SDP

Post Reply
nosara

#8901 Re: SDP

Post by nosara »

Ponosan wrote:
KatarinaKosaca wrote:KO god bio ministar u bilo kojoj zemlji bilo čega, mora biti svjestan da je ministar i istomišljenicima i neistomišljenicima i ateistima i vjernicima i da mu je dužnost da im svima bude ministar. Suljagić je jako nespretno radio neke stvari, bespotrebno je komplicirao i stvarao socijalne tenzije i podjele. Jednako smo građani ove zemlje, jednako nas se tiče zakon, molili se mi ili ne..
Često kad je on u pitanju sjetim se omiljene rečenice "Con la iglesia hemos dado amigo" (Na crkvu smo udarili prijatelju) iz moje omiljene knjige Don Quijote. Dakle, još od njegovog doba nije pametno udariti na kler, jer je sastavni dio svake (gotovo svake) društvene zajednice sviđalo se to nekome ili ne, pripadao tom kleru ili ga simpatizirao ili ne. Dakle, to prihvatiš kao realnosti, kao dio onoga čemu si ministar i pri tome je sasvim nebitno da li si sam vjernik ili ateista.
E, na tom polju se Suljagić ponašao kao slon u staklarskoj radnji, jer iako ne vidim da je ičim smanjio prava vjernika, on ih je sasvim bespotrebno izazivao, a cijelo društvo doveo u konfrontaciju na nivou djece iz obdaništa, da sam se često pitala da li se to namjerno čini kao dimna zavjesa ili skretanje pozornosti da nekih drugih stvari. U svakom slučaju previše samoljublja i prepotencije, a svoju funckiju nije shvatio kao moderiranje nego krairanje, a samog sebe kao apsolutnog gospodara svjetova obrazovanja koji bi na prvu kritiku brisnuo u plač kao preplašeno dijete.
Na slučaj nasilja u porodici da se ne vraćam..
Svaka cast na komentaru! nema se tu sta dodati ni oduzeti..
Imalo bi se, ali cemu... :zjev:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8902 Re: SDP

Post by plain vanilla »

@ cika zubo
mensecini da je ulog ipak dobar
detroit-mercy

#8903 Re: SDP

Post by detroit-mercy »

popajic wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:e u tom i jest fol... suljagic, tj njegova partija, su dobili mandat gradjana da rade to sto su radili... kome se ne svidja, bujrum, eto izbora ove godine, i opet za dvije i po godine...
U ovome je naša nakaradna realnost u ovom poimanju. dobio si mandat da vladaš u interesu svih građana, a ne da se nadobudno postaviš, kome se sviđa, kome se ne sviđa... Bar deklarativno. A ovaj to nije čak ni deklarativno radio..
Potpuno pogresno.
Dobivsi mandat gradjana da vode drugaciju politiku od klero nacionalistickih stranaka po logici stvari to nikako nisu mogli ostvariti "ugadjajuci" i glasacima upravo tih stranaka. Nema nista nakaradno u toj demokratskoj postavci .
Vrijedilo bi da je ta podrska bila preko 50% biraca u federaciji :mrgreen: medjutim ako gledas na stranke koje su u platformi, vidjeti ces da su tzv klernacionalisti u prednosti :mrgreen: .
Corto Maltese

#8904 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

detroit-mercy wrote:
popajic wrote:
KatarinaKosaca wrote: U ovome je naša nakaradna realnost u ovom poimanju. dobio si mandat da vladaš u interesu svih građana, a ne da se nadobudno postaviš, kome se sviđa, kome se ne sviđa... Bar deklarativno. A ovaj to nije čak ni deklarativno radio..
Potpuno pogresno.
Dobivsi mandat gradjana da vode drugaciju politiku od klero nacionalistickih stranaka po logici stvari to nikako nisu mogli ostvariti "ugadjajuci" i glasacima upravo tih stranaka. Nema nista nakaradno u toj demokratskoj postavci .
Vrijedilo bi da je ta podrska bila preko 50% biraca u federaciji :mrgreen: medjutim ako gledas na stranke koje su u platformi, vidjeti ces da su tzv klernacionalisti u prednosti :mrgreen: .
Kleronacionalisti... misliš na one koji se u velikom broju okupljaju na Reisovim prijemima?
nosara

#8905 Re: SDP

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
detroit-mercy wrote:
popajic wrote: Potpuno pogresno.
Kleronacionalisti... misliš na one koji ne propuštaju Reisove prijeme?
"Kad Fazila mezetluke sprema..." :evil:
StupskaBitanga

#8906 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

jedva čekam večeras Dnevnik FTVa i hvalospjeve na račun SDPa
plain vanilla

#8907 Re: SDP

Post by plain vanilla »

ja jedva cekam da se na oboj temi prestane o vjeri pricati
jos malo se nece moci poslat post bez abdesta
Last edited by plain vanilla on 10/02/2012 19:08, edited 1 time in total.
karanana

#8908 Re: SDP

Post by karanana »

kukavicluk kako god da okrenes. ako je metak u koverti kriv - kukavicluk. ako je unutarstranacki nesporazum kriv - isto kukavicluk jer suti i krivi metak.
dajte nove izbore. prelazim na SDU.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8909 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8910 Re: SDP

Post by pici »

karanana wrote:kukavicluk kako god da okrenes. ako je metak u koverti kriv - kukavicluk. ako je unutarstranacki nesporazum kriv - isto kukavicluk jer suti i krivi metak.
dajte nove izbore. prelazim na SDU.
:thumbup: tako je brate...Hebeš ove kojima metak u koverti je izgovor za sklanjanje dupeta...sutra će nas sa BamBusovim šČapovima tjerat s ulica a onda Ćemo mi HjunaČki se pokupit u Hameriku :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8911 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Pa ko ih satanizira ?
Satanizacija vjernika je u tome sto se pokusalo izboriti za sekularno skolstvo i za mogucnost onima koji ne zele da upraznjavaju bilo koji predmet vezano za religiju, da je samovoljno i ne upraznjavaju.

Nemoj mi reci da si i ti podelgla tim pricama koje se sada orkestrirano serviraju da je Suljagic htjeo nesto da zabrani??? Bilo sta.... :-) :shock:
Gdje sam ja to napisala? Podmećeš, pa kad ti se odgovori, nestane post.. . Dakle, napisala sam da sam ja deklarirani ateista i da ne sataniziram vjernike, ja. A da ih se satanizira, da, jako često od strane ateista pa i na forumu često u postovima.
Last edited by KatarinaKosaca on 10/02/2012 19:20, edited 1 time in total.
Bitte_Halt_ja_ja

#8912 Re: SDP

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

rukovodioci i politicari (ministri i slicno) daju ostavke zbog prijetnji samo u drzavama dje znaju da ih ne mogu zastititi. Pitam se samo sta je s nama, obicnim ljudima. Ako dobijem prijetnju mogu se odmah kroz prozor baciti ili sta?

Drzava za kriminalce
detroit-mercy

#8913 Re: SDP

Post by detroit-mercy »

Corto Maltese wrote:
detroit-mercy wrote:
popajic wrote: Potpuno pogresno.
Kleronacionalisti... misliš na one koji se u velikom broju okupljaju na Reisovim prijemima?
Ma vise sam mislio na procentualne rezultate :mrgreen: . Mislim ne mozes ocekivati radikalne promjene sa osvojenih 27% a sljedeca stranka je osvojila 25%, plus sarena koalicija. Za nesto radikalnije ti je potrebno minimum 50% plus jedan glas, mada i tada tesko. Neka plebiscitarna podrska biraca, onda mozes pricati da si dobio mandat za korijenite promjene :mrgreen: . Sve ostalo je naprdjivanje.
Zadivljen sam interpretacijama sitne boranije na ovom forumu koja vidi npr Zlataka i Reisa kao dvije zaracene strane :mrgreen:.
Sitna buranijo, pa zar vi mislite da taj isti Zlatko i Reis privatno ne sijele i ne raspravljaju o nekim pitanjima vezanim za drzavu/drustvo, ne budite tako naivni. To je visa kasta, i privatno oni puno bolje saradjuju nego sto se vama cini. Malo animoziteta je cisto da bi se pokrio razlicit spektar ljudi.
Niti je Zlaja budala da ide Reisu klizeci u kosti, niti je Reis budala da stvara Serijatsku drzavu :mrgreen: oni jednostavno traze modus gdje ce i jedni i drugi egzistirati. Reisi zeli da sebi i svojim employees obezbijedi bolju egzistenciju (hodze, vjeroucitelji, ovi, oni) isto to hoce i Zlaja. Sada, valjda i za sitnu buraniju bude kakve koristi. :mrgreen:
nihoniho

#8914 Re: SDP

Post by nihoniho »

nije ovo vise ideolosko pitanje, ma koliko upirali da to tako predstave, to je pitanje odgovornosti. ministar koji daje ostavku jer je primio kovertu s metkom, u drzavi u kojoj svaki drugi covjek ima oruzje , je neodgovorno. sta su trebali uraditi amerikanci poslije mevlida, otici? besmisleno je o tome raspravljati, a , s obzirom da svako ko imalo poznaje lik i djelo suljagica, nece vjerovati da je koverta s metkom razlog ostavke, jos je neodgovornije prave razloge svaljivati na pomahnitale mudzahedine koji ,eto, odnose pobjedu nad nemocnim sekularnim elementom. bezvezni autogolovi sdp-a , ne treba im to.
plain vanilla

#8915 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nihoniho wrote:nije ovo vise ideolosko pitanje, ma koliko upirali da to tako predstave, to je pitanje odgovornosti. ministar koji daje ostavku jer je primio kovertu s metkom, u drzavi u kojoj svaki drugi covjek ima oruzje , je neodgovorno. sta su trebali uraditi amerikanci poslije mevlida, otici? besmisleno je o tome raspravljati, a , s obzirom da svako ko imalo poznaje lik i djelo suljagica, nece vjerovati da je koverta s metkom razlog ostavke, jos je neodgovornije prave razloge svaljivati na pomahnitale mudzahedine koji ,eto, odnose pobjedu nad nemocnim sekularnim elementom. bezvezni autogolovi sdp-a , ne treba im to.
postoji li iko ko se nije oglasio nakon napada na americku ambasadu?
sta bi se desilo da je metak u koverti dobio reis, zlaja, covic, dodik, hadzic???

pa samo se onaj mesar oglasio :-)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8916 Re: SDP

Post by odesveuhonduras »

popajic wrote:
odesveuhonduras wrote:Da zaključimo, odoh malo prileći... zaboli me za Suljagićem i za onim koji liju krokodilske suze zbog njegove ostavke.

Da je bio pametan, mogao je na lijepi, ljudski način, u javnom dijalogu sa svima, postići da se isprave stvari koje možda nisu dobre, da se nađe riješenje koje bi moglo zadovoljiti sve. Ali nije, izigravao je kauboja nekog i na kraju zijanio svoju političku karijeru jer mu šefovima takav neotesanko nije donosio političke poene, dapače.

U metak i prijetnje metkom uopćene vjerujem, a i ako su se dogodile, iste stvari se događaju političarima diljem svijeta pa niko ne pravi patetične melodrame od istih kao što to Suljagić redovito čini, već se službe sigurnosti pobrinu za takve stvari.
Ovo kao da pisu spodobe iz MZ kad nas "nagovaraju" da se dogovorimo oko uredjenja drzave sa onima koji sve rade da drzavu totalno rasture :-)
Sa ludjackom kosuljom na ramenima nema niti moze biti rjesenja gdje su svi zadovoljni . Tako je na nivou drzave , tako je bilo u "malom" sa Suljagicem , tako ce biti u svemu dok se neko ne "drzne" da zbuca te ludjacke kosulje....
SDP nije dobio glasove da tolerise kler i nacionaliste - sto je Suljagic i pokusao.Prilicno usamljeno.
Ele, novi izbori , nova nafaka ! Svi oni koji nikad nisu ni pomislili da glasaju za SDP - neka opet za njih ne glasaju :D
e pa kad nema riješenja u kome će svi biti zadovoljni, onda vi koji podržavate Suljagićevu ideologiju budite nezadovoljni, valjda ne misliš da vam mi naše zadovoljstvo damo 'nako, ko hediju :D

jedino ako nas madner ne natjera svojim teorijama o krvoproliću :lol:
nihoniho

#8917 Re: SDP

Post by nihoniho »

plain vanilla wrote:
nihoniho wrote:nije ovo vise ideolosko pitanje, ma koliko upirali da to tako predstave, to je pitanje odgovornosti. ministar koji daje ostavku jer je primio kovertu s metkom, u drzavi u kojoj svaki drugi covjek ima oruzje , je neodgovorno. sta su trebali uraditi amerikanci poslije mevlida, otici? besmisleno je o tome raspravljati, a , s obzirom da svako ko imalo poznaje lik i djelo suljagica, nece vjerovati da je koverta s metkom razlog ostavke, jos je neodgovornije prave razloge svaljivati na pomahnitale mudzahedine koji ,eto, odnose pobjedu nad nemocnim sekularnim elementom. bezvezni autogolovi sdp-a , ne treba im to.
sta bi se desilo da je metak u koverti dobio reis, zlaja, covic, dodik, hadzic???

dodik je dobio par kila eksploziva , u onoj sali, pa ne ode.......
suncica24

#8918 Re: SDP

Post by suncica24 »

Pokusavam da se otkonim od bilo kakvog komentarisanja na ovu temu, ali Panjeta mi bas izvuce zicu.

Pa mislim, covjeka koji je gledao u oci najveceg zlocinca Europe poslije II svjetskog rata, koji je prezivio satiranje jednog grada u najvecem zlocinu poslije istog tog rata, genocid, koji i dan danas, kako kaze "hoda po sjenkama svojih prijatelja", bio ovakav ili onakav, namcor, los ministar, neurozan, nasilan (u ovu pricu apsolutno ne ulazim, ni sa ove, ni sa one strane), takvoom covjeku zamjerati sto/ako nema snage da se nosi sa provokacijama, prijetnjama, nedostatkom podrske ili cim vec (ni u to ne ulazim), te ga nazivati kukavicom je stvarno licemjerje i pizdarija svoje vrste.
Zalosno nisko i degutantno!
plain vanilla

#8919 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nihoniho wrote:
plain vanilla wrote:

dodik je dobio par kila eksploziva , u onoj sali, pa ne ode.......
aman
nisam rekla da je ovaj trebao otici zbog prijetnje
nego da se niko nije oglasio da ga podrzi i osudi prijetnje
hadzinicasa

#8920 Re: SDP

Post by hadzinicasa »

Corto Maltese wrote:
hadzinicasa wrote:meni se na ovo saopćenje lijepo plače.

i ovo sve je strašno. ko ne shvata upravo KOLIKO je strašno, taj neka se doooobro zabrine za svoje rasuđivanje.
Iskreno, ne shvatam zašto je strašno saopštenje koje nam ne otkriva ništa novo. Otuđene centre moći gledamo svakih par nedelja, kada se šestorka sastane, mimi skupštine, mimo vlade, mimo predsjedništva i mimo svih drugih instrumenata demokratije. Situacija je sama po sebi strašna, još strašnije da je neko princip djelovanja "iz sjene" i "ispod stola" shvatio tek iz ovog saopštenja. A saopštenje... 'nako.
pricas ogledalu, a koliko te znam nisi bukvalan.
ja nisam rekla da je saopcenje strasno vec da je sve ovo oko nas strasno. ja znam i koliko a opet mi se place kad se to napise, izbije mi zrak iz stomaka. i znam da je gotovo, od SIPE i RAKA, pa do ovoga sada SDp-a koji se promece u najvecu stranku BOSNJAKA, od Bosne vise nema nista, zivimo u podijeljenoj zemlji gdje svak gleda svoj (ne bas ni tako sitni sicar) i svim centrima moci ovo ovako odgovara.
sve sto s(a)mo radili zadnjih godina.... = 0.
vee-jay

#8921 Re: SDP

Post by vee-jay »

detroit-mercy wrote: Bog te, pa Hobami non stop prijete, te pisam te mailovi :mrgreen: a da ne govorimo o ovoj sitnoj buraniji tipa lokalna administracija :mrgreen: . Pa njima se majke hebu i u mnogo vecim demokracijama od nasih :mrgreen: .
Kolika je vjerovatnoca
a) kada se u obzir uzme citav trend desavanja i tema oko Suljagica
b) kada se u obzir uzme trend desavanja u vezi islamskog radikalizma/terorizma u BiH
c) i kada se uzme u obzir stepen mehanizma sigurnosti u BiH koji je u takvim slucajevima moguc
da se jedna od tih prijetnji realizuje?

Mozemo se mi sprdati na forumu oko citave ove situacije, cinjenica je ipak da je situacija za Suljagica postala licna. Da li je stolica u Kantonu SA vrijedna zivota?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8922 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

TV1 upravo obrazlaže teoriju kako je po srijedi neposlušnost Lagumdžiji i to oko mjesta u Upravnom odboru na stomatološkom fakutetu, kad je navodno Suljagić odbio da mimo konkursa postavi neke dvije žene koje je izabrala supruga Zlatka Lagumdžije i da ćemo imati isti scenario i sa kantonalnim ministrom zdravstva.
nihoniho

#8923 Re: SDP

Post by nihoniho »

suncica24 wrote:
Pokusavam da se otkonim od bilo kakvog komentarisanja na ovu temu, ali Panjeta mi bas izvuce zicu.

Pa mislim, covjeka koji je gledao u oci najveceg zlocinca Europe poslije II svjetskog rata, koji je prezivio satiranje jednog grada u najvecem zlocinu poslije istog tog rata, genocid, koji i dan danas, kako kaze "hoda po sjenkama svojih prijatelja", bio ovakav ili onakav, namcor, los ministar, neurozan, nasilan (u ovu pricu apsolutno ne ulazim, ni sa ove, ni sa one strane), takvoom covjeku zamjerati sto/ako nema snage da se nosi sa provokacijama, prijetnjama, nedostatkom podrske ili cim vec (ni u to ne ulazim), te ga nazivati kukavicom je stvarno licemjerje i pizdarija svoje vrste.
Zalosno nisko i degutantno!
izvini, uz duboko postovanje prema prozivljenoj patnji suljagica ,covjek je preuzeo politicku odgovornozst, zapoceo vrlo ozbiljne "ratove " i onda se povukao uz, bar po meni, neiskrene izgovore. covjek koji je prije pola godine "krampom" ulazio u odredjene institucije, danas se povlaci radi koverte i metka !? ne vjerujem, ocigledan je sukob po unutarpartijskoj liniji i nedostatak podrske.
nihoniho

#8924 Re: SDP

Post by nihoniho »

plain vanilla wrote: aman
nisam rekla da je ovaj trebao otici zbog prijetnje
nego da se niko nije oglasio da ga podrzi i osudi prijetnje
pa je li mu to alibi za ostavku, je li njegova partija stala iza njega? budimo realni , nije dobio podrsku u partiji i otisao.......
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8925 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Po svemu ovome sto je nama dostupno od informacij, jako vjerovatno da je oboje to razlog njegove ostavke. Kako vanjski pritisci, tako i unutarstranacki.

A to sto TV1 pominje i ministra zdravstva KS, ne vjerujem da ce se nesto slicno kao sa Suljagicem desiti i sa njim, jer jako su bliski taj ministar i Zlatko.
Post Reply