Sirija
-
solar7
#8926 Re: Sirija
Kad covjek pogleda ocu drolju od novinarke sve mu bude jasno,pa vidite samo njezin nastup na terenu medju mrtvima i ranjenima i malom djecicom.Ona je susta bit jednog aSADISTISTICKOG licemjernog ponasanja pred kamerama,fuj stotinu puta.One djecije nevine okice sto preplaseno vire iz onog auta su meni dokaz da zlo(asad)nece nadjacati.Srce me boli dok gledamonakve stvari a sta je onakvih stvari stokuda po Samu a nije ih kamera snimila.Burad sa eksplozivom izvale iz helikoptera na grad gdje zive i civili,fuj koje kukavice.Pa zar nisam bio licni svjedok istog desavanja meni i mojima 1992-opet od onih kojima su bacuske(rusi)bili najbolji prijatelji.Zbilja koja slucajnost,pa i ovima bacuska najbolji jaran
-
solar7
#8927 Re: Sirija
Ti si za mustuluk ako je takoCo0l wrote:Ma kad se sjetim onog priloga o kome je rijec a koji je radila ta nazovi novinarka nazvati je samo rezimskom kuckom je kompliment.Dijete od par godina,svo krvavo,place kraj mrtve majke a oni mu ne pruzaju pomoc dok TV ekipa ne odradi svoj 'posao'.Dno dna.
Nego,sta ovo bi,jel tacno da su Asadu danas ubili 4 generala u Damasku?
- Co0l
#8928 Re: Sirija
Pa maloprije na klixu procito:Kikibombona wrote:Odakle ti taj info?Co0l wrote:Ma kad se sjetim onog priloga o kome je rijec a koji je radila ta nazovi novinarka nazvati je samo rezimskom kuckom je kompliment.Dijete od par godina,svo krvavo,place kraj mrtve majke a oni mu ne pruzaju pomoc dok TV ekipa ne odradi svoj 'posao'.Dno dna.
Sjecam se dok sam citao staru temu da je neko od vas napisao kako se Asad ukrcao na ruski brod u Tartusu i sa zebnjom ceka rezultate 'Velike epopeje'.![]()
Od tada do danas se dosta toga promijenilo. Pobunjenici su zaista imali dobru situaciju, dok se sada raspadaju. Treba se desiti cudo da sacuvaju neko uporiste u juznim predgradjima Damaska.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/bomba ... /131117095
a vidim i AJ pise o tome:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ve ... -u-damasku
- Co0l
#8929 Re: Sirija
P.S.To za Tartus i Asada ne znam ali kad se zna da je nedavno kad su se ocekivali napadi sa americkih brodova pobjegao u Teheran,to za Tartus ne zvuci toliko nemoguceCo0l wrote:Pa maloprije na klixu procito:Kikibombona wrote:Odakle ti taj info?Co0l wrote:Ma kad se sjetim onog priloga o kome je rijec a koji je radila ta nazovi novinarka nazvati je samo rezimskom kuckom je kompliment.Dijete od par godina,svo krvavo,place kraj mrtve majke a oni mu ne pruzaju pomoc dok TV ekipa ne odradi svoj 'posao'.Dno dna.
Sjecam se dok sam citao staru temu da je neko od vas napisao kako se Asad ukrcao na ruski brod u Tartusu i sa zebnjom ceka rezultate 'Velike epopeje'.![]()
Od tada do danas se dosta toga promijenilo. Pobunjenici su zaista imali dobru situaciju, dok se sada raspadaju. Treba se desiti cudo da sacuvaju neko uporiste u juznim predgradjima Damaska.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/bomba ... /131117095
a vidim i AJ pise o tome:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ve ... -u-damasku
- Challenger__
#8930 Re: Sirija
Da, tačno je. Izgleda da su prokopali tunel ispod zgrade komande na periferiji Damaska i uspjeli su je dići u vazduh sa 31 osobom u njoj - IMA I SNIMAK .
Međutim, s obzirom na gubitke i predaje širom Damaska i Sirije, ovo je "labudov ples" terorista.
Međutim, s obzirom na gubitke i predaje širom Damaska i Sirije, ovo je "labudov ples" terorista.
- Cyrax
#8931 Re: Sirija
To im je najveci zajeb bio jer im je dotad odlicno islo.Kikibombona wrote: Sjecam se dok sam citao staru temu da je neko od vas napisao kako se Asad ukrcao na ruski brod u Tartusu i sa zebnjom ceka rezultate 'Velike epopeje'.![]()
Da se pohvalim malo
Sad cuce u zgradama i cekaju kad ce ih zatrpati zive a ova amnestija fercera uveliko vidim. Ovi se domaci izvlace lagano.
- Challenger__
#8932 Re: Sirija
Fercera, bezbeli. Prema do sada nepotvrđenim informacijama, juče i danas oko Damska se predalo 900 ljudi, Sirijaca. Postavio sam video za grupu od 150.
EDIT: sad vidim da postoje oni koji osporavaju da je iko bio u raznesenoj zgradi. OK, vidjećemo...
EDIT: sad vidim da postoje oni koji osporavaju da je iko bio u raznesenoj zgradi. OK, vidjećemo...
- Kikibombona
#8933 Re: Sirija
Bila prica da Asad bjezi u Venecuelu, Iran, Rusiju, Kubu...Cyrax wrote: To im je najveci zajeb bio jer im je dotad odlicno islo.
Da se pohvalim malotad rekoh da su prerano na Damask krenuli. Prerano i prealjkavo.
Sad cuce u zgradama i cekaju kad ce ih zatrpati zive a ova amnestija fercera uveliko vidim. Ovi se domaci izvlace lagano.
Ta akcija je bila prekretnica. Tada su stali.
Al evo, Udrch najavljuje ofanzivu na Daru. To je jedina sansa da se izvuku u Damasku. Maadaaa, mislim da rezim ni pod cijenu gubitka Dare ne bi oslabio stisak na pobunjenike u Damasku. Ima ih sada i bio bi glup ako bi dopustio da se konsoliduju.
- Co0l
#8934 Re: Sirija
Pa u onoj na snimku sa RT-a i ja sumnjam da je iko bio,samo je pitanje da li je to ta zgrada.Challenger__ wrote: EDIT: sad vidim da postoje oni koji osporavaju da je iko bio u raznesenoj zgradi. OK, vidjećemo...
- Challenger__
#8935 Re: Sirija
Pa jašta je. Samo su preuzeli snimak sa FSA YT kanala "Free Syria"Co0l wrote:Pa u onoj na snimku sa RT-a i ja sumnjam da je iko bio,samo je pitanje da li je to ta zgrada.Challenger__ wrote: EDIT: sad vidim da postoje oni koji osporavaju da je iko bio u raznesenoj zgradi. OK, vidjećemo...
Fakat sumnjivo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8936 Re: Sirija
jbg četiri generalna nije malo
osim ako svaki drugi viši časnik nije general
osim ako svaki drugi viši časnik nije general
- dječak sa šibicama
#8937 Re: Sirija
Potez ocajnika.
Oni su u Damasku najebali ovako ili onako. Jedini izlaz im je predaja... ili djevice, koje ih cekaju
Oni su u Damasku najebali ovako ili onako. Jedini izlaz im je predaja... ili djevice, koje ih cekaju
- Truba
#8938 Re: Sirija
mora se priznati da dobro kopaju
osim ako ne zarobljavaju robovsku snagu da kopa
osim ako ne zarobljavaju robovsku snagu da kopa
-
udrch
#8939 Re: Sirija
šta je sa Talbise?dječak sa šibicama wrote:Potez ocajnika.
ne mogu da nađem potvrdu da je SAA oslobodila grad od stanovnika..a ima 3,4 dana kako si to tvrdio..
- Challenger__
#8940 Re: Sirija
Prije tri dana, po prvi put nakon 2011, došlo je do direktnog telefonskog razgovora između Bašara el Asada i predsjednika Rusije. Predsjednik Sirije je skrenuo pažnju na loše stanje u zdravstvu, ukazujući na manjak lijekova i medicinskih instrumenata. Kako saopštava Kabinet Predsjednika Rusije, odmah poslije razgovora dat je nalog resornom ministarstvu da se Siriji pod hitno dostavi sva neophodna medicinska sredstva, što je učinjeno vrlo brzo sa dostavom 44 tone lijekova, medicinskog materijala i opreme.

Syria 24 English, Syrian Perspective, HNN

Syria 24 English, Syrian Perspective, HNN
- Challenger__
#8941 Re: Sirija

Lider Liwaa al-Tawheed brigade, Abdel-Khara ibn Sharmoot (Abdel-Qader Saleh), preminuo u Turskoj od posljedica ranjavanja prilikom napada sirijske avijacije u Alepu.
- dječak sa šibicama
#8942 Re: Sirija

Al Nabk vecim dijelom oslobodjen. Ofanziva na Qalamun se nastavlja.
- Challenger__
#8943 Re: Sirija
Bivši mladi reprezentativac Njemačke Burak Karan poginuo u Siriji - LINK
- Truba
#8944 Re: Sirija
"vojska sirijskog predsjednika Bashara al-Assada".
zar nije lakše reći sirijska vojska
- Challenger__
#8945 Re: Sirija
Jeste. Ali onda (aman,aman!) nisi politički korektan! Ovo (Balkan) je siva zona politički-korektnih subjekata, zaboravio si...Black swan wrote:"vojska sirijskog predsjednika Bashara al-Assada".
- Co0l
#8946 Re: Sirija
Jest lakse al ovako je tacnijeBlack swan wrote:"vojska sirijskog predsjednika Bashara al-Assada".
- Co0l
#8947 Re: Sirija
rafko wrote:....ostao si k'o list na vjetru, a bilo vas je ko govana u cenifi."Co0l"
Jest lakse al ovako je tacnijeBlack swan wrote:"vojska sirijskog predsjednika Bashara al-Assada".
- Truba
#8948 Re: Sirija
samo to primijenite na BIh pa ćemo vidjeti kako je smiješno 
- Co0l
#8949 Re: Sirija
Black swan wrote:samo to primijenite na BIh pa ćemo vidjeti kako je smiješno
- Truba
#8950 Re: Sirija
"vojska bošnjačkog člana krnjeg predsjedništva AI".
ni za vrijeme invazije na irak to nije bila bušova nego američka vojska
ni za vrijeme invazije na irak to nije bila bušova nego američka vojska