Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
MOSALJOZE

#8901 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by MOSALJOZE »

:lol: Ja iskreno uzmem kad ima nešto zanimljvo o sportu neki intervju ili slično.Ovo naprijed me i ne zanima
palermo

#8902 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
MOSALJOZE wrote:A ko još Avaz smatra ozbiljnim medijem
ima budala, prodaje se jos uvijek... meni se cini da nikad u zivotu nisam kupio avaz... i oslobodjenje sam prestao uzimati ima 7-8 godina, kad su otisli u kurac

sedmicnu stampu takodjer

uglavnom hvala im svima, za mjesec dana usparam dovoljno da platim dva mjeseca neta i kablovske - a podjebavanje naroda po forumu je jos uvijek besplatno :D
Kupovina avaza uopšte ne znači i opredjeljenje za političku opciju, niti da stavovi navina utječu na birača. Ja sam poslije rata više puta kupio Avaza nego Oslobođenje, ljudi kupuju novina zbog Tv programa, crne hronike, avazovog sporta i tako to....ne kupuju radi političkih komentara. Precijenjen je uticaj Avaza, općenito štampanih medija.

Da je recimo zavladao FTV pa čovjek nešto da kaže. Mada generalno, neki dan sam ti napsiao, potcjenjuješ narod....postoje uvijek neki tihi unutrašnji mehanizmi pomoću kojih se stvara ono što se zove narodno mišljenje . Netko je gore napisao, Fahro jednostavno ne poznaje bosanskohercegovačkog (posebno bošnjačkog) čovjeka ni način na koji on razmišlja, i u pravu je, i to se pokazuje već neko vrijeme.
ušće

#8903 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ušće »

Kad se malo vratim nazad i sjetim se pisanja nekih pojedinaca kako će Fahraon od Gusinja pomesti sve... na jednim pa na drugim izborima ...pa će pohvatati ove i one ...Ono jedino što sam vidio je mahalanje Azrinog avaza ...na sve što se miče ...Sad kad su se kola izmakla ..Treba se upitati šta će preuzeti oni koji su godinama stajali iza ovog Uhljupa od čovjeka , a koje je on u zadnje dvije tri godine popljuvao na mnogo načina , Ako postoje skrivene političke moči u svim institucijama . a postoje sigurno ...Fahraon od Gusinja i najveću uhljup što se rodi u Bošnjak se treba dobro zamisliti ...I Berlusconi je medijski mangnat pa ga je ipak na kraju popušio ...
weredsf

#8904 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Alfons Kauders wrote:
Lokman wrote:https://www.youtube.com/watch?v=91jKcgVJXU0

Ovo je velika pobjeda Bakira Izetbegovića. Radončićev politički projekat je mrtav. Kameleon i totalni oportunista na kraju je postao žrtvom nerazumjevanja bosanskog mentaliteta. Ono što mene fascinira jeste mržnja sa kojom ga komentarišu religiozni krugovi i razni džemati koji su na prošlim izborima bili glasačko tijelo SBB-a. Radončić se za tri godine od alternative Tihićevoj SDA transformisao u "evropljanina" koji je umislio da je pozvan da bošnjački narod "evropeizira" odnodno deislamizira. Vjernici ga gledaju sa prezirom i razočaranjem. Danas kada je izgubio izbornu bazu, a što su pokazali i lokalni izbori, srušen je i mit da je on zapadni čovjek kojeg podržavaju Amerikanci. Jebe se njih za Radončićem.
novi reis nova nafaka :D a sto se tice politickog kurvaluka IZ, to svakako zasluzuje zasebnu temu... u zadnjih 10 godina agitovali su za SDA, SBiH, opet SDA, i 2010 za SBB... :lol:

neka ga sad mrze - oni su ga i stvorili, ko im je kriv

sto se tice utjecaja havaza, slazem se u potpunosti - avaz nije ni sjena avaza od prije desetak godina... zadnji ekser je bio fahrin otvoreni ulazak u politiku... tako da sad oponentima dobro dodju prozivke avaza, dizu im rejting umjesto da ga ruse

vjerovatno mu sad ulazak u politiku ne izgleda kao tako dobra ideja... gladne oci ili sta vec
Sada se ljudi zezaju sa tim, fakat se vise niko ne obzire na Avaz i njegovo pisanje
weredsf

#8905 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

miop wrote:Prognoza izbora

Bas su pogodili
vivaldi

#8906 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vivaldi »

weredsf wrote:Sada se ljudi zezaju sa tim, fakat se vise niko ne obzire na Avaz i njegovo pisanje
bez obzira na sve, ko cita sta cita, ali ne treba ipak potcjenjivati da je sbb uzeo 130 hiljada glasova
Havatar

#8907 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Havatar »

Itakoto wrote:"posle" danas ce Fahro biti vodja opozicije
:lol:
Ne samo to nego ce biti jedina opozicija u Bosni :) ( uz NS ali njih ne racunam)
Antifriz+

#8908 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Antifriz+ »

Žao mi Fahre što ga smijeniše prije nego što je primio Austrijskog ministra vanjskih poslova... a u narednih par dana na naslovnici u Avazu bilo bi- Ministar sigurnosti primio Kurza :mrgreen:
Alfons Kauders

#8909 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:
ima budala, prodaje se jos uvijek... meni se cini da nikad u zivotu nisam kupio avaz... i oslobodjenje sam prestao uzimati ima 7-8 godina, kad su otisli u kurac

sedmicnu stampu takodjer

uglavnom hvala im svima, za mjesec dana usparam dovoljno da platim dva mjeseca neta i kablovske - a podjebavanje naroda po forumu je jos uvijek besplatno :D
Kupovina avaza uopšte ne znači i opredjeljenje za političku opciju, niti da stavovi navina utječu na birača. Ja sam poslije rata više puta kupio Avaza nego Oslobođenje, ljudi kupuju novina zbog Tv programa, crne hronike, avazovog sporta i tako to....ne kupuju radi političkih komentara. Precijenjen je uticaj Avaza, općenito štampanih medija.

Da je recimo zavladao FTV pa čovjek nešto da kaže. Mada generalno, neki dan sam ti napsiao, potcjenjuješ narod....postoje uvijek neki tihi unutrašnji mehanizmi pomoću kojih se stvara ono što se zove narodno mišljenje . Netko je gore napisao, Fahro jednostavno ne poznaje bosanskohercegovačkog (posebno bošnjačkog) čovjeka ni način na koji on razmišlja, i u pravu je, i to se pokazuje već neko vrijeme.
nadam se da grijesim, ali meni se cini da drugi precjenjuju narod...

fahro ne konta mentalitet, to stoji... ali bojim se da ni mi ne kontamo dobar dio narod, narocito ove nove generacije
palermo

#8910 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by palermo »

vivaldi wrote:
bez obzira na sve, ko cita sta cita, ali ne treba ipak potcjenjivati da je sbb uzeo 130 hiljada glasova
Ali vrlo teško da postoji sada razlog zašto bi netko glasao za Fahru. Kad je dobio tih 130 000 glasova, on je bio kao neka vrsta promjene, dijelu naroda je bila onako prihvaltjiav priča o ekonomiji i uspješnom bznismenu, a važan dio svega je i otpor IZ-a spram Sulejmana Tihića. Sada se ne percipira kao netko ko nosi promjenu, sa IZ nijemu dobrim odnosima, nema stalnu bračku bazu, nema ni ideologije iz koje bi crpio makar neke sljedbenike.

Možda su moje procjene pogrešne ( ne bi bilo prvi put) ali što se tiče Fahre, ne vjerujem da može se ponovno podići.....
It_is_a_Leclerc

#8911 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa, za početak, hajmo uzeti koliki tiraž imaju... Ja, u koji god restoran uđem, i pitam imaju li novine da prelistam, niko mi ne nosi Nezavisne, San ili Slobodnu Bosnu, već Dnevni Avaz.

Opet kažem, puno previše potcjenjujete moć novca (pogledajte Lijanovića), moć masovnih medija, i ulogu stranih ambasada u kreiranju političke scene.

Što se DF-a tiče, kako rekoh, sačekajte izbore. DF će imati više glasova od SDP-a i bit će treća ili druga stranka među Bošnjacima.
weredsf

#8912 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

palermo wrote:
vivaldi wrote:
Ali vrlo teško da postoji sada razlog zašto bi netko glasao za Fahru. Kad je dobio tih 130 000 glasova, on je bio kao neka vrsta promjene, dijelu naroda je bila onako prihvaltjiav priča o ekonomiji i uspješnom bznismenu, a važan dio svega je i otpor IZ-a spram Sulejmana Tihića. Sada se ne percipira kao netko ko nosi promjenu, sa IZ nijemu dobrim odnosima, nema stalnu bračku bazu, nema ni ideologije iz koje bi crpio makar neke sljedbenike.

Možda su moje procjene pogrešne ( ne bi bilo prvi put) ali što se tiče Fahre, ne vjerujem da može se ponovno podići.....
Ne treba zaboraviti emisiju 60 minuta i Avaz koji su paralelno sikanirali SDA I Sbih, rezultat toga je nestanak Sbih i veliki dio tih glasova je otisao u pravo u SBB, ali dvije godine kasnije vec 30.000 manje je dobio
Alfons Kauders

#8913 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
vivaldi wrote:

IZ je zasluzna za barem pola tih glasova... sad kad nema cerica, cao...

ali ima zato budala i djece koja ne kontaju ko je i sta je fahro
Alfons Kauders

#8914 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pa, za početak, hajmo uzeti koliki tiraž imaju... Ja, u koji god restoran uđem, i pitam imaju li novine da prelistam, niko mi ne nosi Nezavisne, San ili Slobodnu Bosnu, već Dnevni Avaz.

Opet kažem, puno previše potcjenjujete moć novca (pogledajte Lijanovića), moć masovnih medija, i ulogu stranih ambasada u kreiranju političke scene.

Što se DF-a tiče, kako rekoh, sačekajte izbore. DF će imati više glasova od SDP-a i bit će treća ili druga stranka među Bošnjacima.
DF ima potencijala, mozda ne da pretekne SDP (imaju jaku uhljebljenu bazu, prije svega SA-TZ)... ali ce dobro proci

problem za komsica je sto nema kadra, nema ljudi osim njega... moze nafatat glasova na finu pricu, ali tesko ce ih iskoristit...
palermo

#8915 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
DF ima potencijala, mozda ne da pretekne SDP (imaju jaku uhljebljenu bazu, prije svega SA-TZ)... ali ce dobro proci

problem za komsica je sto nema kadra, nema ljudi osim njega... moze nafatat glasova na finu pricu, ali tesko ce ih iskoristit...
Zavisi kako definraš ovo dobro će proći.

Ja mislim da će proći znatno slabije nego što su mogli. Ne vjerujem da će dobaciti više od par mandata. Mada eto, možda se kod njih nešto promijeni, rekao bih da oni imaju šest mjeseci pred sobom za razliku od Fahre.
say_cheese

#8916 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by say_cheese »

Alfons Kauders wrote:
ali ima zato budala i djece koja ne kontaju ko je i sta je fahro
Atentat na Radoncica ima potencijal za izuzetno kvalitetan zahtjev Pljenuma :D
Last edited by say_cheese on 13/03/2014 20:39, edited 1 time in total.
asurbanipal

#8917 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by asurbanipal »

Na avazovom tornju zastava na pola koplja... :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#8918 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ja mislim da će proći znatno slabije nego što su mogli. Ne vjerujem da će dobaciti više od par mandata. Mada eto, možda se kod njih nešto promijeni, rekao bih da oni imaju šest mjeseci pred sobom za razliku od Fahre.
ja mislim da ce uhvatiti trecinu ili cetvrtinu glasova sdp-a... vise tesko, ali i tesko da ce i manje - ljudima se doooobro zgadio sdp, a taj profil glasaca nece glasati za sda ili sbb... a nije da imaju neku alternativu, osim mozda nesto sice za NS i SDU...

a hoce proci slabije nego sto su mogli... jer fakat nemaju ljudi... 99% ljudi na ulici ne zna za nikoga iz DF sem komsica... komsic je ok, dobar je za privuci glasove, ali to nije dovoljno
Havatar

#8919 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Havatar »

palermo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Fahro je američki projekat. Nešto kao Dodik. Vi taman pomislite da ga više nema, kad ono..
Jedina razlika je što je Dodik u politiku ušao na tenkovima SFOR-a, a Fahro iz tornja, sa neprocijenjenim bogatsvom, i devizom - para vrti đe burgija neće.

Gusinje će imati predstavnika u novom sazivu Vijeća ministara. Sve zbog ovih mrmaka iz SDA i SDP-a, koji su mu uradili bolju kampanju nego ijedan Alistar Cambell

Daj Bože da se za cara udamo, ali tornjaci oko kuće hodaju..
Pa do još pirje mejsec i po dana, ovdje se uveliko govorilo o tome da će Fahro i Željko pomesti na izborima :D . Kobajagi, američki projekat. I ako je bio, sasvim sigurno više nije.
Jesu i dalje ali ce zavrsiti kao sto sam prije nekoliko mjeseci i napisao , neslavno i americki ambasador ce zavrsiti svoju karijeru diplomate i ostace mu da pise knjige i da se bavi poslovima u Bosni sa vezama koje je stekao dok je tu radio.
say_cheese

#8920 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by say_cheese »

Alfons Kauders wrote: a hoce proci slabije nego sto su mogli... jer fakat nemaju ljudi... 99% ljudi na ulici ne zna za nikoga iz DF sem komsica... komsic je ok, dobar je za privuci glasove, ali to nije dovoljno
Kult licnosti :-) jako pogubno za drustvo.
ušće

#8921 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ušće »

It_is_a_Leclerc wrote: Što se DF-a tiče, kako rekoh, sačekajte izbore. DF će imati više glasova od SDP-a i bit će treća ili druga stranka među Bošnjacima.
Kada bi iz ukupnog broja budućih osvojenih glasova bar 1/5 otpala na Srpsku i Hrvatsku stranu ,tada bih svin srcem podražao političku opciju G-dina KOmšića ,ali pošto je to nemoguće niti to Komšić ima u planu ...čak i pomisao na ovo gore boldirano mi se gadi ...
nikad_vise

#8922 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

palermo wrote:
vivaldi wrote:

Pa covjek je kao totalna nepoznanica usao u politiku i skoro postao predsjednik drzave.
Za tako kratko vrijeme osnovao stranku,uzeo dobar dio glasackog tijela i stranka se polahko profilira.SBB parlamentarci su predlozili par finih zakona koje je naravno i avaz medijski propratio,Fahrudin je dobro radio i posao ministra i ne vidim na osnovu cega bi mogao imati pad.Do prije izbora vecina ljudi nije imala priliku da cuje Fahrudina osim sto su znali dezinformacije koje je prosipala SDA o KOSU,Keljmendiju i slicnim budalestinama.
Covjek je uredno radio svoj posao,SBB-ovi kadrovi u parlamentimu su pokrenuli par dobrih stvari kao sto je objava najvecih placa ili najvecih poreznih duznika.

Ja ne vidim tacno sta je on ovdje izgubio u politickom smislu osim sto su ga smjenili bez ikakvog razloga.Dali su mu jednog dobrog dzokera u ruke i covjek ce se sada moci posvetiti 100% kampanji.Obilazit ce radnike sjebanih firmi,udruzenja,i totalno se fokusirati na rad stranke.

Do prije par godina nismo mogli cuti jednog Besima Spahica,Mujkica,Komsica i slicno da pozitivno govore o Radoncicu a sada to imamo.To je jedan mali uzorak da je ipak popravio svoj imidz kao i imidz stranke.Isto tako predsjednik SES stranke u FaceTV emisiji na sva zvona hvali Radoncica.

Isto tako ce dosta ljudi imati na umu da je covjek stao uz protestante i da ih je jedini podrzao.To ce naravno biti udarna spica kampanje i onaj ko misli da su njegove sanse sada manje nego sto su bile mislim da se vara.
Havatar

#8923 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Havatar »

Alfons Kauders wrote:
palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:

ja mislim da ce uhvatiti trecinu ili cetvrtinu glasova sdp-a... vise tesko, ali i tesko da ce i manje - ljudima se doooobro zgadio sdp, a taj profil glasaca nece glasati za sda ili sbb... a nije da imaju neku alternativu, osim mozda nesto sice za NS i SDU...

a hoce proci slabije nego sto su mogli... jer fakat nemaju ljudi... 99% ljudi na ulici ne zna za nikoga iz DF sem komsica... komsic je ok, dobar je za privuci glasove, ali to nije dovoljno
Zna za Hanku , sijedu baku , najljepsu djevu u svom sokaku..
nikad_vise

#8924 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

Sto se tice Islamske zajednice,Islamska zajednica ni na jednim izborima nikog osim SDA nije podrzala.
U posljednje vrijeme je islamska zajednica uveliko iskljucena iz politickih desavanja,a van svake pameti je pricati da je ona podrzavala Radoncica a ne SDA.
nikad_vise

#8925 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

hAZNADAR wrote:Ma dosta ga je bilo, trebalo bi i stranku ukinuti ili da je minorna. Previse je ionako stranaka na bosnjackoj politickoj sceni i ujedno ljutih neprijatelja koji samo gledaju kako ce drugog shebati pa i po cijenu surovanja sa cetnicima. Trebalo bi ovo sve biti ko u Americi da se sve vrti oko dvije jake stranke.

Nije Fahro ni izdajnik ni otpadnik, ni spasitelj, ni evropljanin, ni reformator,.... on je samo poslovan covjek kojeg treba malo spustiti na zemlju kada se upusti u politiku. Ni prvi ni posljednji bogatas koji se okusao u politickim vodama.
Ko ga treba spustiti,Lagumdzija,Bakir,Dodik :lol: :lol:
Jbte covjece ljudi su ko ovce,isti ih pljackaju 20 godina i kad se pojavi neki novi njega treba spustiti.
Post Reply