FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#8901 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nurudin »

Senad je kao novinar ok, ima iskustvo veliko i to ga drži iznad ostalih. Međutim , on meni djeluje kao da bi pričao
kako mu ko više plati, a ako ne plati , e onda nastupa epizoda "Senad protiv političara".
Jer, kako objasniti njegove stavove, čas je ateista, čas djecu vodi u džamiju i sačekuje Cerića da mu se umili.
Nema stvarni integritet i može srati koliko hoće po tom pitanju...

Što se tiče Mahmutćehajića, opet moram reći da mi nije jasno oduševljenje njegovim intervijuom :?
Samo se u jednom slažem s njim 100 % , a to je da se BiH i Bošnjaci moraju povezaivati sa zapadom, a ne sa istokom.
Ostala njegova priča je neko pretjerano idealiziranje, koje ima ozbiljan odmak od realnosti . Iako su te akademske visine
lijepe za teortiziranje, nejgova priča veze nema sa realnošću.
Realnost je danas , kao i te 1994 kad je on rezigniran podjelom BiH napustio vlast, da je problem BiH Srbija i Hrvatska i njihov destruktivan
utjecaj na BiH. To je problem BiH i ne mogu se dva naroda silom natjerati da prihvate državu, a pogotovu ne tad 1994 kad
su Bošnjaci jedva mogli da odbrane sebe. Takav idealizam je tad i bio poguban za probosanske snage pa se ginulo mnogo i bespotrebno
da bi se na kraju pristupilo sporazumu koji je mogao biti zaključen i 92godine.
Ti idealisti su bili totalni idioti koji su narod pretvorili u topovsko meso Mladiću, a vojno-oružana snaga koja je nastala u ratu , je nastala
isključivo trudom i zalaganjem A.Izetbegovića. Izetbegović nije htio rat, možda je htio muslimansku državu ali i tu sam skeptičan
jer sumnjam da je bio glup čovjek, nego je bio realista koji kad je vidio da ne ide odlučio da se mirno raziđemo.
Međutim i kad to nije prihvaćeno od probosanske struje , Izetbegović je pomogao istim tim idiotima da ne izgube rat.
Danas je tako kako jeste, ljudi su izginuli za BiH i nema nazad ali svaljivati kriviu na Izetbegovića nije objektivno.
Krivci za pogibiju i stradanja su prvo Mladić i velikosrbi, zatim hrvatski nacionalisti, a onda ovi idealisti naivci koji su nenaoružan
narod suprostavljali organizovanim vojnim silama i još imaju obraza danas držati moralne prodike, ovima koji su taj narod
organizovali i naoružali .
thekupus

#8902 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by thekupus »

Ne drži on moralne prodike onima koji su organizovali narod, ON JESTE JEDAN OD TIH LJUDI. Tvorac termina Patriotska liga, jedan od najzasluznijih za formiranje odbrane
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#8903 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nurudin »

thekupus wrote:Ne drži on moralne prodike onima koji su organizovali narod, ON JESTE JEDAN OD TIH LJUDI. Tvorac termina Patriotska liga, jedan od najzasluznijih za formiranje odbrane
On je mogao formirati samo neku poeziju i nešto , a ne vojsku ,bez da vrijeđam čovjeka jer ja jako volim poeziju.
Također, možeš da organizuješ koliko hoćeš ako nemaš oružja i ako nemaš novca za to oružje.
O tome idealisti nisu uopće razmišljali , valjda su mislili da je dovoljno govoriti velike riječi i slično.
branimir stulic

#8904 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by branimir stulic »

thekupus wrote:Ne drži on moralne prodike onima koji su organizovali narod, ON JESTE JEDAN OD TIH LJUDI. Tvorac termina Patriotska liga, jedan od najzasluznijih za formiranje odbrane
Nemoj njega idealizirati majke ti. Postoje i druge price o drugu akademiku ...ali necemo sada ovdje. Covjek jednostavno nije mogao istrpiti da bude broj 2... ili 3.. ili 50 i tacka.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8905 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _BataZiv_0809 »

StupskaBitanga wrote:Koliko je budžetskih opstinskih para otišlo za ovo uglađivsanje i stvaranje reputacije načelniku Hadzibajricu?
Poslije svih krupnih riba zar je ovo jedino preostalo?
Pet milja mu je dao za knjigu.
asurbanipal

#8906 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by asurbanipal »

Nurudin wrote: Ti idealisti su bili totalni idioti koji su narod pretvorili u topovsko meso Mladiću, a vojno-oružana snaga koja je nastala u ratu , je nastala
isključivo trudom i zalaganjem A.Izetbegovića. Izetbegović nije htio rat, možda je htio muslimansku državu ali i tu sam skeptičan
jer sumnjam da je bio glup čovjek.

Ali nije bip niti spasilac, niti glup čovjek, nego jedan bezobraznik.

Klasični došunik i druker, te produžena ruka velikodržavničkih interesa, kako sa istoka, tako i sa zapada.
thekupus

#8907 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by thekupus »

Nurudin wrote:
On je mogao formirati samo neku poeziju i nešto , a ne vojsku ,bez da vrijeđam čovjeka jer ja jako volim poeziju.
Također, možeš da organizuješ koliko hoćeš ako nemaš oružja i ako nemaš novca za to oružje.
O tome idealisti nisu uopće razmišljali , valjda su mislili da je dovoljno govoriti velike riječi i slično.
Pa zato i jeste bio pokretač namjenske industrije
Majke mi, ovdje o Mahmutćehajiću govore samo oni koji ništa ne znaju o njemu ili su čuli neke bajke. Slušao sam ga barem 7,8 puta, što uživo, što ove intervjue, i niti jednom nije jednu pogrešnu riječ rekao. Tako i ovaj put
Nurudin

#8908 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nurudin »

asurbanipal wrote:
Nurudin wrote: Ti idealisti su bili totalni idioti koji su narod pretvorili u topovsko meso Mladiću, a vojno-oružana snaga koja je nastala u ratu , je nastala
jer sumnjam da je bio glup čovjek.

Ali nije bip niti spasilac, niti glup čovjek, nego jedan bezobraznik.

Klasični došunik i druker, te produžena ruka velikodržavničkih interesa, kako sa istoka, tako i sa zapada.
osim teorija zavjere ja nisam vidio nikakve ozbiljne dokaze za to .
Tesla Edison

#8909 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tesla Edison »

Nurudin wrote:
Idealisti, ljevičari, komunisti, socijaldemokrati,... svi su se oni 1991. zalagali za proteste, koncerte za mir i ostale k*rce palce. U isto to vrijeme Karadžić ukopavao artiljeriju iznad Sarajeva. Ljudi ginu od snajpera a on priča o Titu, radnim akcijama, bratstvu i jedinstvu... Pun mi je kufer tih idealista, građana i ostalih "multimlatimudana". Demagozi koji apsolutno ništa nemaju iza sebe, samo znaju kritikovati a nikad ništa konkretno nisu predložili. Alija i džamije im glavni problem a da nema njih, Sunce bi im smetalo. Nisu džaba u politici vječna opozicija. Isti su i u ostalim segmentima života. Samo opozicija i kontra pa šta god.
Ne valja ni trenutna vlast, ni trenutno uređenje ali da su ovakvi na vlasti koliko je SDA, danas bi svi živjeli u velikoj Srbiji u bratstvu i jedinstvu sa radikalima, fina gradska raja u vidu smrada Nenada Jankovića aka Neleta Karajlića i Nemanje (Emira) Kusturice bi bili nosioci kulturnog života Sarajeva i naravno bez džamija koje su po njima izvor svih problema, gladi, besparice, malih plata i penzija i velike nezaposlenosti.
Još kad mi kaže nisi ti Bošnjak već Bosanac :-x :-x .
Idi frajeru u Banja Luku pa reci nisi ti Srbin već Bosanac pa vidi kako ćeš proći. Preko 200 000 ljudi dalo živote za Bosnu i Bošnjake i preko milion raseljeno zbog ljudi kao što je on i on će meni govoriti da sam bosanac i to u mom gradu. E pa na**jem i njega i njegove bosance i njegove ideale. Kad ga vidim u Grudama, Trebinju i Banja Luci sa tom pričom, zavrijediće moju pažnju a do tada nek materi svojoj palamudi.
asurbanipal

#8910 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by asurbanipal »

TESLA_EDISON wrote: Idi frajeru u Banja Luku pa reci nisi ti Srbin već Bosanac pa vidi kako ćeš proći. Preko 200 000 ljudi dalo živote za Bosnu i Bošnjake i preko milion raseljeno zbog ljudi kao što je on i on će meni govoriti da sam bosanac i to u mom gradu.

Za Bosnu nisu sigurno dali. Za fildžanistan jesu. To treba zahvaliti evlijici Aliji.

I ti sam potvrđuješ u svome upisu o podjeli, smatrajući Grude, Trebinje, Banja Luku nekim tuđim teritorijem.
spreca

#8911 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

TESLA_EDISON wrote: Još kad mi kaže nisi ti Bošnjak već Bosanac :-x :-x .
Idi frajeru u Banja Luku pa reci nisi ti Srbin već Bosanac pa vidi kako ćeš proći. Preko 200 000 ljudi dalo živote za Bosnu i Bošnjake i preko milion raseljeno zbog ljudi kao što je on i on će meni govoriti da sam bosanac i to u mom gradu. E pa na**jem i njega i njegove bosance i njegove ideale. Kad ga vidim u Grudama, Trebinju i Banja Luci sa tom pričom, zavrijediće moju pažnju a do tada nek materi svojoj palamudi.
Pa nisu se ti poginuli borii za ovu i ovakvu vlast koja im sad uzima od usta najmilijih,....jebes drzavu koju vodi Ridjobradi,Cirilo,Rudonja iz Laktasa ,Cavara,Fadil ZeljkO Cvijan i ostala banda .....26 godina od rata a u losijem stanju smu nego za vrijeme Jugoslavije 60tih
Tesla Edison

#8912 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tesla Edison »

spreca wrote:
Pa nisu se ti poginuli borii za ovu i ovakvu vlast koja im sad uzima od usta najmilijih,....jebes drzavu koju vodi Ridjobradi,Cirilo,Rudonja iz Laktasa ,Cavara,Fadil ZeljkO Cvijan i ostala banda .....26 godina od rata a u losijem stanju smu nego za vrijeme Jugoslavije 60tih
asurbanipal wrote:
TESLA_EDISON wrote: Idi frajeru u Banja Luku pa reci nisi ti Srbin već Bosanac pa vidi kako ćeš proći. Preko 200 000 ljudi dalo živote za Bosnu i Bošnjake i preko milion raseljeno zbog ljudi kao što je on i on će meni govoriti da sam bosanac i to u mom gradu.

Za Bosnu nisu sigurno dali. Za fildžanistan jesu. To treba zahvaliti evlijici Aliji.

I ti sam potvrđuješ u svome upisu o podjeli, smatrajući Grude, Trebinje, Banja Luku nekim tuđim teritorijem.
To je sve Republika Bosna i Hercegovina. U Rebublici Bosni i Hercegovini žive Bošnjaci muslimani, Bošnjaci katolici i Bošnjaci pravoslavci zajedno sa ostalim manjinama (Srbi, Hrvati, Mađari, Jugosloveni, Romi i ostali). Svi oni spadaju pod geografsku pripadnost kao bosanci. Bosanac nije nacija, bosanac je geografska pripadnost kao i srbijanci (narodi koje žive u Srbiji). Spomenute teritorije su okupirane i zbog toga sam napisao tako kao što sam napisao. Da su se komunjare i "idealisti" pitali, 100% BiH bi bilo okupirano i na milione mrtvih jer "ko nas bre zavadi".

I za kraj rahmetli Aliju kad spomeneš treba da ustaneš jer da nije njega bilo ti bi bio rasparčan u nekoliko masovnih grobnica. Glava bi ti bila u Zvorniku, lijeva ruka u Trebinju, desna u Livnu a noge ti možda ne bi nikad bi našli.
Tesla Edison

#8913 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tesla Edison »

spreca wrote:
Nije tačno. U Jugoslaviji je bilo bar dva puta gore samo što nije bilo medija i nije se znalo. 5% bogatih i ostalo teška sirotinja. Obični radnici radili za bonove, opšta glad, napravili im stanove kao zatvore, imao si pasoš a nisi imao para ni do Visokog, nestašice goriva, galopirajuća hiperinflacija, novac bezvrijedan, čokoladu nisi mogao kupiti već šećernu tablu radile fabrike a obični radnici nikakavog hajra nisu vidjeli. Srbija i Hrvatska se razvijala preko naše industrije i naših radnika. Šta je Austrougarska napravila cesta, to je i bilo. Ni metra autoputa. Vrhunac turizma nam bila olimpijada dobijena na guzove. Danas svi voze dobra auta, tržni centri puni, samoposluge krcate, autoputeva za preko 100x više nego u "bajnoj" Jugoslaviji, turista za mjesec dananl imamo više nego cijela Jugoslavija za 10 godina,...

I na kraju Titina vojska u koju smo svi ulagali krenula da ubija, siluje, ruši i provodi genocid. Baš kao šlag na tortu.

Nikad se nikom ne ponovila Jugoslavija!
spreca

#8914 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

TESLA_EDISON wrote: Nije tačno. U Jugoslaviji je bilo bar dva puta gore samo što nije bilo medija i nije se znalo. 5% bogatih i ostalo teška sirotinja. Obični radnici radili za bonove, opšta glad, napravili im stanove kao zatvore, imao si pasoš a nisi imao para ni do Visokog, nestašice goriva, galopirajuća hiperinflacija, novac bezvrijedan, čokoladu nisi mogao kupiti već šećernu tablu radile fabrike a obični radnici nikakavog hajra nisu vidjeli. Srbija i Hrvatska se razvijala preko naše industrije i naših radnika. Šta je Austrougarska napravila cesta, to je i bilo. Ni metra autoputa. Vrhunac turizma nam bila olimpijada dobijena na guzove. Danas svi voze dobra auta, tržni centri puni, samoposluge krcate, autoputeva za preko 100x više nego u "bajnoj" Jugoslaviji, turista za mjesec dananl imamo više nego cijela Jugoslavija za 10 godina,...

I na kraju Titina vojska u koju smo svi ulagali krenula da ubija, siluje, ruši i provodi genocid. Baš kao šlag na tortu.

Budi drug...daj i meni malo tih boba......i koliko ti imas godina?....sad se i Tesla i Edison prevrcu u grobu
Nurudin

#8915 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nurudin »

Tesla je potpuno u pravu, sad se i pored velike nezaposlenosti i nesređenosti države živi tri puta bolje nego za Tite.
Problem je što je tad bila jaka propaganda , a danas je jaka kritika zbog slobode medija i samih principa demokratije.
Jedino nije u pravu ovo sa bogaćenjem Srbije i HR na račun BiH, jer to su svi pričali jedni za druge.
Industarijalizacija u BiH je izvršena i to sa kreditima od mmf-a, istim ovim koje i danas dižemo, a nakon industrijalizacije
samoupravlajnje se pokazalo kao ekonomija u slobodnom padu .
To što je nekad dug bio manji , ne znači da je stvarno bio manji, nego je novac izgubio na vrijednosti .
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#8916 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mali_milojica »

Pa i u Njemackoj se sada bolje zivi nego prije 30-40 godina :oops:
Mohamad Sissoko

#8917 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Mohamad Sissoko »

TESLA_EDISON wrote:
Podržavam.
spreca

#8918 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

Nurudin wrote:Tesla je potpuno u pravu, sad se i pored velike nezaposlenosti i nesređenosti države živi tri puta bolje nego za Tite.
Problem je što je tad bila jaka propaganda , a danas je jaka kritika zbog slobode medija i samih principa demokratije.
Jedino nije u pravu ovo sa bogaćenjem Srbije i HR na račun BiH, jer to su svi pričali jedni za druge.
Industarijalizacija u BiH je izvršena i to sa kreditima od mmf-a, istim ovim koje i danas dižemo, a nakon industrijalizacije
To što je nekad dug bio manji , ne znači da je stvarno bio manji, nego je novac izgubio na vrijednosti .
Jel pricamo o istoj Jugi......sta se je sve proizvodilo u toj jugi to Bosna nece uspjeti jos ni za 30 godina a ko na vlasti budu ovakvi kao ovi danasnji shupci nece ni za hiljadu godina.....ovi danas nemogu da upropaste ono sta su dobili u emanet iako iz svih sila trude....sve sto danas imate je naslijedjeno iz bivse drzave...nista nije napravljeno novo
Last edited by spreca on 26/11/2017 19:50, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#8919 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tesla Edison »

Nurudin wrote:Tesla je potpuno u pravu, sad se i pored velike nezaposlenosti i nesređenosti države živi tri puta bolje nego za Tite.
:thumbup:

Upravo to. Možda dio za Hrvatsku nisam u pravu ali upordio sam cestovnu i željezničku infrastrukturu. Dok se po HR i SR gradili autoputevi i brze pruge, Bosna je krpila ceste i željeznicu iz doba Austrougarske. Najveći mit je o izgradnji pruge Šamac-Sarajevo. Jedino što je Tito izgradio na toj pruzi je 1435mm kolosjek. Prugu su izgradili Austrougari mnogo prije i Jugoslavija je postavila samo nove šine i pragove. Tuneli, vijadukti i kompletna trasa je ustvari trasa uskotračne pruge B. Brod- Sarajevo izgrađene još u 19. vijeku.

Danas imamo jedne od najsavremenijih vozova u svijetu (Talgo), odličan autoput u izgradnji a prije nismo imali niti metra, obnovljenu vojnu industriju sa proizvodima koje izvozimo u Nato, nema više Zastava, Volgi, Moskvića i ostalog smeća na cestama, plate neuporedivo veće nego u Jugoslaviji...

Još jedom,
NIKAD NIKOM SE NE PONOVILA JUGOSLAVIJA!
Tesla Edison

#8920 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tesla Edison »

spreca wrote:
Jel pricamo o istoj Jugi......sta se je sve proizvodilo u toj jugi to Bosna nece uspjeti jos ni za 30 godina a ko na vlasti budu ovakvi kao ovi danasnji shupci nece ni za hiljadu godina.....ovi danas nemogu da upropaste ono sta su dobili u emanet iako iz svih sila trude
A šta se to prizvodilo i kakve je koristi običan narod imao od toga?
Better Man

#8921 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Better Man »

Ovo može izjaviti samo neko ko nema blage veze sa životom.
zateznistub

#8922 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zateznistub »

spreca wrote:
Pa nisu se ti poginuli borii za ovu i ovakvu vlast koja im sad uzima od usta najmilijih,....jebes drzavu koju vodi Ridjobradi,Cirilo,Rudonja iz Laktasa ,Cavara,Fadil ZeljkO Cvijan i ostala banda .....26 godina od rata ah u losijem stanju smu nego za vrijeme Jugoslavije 60tih
:pisnuo:

Jbt luda

Al sve si u pravu!
spreca

#8923 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

TESLA_EDISON wrote: A šta se to prizvodilo i kakve je koristi običan narod imao od toga?
a sta imas od toga sto se danas nista ne proizvodi
Better Man

#8924 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Better Man »

TESLA_EDISON wrote:
:thumbup:

Upravo to. Možda dio za Hrvatsku nisam u pravu ali upordio sam cestovnu i željezničku infrastrukturu. Dok se po HR i SR gradili autoputevi i brze pruge, Bosna je krpila ceste i željeznicu iz doba Austrougarske. Najveći mit je o izgradnji pruge Šamac-Sarajevo. Jedino što je Tito izgradio na toj pruzi je 1435mm kolosjek. Prugu su izgradili Austrougari mnogo prije i Jugoslavija je postavila samo nove šine i pragove. Tuneli, vijadukti i kompletna trasa je ustvari trasa uskotračne pruge B. Brod- Sarajevo izgrađene još u 19. vijeku.

Danas imamo jedne od najsavremenijih vozova u svijetu (Talgo), odličan autoput u izgradnji a prije nismo imali niti metra, obnovljenu vojnu industriju sa proizvodima koje izvozimo u Nato, nema više Zastava, Volgi, Moskvića i ostalog smeća na cestama, plate neuporedivo veće nego u Jugoslaviji...

Još jedom,
NIKAD NIKOM SE NE PONOVILA JUGOSLAVIJA!
Tesla, ti nemaš blage veze sa životom i živiš u zabludi ili si novopečeni skorojević. SFRJ nije bila savršena, ali u poređenju sa današnjim samostalnim državama je bila ekonomska ne sila, već velesila.
zateznistub

#8925 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zateznistub »

Ma ti se ili šališ il’ si totalno lood ili ti fali godina... četvrto nije nema šanse
Locked