Ovih dana sam poslovno presao uzduz BIH i ovu pojavu primjetih samo u Sarajevu.amar1994 wrote:To je meni teski papanluk [emoji57]MisterNo1 wrote:Ima li neka tema da napadnem one što lopataju sneg sa svijih ulaza na magistralnu cestu ili to mogu i ovde učiniti!?
Sent from my C6603 using Tapatalk
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- seoBIH
#8901 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
quarterback
#8902 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
na putu kiseljak busovaca je sa slepera u krivini sletio drveni otpad u vidu okoraka i manjih komada drveta i udario po prednjoj masci mog auta, bila je noc, bio sam sam i nisam imao svjedoka, nisam dobro vidio ime u noci a toliko sam bio iznenadjen time sto se desilo (samo sam kod mimoilazenja vidio da nesto leti prema meni) da bukvalno nisam znao sta da radim, stao sam nakon toga, pogledao masku, vidio da imam jedno manje udubljenje i kontao da sam odlicno prosao iako nisam imao pojma sta je udarilo zapravo ... kontam da ganjam sleper, i evo recimo da ga zaustavim, sta onda, kako dokazati ... pitao sam nakon nekog vrmena prvom zgodnom prilikom drota o tom slucaju, kaze da bih tesko bilo sta uspio ...pirmin wrote:Mogu li ja tuziti vozaca slepera ili njegovu firmu ako mi je sa njegove prikolice na autoputu pala ledenica od nekih 40x40 na sajbu i razbila je
pri brzini od nekih 120km/h?
elem srecom moja steta nije bila velika, nisam masku ni mijenjao jer je samo malo plastika udubljena ali je moglo biti i puno gore
- seoBIH
#8903 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako mislis dokazati da je upravo SA TOG kaiona palo nesto? Dokaz slikanje NAKON sto se desilo? U kojem svijetu zivis?pirmin wrote:Odstojanje bi se dalo procijeniti sa fotografije, po tom pitanju sigurno ne bi bio donji. Najbolje bi uz foto dosao i video-snimak.holowey wrote: btw, tebe bi odmah pitali za odstojanje i donji si...
Donji uostalom ne bi bio generalno jer bi mi stetu nadoknadio djelimicni kasko a osiguranje bi se onda moralo pravno nosati
sa vlasnikom kompanije oko odstete. Mislim da bi ih lako dobili jer je svaki vozac, narocito profesionalni, obavezan da sa vozila ukolni
sve ono sto moze ugroziti druge ucesnike u saobracaju.
- pirmin
#8904 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam da je kod nas ciganluk i da se regularnim putem tesko sta moze postic.quarterback wrote:na putu kiseljak busovaca je sa slepera u krivini sletio drveni otpad u vidu okoraka i manjih komada drveta i udario po prednjoj masci mog auta, bila je noc, bio sam sam i nisam imao svjedoka, nisam dobro vidio ime u noci a toliko sam bio iznenadjen time sto se desilo (samo sam kod mimoilazenja vidio da nesto leti prema meni) da bukvalno nisam znao sta da radim, stao sam nakon toga, pogledao masku, vidio da imam jedno manje udubljenje i kontao da sam odlicno prosao iako nisam imao pojma sta je udarilo zapravo ... kontam da ganjam sleper, i evo recimo da ga zaustavim, sta onda, kako dokazati ... pitao sam nakon nekog vrmena prvom zgodnom prilikom drota o tom slucaju, kaze da bih tesko bilo sta uspio ...pirmin wrote:Mogu li ja tuziti vozaca slepera ili njegovu firmu ako mi je sa njegove prikolice na autoputu pala ledenica od nekih 40x40 na sajbu i razbila je
pri brzini od nekih 120km/h?
elem srecom moja steta nije bila velika, nisam masku ni mijenjao jer je samo malo plastika udubljena ali je moglo biti i puno gore
Ipak kontam da se mora probati. Znaci slika, video, bilo sta, uz opis vozila, tablice pa na policiju.
Vec u Hrvatskoj bi vozac i njegova firma bili donji, o Sloveniji i dalje da ne govorim.
-
quarterback
#8905 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
koliko to nesto znam iz citanja kojekuda samo su vazeci snimci tako da kazem ovlastenih kamera, policijskih i slicno, to sto bi eventualno neko od nas snimio mislim da na sudu ne predstavlja nista, na zalostpirmin wrote:Znam da je kod nas ciganluk i da se regularnim putem tesko sta moze postic.
Ipak kontam da se mora probati. Znaci slika, video, bilo sta, uz opis vozila, tablice pa na policiju.
Vec u Hrvatskoj bi vozac i njegova firma bili donji, o Sloveniji i dalje da ne govorim.
- Optimist
#8906 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pirmin wrote:Ovo je teoretsko pitanje jer sajba zbog nekog od zakona fizike(ili sadake?) nije pukla a morala je. Gledao sam ledenicu kako leti prema meni i vec vidio sajbu slupanu. Desilo se to na autoputu kod Zagreba. Nastavio sam voziti i kontao sta bi najbolje bilo uraditi. Da je poslo po zlu uslikao bih ga u voznji pa otisao prijaviti u jednu od policijskih stanica. Mozda nije bas jak dokaz ali bi i on morao dokazati da mu je vozilo sa kojeg je frcao led bilo ocisceno.
Bas sam gledao tu scenu kod Zagreba prije par dana. Jedan kamion obilazi drugi, i sa ovoga sto je u lijevoj traci pocinje spadati led i snijeg. Iza njega je islo auto (takodje lijevom trakom) koje je dosta tog leda i izbjeglo a nesto ga je i potrefilo. Da to nisi bio ti?
P.S. U utorak se odigrala ova scena.
- pirmin
#8907 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo, imam i svjedoka!Optimist wrote:pirmin wrote:Ovo je teoretsko pitanje jer sajba zbog nekog od zakona fizike(ili sadake?) nije pukla a morala je. Gledao sam ledenicu kako leti prema meni i vec vidio sajbu slupanu. Desilo se to na autoputu kod Zagreba. Nastavio sam voziti i kontao sta bi najbolje bilo uraditi. Da je poslo po zlu uslikao bih ga u voznji pa otisao prijaviti u jednu od policijskih stanica. Mozda nije bas jak dokaz ali bi i on morao dokazati da mu je vozilo sa kojeg je frcao led bilo ocisceno.
Bas sam gledao tu scenu kod Zagreba prije par dana. Jedan kamion obilazi drugi, i sa ovoga sto je u lijevoj traci pocinje spadati led i snijeg. Iza njega je islo auto (takodje lijevom trakom) koje je dosta tog leda i izbjeglo a nesto ga je i potrefilo. Da to nisi bio ti?
P.S. U utorak se odigrala ova scena.
- kafanski_covjek
#8908 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mogli ste i kafu popiti 
- holowey
#8909 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
trebas drzati bezbjedno odstojanje tako da u slucaju naglog zaustavljanja vozila ispred tebe ti mozes da se bezbjedno zaustavis ili izbjegnes zaustavljeno vozilo...to odstojanje ti je dovoljno da izbjegnes predmete koji padnu sa vozila u pokretu a pri brzinama na autoputu to sigurno nije 20-30 metara...pirmin wrote:Odstojanje bi se dalo procijeniti sa fotografije, po tom pitanju sigurno ne bi bio donji. Najbolje bi uz foto dosao i video-snimak.holowey wrote: btw, tebe bi odmah pitali za odstojanje i donji si...
Donji uostalom ne bi bio generalno jer bi mi stetu nadoknadio djelimicni kasko a osiguranje bi se onda moralo pravno nosati
sa vlasnikom kompanije oko odstete. Mislim da bi ih lako dobili jer je svaki vozac, narocito profesionalni, obavezan da sa vozila ukolni
sve ono sto moze ugroziti druge ucesnike u saobracaju.
-
tempuser
#8910 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ta kategorija je opste poznata, ali ja sam primjetio novu kategoriju ovi sto zadaju neke gasove...zdruzdjo wrote:Evo dva dana sam se vozao malo vise po gradu i mahalama tokom dana.
Vidio more klizanja zaglavljivanja i slicno.
Juce sam malo na semaforima zagledavao u gume. E pa na cemu kod nas ljudi voze kuku majko. Sto je najveci crnjak vise raje sa autima 15 hiljada km + voze na "julbrinerkama" nego sto sam vidio na nekim grobovima. Fakat koji je narodu quratz. Vozi juce lik mercedesa cini mi se da je c klasa. Em su gume siroke pravo em zguljene, em pogon mercedesa..... Jebo te razmisljas li o onom maksumu sto sjedi na zadnjem sjedistu? Pa jebo ti mercedes familiju kad nisi u stanju gume kupiti za njega.
Zadnji primjer jucer, gledam lika na parkingu u novoj Altei XL, nove zimske gume na njoj, baja oplete po gasu ukopa auto u 10 cm snijega na ravnom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8911 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
draži mi je prdežbasicm wrote:Jel vas nesto zezaju padezi ili ja nisam bio na casu kad se ucilo?Black swan wrote:stvarno ne razumijem ljude
ja ni ljeti ne idem uz vraca
-
Nepass
#8912 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jucer lik sa fabijom, valjda se zazelio slajdranja, skrece u o.k.bana od careve i puni gas, auto samo u mjestu stoji.tempuser wrote:Ta kategorija je opste poznata, ali ja sam primjetio novu kategoriju ovi sto zadaju neke gasove...zdruzdjo wrote:Evo dva dana sam se vozao malo vise po gradu i mahalama tokom dana.
Vidio more klizanja zaglavljivanja i slicno.
Juce sam malo na semaforima zagledavao u gume. E pa na cemu kod nas ljudi voze kuku majko. Sto je najveci crnjak vise raje sa autima 15 hiljada km + voze na "julbrinerkama" nego sto sam vidio na nekim grobovima. Fakat koji je narodu quratz. Vozi juce lik mercedesa cini mi se da je c klasa. Em su gume siroke pravo em zguljene, em pogon mercedesa..... Jebo te razmisljas li o onom maksumu sto sjedi na zadnjem sjedistu? Pa jebo ti mercedes familiju kad nisi u stanju gume kupiti za njega.
Zadnji primjer jucer, gledam lika na parkingu u novoj Altei XL, nove zimske gume na njoj, baja oplete po gasu ukopa auto u 10 cm snijega na ravnom.
-
zdruzdjo
#8913 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sinoc oko 21:00 vozim 50-ak pored aerodroma iz pravca lukavice. Sam na pravcu nema niko iza mene. Sa one nove ceste ulijece kamikaza sa golf 3 da se utrpa prije mene prema stupskoj petlji. Kako ulijece i skrece tako ga i zabacuje. Lijevi zadnji kraj ode prije njega i zamalo ne zakaci auto iz suprotnog smjera. Ponosito se šepuri slovo P na zadnjoj sajbi.
Popravi se malo i zavrti oko sebe i izbaci se na prosirenje kod one neke firme. U suprotni pravac od onog sto je isao. Lijepo. Prodjem samo lagano.
Kod ukljucenja aleja bosna srebrena, ulijece ispred mene polo. Kontam "neeee opet". Cvrc nista. Laaaaagano 30. Odgristi htio volan. Odatle do petlje pa desno na iskljucenje i do hifa-e ni makac preko 30. Prodjem pored, naravnoooo zensko prepadnuto vozi kao da lucifer licno sjedi na suvozacevom.
Svega mi obuka vozaca bi mi trajala ravno 12 mjeseci. Da vidis sve. Kisa, sunce, magla, snijeg, led, guzva.....
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Popravi se malo i zavrti oko sebe i izbaci se na prosirenje kod one neke firme. U suprotni pravac od onog sto je isao. Lijepo. Prodjem samo lagano.
Kod ukljucenja aleja bosna srebrena, ulijece ispred mene polo. Kontam "neeee opet". Cvrc nista. Laaaaagano 30. Odgristi htio volan. Odatle do petlje pa desno na iskljucenje i do hifa-e ni makac preko 30. Prodjem pored, naravnoooo zensko prepadnuto vozi kao da lucifer licno sjedi na suvozacevom.
Svega mi obuka vozaca bi mi trajala ravno 12 mjeseci. Da vidis sve. Kisa, sunce, magla, snijeg, led, guzva.....
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#8914 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve si u pravu i jedino što mogu reći je da je užas kako ljudi voze. Koliko su smotani, isprepadani i nedorasli volanu, što posebno dolazi do izražaja u ovakvim relativno otežanim uslovima za vožnju. Dovoljno je samo da vidiš face za volanom i sve ti se samo kaže.
Svi izgledaju ovako nekako!

Svi izgledaju ovako nekako!

-
Nepass
#8915 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svaki tvoj post kao da sam ja pisaozdruzdjo wrote:Sinoc oko 21:00 vozim 50-ak pored aerodroma iz pravca lukavice. Sam na pravcu nema niko iza mene. Sa one nove ceste ulijece kamikaza sa golf 3 da se utrpa prije mene prema stupskoj petlji. Kako ulijece i skrece tako ga i zabacuje. Lijevi zadnji kraj ode prije njega i zamalo ne zakaci auto iz suprotnog smjera. Ponosito se šepuri slovo P na zadnjoj sajbi.
- kloniran
#8916 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bas tako i ko ne bi mogao razviti do bar 60 po ovim uslovima ne bi mi prolazio na vozackom, haj kad nije ociscena cesta, ali sto po ociscenoj voze 30 ili padne 5 kapi kise odmah kilometarske kolone i opet 30zdruzdjo wrote:Sinoc oko 21:00 vozim 50-ak pored aerodroma iz pravca lukavice. Sam na pravcu nema niko iza mene. Sa one nove ceste ulijece kamikaza sa golf 3 da se utrpa prije mene prema stupskoj petlji. Kako ulijece i skrece tako ga i zabacuje. Lijevi zadnji kraj ode prije njega i zamalo ne zakaci auto iz suprotnog smjera. Ponosito se šepuri slovo P na zadnjoj sajbi.
-
tempuser
#8917 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mi smo fenomeni, kad je suho prolijece idiot za idiotom, cim padne par kapi svi ko baje!
- dinao
#8918 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema gorih auta za zimu od bmw. Jucer je jedan od Vogosce do centra vozio max 20! Autobus mu je blicao da ubrza. Jos kad vidim kako u gepeku voze panjeve, cigle, vrece cementa..
Pa ja bi ga zapalio! Das deset i vise hiljada maraka za auto i vozis panj u gepeku!
Pa ja bi ga zapalio! Das deset i vise hiljada maraka za auto i vozis panj u gepeku!
-
mirzet87sa
#8919 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije do auta, do vozaca je. S losim gumama nece daleko.
-
quarterback
#8920 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima li neko da je vozio preko vlasica prema banja luci juce ili danas?
kakva je situacija?
hvala
kakva je situacija?
hvala
- Laplace
#8921 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto tako imaš i sudara, uzrokovanih nepažljivom vožnjom na klizavom putu. Često male greške dovedu do izlijetanja ili sudara.tempuser wrote:Mi smo fenomeni, kad je suho prolijece idiot za idiotom, cim padne par kapi svi ko baje!
Naravno, najbolje je drzati se neke brzine pri kojon se neće ni usporavati saobraćaj niti rizikovati. Isto tako bi svi trebali biti svjesni da se po klizavom putu mora voziti nešto ispod ograničenja.
Ono, pomoglo bi kad bi putne službe počele malo više da se miješaju u svoj posao.
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
-
530i
#8922 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam, ali radije nemoj. Gore zna pasti ozbiljan snijeg i kada ga ovdje nema ni pod razno...quarterback wrote:ima li neko da je vozio preko vlasica prema banja luci juce ili danas?
kakva je situacija?
hvala
-
zdruzdjo
#8923 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto sam i ja htio reci ali kontam poklopice me lokalni forumashi.530i wrote:Nisam, ali radije nemoj. Gore zna pasti ozbiljan snijeg i kada ga ovdje nema ni pod razno...quarterback wrote:ima li neko da je vozio preko vlasica prema banja luci juce ili danas?
kakva je situacija?
hvala
Tamo zna klepiti snijeg pravo brzo i i pravo puno tako da bas ne mozes se osloniti ni na prognozu ni na ono sto ti kaze neko ko je juce prosao tuda.
-
quarterback
#8924 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hvala, okrenucu na doboj onda
- Optimist
#8925 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sarajevo-Doboj-Prnjavor-Banjaluka. Duzi 40-ak km od najkrace varijante ali daleko ljepsi. Plus vremenski isto kao preko Vlasica i Knezeva.quarterback wrote:ima li neko da je vozio preko vlasica prema banja luci juce ili danas?
kakva je situacija?
hvala