Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

no_sekirli

#89201 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

vaučer wrote: 07/12/2025 15:34 S obzirom da iza Slota stoji uprava, tj Edwards i Hughes - Salah je taj koji će opravdano izvući deblji kraj. Ako se ne ispriča treneru i sugračima ne bi mu dao više ni minute, a prodao bi ga prvom prilikom. Čuj tri utakmice bio na klupi i ovakva reakcija, dajte molim vas.
Ne znam da li ti shvacas da nije problem sto je Salah presjedio 3 tekme, nego je problem sto je samo on presjedio 3 tekme, dok neki, koji su kao i on u ocajnoj formi, igraju. Problem je i taj, da Slot bez obzira sto se vidi da njegova postavka igre ne pike vode, nista ne mijenja.
I ne budi bas tako siguran da spomenuti dvojac ima toliko kredita kid vlasnika, sprzili su ljudi cca pola milijarde i dobili sranje od ekipe.
vaučer

#89202 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Tri utakmice otkad je na klupi - bez poraza. Naredni krivac u jednako lošoj formi (Konate) nema alternativu. Salah sere ukratko. Njegova priča je puno nas je van forme ali ja sam barem legenda. E pa legendo neki drugi van forme barem defanzivno doprinose neki kurac.
ismar2215

#89203 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

vaučer wrote: 07/12/2025 15:59 Tri utakmice otkad je na klupi - bez poraza. Naredni krivac u jednako lošoj formi (Konate) nema alternativu. Salah sere ukratko. Njegova priča je puno nas je van forme ali ja sam barem legenda. E pa legendo neki drugi van forme barem defanzivno doprinose neki kurac.
Konate ima alternativu u Gomezu, pa je opet poceo zadnju sa Gomezom na klupi. Umjesto Salaha ne igra niko nego je samo ostavio rupu na desnoj strani. Opravdavas to sto Gakpo igra svaku bez obzira na ocajnu formu? Ima li po tebi ista sto Slot radi pogresno ili je sve do igraca ili nekog drugog?
vaučer

#89204 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Gomezu koji krpi to što nemamo desnog beka? Taj Gomez? Koji je igrao dvije u pet dana? Gakpo je truba i opet je nekako efektivniji od Salaha i barem trči u odbranu. Umjesto Salaha je igrao Szoboslai i zatvorili smo bar tu stranu odbrane a ni dobili ni izgubili u napadu.

Postoji puno toga što je Slot kriv ali klupiranje ove primadone nije jedna od tih stvari.
AmiĐa_Idriz

#89205 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Mislim da previše zauzimate strane u ovoj situaciji sa Salahom. Niti je Slot jedini kriv niti Salah, već podjednako.

Slot je kriv jer nije izhendlao situaciju kako treba. Ako si već odlučio prekrižiti Salaha, trebao si to bolje iza kamere odraditi, jer ako je istina to da ga ignoriše niti mu želi objasniti zašto ne igra - to je jako glupo, upravo iz tih zasluga koje Salah ima jer bar je to zaslužio.

Ima li tolike zasluge da izlazi pred medije i priča šta mu prahne? Apsolutno ne. Zamislite svijet u kojem svaki igrač kad mu šta nije po volji izađe pred medije i iznosi teške optužbe na račun trenera i rukovodstva kluba, pogotovo u ovom kriznom periodu. To nisu odlike lidera i velikih igrača, i to nije smio raditi upravo zato što je tako veliki igrač. Postoje i drugi načini. Posebno je iritantan onaj dio gdje kaže "nemam se ja šta kome dokazivati, ja sam se davno izborio za svoje mjesto." Ma hajde. A da se ne lažemo, nije ovo prvi put da radi slične stvari kad mu nešto nije po volji, doduše ne na ovako krupnom nivou, ali opet.

Evo, sutra nogiraju Slota i dovedu novog trenera u čijoj viziji fudbala nema Salaha. Tri tekme klupa i opet ovo?

Izdrkavao se Rodgers i po Gerrardu u zadnjoj Stevenovoj sezoni, ali čovjek nije jedne jedine riječi rekao. Zato što je lider, i znao je da to ne treba raditi, jer smo i u tom periodu bili u kriznim momentima, da je izašao i osuo paljbu po Rodgersu završio bi sezonu klubu.
vaučer

#89206 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

AmiĐa_Idriz wrote: 07/12/2025 17:05 Slot je kriv jer nije izhendlao situaciju kako treba. Ako si već odlučio prekrižiti Salaha, trebao si to bolje iza kamere odraditi, jer ako je istina to da ga ignoriše niti mu želi objasniti zašto ne igra - to je jako glupo, upravo iz tih zasluga koje Salah ima jer bar je to zaslužio.
Meni ovo ne zvuči kao da mu nije rečeno zašto ne igra.
Više kao da se njemu ne sviđa to objašnjenje.
Mo, have you asked for anyone to sort of communicate and explain the situation to you? Have you actually asked for that?

“I did, I did, but I don’t see an explanation. Like I knew yesterday that I’m not going to play and that’s it. Take it and swallow it and go home.”

Were you told personally by Arne (Slot) that you weren’t going to be playing?

“Yeah, he told me yesterday.”

And you had a meeting?

“I had a meeting with him, yeah.”

Did you let your feelings be known then, that you were disappointed about that?

“He knows my feelings. He knows my feelings.”
Dakle imao je direktan sastanak da mu to kaže, nije kao da mu je rečeno u svlačionici. A unutar ove tri utakmice mu je sigurno objašnjeno koji su razlozi - to da curimo golove s te strane svaki put kad igra. I bez obzira na to šta je rekao. Kad je to rekao je po meni potpuno, apsolutno i kompletno neoprostivo. Doslovno da je najgori neprijatelj Liverpoola birao trenutak da baci medijsku bombu - ne bi bolje odabrao.
no_sekirli

#89207 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Naglasavati cinjenicu da u 3 zadne tekme u PL nemamo poraza stvarno super zvuci. Znaci nepobjedivi smo. Bravo.

Samo bilo bi makar fer spomenuti i da su 2 od 3 novajlije u ligi, a treci trenutno u zoni ispadanja.

Ono, ja jedem suhovinu i mljeveno meso, ti samo kupus, treci samo rizu, ali u prosjeku se svi kvalitetno hranimo sarmom.

Po meni je problem sto je Slot, iz nekog razloga, mozda i po naredbi nedgke gore spomenutog dvojca, odlucio praviti primjer. I poniziti ga. Bas kao da je on jedini zupcanik u ovoj masini koji ne radi svoj posao.

I naravno, osnovni problem je taj sto ke Slot totalno pogubljen, i kao sto se vidi iz prilozenog, trenutno svoj posao ne radi kako treba, uz jadne i pateticne izjave i izlike.
ismar2215

#89208 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma jbg, Salah je Salah, najveca zvijezda kluba. Ne znam, meni je logicno da ako ces ga klupirati, moras ozbiljno porazgovarati sa njim, na sastanku 2-3, deset sati, koliko god treba. To i jeste menadzment. Normalno da mozes klupirati Jonesa da mu samo kazes ja klupu ces, a Salaha ne mozes. Ko da sad Real random klupira Mbappea zato sto ga ne ide 3 tekme. To bi se moralo organizovati vikend seminar da mu se objasni da ce morat malo na klupu.

Pa i Konate je igrao 2 utakmice u 5 dana, nije samo Gomez. Po kojim parametrima je Gakpo ucinkovitiji? Stavio Salaha na klupu kazes da dobije na odbrani, a Gakpo vise igra odbranu, a opet protiv Leedsa tri primimo.

Ja ne branim ni Slota ni Salaha, samo mi je drago da je Salah izasao s ovim. Mogao je otici na afrički kup, i vidjeti sta ce se desiti kad se vrati i onda ispocetka. Vjerovatno bi mu to bilo pametnije. Ali mislim da je za klub bolje ovo sto je uradio. Slot ako ne dobije otkaz do Intera, dobit ce ga poslije, jer sigurno nece pobijediti Inter. Salah nije budala nikad bio. Na prste jedne ruke se moze nabrojati koliko je puta dao neku izjavu i uvijek je to bilo strateski. Sigurno da osjeti da Slot nema podrsku svlacionice i da je pravo vrijeme da neko to kaže. Bez obzira sto je iznio "prljav veš" iz svlačionice, ja volim ljude koji su spremni napraviti konkretan korak, a ne naprdjivati i čekati da se stvari same dese ili da se raspadnu. Cijeli svijet vidi da je ovaj kurac od trenera i najlakse je davati izjave u vidu floskula kakve slusamo od strane igrača. Uostalom, nikad niko nije od igrača izjavio da Slot zna šta radi i da mu vjeruje.

Generalno gledano, po meni je najbolja varijanta pakovanje i jednog i drugog, s tim da Salaha treba ispostovati.

Nerealno mi je da Mo ne dobija nikakvu empatiju i postovanje od strane navijaca kojima je toliko srece donio u prethodnim sezonama. Treba se pokusati staviti u poziciju druge strane, najlakse se prikloniti kolektivnom Twitter bullingu i nazivati legendu kluba primadonom.

Kloppu sigurno ne bi sranje pravio zato sto sjedi na klupi. Sranje pravi zato sto vidi ko i citav svijet da je Slot takticki polupismen i da je iz random razloga odlucio da se iskali na njemu. I pritom 3. utakmicu u nizu nista ne dobije od toga. Cuj 3 utakmice bez poraza, pa jbt West Ham, Sunderland i Leeds, smijesno.
vaučer

#89209 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Odobravati ovakav istup u ovakvom trenutku za klub je meni tužno. Ovo je neoprostiv potez i nema veze hoće li Slot ostati ili ne - Salah nakon ovog više nikad neće igrati za Liverpool. Sam je to prekrižio. Jer je doslovno bacio bombu na klub u koji se kune zbog vlastitih, sebičnih razloga.

A klupu je 101% zaslužio i ne treba mu crtati zašto. Robbo je isto legenda kluba pa nije cvilio po medijima kako mu balavac uzima minute i igra bezveze.
no_sekirli

#89210 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Odobravati ovakvo izivljavanje Slota nad legendom kluba je katastrofa. Ili nad bilo kojim drugim igracem.

Jos jedan velikan ce otici bez aplauza, bas kao sto su i Stevena otjerali da se oprosti u nekoj dalekoj zemlji, a frajer odbio sve klubove kako bi ostario kod kuce.

Ne trebamo se onda cuditi sto igraci bjeze iz kluba, glume ozljede, grizu...
vaučer

#89211 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Dvije ipo utakmice na klupi - iživljavanje. :lol:
Ajte molim vas.
AmiĐa_Idriz

#89212 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Osmi Socrates

#89213 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Ne znam kakav su drugi izbor imali. Da se je posvađao samo sa Slotom, možda bi i drugačije rješavali stvari. Ali, on kaže "neko u klubu" ima nešto protiv njega.

Izbor je bio ili da se vlasnik umiješa i da čitavu upravu kluba preispitiva i daje nekima i otkaze ili da uprava kluba ovako postupi. Fantastičan igrač ali glup ubij Bože. Ne napadaš sve, pogotovo ne na ovako glupav način. Ne dopada ti se kako te tretiraju, traži jebeni transfer. Ili pokaži na treningu da možeš promijeniti igru da zadovoljiš zahtjeve menadžera. I modernog fudbala.

Čuj obećali mu nešto. Neko mu obećao da ne mora obavljati obrambene zadatke? Garant o tome priča. I da je istina, valjda si jebeni profesionalac, možeš neke stvari i sam zaključiti. Premijer je Liga, nije jebena amaterska liga.
drug_profi

#89214 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

vaučer wrote: 07/12/2025 15:59 Tri utakmice otkad je na klupi - bez poraza. Naredni krivac u jednako lošoj formi (Konate) nema alternativu. Salah sere ukratko. Njegova priča je puno nas je van forme ali ja sam barem legenda. E pa legendo neki drugi van forme barem defanzivno doprinose neki kurac.
Ima i Gomeza i Rhys Williamsa. Nisu gori od ovog Konatea, a francuzu bi pomoglo da malo glavu razbistri na klupi. Od Reala nema ništa, a ovako ni od LFC neće ugovor dobiti. Nek razmisli o budućnosti u nekom Wolverhamptonu ili sličnom.

Chiesa i Gumoha umjesto Gakpa i Salaha. Jonesa umjesto Mace, itd. Daj da igraju oni koji su u boljoj formi jbg pa čak iako su manje kvalitetni.
Gandalf

#89215 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Poklanjati slotu povjerenje je jako naivan potez ove uprave.
Ne bih ga branio ni da ga domar dobro bubne nogom.
Biće još mnogo mračnih trenutaka ove sezone.
Direktno ili indirektno slot će biti okidač za veliku većinu.

Protjerivanjem Salaha ekipa će tek da moralno se strmoglavi u duboke ambise nezadovoljstva. Sretno Mo :srce:
drug_profi

#89216 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

AmiĐa_Idriz wrote: 07/12/2025 20:23

Nemam drugo objašnjenje osim da su članovi borda navijači Mančestera ili Evertona...
no_sekirli

#89217 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

I igraci ce biti picketine ako ne stanu na stranu kolege. Narocito Virgil, Becker i Robo.
Gandalf

#89218 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Lik je crna rupa u fudbalskom univerzumu, povlači na dno sve sa sobom, liku je uspjelo onakvog Salaha raspizditi. Svaka čast majstore, otjeramo li Salaha radi ove holandske ojebine i zaslužujemo da nas sastavi sa zemljom oluja govana koju nam je ovaj ublehaš pripremio.
Osmi Socrates

#89219 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Rekli su da mu daju povjerenje što se tiče Mo situacije. To ne znači da mu sutra neće dati otkaz zbog drugih razloga.

Pogrešno je ovo postavljati kao Mo vs Slot.
drug_profi

#89220 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Rezultat protiv Intera će pokazati na čijoj strani je svlačionica.
Ja opet ne vidim način da Slot izađe iz kanala, jer on prije svega i ne zna kako je upao u kanal, niti gdje je izlaz.
Tapka u mraku u vodi do grla.
Osmi Socrates

#89221 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Neće on najvjerovatnije ni izaći iz kanala. To ne znači da je zadržavanje Moa u klubu dobro rješenje, nakon ovoga što je sebi dozvolio.
drug_profi

#89222 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Osmi Socrates wrote: 07/12/2025 21:28 Neće on najvjerovatnije ni izaći iz kanala. To ne znači da je zadržavanje Moa u klubu dobro rješenje, nakon ovoga što je sebi dozvolio.
Ja mislim da Mo treba ići jer više nije sposoban dati ono što je nužno. Ali treba otići ispraćen na način koji je zaslužio.
Realno, lanjska titula je najviše nejgova zasluga, a ta 20-ta je posebno bitna svakom navijaču Liverpula.
no_sekirli

#89223 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Pa ako je igrac u klubu, nije u jebenom gulagu da ne smije reci nista. Sta je vama ljudi?

Kao da on nije dobro vagao kad ce reci i sta ce reci, i da ne zna kakve ce reakcije izazvati njegive izjave.
drug_profi

#89224 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ima Mo sigurno dobre saradnike za PR. Nije njemu izletilo ništa.
Osmi Socrates

#89225 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Pa on bira i kako će otići. Ovim izjavama je izabrao.

Biće on legenda kluba, smiriće se strasti, i biće vremena za hladnije glave. Trenutno je sebe otjerao iz kluba, jer, kao što rekoh, ovim intervjuom se on ne svađa samo sa Slotom, nego sa čitavom upravom.

Šta je očekivao? Da vlasnik kluba reagira? Vlasnika, iskreno, boli neka stvar za Moom. Amerikanac čovjek, u sportu dugo vremena, naučio je da ne ide protiv uprave koju je sam imenovao.
Last edited by Osmi Socrates on 07/12/2025 21:36, edited 1 time in total.
Post Reply