Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Capajebo

#8901 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Neka ljudi, tek sad krece jedan kvalitetan twist, od iduce epizode, polahko :mrgreen:
A moje predvidjanje vezano za Dornu, krecu u osvajanje sa juga prema Kings Landingu, prvo 3-4 mala zamka jedne stare porodice Connington :D
Capajebo

#8902 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

karanana wrote:...a nekako sve na kasikicu
Ne sekiraj se karanana, za jedno 2 epizode ce se zakuhat u 16, na sve strane svijeta garant :lol:
karanana

#8903 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

daj boze da bude za 2 epizode da ne bude u 9. a onda u 10. neka ravna linija i kraj sezone.

sve neke predigre, mazenja, pazenja......hoce li ga iko vise zakrhat do jaja?
omar little

#8904 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

pa ovo nije boks, ovo je sah, uvijek bio. figure se posloze prvo i onda kad krene sutanje nema nazad.
mixone1995

#8905 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

bhnapoleon1 wrote:Ma ona scena sa Danyers mi je bezveze, jbt uvijek njoj ide sve po planu i kako joj odgovara. Et sad ima i 100 000 Dotrakija, osim sto ima 3 zmaja i neokaljane pa i one druge sinove, jos jedino da joj kakvih tenkova ubace. Treba da se kocka ojadaia bi sve kockarnice.

Kad nam ga debeli metne sa bitkom na sjeveru tako sto ce Ramsey pobjedit u odlucujucoj bitci i uradit sve sto je napisao u poruci.

Ovo je prvit put da je Baelish izasao iz sjene, ulasao je u igru.
Kralju :lol: :lol:
Juliuscezar

#8906 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

A gdje bi se trebali naci Sansa i Baelish u onom traileru ? Da li na sjeveru ili gdje vec
banjaluka078

#8907 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

ferratilis wrote:Jestel primijetili kad Daario i Jorah pričaju u pustinji, kod Daaria odjednom probi američki naglasak :D
Glumac je Holanđanin, jedino je holandski mogao "probiti".
And by taking out the Dothraki leadership and showing her power to their followers, the queen of Meereen potentially gains an even larger army. “She realizes that this is the missing piece,” Clarke says. “The Dothraki are the missing piece of her crew – she’s seemingly indestructible having Dothraki on her side.”

But before any assumptions are made about Clarke’s participation in the scene, there’s something the actress wants everybody to know. “I’d like to remind people the last time I took my clothes off was season 3,” she says. “That was awhile ago. It’s now season 6. But this is all me, all proud, all strong. I’m just feeling genuinely happy I said ‘Yes.’ That ain’t no body double!”

http://www.ew.com/article/2016/05/15/ga ... larke-dany
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8908 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

u dubrovniku postaje zanimljivo... kako Tommen izlanu Cersei šta mu je rekao Veliki Vrabac a ova poletila da nagovori Ollenu i Amidžu da reaguju kao Margaret će biti ponižena šetnjom srama na šta je Ollena reagovala i napokon se složila sa mrskom Cersei... ovo je Vrabcova navlakuša... živi bili pa vidjeli, nije on bez veze sam sa Tomenom u onom svetištu pričao skontavši da je mali kralj podložan svim uticajima... kad dodje armija iz visovrta mislim da će ih ovi pregazit i da je sve Vrabcova klopka...Sansa i Maloprstić će se sastat i do će biti odlučujuće dali neki savez i udaja Sanse ponovo ili odbijanje pa i otmica maloprstog...Briana ide u misiju e sad koju...
moon_walker_90

#8909 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by moon_walker_90 »

I ja isto mislim da je sve navlakuša što se tiče Velikog Vrapca...a na kraju krajeva,mene ne bi začudilo da Ramsey na kraju sjede na prijestolje,dotle je došlo,stari prdonja je u stanju svašta uraditi.I mene nervira ono sve sa kalisi,jednostavno znas da joj ne moze biti nista.Ali polako se počelo raspetljavati,valjda će uspjeti na kraju da pojedu sva gofna koja su izasrali.
kokuz_sa

#8910 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

vala sa Kallesi ovo malo poglupo uradise..

10-12 najjacih ljudi od svih sjede tu i ona ih sve zapali..kao prepali se na pocetku malo vatre..vala mogao je koji je zelio preci preko one vatrice i zadaviti je..ali ne..svi se razbjezali ko misevi..

mada mislim da ce onaj sto ju je prvi zarobio..biti joj novi :izet:
on je nesto bas zagleda
dezurni_ucenik

#8911 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Mene zanima sto je Bejlis poslao Sansu Remziju?
Pandakonda

#8912 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

dezurni_ucenik wrote:Mene zanima sto je Bejlis poslao Sansu Remziju?
Valjda je mislio da će tamo bit sigurna, Bejliš je volio njenu staru tako da sumnjam da bi poslao Sansu u opasnost da je znao da je Ramsey psihopata.
dezurni_ucenik

#8913 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Pandakonda wrote:
Valjda je mislio da će tamo bit sigurna, Bejliš je volio njenu staru tako da sumnjam da bi poslao Sansu u opasnost da je znao da je Ramsey psihopata.

Znao je valjda da je ovaj bolesnik :-)

A rekao joj je da ode gore kod Boltonovih jer je racunao da ce ga Stanis pobjediti. Sad je li on nesto imao drugo na umu ne znam. I ne kontam sto je nije ostavio gore kod onog joj rodjaka sto doji sisu. I kako li ce Sansa reagovati ako ga ikad sretne, ma oci ce mu iskopati :D

A baba pokazala da nije nista bolja od Lanistera "Bolje sirotinja da pogine nego mi".
__Phoenix__

#8914 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Baba je najgora, ona je otrovala najbolje čeljade što je westeros ikad imao...
Juliuscezar

#8915 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

dezurni_ucenik wrote:
Pandakonda wrote:

A rekao joj je da ode gore kod Boltonovih jer je racunao da ce ga Stanis pobjediti. Sad je li on nesto imao drugo na umu ne znam. I ne kontam sto je nije ostavio gore kod onog joj rodjaka sto doji sisu. I kako li ce Sansa reagovati ako ga ikad sretne, ma oci ce mu iskopati :D

A baba pokazala da nije nista bolja od Lanistera "Bolje sirotinja da pogine nego mi".
Pa to babino je puno realno od danerssine borbe za ljudksa prava, UN i zenevsko konvenciju. Jbt najgori placenici se pod daniris odjednom počnu ponasat ko vojska spasa.
dezurni_ucenik

#8916 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

bhnapoleon1 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Pandakonda wrote:

Pa to babino je puno realno od danerssine borbe za ljudksa prava, UN i zenevsko konvenciju. Jbt najgori placenici se pod daniris odjednom počnu ponasat ko vojska spasa.

Pa oni su bili "najgori" zato sto su bili natjerani jer su robovi. Vidio si kako su postajali "unsoiled", ubijanja beba da bi pokazali bezosjecajnost inace ode glava. Spartanski rezim jebi ga, volio to ili ne volio.
rage_guy

#8917 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Capajebo wrote:Neka ljudi, tek sad krece jedan kvalitetan twist, od iduce epizode, polahko :mrgreen:
A moje predvidjanje vezano za Dornu, krecu u osvajanje sa juga prema Kings Landingu, prvo 3-4 mala zamka jedne stare porodice Connington :D
:D

Jesam li ja jedini koji je primjetio kad je Littlefinger rekao "the time has come to join the fray (Frey :D )". Vjerovatno je slucajno, ali svejedno dobra igra rijecima. :lol:

A ona scena kad se Dotrakiji klanjaju Daenerys, haj oni ispred sto je vide, ali kome se klanjaju oni iza kolibe kad nista ne vide. Vatri? :lol: Il su vidjeli kako svi padaju na sedzdu, pa i oni onda
sigh

#8918 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

Sudeci po promu za sljedecu epizodu izgleda da necemo vidjeti sta se to odigralo u tower of joy. Izgleda da ce Bran presaltati vizije na walkere pa kontam da ce biti nekako glupo opet se vracati Lyani :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8919 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

moon_walker_90 wrote:I ja isto mislim da je sve navlakuša što se tiče Velikog Vrapca...a na kraju krajeva,mene ne bi začudilo da Ramsey na kraju sjede na prijestolje,dotle je došlo,stari prdonja je u stanju svašta uraditi.I mene nervira ono sve sa kalisi,jednostavno znas da joj ne moze biti nista.Ali polako se počelo raspetljavati,valjda će uspjeti na kraju da pojedu sva gofna koja su izasrali.

prve je tommena uvjeravao i rekao mu da nikome ne govori tajnu, znajući da je slabić i da će prvo lanut majci, u zatvoru je slomio Margaretinog brata i dozvolio joj da ga vidi znajući da će ovaj pokleknuvši nagovorit sestru što i uspjeva da sve priznaju, znaći ide šetnja srama kroz Dubrovnik, Tommen u medjuvremenu brblja Cersei o tome a ova jedva čeka da kaže staroj Olleni koja je slaba na unuke i pristaje na sve pa i na gradjanski rat... 99% upućuje ono logično hronološki da je Veliki Vrabos sve u detalje isplanirao... kad se pojave na onom stepeništu pred septom ispade dobro naoružana armija iz Visovrta da će pregazit onih dvadesetak ISISovaca, kad počMu iskakat sa krovova i iz kanalizacija, tu nakindjureni stari pada garant, Jaime je najebo il ga hvataju il bježi i onda idu na Dvor i tu će biti klaonica... mislim da Tommen je najebo a Cersei spašava planina...
Kaligrafija

#8920 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kaligrafija »

Daj ba, kakav Vrabac i kurac...Oni njegovi mogu samo intifadu voditi, i gadjati kraljevsku vojsku sa kamenjem...niti su naoruzani, niti imaju kakvu brojnost...aman-zaman...Ne znam sta ga debeli vise forsira, trebao ga je ubiti i prije nego je napisao knjigu ili scenario...
devito

#8921 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by devito »

Joj al me handre ta djeca vladari hajde u Dubrovniku, al sto onaj sto dojki dudu po citav dan i sad on zaheban. :-)
Arya ubija Cercei kad tad, do tad je Cerci ziva
Azrail

#8922 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Pandakonda wrote:
Brkooo wrote:Ima li uopste vise pravih Baratheona.. il je samo Gendry ostao?

sve u svemu solidna epizoda
Samo je Gendry ostao. Valjda će i on dobit neku ulogu sad pogotovo jer on zna radit one mačeve što im trebaju protiv Whitova.
Ne zna Gendry raditi valyrian steel, ali ne sumnjam da će naučiti.

Smijem se kladiti da će Iron throne biti pretopljen u mačeve i da će to Gendry uraditi.

p.s. Eto vam razlog zašto Targaryeni vladaju.
Azrail

#8923 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

pici wrote:ma dajjjjj nemoj me jebat :shock: :? zar su essos i westeros spojeni i to baš preko sjevera :shock: ma daajjj

Image

Image

Gdje si našao ovu mapu? Je li to oficijelno ili je opet fan work? Ako je oficijelno sad znamo kako će Khaleesi doći do Westerosa, mada je logistički lakše izvesti prelaz brodovima, ali će ovako biti potez ala Hanibalov prelazak preko Alpi sa slonovima. I onda udarac White Walkerima u leđa dok se Jon bori sa njima sa druge strane :)
Azrail

#8924 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

I to nova vještica otkriva novi put :D
karanana

#8925 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Samo mora prvo obuci i utopliti ljude. Ne mogu u gacama tamo preko snijega i leda.

Moze objasnjenje? Zasto ce lanisterovi stajati po strani u borbi u dubrovniku kad bakica dovede vojsku? Sto se koji klinac toliko boje vrapca? Nema on 200 ljudi. Mozda se obicni narod digne?
Last edited by karanana on 17/05/2016 07:26, edited 1 time in total.
Post Reply