Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
dosada_ziva
#8901 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
edit: rijeseno
- starii
#8902 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
danas postar donio naocale narucene iz kine, sve kako sam dogovorio, platio 60KM sa staklima, nisam platio carinu 
- kloniran
#8903 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
danas mi istice rok za dostavu jednog artikla i nit mogu da kontaktiram selera nit mogu da dignem case 
-
quarterback
#8904 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
paypal?kloniran wrote:danas mi istice rok za dostavu jednog artikla i nit mogu da kontaktiram selera nit mogu da dignem case
- kloniran
#8905 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
doci ce do tad pjeske, ko ce ih cekati 180 danaquarterback wrote:paypal?kloniran wrote:danas mi istice rok za dostavu jednog artikla i nit mogu da kontaktiram selera nit mogu da dignem case
-
quarterback
#8906 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pa ne moras cekati, mozes se ti zaliti kad hoces a 180 je rok nakon kojeg se ne mozes zalitikloniran wrote:doci ce do tad pjeske, ko ce ih cekati 180 danaquarterback wrote:paypal?kloniran wrote:danas mi istice rok za dostavu jednog artikla i nit mogu da kontaktiram selera nit mogu da dignem case
- kloniran
#8907 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sacekat cu jos heftu valjda ce doci, ovo je prvi put u nekoliko mjeseci da nije doslo do oznacenog datuma, al zacudilo me sto ne mogu ni case ni da kontaktiram sellera 
- otherside
#8908 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
probaj sutra. ja nisam mogla kontaktirati sellera niti otvoriti case sve dok nije prosao i taj zadnji dan perioda ocekivane dostave.kloniran wrote:danas mi istice rok za dostavu jednog artikla i nit mogu da kontaktiram selera nit mogu da dignem case
-
shandrprcSA
#8909 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
tacno tako...otherside wrote:probaj sutra. ja nisam mogla kontaktirati sellera niti otvoriti case sve dok nije prosao i taj zadnji dan perioda ocekivane dostave.kloniran wrote:danas mi istice rok za dostavu jednog artikla i nit mogu da kontaktiram selera nit mogu da dignem case
-
hali gali halid
#8910 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja mislio GearBest pouzdan 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#8911 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Rok za otvaranje casea je ČAK 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave (npr. 10 oct - 15 Nov, i sada je rok 30 dana od 15 Novembra, znači 14.-15. Decembar), a vi gledate da sto prije otvorite case, da sto prije uzmete pare nazad i kada nakon par dana ili par sedmica/mjeseci dodje artikal 98% ih ne kontaktira tog prodavača opet da mu plati jer je artikal na kraju krajeva ipak došao, i tako prodavac ostaje i bez novca i bez artikla i malo pomalo tako svi dodaju BiH na crnu listu zemalja i na kraju neće se moći nikako ni kupovati na ebayu iz Kine.kloniran wrote:danas mi istice rok za dostavu jednog artikla i nit mogu da kontaktiram selera nit mogu da dignem case
Gledajte da što kasnije otvorite case, i da što duže ostaje otvoren, jer baš u tom trajanju case-a mogu da dođu artikli, meni došla 2 artikla nakon 15-ak dana od otvaranja caseova, ja uvijek ostavim case 20-25 dana i onda pošaljem poruku da hoću refund jer artikal nije stigao, ako je stigao samo zatvorim case i ostavim poz. dojam.
- makaranka
#8912 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sta bi? detalji?hali gali halid wrote:Ja mislio GearBest pouzdan
sve mi stiglo sta sam narucivala od njih.
- kloniran
#8913 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Slusaj meni tako nemoj replicirati jer s tobom nit ovce cuvao nit travu pasoMehemed wrote:Rok za otvaranje casea je ČAK 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave (npr. 10 oct - 15 Nov, i sada je rok 30 dana od 15 Novembra, znači 14.-15. Decembar), a vi gledate da sto prije otvorite case, da sto prije uzmete pare nazad i kada nakon par dana ili par sedmica/mjeseci dodje artikal 98% ih ne kontaktira tog prodavača opet da mu plati jer je artikal na kraju krajeva ipak došao, i tako prodavac ostaje i bez novca i bez artikla i malo pomalo tako svi dodaju BiH na crnu listu zemalja i na kraju neće se moći nikako ni kupovati na ebayu iz Kine.kloniran wrote:danas mi istice rok za dostavu jednog artikla i nit mogu da kontaktiram selera nit mogu da dignem case
Gledajte da što kasnije otvorite case, i da što duže ostaje otvoren, jer baš u tom trajanju case-a mogu da dođu artikli, meni došla 2 artikla nakon 15-ak dana od otvaranja caseova, ja uvijek ostavim case 20-25 dana i onda pošaljem poruku da hoću refund jer artikal nije stigao, ako je stigao samo zatvorim case i ostavim poz. dojam.
Na ebay imam vise staza nego velika vecina ovdje, tako da sva ta tvoja suplja mene ne dotice sekunde jedne.
A otvaranje casea ne znaci nuzno povrat novca, nego omogucava prodavacu jos ČAK dva mjeseca za komunikaciju bar u mojim slučajevima, i svakog prodavca ispoštujem maksimalno.
I za to što ćemo na crnu listu mi se prosto jebe, jer ja kupujem za sebe i zbog sebe, a ne zbog tebe il nekog tamo desetog.
I da, uvijek otvaram case zadnji dan dostave i tako ce ostati dok se ne ugasi ebay, pa tamam nas zbog mene poslali na crnu listu
A za povrate novca bih ti predlozio da brines o svom novcu a ne o tuđem
- kloniran
#8914 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma ja sam prije mogao kontaktiraiti sellera dan nakon kupovine, sad mi nema nikako opcije za kontaktiranjeshandrprcSA wrote:tacno tako...otherside wrote:probaj sutra. ja nisam mogla kontaktirati sellera niti otvoriti case sve dok nije prosao i taj zadnji dan perioda ocekivane dostave.kloniran wrote:danas mi istice rok za dostavu jednog artikla i nit mogu da kontaktiram selera nit mogu da dignem case
-
hali gali halid
#8915 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naručio sam neki oštrač za noževe, 21.08., i evo ništa dan danas...makaranka wrote:sta bi? detalji?hali gali halid wrote:Ja mislio GearBest pouzdan
- makaranka
#8916 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pretpostavljan da je mala cifra pa nemas TN. zali im se,napisi onaj ticket , odgovore brzo, ako zavlace is stogod vidi sta mozes preko paypala rjesit da dobijes pare. ja sam dva mobitela narucila, dosli bez problema, relativno brzo u tih nekih njihovih predvidjenih 25 dana, i ostale sitne narudjbe su mi dosle. al prijatelj narucio neku lampu tako isto negdi u augustu i nije mu stiglo, reka je zalit se,pa ne znam sta je na kraju ispalo.hali gali halid wrote:Naručio sam neki oštrač za noževe, 21.08., i evo ništa dan danas...makaranka wrote:sta bi? detalji?hali gali halid wrote:Ja mislio GearBest pouzdan
-
quarterback
#8917 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja cekam od 21 augmakaranka wrote:sta bi? detalji?hali gali halid wrote:Ja mislio GearBest pouzdan
grrrrrrrrr
- makaranka
#8918 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pa sta im je sa tim 21.8.quarterback wrote:ja cekam od 21 augmakaranka wrote:sta bi? detalji?hali gali halid wrote:Ja mislio GearBest pouzdan
grrrrrrrrr
-
quarterback
#8919 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pisao im a oni mi rekli rok da dodje je 25 okt...makaranka wrote: pa sta im je sa tim 21.8.pali li pisanje suport centru? ima dva dana da san narucila kabel, vidit cemo kad ce to stic.
nidje veze, sacekacu jos par dana da napunim 2 mj od narudzbe i onda ----> paypal
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#8920 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Imaš više staža na ebayu nego većina ovdje a ne znaš ni koliko case traje, case traje maximalno 30 dana, i ne postoji način da se produži, ta dva mjeseca možeš okačiti mačku o rep jer to nije tačno. Doduše nisam ja dugo na ebay-u, manje od 3 godine, ali makar znam sva bitna pravila.kloniran wrote: Na ebay imam vise staza nego velika vecina ovdje, tako da sva ta tvoja suplja mene ne dotice sekunde jedne.
A otvaranje casea ne znaci nuzno povrat novca, nego omogucava prodavacu jos ČAK dva mjeseca za komunikaciju bar u mojim slučajevima, i svakog prodavca ispoštujem maksimalno.
I za to što ćemo na crnu listu mi se prosto jebe, jer ja kupujem za sebe i zbog sebe, a ne zbog tebe il nekog tamo desetog.
I da, uvijek otvaram case zadnji dan dostave i tako ce ostati dok se ne ugasi ebay, pa tamam nas zbog mene poslali na crnu listu
A za povrate novca bih ti predlozio da brines o svom novcu a ne o tuđem
Ne moraš da psuješ, nisam govorio samo za tebe, već za opčenito sve ostale jer lično poznajem jednog čovjeka koji je dobio artikal nakon što je dobio refund i nije poslao pare prodavaču nakon što je dobio artikal, zbog njega i sličnih dosta sellera ne šalje prema BiH, na žalost stariji je od mene i ne mogu ga natjerati da plati prodavaču artikal koji mu je stigao.
Otvaraš case zadnji dan procijenjene dostave zato što ne možeš ranije, neda ebay, a da možeš ranije možda bi i ranije otvarao. Prije je rok bio 45 dana od dana narudžbe, pa su to promijenili na 30 dana od završetka datuma procijenjene dostave.
Posljednja 3 artikla su mi stigla nakon cca 50-ak dana, 2-3 dana manje-više, zato nije tolika frka, seller sa dobrim ratingom je sigurno poslao, samo što nekad to neko ili ukrade, ili se zagubi negdje. Jednom artikal koji sam naručio završio u Boliviji, pa se vratio u Kinu da bi ga onda poslali gdje i treba, prema BiH, stigao artikal nakon 4 mjeseca od narudžbe.
Kako se god okrene lakše je pričekati nego kasnije raditi repay.
- kloniran
#8921 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Komunikacijom preko ebay kanala se svasta nesto moze
A bar sto se mene tice, vracao sam i nakon 6 mjeseci pare prodavcu i to pofine iznose, tako da nema potrebe da se ulazi dalje u raspravu.
LP
A bar sto se mene tice, vracao sam i nakon 6 mjeseci pare prodavcu i to pofine iznose, tako da nema potrebe da se ulazi dalje u raspravu.
LP
- O'zone
- Globalni moderator
#8922 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A sta ako nema procijenjenog datuma dostave? Koliki rok onda "dati" prodavaču da stigne?
- jao_situacije
#8923 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
odakle ti dolazi roba ?O'zone wrote:A sta ako nema procijenjenog datuma dostave? Koliki rok onda "dati" prodavaču da stigne?
- O'zone
- Globalni moderator
#8924 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kinajao_situacije wrote:odakle ti dolazi roba ?O'zone wrote:A sta ako nema procijenjenog datuma dostave? Koliki rok onda "dati" prodavaču da stigne?
- jao_situacije
#8925 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja bih očekivao mjesec dana, pa možda i malo višeO'zone wrote:Kinajao_situacije wrote:odakle ti dolazi roba ?O'zone wrote:A sta ako nema procijenjenog datuma dostave? Koliki rok onda "dati" prodavaču da stigne?