Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
plinas
#8901 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jest privremeni prikljucak, al ide se u zimu tu kad sleper zapne pisi propalo
-
mikasa
#8902 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/378 ... dobit.html

Zaposlis 28 novih ljudi a troskovi se povecaju za 2,9 miliona KM, sto znaci godisnji trosak od preko 100 hiljada po radniku.Troškovi zaposlenih narasli su na 11 miliona maraka nakon što su godinu ranije iznosili 8,1 milion. Povećanje troškova rezultat je, prije svega, povećanja broja zaposlenih za 28 na ukupno 348.
- holowey
#8903 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
vrlo lako moguce, treba tih 28 ljudi negdje i da sjede, na necemu da rade, trebaju neku opremu, neke licence, mozda i neku specificnu obuku, mozda to ukljucuje i nesto drugo osim bruto platemikasa wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/378 ... dobit.html
Zaposlis 28 novih ljudi a troskovi se povecaju za 2,9 miliona KM, sto znaci godisnji trosak od preko 100 hiljada po radniku.Troškovi zaposlenih narasli su na 11 miliona maraka nakon što su godinu ranije iznosili 8,1 milion. Povećanje troškova rezultat je, prije svega, povećanja broja zaposlenih za 28 na ukupno 348.
- drug_profi
#8904 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jednostavno nemoguće da je 8000 po novozaposlenom mjesecni trosak. Pa nisu svi direktori.
Koja je tu knjigovodstvena vratolomija napravljena, necemo znati.
Koja je tu knjigovodstvena vratolomija napravljena, necemo znati.
- shake69
#8905 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zato ima stara trasa. Da ne bi zapeo u onom brdu na novoj, idi starom gos'n sleper i no sikiriki!plinas wrote:Jest privremeni prikljucak, al ide se u zimu tu kad sleper zapne pisi propalo
-
doktor78
#8906 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Lijepotec wrote:Sa SSC od boger
-
The BEN10
#8907 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Upravo tako. Ali, jako je upitno jel baš bilo potrebno toliko ljudi zaposliti. Preče bi bilo da se pozabave obrazovnom strukturom zaposlenih, stvarnim potrebama kompanije itd. Vrlo vjerovatno bi se utvrdile nepravilnosti, jer, znam ja nas...holowey wrote:vrlo lako moguce, treba tih 28 ljudi negdje i da sjede, na necemu da rade, trebaju neku opremu, neke licence, mozda i neku specificnu obuku, mozda to ukljucuje i nesto drugo osim bruto platemikasa wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/378 ... dobit.html
Usput da se podigne svijest naroda o kompleksnosti problema, a ne na prvu udarati i gdje treba i gdje ne treba.
- drug_profi
#8908 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Riječ je o izvještaju za 2015.
U tom periodu je počela naplata na dionici Sarajevo Zapad-Tarčin, pa je tu vjerovatno trebalo bar desetak ljudi za rad na naplatnim kućicama. Plus naplata na izlazima u Lepenici.
Jasno mi je da je trebalo zaposliti, mozda i svih 28, ali mi nije jasan trosak koji je prikazan.
U tom periodu je počela naplata na dionici Sarajevo Zapad-Tarčin, pa je tu vjerovatno trebalo bar desetak ljudi za rad na naplatnim kućicama. Plus naplata na izlazima u Lepenici.
Jasno mi je da je trebalo zaposliti, mozda i svih 28, ali mi nije jasan trosak koji je prikazan.
-
plinas
#8909 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ko je zimi isao kad pada snijeg Karaulom ne bu se slozil s tobomshake69 wrote:Zato ima stara trasa. Da ne bi zapeo u onom brdu na novoj, idi starom gos'n sleper i no sikiriki!plinas wrote:Jest privremeni prikljucak, al ide se u zimu tu kad sleper zapne pisi propalo
-
Hendrix
#8910 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Za uvaljivanje na mjesto naplate u kucicama na AC su radile momacke shtele, jedna od najnezahtjevnijih pozicija u drzavnoj sluzbi a plata veca nego inzinjerima koji su cestu uradili...nema Bosne nigdje ni takve majke da ti da platu i beneficije a ti mozak na pashu i dobar dan...izvolite...sretan put...
Poznaniku je stari i pola familije sredjivalo uvaljivanje godinu i po pred pocetak naplate, lik se i prokurcio usput ono nema da nema, poso je siguran sve sredjeno...kad na kraju...truba hehe. Ipak uvijek ima jaca familija i veca shtela
Poznaniku je stari i pola familije sredjivalo uvaljivanje godinu i po pred pocetak naplate, lik se i prokurcio usput ono nema da nema, poso je siguran sve sredjeno...kad na kraju...truba hehe. Ipak uvijek ima jaca familija i veca shtela
- Bumerang
- So What!
- burekodsira
#8913 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
kakve veze karaula ima s autoputevima i ovom temom
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8914 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kara u le eju
- insaneinthebrain
#8915 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
kakve veze sir ima s burekomburekodsira wrote:kakve veze karaula ima s autoputevima i ovom temom
- burekodsira
#8916 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
a da malo proširiš vidike i još jeNom pročitašinsaneinthebrain wrote:kakve veze sir ima s burekomburekodsira wrote:kakve veze karaula ima s autoputevima i ovom temom
sve sami spemeri
- insaneinthebrain
#8917 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
cuj da prosirim vidike, gdje preko drine da ih prosirim. tamo gdje nemaju pojma o zivotu mozda, da nisi i ti otamo kad si tako pismenburekodsira wrote:a da malo proširiš vidike i još jeNom pročitašinsaneinthebrain wrote:kakve veze sir ima s burekomburekodsira wrote:kakve veze karaula ima s autoputevima i ovom temom
![]()
sve sami spemeri
jos jedan prekodrinski koji dolazi ovdje da nam soli pamet
-
Frankyee
#8918 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sta je sa brzom cestom za Gorazdeprog321 wrote:Ima magistrala i prema Jablanici.![]()
Da si islo direktno iz Zenice u Jablanicu ustedile bi se stotine miliona KM![]()
- So What!
#8919 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Mislim da ne postoji tema za magistralne pravce u BiH, pa evo ubacimo ovdje, ne znam zašto smeta. Dionica kao i tunel u njenom sklopu urađeni po standardu Autoputeva u BiH, samo što je jedna cijev.burekodsira wrote:kakve veze karaula ima s autoputevima i ovom temom
Evo video vožnje iz drugog pravca.
- Grean
#8920 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Steta samo za onu uzbrdicu na izlazu iz tunela u prvom videu, ono gdje je ogranicenje 50. Bas je strmo. Da se i ono moglo izbjeci valjalo bi.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#8921 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jucer sam isao do Tuzle. Stvarno je ruzno napravljen dio kad se ukljucuje iz pravca Olova na novi dio. Imas osjecaj kao da je provalija iza. Strmo,nepregledno,neko ko prvi put bude isao imat ce stvarno ruzan osjecaj.
- DrugaGimnazija
#8922 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Je li već pušteno u promet?mali_milojica wrote:Jucer sam isao do Tuzle. Stvarno je ruzno napravljen dio kad se ukljucuje iz pravca Olova na novi dio. Imas osjecaj kao da je provalija iza. Strmo,nepregledno,neko ko prvi put bude isao imat ce stvarno ruzan osjecaj.
- burekodsira
#8923 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
jaro šta si se uspalio bainsaneinthebrain wrote: cuj da prosirim vidike, gdje preko drine da ih prosirim. tamo gdje nemaju pojma o zivotu mozda, da nisi i ti otamo kad si tako pismen![]()
jos jedan prekodrinski koji dolazi ovdje da nam soli pamet
pročitaj moju konstataciju i shvatićeš da možeš na dva načina da tumnačiš, prvo da si temu i ti zaspemo na tipični balkanski način "joj hamo vidi mu glave" i drugo da ako pažljivo pročitaš moj nik vidjećeš da piše bure kod sira.
a ako već nagađaš odakle sam, pogledaj nam kartu lijepe naše domovine i vidjećeš da Drina teče u i kroz BiH i samim tim postoji mogućnost da sam čak i prekodrinski a ipak domaći. a to što ti solim pamet je zato "jer ste vi to zaiskali"
i bitte skini mi se s vrata
predlažem moderatoru da malo pročisti temu i da otvori novu za magistrale i ostale ceste u BiH
-
155_mm
#8924 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

posto je za ocekivati kocenje izgkradnje koridora Vc preko mickine teritorije smatram da bi od zepca trebalo nastaviti prema tuzli i dalje prema brckom. pa ako micko bude ucijenjivao oko gradnje, proglasiti novu trasu koridorom Vc. ekonomski gledano ova nova trasa bi za bosnjake bila mnogo povoljnija.
-
klixo
#8925 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Da li se ima u planu rekonstruirati cesta od Doboja do Bos.Broda ?
Jebote prije Dervente onih uvala
a inace cijela dionaca je popracena ili uvalama ili kolotrazima.
Jebote prije Dervente onih uvala