Lajavikrelac wrote:radostan dan wrote:znaš kad ih je edukovao da se što prije vrate matici i pramajci katarini kosači?
Joj taj sam spektakl propustio
Renta » 27/04/2011 11:57
Taj dio nije bio pod hrvatskom KONTROLOM, svašta! To je bio sastavni dio teritorija hrvatske države koji je okupiran od strane Turske. I sjecajem povijenih okolnosti, odnosno snaga u regiji nikad nije vraćen trajno u sastav hrvatske države kojoj povijesno pripada...
Renta » 30/08/2012 13:02
Hrvati dobro znaju čija je Katarina Kosača Kotromanić kao i svi bosanski vladari koj su svi redom hrvatskih imena i prezimena. Ona je prije hrvatska a onda i bošnjačka kraljica iz jednostavnog razloga jer se radi o jednom narodu istog genetskog porijeka ali sa dvije različite vjere, ma koliko si neki ne žele to priznati. Da nije bilo turaka danas bi bili jedno. Kroz cijelu povijest sjećanje na nju sačuvali su i slave je koliko mi se čini samo hrvati.
Zašto to ne rade i današnji bošnjaci neka se sami pitaju i nađu sami odgovor.
No, današnji bošnjaci imaju problem identiteta i kako mi se čini u kontradikciji su sami sa sobom. Naime, s jedne strane mnogi bi se vratili svojim korijenima srednjovjekovne bosne a s druge strane uvelike su povezani sa Turskom kulturom, islamskom vjerom, u glavama i srcima draži je istok nego zapad i slično... E pa, nažalost, bojim se da jedno isključuje drugo, ne možete biti i ovo i ono! Jer, Katarina Kotromanić kao i drugi bosanski vladari najvećeg neprijatelja su imali upravo u Turcima i Turskoj koji su im na kraju i uništili državu i dobar dio stanovništva što pobili, što protjerali što islamizirali uz to i oteli te islamizirali djecu Katarine Kosače Kotromanić! Zločin nad zločinima!
Dakle, danas (ili kad god žele i budu spremni) bi se bošnjaci/muslimani trebali odlučiti što su i tko su i koji su im korijeni. To sigurno nisu niti turska niti islam.
dobar botaničar, dobar...
samo mu maximum tri strane neke teme...poslije treće ga provale, pa napuste.
izuzev ovih hos bošnjka.