draganbl wrote:Na izbornoj listi za Banja Luku našli su se sljedeći kandidati
1 RADOŠEVIĆ MIROSLAV
2 DOŠENOVIĆ JELENA
3 VIDOVIĆ GORAN
4 OSTOJIĆ DRAGANA
Peđa, možeš li me uputiti koje su struke i čime se bave kandidati 2-4 (Radoševićeva biografija stoji na vašem sajtu, dok za ostale nema podataka).
Takođe, postoji li na internetu neki dokument koji sadrži informacije o pravcu djelovanja Naše stranke u Banjaluci (pošto je ovo riječ o lokalnim izborima).
Hvala unaprijed.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- AliceInChains
#8901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- draganbl
#8902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako je tebi bitno koje je nacionalnosti koji kandidat (a ne kakav je zaista), onda ti ionako nije mjesto na ovoj temi.AliceInChains wrote:draganbl wrote:Na izbornoj listi za Banja Luku našli su se sljedeći kandidati
1 RADOŠEVIĆ MIROSLAV
2 DOŠENOVIĆ JELENA
3 VIDOVIĆ GORAN
4 OSTOJIĆ DRAGANA
Peđa, možeš li me uputiti koje su struke i čime se bave kandidati 2-4 (Radoševićeva biografija stoji na vašem sajtu, dok za ostale nema podataka).
Takođe, postoji li na internetu neki dokument koji sadrži informacije o pravcu djelovanja Naše stranke u Banjaluci (pošto je ovo riječ o lokalnim izborima).
Hvala unaprijed.Nijedan Nesrbin na toj listi. Ne mislim, da ce NS tamo ostvariti neki rezultat......ali sa Nesrbinom na istoj toj listi (boze sacuvaj) se nebi trebali ni kandidirati ovi drugi
- seln
#8903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidi slucaju, u glavnom gradu Mordora, sve cetiri kandidata Srbi. Nema Bosnjaka, sta li...pojela ih '92...ovaj, maca...draganbl wrote:Ako je tebi bitno koje je nacionalnosti koji kandidat (a ne kakav je zaista), onda ti ionako nije mjesto na ovoj temi.AliceInChains wrote:
Nijedan Nesrbin na toj listi. Ne mislim, da ce NS tamo ostvariti neki rezultat......ali sa Nesrbinom na istoj toj listi (boze sacuvaj) se nebi trebali ni kandidirati ovi drugi
- Banksy
#8904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa kako će komentirati nešto što ne postoji?Lud i ponosan wrote:
A nije komentarisao nedostatak nebosnjaka u Sarajevu, to mu nije zasmetalo, koje licemjerstvo...![]()
- seln
#8905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
More bit' da se varam, no mi se cini da je ovdje ipak poneki "kaurin"... lista NS za Novi Grad SarajevoLud i ponosan wrote:^^
A nije komentarisao nedostatak nebosnjaka u Sarajevu, to mu nije zasmetalo, koje licemjerstvo...![]()
I da, ako ti je nacionalnost kriterij za odabir kandidata, onda.... moram postovati pravila foruma.
Ljudi se biraju prema karakteru, djelima, kvalitetima koja posjeduju, a ne prema tome kako se zovu. Jadno da jadnije ne moze biti. I zbog toga smo danas tu gdje smo.
1 ĆOSIĆ VERNES
2 SPAHIĆ ENISA
3 KLUBIČKA BRANIMIR
4 POZDER NASIHA
5 MUJEZIN AMIR
6 TURKOVIĆ ARIJANA
7 ŠEHIĆ ISMAIL
8 KOVAČEVIĆ MILAN
9 ZULČIĆ DŽEVDET
10 TOPUZ AMELA
11 DAKIĆ DAVOR
12 HADŽIĆ NIHAD
13 ZUKIĆ-GEKO ZINAIDA
14 DURGUT NEDŽAD
15 SARAČEVIĆ DAMIR
16 ALISPAHIĆ BERINA-INA
17 JERKOVIĆ DUŠAN
18 AVDIĆ ALMIR
19 BIJEDIĆ AMELA
20 MARKOV BERISLAV
21 SERDAREVIĆ MERIM
22 LUKIĆ SONJA
23 SARVAN SALKO
24 SULJOVIĆ HAMDO
Ocigledno sarajevski nebosnjaci posjeduju kvalitete koji nedostaju banjaluckim nesrbima.
Ne nabijem Pedji nista na nos, ali nemojmo se lagati. U RS moras biti Srbin, za Srpsku, inace srpskog glasa neces dobiti.
- seln
#8906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
..i sto je ocisceno istim metodama kao i banjalucki Bosnjaci i Hrvati, zar ne?Banksy wrote:Pa kako će komentirati nešto što ne postoji?Lud i ponosan wrote:
- AliceInChains
#8907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
seln wrote:More bit' da se varam, no mi se cini da je ovdje ipak poneki "kaurin"... lista NS za Novi Grad SarajevoLud i ponosan wrote:^^
I da, ako ti je nacionalnost kriterij za odabir kandidata, onda.... moram postovati pravila foruma.
Ljudi se biraju prema karakteru, djelima, kvalitetima koja posjeduju, a ne prema tome kako se zovu. Jadno da jadnije ne moze biti. I zbog toga smo danas tu gdje smo.
1 ĆOSIĆ VERNES
2 SPAHIĆ ENISA
3 KLUBIČKA BRANIMIR
4 POZDER NASIHA
5 MUJEZIN AMIR
6 TURKOVIĆ ARIJANA
7 ŠEHIĆ ISMAIL
8 KOVAČEVIĆ MILAN
9 ZULČIĆ DŽEVDET
10 TOPUZ AMELA
11 DAKIĆ DAVOR
12 HADŽIĆ NIHAD
13 ZUKIĆ-GEKO ZINAIDA
14 DURGUT NEDŽAD
15 SARAČEVIĆ DAMIR
16 ALISPAHIĆ BERINA-INA
17 JERKOVIĆ DUŠAN
18 AVDIĆ ALMIR
19 BIJEDIĆ AMELA
20 MARKOV BERISLAV
21 SERDAREVIĆ MERIM
22 LUKIĆ SONJA
23 SARVAN SALKO
24 SULJOVIĆ HAMDO
Ocigledno sarajevski nebosnjaci posjeduju kvalitete koji nedostaju banjaluckim nesrbima.
Ne nabijem Pedji nista na nos, ali nemojmo se lagati. U RS moras biti Srbin, za Srpsku, inace srpskog glasa neces dobiti.
E bas to mi je bila poenta. NS tu nema drugog izbora. Meni vise smeta jedan draganbl, koji bi uporedio i cesto kritizirao (uzimajuci za primjer lose pojave) multietnicnost u jednom Sarajevu. A to nam pise iz jednog grada/najveceg grada malog Rajha, gdje se multietnicnost trenutno nalazi na istoj razini historijskog razvoja ljudi, koji jedu banane.Ocigledno sarajevski nebosnjaci posjeduju kvalitete koji nedostaju banjaluckim nesrbima.
-
zavrzlama
#8908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
NS-u treba promijeniti ime....npr. Nasa Stranka BIH i na svakom pedlju BIH naglasavati da je to stranka koja ne prihvata nacionalno-sovinisticka zapisavanja i prefikse....tad imaju i moj glas(ako Komsic ne osnuje stranku) a ne da podilaze ,tako sto tepaju onim koji entitet nazivaju imenom jednog naroda,ne bi li dobili koji glas...
- Banksy
#8909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne znam jesmo li se razumjeliseln wrote:..i sto je ocisceno istim metodama kao i banjalucki Bosnjaci i Hrvati, zar ne?Banksy wrote:Pa kako će komentirati nešto što ne postoji?Lud i ponosan wrote:
Ne postoji ''nedostatak nebošnjaka''. Sarajevske liste su im haman k'o Boro i Ramiz
- seln
#8910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tamo NS ne moze naci 150 kandidata, jer nema u cijeloj RS 150 ljudi koji su za opstanak BiH.Lud i ponosan wrote:^^
Cuj, necu da brojim i to me ne interesuje, da tamo ima 150 kandidata kao u Sarajevu u svim opstinama, vjerovatno bi se naslo, u ovim obimu, i nesrba. I ja, kao nebosnjak, cu glasati za bosnjaka, ko god se nasao na ovoj listi.
I nemojte pricati kako je ovdje bolje nego tamo, kad to nije istina. Isto je. I prestanite trolati temu sa vasim licemjerstvom.
I ne znam kako je ovdje, ali bar nema masovnih grobnica. Za mene dovoljna razlika, a tebi na volju.
- seln
#8911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ah ...unmissunderstood, sto bi reko Bush.Banksy wrote:Ne znam jesmo li se razumjeliseln wrote:..i sto je ocisceno istim metodama kao i banjalucki Bosnjaci i Hrvati, zar ne?Banksy wrote:
Pa kako će komentirati nešto što ne postoji?![]()
Ne postoji ''nedostatak nebošnjaka''. Sarajevske liste su im haman k'o Boro i Ramiz
- Banksy
#8912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kad je u pitanju drugarska kritika, primjećujem, odavno, da vam je prag tolerancije niži nego kod kolega iz SDP-a.Lud i ponosan wrote:
I nemojte pricati kako je ovdje bolje nego tamo, kad to nije istina. Isto je. I prestanite trolati temu sa vasim licemjerstvom.
A njihovi pragovi su bili baš iznimno niski.
- AliceInChains
#8913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
seln wrote:Tamo NS ne moze naci 150 kandidata, jer nema u cijeloj RS 150 ljudi koji su za opstanak BiH.Lud i ponosan wrote:^^
Cuj, necu da brojim i to me ne interesuje, da tamo ima 150 kandidata kao u Sarajevu u svim opstinama, vjerovatno bi se naslo, u ovim obimu, i nesrba. I ja, kao nebosnjak, cu glasati za bosnjaka, ko god se nasao na ovoj listi.
I ne znam kako je ovdje, ali bar nema masovnih grobnica. Za mene dovoljna razlika, a tebi na volju.
Nebih to rekao. Nego je tesko, naci 150 ljudi, koji bi imali snage i muda da sebe i svoju familiju radi humanosti izoluju iz onog nametnutog ludila.
- seln
#8914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Fino. Neka onda NS imanuje 5 Srba, 3 Bosnjaka i 2 Hrvata u Banjaluci.Lud i ponosan wrote:Kome to vama? I o kakvoj drugarskoj kritici je rijec?Banksy wrote: Kad je u pitanju drugarska kritika, primjećujem, odavno, da vam je prag tolerancije niži nego kod kolega iz SDP-a.
Kod mene je, na primjer, izuzetno nizak prag tolerancije kada se ljudi i kandidati rangiraju prema imenu. I broju krvnih zrnaca.
Ili obrnuto...pet ovih, tri ona...
- Banksy
#8915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Lud i ponosan wrote:
Kod mene je, na primjer, izuzetno nizak prag tolerancije kada se ljudi i kandidati rangiraju prema imenu. I broju krvnih zrnaca.
Prespavalo se zadnjih 20 godina?
Po čemu ih to rangiramo i biramo i delegiramo? Po boji očiju?
- AliceInChains
#8916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znas sta bi se NS-u desilo, kad u Sarajevu nebih imenovali nijednog Nebosnjaka? Sigurno za njih nebi glasao nijedan Nebosnjak. Ali bi itekako i broj Bosnjaka pao u podrum, jer Bosnjaci sami, koji glasaju za NS, upravo zbog toga glasaju za NS, zato sto je vide kao multietnicku RADI liste kandidata.Lud i ponosan wrote:Kome to vama? I o kakvoj drugarskoj kritici je rijec?Banksy wrote: Kad je u pitanju drugarska kritika, primjećujem, odavno, da vam je prag tolerancije niži nego kod kolega iz SDP-a.
E sad ti to uporedi sa situacijom u Banja Luci.
P.S. Siguran sam, da su mogli umjesto Nebosnjaka naci jos sposobnije Bosnjake za listu u Sarajevu.
- Banksy
#8917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znači, živiš u paralelnoj stvarnosti, ne priznaješ ustav i zakone ove zemlje?Lud i ponosan wrote:Ja gledam ljude malo drugacijim ocima, u odnosu na uobicajnu BH praksu. I glasam za NS. Toliko od mene glede ove teme. Samo nemojte biti licemjerni.Banksy wrote:Prespavalo se zadnjih 20 godina?Lud i ponosan wrote:
Po čemu ih to rangiramo i biramo i delegiramo? Po boji očiju?
OK, razumijem.
-
Pedja Kojovic
#8918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nasa stranka u RS-u jedva da postoji.
Mi smo vec nekoliko puta pokusavali uspostaviti infrastrukturu i okupiti ljude ali se susrecemo sa metodama pritisaka za koje sam mislio da su s komunizmom zauvijek nestale. Takvo stanje odrazava i ova lista.
Potpuno je opravdana primjedba o etnickoj strukturi te liste.
Da ne govorim o broju ljudi koji su se zeljeli prijaviti na listu.
Pritisci na one koji su se aktivirali u Nasoj stranci su i finansijske i fizicke prirode.
Sve to samo pojacava postovanje koje imam prema onima koji su prijavili i koji rade u uredu NS-a u Banjaluci.
Slicne, ali ne bas iste, probleme imamo i u pojedinim kantonima FBiH.
p.k.
Mi smo vec nekoliko puta pokusavali uspostaviti infrastrukturu i okupiti ljude ali se susrecemo sa metodama pritisaka za koje sam mislio da su s komunizmom zauvijek nestale. Takvo stanje odrazava i ova lista.
Pritisci na one koji su se aktivirali u Nasoj stranci su i finansijske i fizicke prirode.
Sve to samo pojacava postovanje koje imam prema onima koji su prijavili i koji rade u uredu NS-a u Banjaluci.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 22/08/2012 15:06, edited 1 time in total.
- seln
#8919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kao sto rekoh...za divno cudi, u butum Banjaluci ni jednog sposobnog Bosnjaka....a u Sarajevu se ipak nadje sposobnih nebosnjaka. Na stranu to kako je stvorena ova nakaradna demografska slika. Nisu banjalucki Bosnjaci iskopavali mrtve, niti im je centrala slala kamione, niti su cupali kablove iz zidova u stanovima.Lud i ponosan wrote:Ti ne shvatas poentu...seln wrote: Fino. Neka onda NS imanuje 5 Srba, 3 Bosnjaka i 2 Hrvata u Banjaluci.
Ili obrnuto...pet ovih, tri ona...
Liste se trebaju i moraju formirati na osnovu kvaliteta, potencijala, spremnosti na promjene, morala, ne na osnovu imena i prezimena. Ime je najmanje bitno u cijeloj prici i potpuno irelevantno. Ali, kod nas je sve otislo dovraga i zbog toga smo tu gdje jesmo.
- seln
#8920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nikakav problem, brate...cist, posten odgovor koji mogu prihvatiti.Pedja Kojovic wrote:Nasa stranka u RS-u jedva da postoji.
Mi smo vec nekoliko puta pokusavali uspostaviti infrastrukturu i okupiti ljude ali se susrecemo sa metodama pritisaka za koje sam mislio da su komunizmom zauvijek nestale. Takvo stanje odrazava i ova lista.
Pritisci na one koji su se aktivirali u Nasoj stranci su i finansijske i fizicke prijetnje.
p.k.
- AliceInChains
#8921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
seln wrote:Nikakav problem, brate...cist, posten odgovor koji mogu prihvatiti.Pedja Kojovic wrote:Nasa stranka u RS-u jedva da postoji.
Mi smo vec nekoliko puta pokusavali uspostaviti infrastrukturu i okupiti ljude ali se susrecemo sa metodama pritisaka za koje sam mislio da su komunizmom zauvijek nestale. Takvo stanje odrazava i ova lista.
Pritisci na one koji su se aktivirali u Nasoj stranci su i finansijske i fizicke prijetnje.
p.k.
-
volant
#8922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
evo sad bio na stranici CIKa. 2010. u Banja Luci za NS glasalo 2132 ljudi. Ne zna se sta su, ko su, koje vjere, boje ociju ito... to dno jos nismo dotakli iako po komentarima pojedinih na ovom forumu - nismo daleko.AliceInChains wrote:seln wrote:Nikakav problem, brate...cist, posten odgovor koji mogu prihvatiti.Pedja Kojovic wrote:Nasa stranka u RS-u jedva da postoji.
p.k.
-
volant
#8923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
u medjuvremenu... http://www.klix.ba/vijesti/bih/hsp-i-sd ... /120822083
samo da se ne izgube fotelje...
samo da se ne izgube fotelje...
- seln
#8924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Je li bas za NS? Ili je bilo jos nesto, neka koalicija, sta li...?volant wrote: evo sad bio na stranici CIKa. 2010. u Banja Luci za NS glasalo 2132 ljudi. Ne zna se sta su, ko su, koje vjere, boje ociju ito... to dno jos nismo dotakli iako po komentarima pojedinih na ovom forumu - nismo daleko.
-
Pedja Kojovic
#8925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
sein
Bili smo u koaliciji sa NSP-om Zdravka Krsmanovica.
Za Nasu stranku listu je vodio tada, ehhhhh, Damir Miljevic.
p.k.
Bili smo u koaliciji sa NSP-om Zdravka Krsmanovica.
Za Nasu stranku listu je vodio tada, ehhhhh, Damir Miljevic.
p.k.