Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 20:39
Kod moje zene xiaomi odlican, a kod mene obicno smece. Haman kako se potrefi.
E to je jedna od stvari koje odvajaju ozbiljan brend od brenda u pokušaju.
Kod Samsuga, Pixela, Sony-a u android svijetu i Apple-a u iOS svijetu može se desiti da moj telefon ne radi dobro, a kod žene odličan, međutim na moj će sigurno doći ispravka i to riješiti, a na Xiaomi-u možda dođe neki update, možda.
E to je podrška. Danas Cisco prodaje najsuperiorniju mrežnu opremu na svijetu po bagatelnoj cijeni (u odnosu na cijene nekada), ali ti debelo naplate podršku i Smartnet.
Kad imaš kako treba podršku, ti više nemaš nikakvih softverskih problema. Ako i bude riješi se brzo. Apple ide korak dalje pa ti preko Apple Care-a otklanja čak i hardverske probleme.
Xiaomi ili bilo koji drugi brend mimo ove nabrojane četvorke, puno pure još moraju pojesti da bi bili iole ozbiljni igrači. To govore i brojke prodatih uređaja. Apple i Samsung ubjedljivo na prvih 10 mjesta. Džaba Xiaomiju 50 verzija istog modela, to je samo kvantitet. Ljudi žele kvalitet i da su mirni, a ne da svako malo rastartuju telefon jer im zaledi, ili da strepe hoće li im raditi sve kako treba, jer ako ne radi, teško da će dobiti ispravku.