srbima" i slicno.
Zalosno.
- House
#8931 Re: Poplave u cijeloj BiH
dječak sa šibicama wrote:Izgleda da dijaspora polako preuzima temu sa svojim vjecito istim temama, "pomozite Bosnjacima, nemojte Srbima" i slicno.
Zalosno.
-
Arsene Wenger
#8932 Re: Poplave u cijeloj BiH
Druže, prvo svaka čast za vaš poduhvat. Drugo, svaka čast za vaše strpljenje. Pošto sam ja živac po prirodi, tu lopatu bi najvjerovatnije upotrijebio da nešto naučim te neradničke "domaćine", preko leđa. Umjesto da bez prestanka grabi lopatom po svojoj kući, ono puši cigar i nadgleda. Sve ga jebalo. Al stvarno, svaka čast.moke_017 wrote:Pozz raja, danas bio u Maglaju na radnoj akciji.![]()
Grad je sjeban skroz, imam osjećaj da više od polovine stanovništva nije u gradu, u dosta kuća nikoga nema, neka auta koja su stradala niko još nije pomako, nas grupa od šest momaka je očistila tri kuće i čistili smo malo školu.Prvom liku očistimo sprat kuće, iznesemo sav namještaj, teškom mukom, blata pola metra u kući, hoće nam fesliju dat ako ostanemo još kod njega neke poslove obavit, mi odbijemo i nastavimo dalje, on gazda kuće nije .urcem mrdno
samo puši cigaru i gleda što mi radimo ko da nije njegova kuća, ko da smo mu dužni sve odradit, i ništa ama baš ništa prije toga sam nije uradio, a radno sposoban je.
![]()
Aj ko ga hebe nastavimo dalje dođemo do jedne kuće čojk i žena stariji, imućniji ljudi zovnu nas da im pomognemo. Šta treba radit, kaže počupat brodski pod,mi pristanemo, ko budale. Tu smo najebali da valja al smo čojku odradili poso i bio je prezadovoljan, žena nam napravi kafu i sve to, slikasmo se i idemo dalje.
Dalje lutamo gradom, tražimo gdje će mo dalje radit, ljudi nas zovu, mi dođemo opet ista situacija gazda more radit, al bi da mu neko drugi odradi, mi to lagano malo nešto odradimo i nastavimo dalje.
Pičimo dalje zaustavlja nas neki policajac i neki lokalac da pomjerimo auta neka da može utovarivač smeće kupit, pitamo mi njh pa gdje su vlasnici kaže nema otišli ljudi, probali nekako zanijet, ne idepita policajac znal ko otvorit golfa dvojku, bio zaključan, nekako otvorimo, i sklonimo tako dva auta da utovarivači mogu raditi.
Odradili smo još par nekih poslova, lopatanja i tako to.![]()
Dalje smo šetali gradom i gledali štetu, uspravljaljali oborene saobraćajne znakove, i pričali sa ljudima. Ovaj lik na slici sljedećoj je zijanio 50 tona brašna, Q7, A4, A6 audija i otišo mu sav poslovni prostor
Slika naselja
Škafa, sjebana skroz
I na kraju mislim da bi Maglaju najviše pomoglo kada bi se dovukla mehanizacija, kamijoni i utovativači, bageri. Mislim, možda griješim, da više ne treba slat vodu i hranu i to pošto sam vidio danas da ljudi Janom peru noge i da se bezveze prosipa i gomila, u gradu ima vode.![]()
![]()
![]()
- snaga_znanja
#8933 Re: Poplave u cijeloj BiH
Iz ugla politicara i dijela maloumnika ja sam pomagao u Doboju Srbima, pa u Doboju povratnicima Bosnjacima, pa u Maglaju Bosnjacima, cak sam i jednom srpskom povratniku u Doboj ocistio garazu, dakle Srbima povratnicima, vjerovatno se neki i Hrvat ugur'o.dječak sa šibicama wrote:Izgleda da dijaspora polako preuzima temu sa svojim vjecito istim temama, "pomozite Bosnjacima, nemojte Srbima" i slicno.
Zalosno.
Iz mog ugla ja sam pomagao ljudima. I opet cu ako zatreba.
Jel mi treba neka zahvalnost? Ne. Dovoljno mi je da znam da ljudi do kojih smo dosli taj dan nece umrti od zedji, a i jesti ce nesto malo.
Ja sad odo mirno spavat, a vi forumski manijaci nastavite u svom fazonu...
Edit:
Last edited by snaga_znanja on 22/05/2014 01:00, edited 1 time in total.
-
almir1977
#8934 Re: Poplave u cijeloj BiH
To će zaboliti jedino onoga ko više od poplava ovih dana gleda hoće li mu se kakav Srbin iz RS-a ili Srbije nasmješiti i reći - ko nas bre zavadi. To su nekima mokri snovi. Mene lično zaboli dildo. Pomogao bih Doboju zato što je vakat pomaganja, ne zato što očekujem da me vole nakon toga, davno sam oko tog prestao gajiti iluzije i zalibo me.friskyoreo wrote:I prije par minuta nacelnik Doboja daje izjavu na BN-u i kaze da su im prvi pomogli Prnjavor i Teslic... Ni pomenuo nije ni Maglaj, ni Tesanj... Politicari su krenuli sa svojom prljavom igrom, isto kao sto je bilo i za proteste... Za koji dan ocekujte izjave politicara da su Bosnjaci namjerno "naveli" vodu na grad u RS-u, i obrnuto... Oluja se zavrsila, cobani ponovo tjeraju ovce u svoje torove, a mi po starom dobrom obicaju samo blejimo...StupskaBitanga wrote:Prvi smo ušli u Doboj. Tamo nisu bile poplave, tamo je bio potop za samo nekoliko sati, izjavio je ekskluzivno za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Izudin Ahmetlić, vlasnik grupacije „Hifa Oil“ iz Tešnja.
Ahmetlić je od prvog dana bio u središtu spasilačkih napora, te predvodio organiziranje slanja pomoći posebno u Doboj i Maglaj. Bio je tu kada je bilo najteže.
...
- Obnovit ćemo to ako Bog da. Evo, u inat ovoj katastrofi sutra u Tešnju otvaramo sajam privrede. Neka nas bude i pedeset, ali nećemo odustati da pokažemo ljudima da se može izaći iz ove krize, iako je Tešanja faktički sad odsječen zbog putnih komunikacija – dodaje Ahmetlić u razgovoru za Patriu.
Last edited by almir1977 on 22/05/2014 01:04, edited 2 times in total.
-
quarterback
- insomnia78
#8936 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bra'oalmir1977 wrote:To će zaboliti jedino onoga ko više od poplava ovih dana gleda hoće li mu se kakav Srbin iz RS-a ili Srbije nasmješiti i reći - ko nas bre zavadi. To su nekima mokri snovi. Mene lično zaboli dildo. Pomogao bih Doboju zato što je vakat pomaganja, ne zato što očekujem da me vole nakon toga, davno sam oko tog prestao gajiti iluzije i zalibo me.friskyoreo wrote:I prije par minuta nacelnik Doboja daje izjavu na BN-u i kaze da su im prvi pomogli Prnjavor i Teslic... Ni pomenuo nije ni Maglaj, ni Tesanj... Politicari su krenuli sa svojom prljavom igrom, isto kao sto je bilo i za proteste... Za koji dan ocekujte izjave politicara da su Bosnjaci namjerno "naveli" vodu na grad u RS-u, i obrnuto... Oluja se zavrsila, cobani ponovo tjeraju ovce u svoje torove, a mi po starom dobrom obicaju samo blejimo...StupskaBitanga wrote:
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
dorkcic
#8937 Re: Poplave u cijeloj BiH
dječak sa šibicama wrote:npjastuk1 wrote: Dječače, hajde molim te zakači onu sliku prognoze padavina prije kataklizme, da imam spašeno za ubuduće kad se pametnice budu javljale kako se količina padavina nije predvidjela.
Prognoza od 9. maja, sedmodnevna prognozirana kolicina padavina, 5 dana prije poplava.
s tim da je kod nas vikend 10/11 maj bio prekrasan, suncan, i da je sva ova kolicina pala u dva tri dana, srijeda, cetvrtak, petak.
S koje stranice je ovo?
-
Mustang1
#8938 Re: Poplave u cijeloj BiH
Iz Mostara i Sirokog danas u Zenicu stigla dva OGROMNa slepera .. Iz Slovenije stigao kamion krcat .. Najavljuju za naredne dane da ce dolaziti jos vise i vise robe pogotovo kada krene iz Austrije,Njemacke ...
-
almir1977
#8939 Re: Poplave u cijeloj BiH
Širokom svaka čast. Mali grad ali su se zadali pravo ovih dana.
Ako budu vazda ovako dobri, nećemo ih Lištica više zvati
Ako budu vazda ovako dobri, nećemo ih Lištica više zvati
- It_is_a_Leclerc
#8940 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa šta hoćete vi ?! Spomenik u Doboju ?! Dajte ljudi, bog vam dao, pa budite svjesni gdje živite. Činjenica da neko spomene da postoji drugi entitet je ravna planetarnoj pobjedi, čak i u ovakvim uslovima. Uostalom, ne vjerujem da je iko pomagao da bi dobio - Hvala (Osim Hayata), i da je iko ko je istinski pružio pomoć kad je bilo najteže tragično pogođen činjenicom da ga načelnik općine Doboj nije spomenuo u jednom intervjuu. Pa spomenut će, majka mu stara, možda se čovjek pogubio, zbunio, zajebao, u krajnjoj liniji. Al' penetrirati čovjeka koji je dao "najbosanskiju" izjavu od svih političara u zadnjih pet godina da je govno neviđeno jer nije spomenuo Tešanj u nekoj izjavi je malo to much.
Ja neću dalje u ovu raspravu jer zaista mislim da je bespotrebna i bespredmetna.
Ja neću dalje u ovu raspravu jer zaista mislim da je bespotrebna i bespredmetna.
- gnjev
#8941 Re: Poplave u cijeloj BiH
Al kakve tek spletke sljede u cilju gomilanja mržnje i jačanja nacionalnog osjećaja sve u svrhu osvajanja predstojecih izbora istim nacinom koji se rabi od završetka rata pa na ovamo . Gore ce biti od bilo koje zarazne bolesti .
- zambaklija
#8942 Re: Poplave u cijeloj BiH
imam nepolitičko i nenacionalno pitanje na domicilne....
Zašto su vijesti o nekih 15t pomoći iz Slovenije bitnije nego stotine kamiona iz "diaspore" bitnije???evo u nas u budžaku am se i ja osmjelio pridružiti onim koji osjećaju potrebu pomoći sa istim geografskim porijeklom,Balkan-ex YU,nevezano za vjeru i slično...većinom su spontane akcije nas privrženih tom prostoru i naseljenicima istih,znači mi ,kako nas razvrstavaju po toru smo se ujedinili i nepitasmo gdje i komu ,već šaljimo,šaljimo...propagirajmo to što se dole dešava da se ne desi Ukraina(ko o njoj sada još priča) stotine kamiona su stigli ili su u putu...a 15t slovenskih čvaraka su važniji nego to što mi činimo....jbga...
Zašto su vijesti o nekih 15t pomoći iz Slovenije bitnije nego stotine kamiona iz "diaspore" bitnije???evo u nas u budžaku am se i ja osmjelio pridružiti onim koji osjećaju potrebu pomoći sa istim geografskim porijeklom,Balkan-ex YU,nevezano za vjeru i slično...većinom su spontane akcije nas privrženih tom prostoru i naseljenicima istih,znači mi ,kako nas razvrstavaju po toru smo se ujedinili i nepitasmo gdje i komu ,već šaljimo,šaljimo...propagirajmo to što se dole dešava da se ne desi Ukraina(ko o njoj sada još priča) stotine kamiona su stigli ili su u putu...a 15t slovenskih čvaraka su važniji nego to što mi činimo....jbga...
-
IDontCare
#8943 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mislim da je dijaspora kriva za poplave ! 
- Jack Be Nimble
#8944 Re: Poplave u cijeloj BiH
Polu gole djevojke, alkohol i kladionice krivi za poplave. Barem je tako meni rekao hodza u subotu.IDontCare wrote:Mislim da je dijaspora kriva za poplave !
-
IDontCare
#8945 Re: Poplave u cijeloj BiH
TobejarabiJack Be Nimble wrote:Polu gole djevojke, alkohol i kladionice krivi za poplave. Barem je tako meni rekao hodza u subotu.IDontCare wrote:Mislim da je dijaspora kriva za poplave !
-
BornInHell
#8946 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kijamet vela havleIDontCare wrote:Mislim da je dijaspora kriva za poplave !
Sent from my iPhone using Tapatalk
- pustopoljina
#8947 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prvo , ljudi- svaka vam cast!moke_017 wrote:Pozz raja, danas bio u Maglaju na radnoj akciji.![]()
Grad je sjeban skroz, imam osjećaj da više od polovine stanovništva nije u gradu, u dosta kuća nikoga nema, neka auta koja su stradala niko još nije pomako, nas grupa od šest momaka je očistila tri kuće i čistili smo malo školu.Prvom liku očistimo sprat kuće, iznesemo sav namještaj, teškom mukom, blata pola metra u kući, hoće nam fesliju dat ako ostanemo još kod njega neke poslove obavit, mi odbijemo i nastavimo dalje, on gazda kuće nije .urcem mrdno
samo puši cigaru i gleda što mi radimo ko da nije njegova kuća, ko da smo mu dužni sve odradit, i ništa ama baš ništa prije toga sam nije uradio, a radno sposoban je.
![]()
Aj ko ga hebe nastavimo dalje dođemo do jedne kuće čojk i žena stariji, imućniji ljudi zovnu nas da im pomognemo. Šta treba radit, kaže počupat brodski pod,mi pristanemo, ko budale. Tu smo najebali da valja al smo čojku odradili poso i bio je prezadovoljan, žena nam napravi kafu i sve to, slikasmo se i idemo dalje.
Dalje lutamo gradom, tražimo gdje će mo dalje radit, ljudi nas zovu, mi dođemo opet ista situacija gazda more radit, al bi da mu neko drugi odradi, mi to lagano malo nešto odradimo i nastavimo dalje.
Pičimo dalje zaustavlja nas neki policajac i neki lokalac da pomjerimo auta neka da može utovarivač smeće kupit, pitamo mi njh pa gdje su vlasnici kaže nema otišli ljudi, probali nekako zanijet, ne idepita policajac znal ko otvorit golfa dvojku, bio zaključan, nekako otvorimo, i sklonimo tako dva auta da utovarivači mogu raditi.
Odradili smo još par nekih poslova, lopatanja i tako to.![]()
Dalje smo šetali gradom i gledali štetu, uspravljaljali oborene saobraćajne znakove, i pričali sa ljudima. Ovaj lik na slici sljedećoj je zijanio 50 tona brašna, Q7, A4, A6 audija i otišo mu sav poslovni prostor
Slika naselja
Škafa, sjebana skroz
I na kraju mislim da bi Maglaju najviše pomoglo kada bi se dovukla mehanizacija, kamijoni i utovativači, bageri. Mislim, možda griješim, da više ne treba slat vodu i hranu i to pošto sam vidio danas da ljudi Janom peru noge i da se bezveze prosipa i gomila, u gradu ima vode.![]()
![]()
![]()
Drugo, nadam se da necete puno zamjeriti na slijedecem- nemojte puno gledati na domacine, to su njihove kuce, oni tu ostaju kad vi odete i bog sami zna koliko ce kucama trebati da se osuse i sta je sve posla pred njima. Svakome od njih bi prvo trebao psiholog da ih zagrne dekom i da se isplacu. Nemojte gledati na "nerad" ljudi koji ce jos neko vrijeme biti u stanju soka.
to je njihov zivot, sto se izbacuje van. Vi cete od kuce do kuce, pa svojoj dragoj kuci, oni tu ostaju.
-
krater
#8948 Re: Poplave u cijeloj BiH
pustopoljina wrote: Prvo , ljudi- svaka vam cast!
Drugo, nadam se da necete puno zamjeriti na slijedecem- nemojte puno gledati na domacine, to su njihove kuce, oni tu ostaju kad vi odete i bog sami zna koliko ce kucama trebati da se osuse i sta je sve posla pred njima. Svakome od njih bi prvo trebao psiholog da ih zagrne dekom i da se isplacu. Nemojte gledati na "nerad" ljudi koji ce jos neko vrijeme biti u stanju soka.
to je njihov zivot, sto se izbacuje van. Vi cete od kuce do kuce, pa svojoj dragoj kuci, oni tu ostaju.
-
Drinski
#8949 Re: Poplave u cijeloj BiH
ja sam se uvijek pitao u americkim filmovima koji je smisao kad onu zrtvu ogrnu dekom a ona tamo sjedi pored auta, jel to nhesto na psiholoskoj bazi ili vec sta?krater wrote: Svakome od njih bi prvo trebao psiholog da ih zagrne dekom
vidis da pojedinci vide dijasporu na svakom koraku, kao utvare ih to proganja.zambaklija wrote:imam nepolitičko i nenacionalno pitanje na domicilne....
ja kazem da su trebali napraviti prioritet (da se ne ponavljamo), a onda dobijes pojedine komentare: "aha dijaspora, hoce da nas ponovno zavade".
poruka tebi: samo ti radi sto si naumio.
- Alfons Kauders
#8950 Re: Poplave u cijeloj BiH
da, 20 godina izgovor za sve im je bio "znate mi smo tek izasli iz rata"... sad ce biti "znate imali smo katastrofalne poplave prije 10 godina"gnjev wrote:Al kakve tek spletke sljede u cilju gomilanja mržnje i jačanja nacionalnog osjećaja sve u svrhu osvajanja predstojecih izbora istim nacinom koji se rabi od završetka rata pa na ovamo . Gore ce biti od bilo koje zarazne bolesti .