nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kloniran

#8926 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

relax11 wrote:
kloniran wrote:ma sleper moze 150 ako je prazan :D
mene šiju redovno uz bradinu kad su prazni :D :lol:
Zato ti njih zajebes kad su puni, mozes ih i u rikverc :D
:D

i niz brdo :lol:
mahalas505

#8927 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

sparky wrote:Ovaj vozač kamiona nikoga nije ugrozio. Majstorski odradio preticanje. Krenuo na punoj sto nije po propisu, ali na ovom mjestu po meni sasvim ok. Pregled odličan, zalet i riješio se sporijeg vozila. Nije ko neki debili sa malim autima koji naprave kolone jer smiju obići nekoga samo na autoputu. Bitno je da novinari stave naslov kao da je iz drugog pravca išla kolona autobusa sa djecom.
Kako nije ugrozio? Kamion sto je bio pretican je maltene totalno usporio i maksimalno se pomjerio u desno kad je vidio da ga budala pretice. Da je bilo auto iz suprotnog smjera moralo bi skroz stat ili u bankinu.
insomnia78

#8928 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

mahalas505 wrote:
sparky wrote:Ovaj vozač kamiona nikoga nije ugrozio. Majstorski odradio preticanje. Krenuo na punoj sto nije po propisu, ali na ovom mjestu po meni sasvim ok. Pregled odličan, zalet i riješio se sporijeg vozila. Nije ko neki debili sa malim autima koji naprave kolone jer smiju obići nekoga samo na autoputu. Bitno je da novinari stave naslov kao da je iz drugog pravca išla kolona autobusa sa djecom.
Kako nije ugrozio? Kamion sto je bio pretican je maltene totalno usporio i maksimalno se pomjerio u desno kad je vidio da ga budala pretice. Da je bilo auto iz suprotnog smjera moralo bi skroz stat ili u bankinu.
Shvatas ti da ovaj u kamionu ima puno, puno bolji pregled od nas sa autima. Osim toga lik u preticanje krece malo prije znaka dozvoljeno preticanje tako da je sigurno vidio da iz suprotnog smjera nema nikog
azdralovic

#8929 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by azdralovic »

insomnia78 wrote:
mahalas505 wrote:
Shvatas ti da ovaj u kamionu ima puno, puno bolji pregled od nas sa autima. Osim toga lik u preticanje krece malo prije znaka dozvoljeno preticanje tako da je sigurno vidio da iz suprotnog smjera nema nikog
Shvatas isto da mu preticanje traje 2 minute i da se nema gdje skloniti sve i da hoce ako nesto naidje s kontra strane :run:
insomnia78

#8930 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Pa upravo zato je i krenuo prije znaka
azdralovic

#8931 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by azdralovic »

insomnia78 wrote:Pa upravo zato je i krenuo prije znaka
Pa koliki je to pravac poslije ove krivine pa je rahat mogao 2 minute da bude u lijevoj traci...
punosvega

#8932 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by punosvega »

Evo jos jednog koji pretice, samo malo drugacije. Znaci taksi pretice kolonu pred semaforom, vozi trotoarom oko 150 metara i onda se vraca u kolonu kroz traku za skretanje lijevo, malo je potesko ali se ipak moze vidjeti da se ubacio ispred terenca cinimise crvene/bordo boje.
kabal1337

#8933 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

punosvega wrote:Evo jos jednog koji pretice, samo malo drugacije. Znaci taksi pretice kolonu pred semaforom, vozi trotoarom oko 150 metara i onda se vraca u kolonu kroz traku za skretanje lijevo, malo je potesko ali se ipak moze vidjeti da se ubacio ispred terenca cinimise crvene/bordo boje.
Ih nagledao sam se ja ovakvih. Pogotovo tatini sinovi ovo rade.
drug_profi

#8934 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

kako ja to vidim, ovo taksista tesko da ce raditi osim ako nije stimulisan od musterije.
A bez obzira kako to kome izgleda, ako mi se zuri i kasnim, nagradicu taksistu da me doveze na vrijeme, bez obzira na metode.
insomnia78

#8935 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

kloniran wrote:
relax11 wrote:
kloniran wrote:ma sleper moze 150 ako je prazan :D
mene šiju redovno uz bradinu kad su prazni :D [emoji38]
Zato ti njih zajebes kad su puni, mozes ih i u rikverc :D
:D

i niz brdo [emoji38]
Osim ako nije u pitanju Iron Knight
Image
[emoji1]
azdralovic

#8936 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by azdralovic »

http://ba.n1info.com/a129986/Vijesti/Vi ... ajevu.html

Ne znam jel' vec neko share... izgleda da stize jos par dodatnih stacionarnih radara u gradu...
mahalas505

#8937 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

insomnia78 wrote:Shvatas ti da ovaj u kamionu ima puno, puno bolji pregled od nas sa autima. Osim toga lik u preticanje krece malo prije znaka dozvoljeno preticanje tako da je sigurno vidio da iz suprotnog smjera nema nikog
Shvatam ja da ima bolji pregled kad nema krivinu ispred sebe. Nije bilo sanse da zavrsi preticanje da je neko dolazio iz suprotnog smjera.
zdruzdjo

#8938 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

ja ne kontam sta se uopste raspravlja da li je vidio ili nije ili sl...
Znaci kamion sa prikolicom pretice drugi kamion na punoj. Vidio ili ne vidio KRIV je. ne znam sta se palamudi jel on bolje vidi ili ne vidi.
Boze sacuvaj. sad kao treba: puna u tunelu na bradini a ti vidis ispred sebe kilometar i moze se osinuti u preticanje.
mirzet87sa

#8939 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Dijaspora je to, zna on
vješalica

#8940 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

zdruzdjo wrote:ja ne kontam sta se uopste raspravlja da li je vidio ili nije ili sl...
Znaci kamion sa prikolicom pretice drugi kamion na punoj. Vidio ili ne vidio KRIV je. ne znam sta se palamudi jel on bolje vidi ili ne vidi.
Boze sacuvaj. sad kao treba: puna u tunelu na bradini a ti vidis ispred sebe kilometar i moze se osinuti u preticanje.

a svi bi klali i ubijali kad neki đubretar ubije nekoga ili njih negdje natakari sa svojim sileđijstvom
da je pejgamber kriv je tobejarabi

i još unaprijed znaju kakva budala može od tamo da izbije....šta sve čovjek neće pročitati a znaju druge kritikovati i glumatat
punosvega

#8941 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by punosvega »

vješalica wrote:...šta sve čovjek neće pročitati a znaju druge kritikovati i glumatat
Šta ti je čudno. Eto taksista vozi trotoarom pa čovjek kaže
A bez obzira kako to kome izgleda, ako mi se zuri i kasnim, nagradicu taksistu da me doveze na vrijeme, bez obzira na metode.
A da je on kojim slučajem bio na trotoaru kao pješak sigurno bi bilo yebavanje od-do i još ponešto. Ma mi smo neviđena bagra kakve malo u svijetu ima.
drug_profi

#8942 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

punosvega wrote:
vješalica wrote:...šta sve čovjek neće pročitati a znaju druge kritikovati i glumatat
Šta ti je čudno. Eto taksista vozi trotoarom pa čovjek kaže
A da je on kojim slučajem bio na trotoaru kao pješak sigurno bi bilo yebavanje od-do i još ponešto. Ma mi smo neviđena bagra kakve malo u svijetu ima.
Vidim mene prozivaš.
Naravno da bih mu sve po spisku da me stjera sa trotoara, a isto tako - budimo realni - ako kasnis negdje, bice ti svejedno kuda vozi samo da stignes...
To su sasvim normalni aspekti na isti događaj iz različitih uglova.
I reci nekome da je bagra zbog toga, brate ne ide.
vješalica

#8943 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170101015

Ovako zavrsis kad se ponasas i razmisljas kao nekolicina mudrovana sa foruma....
Tomahawk11
Globalni moderator

#8946 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Nova godina i ti fazoni...
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#8947 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Katastrofa
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8948 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Prolazio maloprije, cesta zatvorena...

Obilaznica, nekih 15tak minuta
MAN-lion's coach

#8949 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MAN-lion's coach »

vješalica wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170101015

Ovako zavrsis kad se ponasas i razmisljas kao nekolicina mudrovana sa foruma....
Ovo ti je cisti dokaz moje rasprave sa "vozacem" sa prethodne stranice, zasto mora voziti npr. 70 kad moze radi konfiguracije puta i 100.
Naletis na spori bager u 6 sati ujutro bubnes u njega, odletis na drugo vozilo i ovako tragicno zavrsis. Budi ti pametan sa danasnjom konfiguracijom vozaca na nasim ubojitim cestama.
punosvega

#8950 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by punosvega »

drugi profil wrote: Vidim mene prozivaš.
Naravno da bih mu sve po spisku da me stjera sa trotoara, a isto tako - budimo realni - ako kasnis negdje, bice ti svejedno kuda vozi samo da stignes...
To su sasvim normalni aspekti na isti događaj iz različitih uglova.
I reci nekome da je bagra zbog toga, brate ne ide.
Ne prozivam te konkretno lično kao pojedinca koliko sam te iskoristio kao klasičan primjer našeg poremećenog rezonovanja.
Kad smo mi u pitanju, kada nama treba, onda smo spremni gaziti i preko mrtvih i voziti preko ljudi na trotoaru, ali ako smo mi na tom istom trotoaru u ulozi pješaka onda bi vozaču "sve po spisku", kao što si eto i sam rekao.
Pa ako već imaš razumijevanja za potrebom vožnje po trotoaru u slučaju žurbe zašto onda "sve po spisku" drugom vozaču koji tebe zatekne na trotoaru kada se njemu žuri?
I uostalom, niko od nas ne zna kome se koliko žuri, možda se u tom momentu i meni žurilo. Šta bi bilo da sam ja i svako drugi, kome se žurilo iz bilo kog razloga, vozili trotoarom. Nadam se da možeš vidjeti koliko je to pogrešan rezon.
Ali nažalost dosta ljudi kod nas tako rezonuje i meni je sasvim opravdano nazvati nas bagrom zbog toga jer tako rezonujemo samo kod kuće a kada odemo bilo gdje vani sigurno ne vozimo trotoarom ma koliko da nam se žuri. I ovo je zapravo samo sitnica koja se preslikava na mnogo krupnije stvari u našem društvu.

PS: Može se opravdati taj rezon u slučaju života i smrti, porođaja u vožnji i sličnog hitnog slučaja ali nonšalatna vožnja taksiste po trotoaru zato što se tebi žuri na posao ili, da karikiram, zato što ja žurim da uplatim tiket u kladionicu, ne može se ničim opravdati.
Post Reply