Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ODB

#8926 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

CF admin je na Clixsense forumu objasnio nedavno kako se dijele zadaci po IP.Zaboravio sam tačno šta je naškrabao ali ima veze sa brzinom i još ako više ljudi radi na jednoj IP onda je skroz druga priča sa dobijanjem zadataka.
Meni je prije otvaralo fino na refresh a sada skroz tanko.Koji su tu algoritmi za dodijelu refresh zadataka u pitanju ne znam a i da mi objasne ne bih skontao :D
Ispade sad na vinima se stotine uzimaju mjesečno pa samo tako možeš 300+ zaraditi,a niđe veze realno :-)

I ovo sa referalima @ZOCH ti je niđe veze,svako se može reg. gdje hoće a da ničiji referal ne bude ,plus na Elite nema referala uopšte :)
Traži od @Mikra ili @glitcha PayPal izvod da se uvjeriš koliko se zarađuje
Last edited by ODB on 02/03/2015 01:33, edited 1 time in total.
Merengues

#8927 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Merengues »

odoh spavat nemam vremena za dugu raspravu samo cu ti reci da mi test web app mjesecno donese oko 80-90 $ danas samo 1$ ali to je razumljivo jer je nedjelja. bude dana kada na njemu zaradim i po 7-8$. znaci 80$ mjesecno samo od jednom taska. Vina vecinom u prosjeku uradim 90 po seriji nekad vise nekad manje tak da je to neki prosjek. i ostalo sta se zadesi i uradim donese mi tu zaradu od 200$.

I kao sto je vec neko rekao sve je ovdje malo i na neku sreću nekom pusti puno nekome bgmi malo. Nije ovo posao da zivis od njega ovo je da "ubiješ" vrijeme dok ne radis nista kuci i "blejiš" za kompom, a ovo "blejanje" donosi fin džeparac.

sretno
ZOCH

#8928 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ZOCH »

onda je do mene... nemam drugo objasnjenja :)
relativno84

#8929 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by relativno84 »

Bili su oni taskovi nesto s ebayom pa ljudi su dnevno uzimali po 60$ :lol: tako da sve je moguce ali isto tako nista nije sigurno :D ko ima viska vremena i 100$ nije lose za neke sitnice :)
ZOCH

#8930 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ZOCH »

do mene je onda ocito, izvinjavam se na upadu :)
ODB

#8931 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Ma batali vina ,ne možeš njima referale "navući" :-D ,100 mjesečno urađenih je niđe veze jer je to 30-40$ zavisi gdje radiš.Ako radiš na Elite 40$ je i tamo nema referala.Uz to moraš provesti bruku vremena i gledati u monitor neće li refresh šta izbaciti.
Meni ne izbacuje ni približno toliko,jedva 20 da uradim a možda bi dali više da cijeli dan sjedim i čekam autorefresh.

Zarada je na ostalom i nije laž nikakva.Mi se ovdje više međusobno hvalimo tim zaradama a ne ganjaju se referali
Uostalom što manje ljudi novih u ovome više posla za mene ,tako da SVE JE LAŽ ODABIJTE ZAINTERESOVANI :D

*spomenuo si da ti i žena radi ako se ne varam,onda ne možete duplo baš zaraditi ako ste na istom IP
babaroga1x

#8932 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

ZOCH wrote: Evo npr to, super je nekad islo, sad mi je bacio pricu da je u pitanju mini golf umjesto GOLF (iako se ne spominje i otiso sam u expelled, i pisi huso materi) tako da zaista ne mislim da neko zaradjuje od ovoga po 300-500 dolara mjescno kako neki pisu ;) Svaka cast, moze se zaraditi fino. Ja i zena zaradili vec eto karte za more, do mora cemo i tih nekih par dana.. Ali dajmo se malo uozbiljiti :D
za početak čestitam za parama za more... a mislim da bi do ljeta mogao zaraditi i za ljetovanje :-)

ja sam ti prosječno na 150 dolara, jer radim ono što mi se svidja i kad mogu, jer kad dodjem s posla, umoran sam...

možeš li zaraditi 300 - 500 dolara? možeš... ako radiš osam do deset sati dnevneo, svaki dan, noćne smjene naročito, i naravno ako ima posla... recimo 11. mjesec je bio super... naravno, to je onda pravi posao, a ne više razbibriga....

i da mi je neko prije 5 godina rekao za ovo, ne da bi htio biti njegov referal, dao bi mu trećinu zarade... ja tek godinu dana klikćem... a koliko sam vremena potrošio na gluposti...
ZOCH

#8933 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ZOCH »

babaroga1x wrote:
ZOCH wrote: Evo npr to, super je nekad islo, sad mi je bacio pricu da je u pitanju mini golf umjesto GOLF (iako se ne spominje i otiso sam u expelled, i pisi huso materi) tako da zaista ne mislim da neko zaradjuje od ovoga po 300-500 dolara mjescno kako neki pisu ;) Svaka cast, moze se zaraditi fino. Ja i zena zaradili vec eto karte za more, do mora cemo i tih nekih par dana.. Ali dajmo se malo uozbiljiti :D
za početak čestitam za parama za more... a mislim da bi do ljeta mogao zaraditi i za ljetovanje :-)

ja sam ti prosječno na 150 dolara, jer radim ono što mi se svidja i kad mogu, jer kad dodjem s posla, umoran sam...

možeš li zaraditi 300 - 500 dolara? možeš... ako radiš osam do deset sati dnevneo, svaki dan, noćne smjene naročito, i naravno ako ima posla... recimo 11. mjesec je bio super... naravno, to je onda pravi posao, a ne više razbibriga....

i da mi je neko prije 5 godina rekao za ovo, ne da bi htio biti njegov referal, dao bi mu trećinu zarade... ja tek godinu dana klikćem... a koliko sam vremena potrošio na gluposti...
Jel ti se posao bazira na refreshanju glavne stranice pa sta uhvatis, ili ganjas ID taskova pa to ide na auto refresh? Od cega najvise hvatas lovu ? Ako moze, ocito da ja u ne cemu grijesim jer ja svaki dan to refresham i ko nesto radim a ni blizu nisam mjesecne svote od 150 :)
ODB

#8934 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Evo šta CF kaže o autrefresh.Biće da autorefresh ne omogućava da neko više taskova uradi već koliko ti je namjenjeno toliko ćeš dobiti a autrefresh samo ubrzava vrijeme da dobiješ prije task.
Mislim da je to to zar ne ,sreća znači ?
CF does not have an official stance on using browser extensions to auto-refresh. Using these extensions does not magically give you access to more tasks. It does not break any limits. It does seem to make your lives easier though. That being said if a vulnerability is found it will be addressed accordingly.
vucha

#8935 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by vucha »

Ljdi meni i dalje ne skidaju flag za ovaj zadatak What would you say to a smart device to...
Vidim da se ODB provuko i nije dobio flag, a ocekivao ga je.
Interesuje me da li je nekom skinut flag koji je dobio za ovaj zadatak i koliko dugo mogu da mi drze taj flag jer ovo stvarno smara :?
ODB

#8936 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Ne radi im još support pa ćeš se načekati.10 dana sam čekao za zadnja 2 da mi skinu.
Šta si napisao u onom zadatku ,jesi li bezveze samo nešta ili smisleno ?
vucha

#8937 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by vucha »

Bezveze :) i pored toga sam ga pustio na auto i odradio 7 komada..losa ideja :izet: haahahahahaha
ODB

#8938 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

E pa loša ideja baš :-D čim je pisalo da ručno provjeravaju znaš da je belaj
ja sam jedan samo uradio ali nisam lupao
ne znam sad kako ide skidanje flaga kada si baš ti kriv jer sam sve svoje flagove dobio zbog njihove greške :? znaju ovi stariji članovi vjerovatno
LovaDoKrova

#8939 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by LovaDoKrova »

babaroga1x wrote:

Bas tako, ja sam potrosila 5 godina na igricu sa Facebooka, jurila virtuelne ovce i nacrtane kokoske koje nose zlatna jaja, ostajala budna do 2 sata nocu, ustajala sa prvim petlovima jer im je update bio negde oko pola sedam ujutro ....znaci klasicna lujka ...ccc..Znanje engleskog mi je osrednje, onako klasicno skolsko, ( nepravilni glagoli, da li Piter i Dzejen idu na more i slicne budalastine..). Poznavanje rada na racunaru jos gore..Ja na primer uopste ne radim web aplikacije..izgleda sam tupava za njih, probala, nesto resila uspesno, za nesto dobila upozorenje...prosto nisam mogla da nadjem to sto su oni trazili..ili ih nisam razumela.pa onda nisam na pocetku skontala gde bih mogla da se zalim...tako da ko mi je kriv pa sam uskracena za tu vrstu posla.....Do sada mi je zarada isla oko 150-160 dolara mesecno...ovaj mesec najlosiji zavrsila na 100.. E sad ne trebam ni da budem nezadovoljna, pa da bude i samo 100 dolara mesecno..meni je to 10 dana mora u hotelu , a blizim se toj cifri da mogu pokriti ceo aranzman. Eto prijatno vam jutro i srecno ,, taskanje,,
vucha

#8940 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by vucha »

ODB wrote:E pa loša ideja baš :-D čim je pisalo da ručno provjeravaju znaš da je belaj
ne znam sad kako ide skidanje flaga kada si baš ti kriv jer sam sve svoje flagove dobio zbog njihove greške :? znaju ovi stariji članovi vjerovatno

Ja sam 2 puta dobio zbgo njihove greske i skidali su mi u roku od 24h. Ovo mi je prvi flag koji sam dobio mojom krivicom. To cu i da im napisem u tiketi :)
Napisacu da nije u redi da se njihove greske ne racunaju, a moje da se racunaju :) Do sada su mi skidali lvl-e bar 15 puta zbog kojekakvih gluposti i nikada mojom krivicom. Pored toga sam im pisao da mi se jedan od zadataka ubagovao i admin je odgovorio kako mu je krivo i toliko. Sada bi bilo realno da mi vrate lvl-e jer sam prvi put napravio gresku.
Ali maler je maler, bas sad im support ne radi i verovano cu se nacekati.
Hvala ti na odgovoru u svakom slucaju.
babaroga1x

#8941 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

vucha wrote:
ODB wrote:E pa loša ideja baš :-D čim je pisalo da ručno provjeravaju znaš da je belaj

Ja sam 2 puta dobio zbgo njihove greske i skidali su mi u roku od 24h. Ovo mi je prvi flag koji sam dobio mojom krivicom. To cu i da im napisem u tiketi :)
Napisacu da nije u redi da se njihove greske ne racunaju, a moje da se racunaju :) Do sada su mi skidali lvl-e bar 15 puta zbog kojekakvih gluposti i nikada mojom krivicom. Pored toga sam im pisao da mi se jedan od zadataka ubagovao i admin je odgovorio kako mu je krivo i toliko. Sada bi bilo realno da mi vrate lvl-e jer sam prvi put napravio gresku.
Ali maler je maler, bas sad im support ne radi i verovano cu se nacekati.
Hvala ti na odgovoru u svakom slucaju.
wrong... ja bi išao ovako...

your english bad be... very bad... you understand no what to do... you sorry feel... veeery soory... it again happening no... never... you like tasks much very...

pokrit se ušima i nadat se milosti... a po mom iskustvu ići na taktiku da su oni shebali milion puta pa sad neka opraštaju i nije pametno... znaju biti loše volje... sve ovisi o liku koji će ti rješavati tivket...
ODB

#8942 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

to ti je nešta ovako :lol: (someworker je uposlenik Crowdflowera)
http://www.clixsense.com/en/Forum/16578 ... someworker

Sad bez zezancije, ne miriše na dobro ali uvijek imaš načina ja mislim da novi profil napraviš.
babaroga1x

#8943 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

ZOCH wrote:.
Jel ti se posao bazira na refreshanju glavne stranice pa sta uhvatis, ili ganjas ID taskova pa to ide na auto refresh? Od cega najvise hvatas lovu ? Ako moze, ocito da ja u ne cemu grijesim jer ja svaki dan to refresham i ko nesto radim a ni blizu nisam mjesecne svote od 150 :)[/quote]

jutro... evo moje taktike...

ne griješiš u ničemu, veljača je svima bila lošija, ne samo tebi... kad ljudi čitaju ovu temu, pomisle da je lagano pa se malo razočaraju...

meni je komp upaljen skoro 24 h dnevno, kao i clixsense... imam instaliran clixaddon pa kad dodje novi task, odmah dobijem obavijest...

refresham redovito glavnu stranicu, a upalim si sa strane tabove s ID-jima taskova koji se meni svidjaju i njih ručno refresham...kad dodje neki novi task, ja ga probam pa ako mi se svidja, naganjam ga bjesomučno... a pratim i ovu temu jer kolege, kao i ja redovito objavljujemo nove zanimljive i lagane taskove... tražio ja po netu mjesecima ovakvu temu, na kraju sam si je sam stvorio :D

ima dana kad skupi jedva dolar dnevno, a ima dana kad zaradim 7-9 dolara ko od šale... i na kraju mjeseca skupim lovicu i povučem je...

budi strpljiv, ako zaradiš mjesečno 50 dolara super, ako zaradiš 200 dolara opet super... ako nemaš neki zanimljiviji hobi, neku poslovnu obvezu koju moraš odmah napraviti, ovo može biti super zabava...

sretno :thumbup:
vucha

#8944 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by vucha »

babaroga1x wrote:
wrong... ja bi išao ovako...

your english bad be... very bad... you understand no what to do... you sorry feel... veeery soory... it again happening no... never... you like tasks much very...

pokrit se ušima i nadat se milosti... a po mom iskustvu ići na taktiku da su oni shebali milion puta pa sad neka opraštaju i nije pametno... znaju biti loše volje... sve ovisi o liku koji će ti rješavati tivket...

Napisacu im ovako kako si mi ti napisao i nadacu se da ce proci.
Hvala ti baba :)

Ako to ne prodje onda saljem moju verziju. :evil:
Interesuje me samo da li uvek flag ima odredjeno vreme trajanja ili mogu da ti daju flag i nikada da ga ne skinu?
ODB

#8945 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Vidi na onoj temi što sam postavio isto je lik tako lagao i namjerno uradio više zadataka bez ikakvog smisla i kaže mu onaj iz CF da pored skidanja levela suspenduju takve naloge
nemaš smisla lagati jer vide oni šta je i kako je kao što su i ovom liku vidjeli,pogotovo za engleski da se praviš da ne znaš,naće ti tamo zadatak neki što si radio i reći a kako si ovo znao :)

Mlad i Nevin

#8946 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Mlad i Nevin »

I ja jos imam taj flag.....sinoc bili dealovi, popusili smo brat bratu priliku da namaknemo 10-tak dolara.
vucha

#8947 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by vucha »

ODB wrote:Vidi na onoj temi što sam postavio isto je lik tako lagao i namjerno uradio više zadataka bez ikakvog smisla i kaže mu onaj iz CF da pored skidanja levela suspenduju takve naloge
nemaš smisla lagati jer vide oni šta je i kako je kao što su i ovom liku vidjeli,pogotovo za engleski da se praviš da ne znaš,naće ti tamo zadatak neki što si radio i reći a kako si ovo znao :)

Ma smislio sam pricu. Recicu im da mi je dete odradilo taj zadatak bez mog znanja i naprailo gresku. Pored toga cu im napomenuti da nigde ne radim i da to isto dete izdrzavam i skolujem od njihovih taskova. Pa ako prodje proslo je ako ne prodje pravim novi acc. :sad:

Edit: Ako me pita pa kako je uspelo 7 puta da odradi isti zadatak pogresno, recicu mu da je mali uporan na tatu :)
babaroga1x

#8948 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

čisto da napomenemo, ovdje, na mojoj temi smo mi svi fini i pošteni i nećemo dijeliti savjete kako napraviti novi account kad je stari banovan... ako netko želi takve savjete, a raspituje se privatno, tu ne možemo ništa... 8)
_turpija_

#8949 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by _turpija_ »

ahahha socijala.. :lol: :lol: :lol: :cry:
_turpija_

#8950 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by _turpija_ »

Pitanjce jedno, idem malo kod mame :) smijem li raditi sa drugog racunara dal neo ili elite, svejedno..negdje sam citala da ne, a negdje da da.. :? :?
Post Reply