Sirija vol. 2

Locked
NajdraziVodjaa

#89076 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

A nekad kad se razviju jos vise mozda po standardu dostignu i Kurde :thumbup: mada to je jos daleko prvo nek stignu ovu buraniju Sloveniju i Austriju pa onda ove najrazvijenije...

Sta kaze Rusija=BiH e jebem ti znanje pogledao ti Rusije nisi ni na google a kamoli uzivo.
Kikibombona

#89077 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

mirsek wrote:Ne mozes Kiki racunati samo ciste plate, moras uzeti u obzir i cijene u radnjama i stanarine.
Koliko je stan u New Yorku a koliko u Moskvi, koliko su rezije razlicite, cijene u kaficima, trgovinama itd..
Statistika kaze da je Moskva 52% jeftinija od Njujorka.

Recimo, Moskva je za 82% skuplja od Kieva. Sto ce reci, ako uzmemo prosjecne plate u obzir, da Moskovljani u prosjeku ne zive narocito bolje od Kijevljanja, ako ne i gore. Ne bi me cudilo da Sarajlije zive bolje od Moskovljana. Zivot u Moskvi je za 23% skuplji nego u Sarajevu.

Realnost je da su Moskva i Njujork iz ekonomske perspektive dva razlicita svijeta. Amerika i Rusija su dva razlicita svijeta. Mimo Moskve i Sent Peterzburga Rusi su teska bijeda u poredjenju sa Amerikancima.

Srbi su najveci rusofili na svijetu. Uz to ne vole zapad. I opet imamo slucaj da bi makar 50% Srba dalo supka da ode na zapad, dok u Rusiju idu samo ako ih natjera teska nuzda i neimastina.
salik79

#89078 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Babadoga wrote:Prosle godine amerikanci su izgubili 10 aviona u neborbenim misijama a rusi samo 2.Ove godine omjer je 4:1 :)

Uzimas finansijski centar cijelog svijeta,gdje su sjedista najvecih svjetskih korporacija i banaka i to je kao neki dokaz zaostalosti rusije :lol:

Kazes nafta i plin,a amerikanci ne mogu bez rusa da lete na ISS :D .Rusi sami prave tehnoloski najzahtjevnije proizvode: nuklearne podmornice,avione,rakete,satelite itd...Najveci svjetski proizvodjac i izvoznik psenice je Rusija.

Dje nadje Finsku :lol: finci su uspjeli da sacuvaju nezavisnost ali su izgubili dosta teritorije tako da ne znam kakvu su im lekciju ocitali

Ne nego cu da se furam na SAD najvece zlo planete,pa oni o svojim gradjanima ne brinu jotu a ne da ce pomoci negdje nekom drugom
Prosjecna penzija u Rusiji = 150 eura
Prosjecna penzija u Finskoj = 1 600 eura

Ove brojke ce ti reci da finski penzioner zivi 10 puta bolje od ruskog. Dakle, ne duplo ili troduplo bolje, sto bi opet bila katastrofa.

U Estoniji prosjecna penzija iznosi 370 eura sto je duplo vise nego u Rusiji.

Zapravo, Rusija je na nivou velike BiH. Zivot Rusa nije narocito kvalitetniji od zivota Bosanaca. Eto o kakvoj se sili radi.

A Rusi neka locu votku i glabaju tenkovske cijevi.

Ima dosta clanova porodice i prijatelja u Americi, imam prijatelje koji rade ili su radili u Rusiji. Ne treba ti reci da su Americani neuporedivo bogatiji i da zive neuporedivo kvalitetnije. Ovi moji Amerikanci su obisli pola svijeta, imaju kuce i stanove, voze najbolje auta, dok Rusi jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Sada da Rusima otvoris granice, milioni bi nagrnuli u Ameriku. Koliko bi Amerikanaca nagrnulo u Rusiju? Smijesno je porediti.

Zasto svi Bosanci zele na zapad a niko u Rusiju, osim ako ih jebena nuzda ne tjera na to!??

Zasto se Salik skolovao u Frankfurtu a ne Volgogradu?

Nemojte biti licemjerni... Covjek na zapadu zivi pet puta bolje od covjeka u Rusiji. To je notorna cinjenica. Ja bih sada preselio u Finsku, u Rusiju ni pod razno. Bilo bi mi gore nego u BiH sa poslom koji radim. :roll:

Kao prvo Kiki, Salik se skolovao u Stuttgartu, a ne u Frankfurtu. :D

Kao drugo, tamo sam se skolovao sticajem okolnosti, posto sam prvo bio primljen u Gracu, a tamo sam se (tada) prijavio kao i svi ostali, na osnovu austro-ugarskog Zakona o (visokom) skolstvu, kao i svi ostali. Ne vidim koja je logika da idem u Volgograd, ili Sidnej i Jokohamu ako mi je ovamo geografski blize!?

Kao trece, lupas bezveze o necemu o cemu pojma nemas. Znas li ti, Kiki, da je Moskva jedan od najskupljih gradova u svijetu?! Da je tako, kao sto ti tvrdis, pa svi bi se iselili, ili bi zivjeli kao kklosari na ulici. Znas li da su Rusi digli cijene u nebesa u turskom primorju, nakon sto su im postali najbrojnija klijentela? Sa 150 €, slozit ces se, to nisu mogli...

Kao cetvrto, ja znam masu nasih ljudi koji zive i rade u Rusiji, jos iz Titinog vakta, koji su izuzetno uspjesni privrednici tamo. Jedan od njih je, izmedju ostalih, i vlasnik hotela Ruza (i jos dosta firmi po Sarajevu i BiH) u Mostaru. Sve to je stekao, neces vjerovati, u Moskvi.
salik79

#89079 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Akibh wrote::lol:
E cuj ubleha seratorskih, prije u Rusiju nego u Ameriku
Ja ne bih ni u Rusiju ni u Ameriku, podjednako.
SarajlijaTM

#89080 Re: Sirija vol. 2

Post by SarajlijaTM »

Kikibombona wrote:Meni su dragi Rusi i Rusija, narocito ruski knjizevnici. Apsolutno nisam rusofob. Ruse smatram daljim rodjacima.

Medjutim, ruska politika i ekonomija, kvalitet zivota Rusa, je jadan. Zelim da se to promijeni i da Rusi zive makar kao Slovenci ili Cesi, pa nekada u buducnosti kao Austrijanci i Belgijanci.
Otidji malo u Istru,ona ti je najbliza,pa pokusaj pronaci razliku izmedju Ruskih i svih ostalih turista. Da je meni bar jedno ljetovanje da se MUČIM kao oni. Btw.kad je hr usla u EU,u istri su cjene apartmana pale sa 150,na 50€,a pokusaj skontati zasto,a svo domicilno stanovnistvo je plakalo za njima jer su smanjili dolaske.Nazivali su ih bosancima samo sa 20x vise love. I to ne pojedini turisti,vec svi,ali bukvalno svi

Znas li koliko je potrosacka korpa u finskoj,registracija auta,porez na bacanje pogleda u vis i tako to?

Znas li ko ima najrazvijeniju medicinu na svijetu? Znas li gdje se jedino u evropi radi transplantacija luka aorte,gdje se jedino uspjesno lijecila djecija paraliza prije 50g?

Znas li koja drzava na svijetu,ako pusti u promet svoje zalihe dijamanata i zlata,imat ce vrijednost kamena sa plaze i lima?

Ima ovoga jos ali mi se ne da pisati,jer znam da je i ovo suludo

I niko nije rusofil,već dobri bosnjo koji je kroz godine naucio da razlikuje jeftinu propagandu od istine i vjeruje se svojim ocima,a ne usmenim predanjima bez dokaza
Challenger__

#89081 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Zapravo, Rusija je na nivou velike BiH. Zivot Rusa nije narocito kvalitetniji od zivota Bosanaca. Eto o kakvoj se sili radi.
Image

Lupio si da im avioni "malo, malo pa padaju". Kada su ti pokazani podaci odmah si prešao na drugu laž. Koji je tebi kurac? I kakve to uopšte ima veze sa temom, sa Sirijom?
Challenger__

#89082 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Meni su dragi Rusi i Rusija, narocito ruski knjizevnici. Apsolutno nisam rusofob. Ruse smatram daljim rodjacima.
Pa kaže...
A Rusi neka locu votku i glabaju tenkovske cijevi.
Nisi rusofob nego si rusofobni papak sa dna kace. I opet, kakve sve ovo ima veze sa temom? Gubiš se i svojim ispadima temu trolaš i spamuješ.
salik79

#89083 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Zapravo, Rusija je na nivou velike BiH. Zivot Rusa nije narocito kvalitetniji od zivota Bosanaca. Eto o kakvoj se sili radi.
Image

Lupio si da im avioni "malo, malo pa padaju". Kada su ti pokazani podaci odmah si prešao na drugu laž. Koji je tebi kurac? I kakve to uopšte ima veze sa temom, sa Sirijom?

Krenulo ga, pravo, nakon "dzenaze poginulim iranskim vojnicima u Siriji"
Challenger__

#89084 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:Krenulo ga, pravo, nakon "dzenaze poginulim iranskim vojnicima u Siriji"
Možda je, krajnje vrijeme, da se obrati onom popu iz Srbije što lopatom po guzici vrši egzorcizam.

:mrgreen:
muhafuca

#89085 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
Akibh wrote::lol:
E cuj ubleha seratorskih, prije u Rusiju nego u Ameriku
Da li bi ti radio u Moskvi za 500 eura ili Njujorku za 2 000 eura? :D

Rosufili su poznati po tome da im pare u zivotu nista ne znace. :izet: :D
U Moskvi ti 500 eura vjerovatno triput duze traje nego 2000 eura u NY.

Nije Moskva jeftina uopste za Ruske standarde - al New York je totalno druga dimenzija.

Po skupoci zivota (da sad ne guglam nego po sjecanju) u top 5 je najskupljih gradova na svijetu (daleko najskupljih) uz Tokijo, Oslo, London, Dubai i slicni gradovi. Misli da je NY na drugom ili trecem mjestu.

Tako da i nije neka racunica - bolje je za 500 eura u Moskvi nego za 2000 eura u NY.

Al eto sad vidim po tebi sarajlije bolje zive od Moskovljana :-)

Hajd nek i to cujem
Challenger__

#89086 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

muhafuca wrote:Hajd nek i to cujem
Bio, više puta, vidio, imam tamo masu drugova iz Mostara i Sarajeva čiji roditelji još od prije rata tamo žive (predstavništva Energoinvesta i slično). Ovaj lik, Kiki, veze blage nema šta priča i šta piše.

Ne gubite vrijeme na njegove budalaštine.

________

Ima li šta novo u Siriji?
Challenger__

#89087 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Što se ekonomije tiče i GDP per capita, na samom svjetskom vrhu je Katar, upravo Katar, a iznad USA su i Emirati, Kuvajt, a tu su negdje Bahrein i KSA. Po onom liku to znači da su Kuvajt i Katar, valjda naprednije nacije. Pripadnici ISIL-a imaju NEUPOREDIVO VEĆE PLATE od pripadnika SAA. Šta sad to treba da znači? Da ISIL ima primat za oblikovanje Sirije u odnosu na sirijsku vladu, Katar, Kuvajt, Saudijska Arabija i Bahrein u odnosu na USA a USA u odnosu na RF?

Ne, tu definitivno nisu čista posla a ja život dajem da je u pitanju ozbiljan problem na tragu politoksikomanije.

Toliko.
NajdraziVodjaa

#89088 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

A i pitao bi ga da se razboli i izlijeci u New Yorku sa 2000 eura mjesecno bas me zanima kako bi se proveo u odnosu npr. na isto u Moskvi.
Kikibombona

#89089 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Jesam popalio rusofile! :-) :lol:

Covjek iznosi podatak koji dokazuje da su velesile poput Litvanije, Slovacke, Ceske itd. ispred Rusije.

Ako je ta Rusija uzor, zasto tamo niko ne ide, od nas Juznih Slavena!? Bruka moje raje je otisla i zeli otici. U opticaju su razne drzave, od evropskih, Amerike i Kanade, Australije itd. Dubai je mnogima zanimljiv.

Niko ziv je spominje Rusiju, Tursku ili nedaj boze Iran.

Ocigledan primjer su Srbi, najveci rusofili na svijetu. Vole Rusiju kao mater al' ih puskom ne mozes natjerati da tamo emigriraju. Nesto malo sirotinje ode raditi i to je to. Srbi grabe rukama i nogama prema mrskom zapadu.

Mi kao narod mozemo srati, lagati sebe i druge, ali kada se radi o nasoj guzici, znamo odlicno da je Rusija kurac a zapad zakletva.

I ove izbjeglice iz Sirije, ruska braca... zalutali li neki u Rusiju ili Iran? :lol: :lol:

Hiljade zivota je izgubljeno da bi se dokopali zapada. Kakva kurceva Rusija i Iran. Prije bi ostali u Idlibu nego tamo otisli. Prestanite lagati sebe i druge.
Kikibombona

#89090 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

NajdraziVodjaa wrote:A i pitao bi ga da se razboli i izlijeci u New Yorku sa 2000 eura mjesecno bas me zanima kako bi se proveo u odnosu npr. na isto u Moskvi.
Zasto Sirijci ne bjeze u Rusiju ili Iran?

Idi u Beograda pa im reci kako je najbolje da odu u Rusiju. Noge bi ti polomili.

Hiljade nesretnika se utopilo bjezeci na zapad. Da je neko krenuo prema Rusiji, odmah bi ga strpalo u dusevnu bolnicu, po najnizim cijenama medicinske usluge.
salik79

#89091 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

@Kiki

Nemam vremena, ali da li si znao da je Iran zemlja sa, cini mi se, najvecim brojem izbjeglica na Svijetu?Sta cemo sad?
joe_black

#89092 Re: Sirija vol. 2

Post by joe_black »

Daj kiki, iskreno receno nemas pojma o ekonomji a lupas neke nebuloze ko pijani rus...

U swici je minimalna plata 4500chf=oko 8000KM ali im je i kirija cca 1500 do 2000chf, kafa na benzinskoj 4chf...Znaci i troskovi zivota su daleko iznad BiH

Dali to sto amerikanci u americi ne mogu napravit zube za 15000Dolara pa dolaze u Bosnu da to odrade za 1000dolara znaci da smo mi napredniji od Amerike...

Nego daj ti nama kazi koliki je GDP u Kurdistanu :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#89093 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:@Kiki

Nemam vremena, ali da li si znao da je Iran zemlja sa, cini mi se, najvecim brojem izbjeglica na Svijetu?Sta cemo sad?
Koliko je Sirijaca pronaslo utociste u Iranu?

Znamo da Iran salje Kasima Sulejmanija i mnoge druge generale/oficire, afganistansku sirotinju itd itd.

Koliko su primili sirijskih izbjeglica?

Koliko su najblizi Asadovi saveznici, Rusija i Iran, primili sirijskih izbjeglica?
Kikibombona

#89094 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

joe_black wrote:Daj kiki, iskreno receno nemas pojma o ekonomji a lupas neke nebuloze ko pijani rus...

U swici je minimalna plata 4500chf=oko 8000KM ali im je i kirija cca 1500 do 2000chf, kafa na benzinskoj 4chf...Znaci i troskovi zivota su daleko iznad BiH

Dali to sto amerikanci u americi ne mogu napravit zube za 15000Dolara pa dolaze u Bosnu da to odrade za 1000dolara znaci da smo mi napredniji od Amerike...

Zasto izbjeglice iz Sirije ne idu u Rusiju?

Pa to im je najblizi prijatelj, uz Iran.

Zasto idu na zapad koji se prema njima odnosi 'dusmanski'?

Ima li neki racionalan odgovor?
Challenger__

#89095 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nemam vremena, ali da li si znao da je Iran zemlja sa, cini mi se, najvecim brojem izbjeglica na Svijetu?
A šta tek bilo kada bi znao da je Rusija DRUGA ZEMLJA U SVIJETU, odmah iza USA, PO BROJU IMIGRANATA:

Image

Quote:
With 43 million foreign nationals on American territory in 2010, according to UN forecasts, the US remains the world's prime destination for immigration, well ahead of Russia, with 12.3 million immigrants.

:arrow: LINK
joe_black

#89096 Re: Sirija vol. 2

Post by joe_black »

Kikibombona wrote:
joe_black wrote:Daj kiki, iskreno receno nemas pojma o ekonomji a lupas neke nebuloze ko pijani rus...

Zasto izbjeglice iz Sirije ne idu u Rusiju?

Pa to im je najblizi prijatelj, uz Iran.

Zasto idu na zapad koji se prema njima odnosi 'dusmanski'?

Ima li neki racionalan odgovor?

Svak ide tamo gdje on misli da mu je bolje, a sam znas da se najveci broj sirjica nalazi u turskoj, po toj tvojoj logici ispadne da je turska VRH sto se tice napredka...
Challenger__

#89097 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Njegova baljezganja su zanimljiva samo iz perspektive analize socijalne alhemije: u šta se pretvara konzument ideologija... i još ponečeg. Lik, jednostavno, ništa ne zna, a lupa beskrajno.
salik79

#89098 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:

Koliko je Sirijaca pronaslo utociste u Iranu?

Znamo da Iran salje Kasima Sulejmanija i mnoge druge generale/oficire, afganistansku sirotinju itd itd.

Koliko su primili sirijskih izbjeglica?

Koliko su najblizi Asadovi saveznici, Rusija i Iran, primili sirijskih izbjeglica?
Ne znam, ali znam da su odavno pretrpani izbjeglicama. Zasto milioni tih izbjeglica nisu otisli negdje drugo nego bas u Iran?!
Kikibombona

#89099 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Ne znam, ali znam da su odavno pretrpani izbjeglicama. Zasto milioni tih izbjeglica nisu otisli negdje drugo nego bas u Iran?!
Nije li to malo cudno, da se makar zapitas?

U Turskoj i Kurdistanu ima oko 5 miliona izbjeglica iz Sirije i Iraka. Zasto te izbjeglice ne krenu prema Iranu koji se nalazi u neposrednoj blizini? Zasto rizikuju zivote i odu preko mora do evropskih agresora?

Da li Sirijci i Iracani mrze Iran?
Da li smatraju da im Iran nema ponuditi osnovne uslove za zivot?
Da li je u pitanju jedino i drugo?
Da li je Iran zabranio ulazak sirijskim i irackim izbjeglicama u drzavu?

Sta je u pitanju?

Zasto Sirijci ne idu u Rusiju?
salik79

#89100 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Prvo ti meni odgovori.
Locked