Corto Maltese wrote:KatarinaKosaca wrote:Alfons Kauders wrote:na moj glas mogu racunati - pod uslovom da jasno kazu kako nece u koaliciju s fahrom... jerbo necu da teroriste dolaze na vlast mojim glasovima...
brez toga, ne glasam za DF... nikad... nadam se da su svjesni koliko ljudi razmislja na isti ili slican nacin...
To ne znači ništa šta će reći i šta neće.
Malo pred prošle opće izbore se pročuo glas (valjda iz SDA kuhinje) kako će SDP koalirati sa SBB. Frka, odustajanja, razo
ćaranja i ostali popratni elementi teferića. Izašao tad omiljeni Dragi Vođa i rekao "Ma, jok" "Ma, kaki". Smirili se pioniri, smirili se dogmati, smirili se simpatizeri, izglasali, proveselili i za nepune 3 godine, ne koalicija nego isti Dragi Vođa lično , osobno i personalno inaugurira SBB-ovog osniva
ća u mini-stara sigurnosti.
Koalirati je neminovno, ko god da pobjedi, utoliko je poštenije praviti predizborne koalcije da se zna, ja ću galsati NS, ali da glasam DF prije bi SBB koalicju nego SDA koaliciju. Tako bi na primjer izgubili tvoj glas, a dobili glas nekog mog istomišljenika itd.
Ali, ništa od toga neće biti. Svi će se kleti kako neće ni sa kim, kad prebroje glasove, onda ćemo opet imati Titovu sliku i Pavelićevu sliku u koaliciji.
Bogme se čuo iz moje kuhinje, i iz dnevnog boravka, i iz kupatila... a nikakve veze sa SDA nemam. Ali gajim snažnu vezu sa svojim očima, koje su jasno vidjele da ta koalicija slijedi.
O koaliciji SBB i DF ne treba trošiti riječi.
S tim da se to ne zove koalicija nego akvizicija.
ah, onda nista
SDP i SDA su dobile jos jednog glasaca

ideologija i stranke mi nisu pretjerano bitne

pa morebit da bacim novcic i skontam za koju cu od njih dvije
za DF necu glasati ukoliko je spremna koalirati s teroristima... SDA i SDP su manje zlo od SBB, simple as that... (haj da prvi put u zivotu glasam za SDA, cisto iz fazona)
ako je komsic sujetan ko lagumdzija (a jeste, samo malo pozitivnije), i ako je voljan koalirati s teroristima iz SBB cisto da zacera SDP-u naustrb drzave... to neka radi bez glasova mene i moje porodice