FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Madrid

#8901 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

erik2 wrote:
Madrid wrote:
LSD wrote:Šta ovo Beletija prenosi :shock: :lol:

"Ako bih morao da izaberem Ronaldinha iz mog perioda i sadašnjeg Messia, odlučio bih se za Gaucha", zaključio je bivši igrač Barcelone.
Ostalo su gluposti, ali je ovo istina, naravno ako gledamo samo top forme, Messi jeste kompletno bolji igrac, ali po meni niko nije igrao kao Ronaldinho one 2-3 sezone, a tu mislim na ljepotu igre, a ne ljepotu statistike...
Sve je subjektivno, Ronaldinho jeste bio genije, Deco je bio ok, ali dolaskom Pepe -a, eksplodirao je Xavi, Iniesta, mnogo se više više forsira sopstveni kadar, ne znam tzv. sam stariji ljubitelj fudbala, pratim Barcu od Krojfovih igračkih dana, ali ova generacija je nešto vanserijski, uključujuči i ljepotu, zaista je praznik za oči ovakva interpretacija fudbala.
Ma sve je to tacno, ali eto i vecina navijaca Barcelone ce se sloziti da sadasnja Barca ima sistem koji malo ili skoro nikako ne mjenja, a i sto bi mjenjala kad im ide...
Ronaldinhova Barca ipak nije do kraja usavrsila ovaj sistem i ponekad se je morala prilagođavati protivniku, izostanak Ronaldinha ili Eto-a se nije mogao lahko nadoknaditi kao sto se danas prakticki ne osjeti kad fali jedan Villa,pa i Xavi ili Iniesta osim ako obojica ne nedostaju, mada i onda mogu dobit 99% ekipa...
Ronaldinha najise cijenim jer je imao bezbroj nacina da pređe protivnika i rjesi utakmicu, pa sjetite se samo sta je Chelseau radio u onim utakmicama, pa on je jedan od rijetkih protivnickih igraca koji je ispracen ovacijama na Bernabeu.
Messi ce u svakoj utakmici proci, to znaju i ptice na grani, ali isto tako znaju na koji ce nacin proci...
Vertig0

#8902 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Da se razumijemo Ronaldinho je bio jedna velika igracina svojevremeno, ali Messi je po mnogima jedan od najboljih svih vremena a tek su mu 24 godine.
Ne bih se bas slozio da stalno prolazi na jedan te isti nacin, pogledaj malo klipove. Sjecas li se npr u finalu LP kod drugog gola kako se poigrao sa Nanijem? Ljudi su u zabludi ako misle da Messi nije neki tehnicar, ali cinjenica da je u velikom fudbalu vise korisna njegova brzina, sitni korak i promjena pravca. Nismo u cirkusu pa da neke finte prosipa :D.
Na kraju krajeva nek i ptice na grani znaju, al zar za protivnika nije jos vise frustrirajuce da zna na koji nacin ce ga proci, a opet mu ne moze nista?
Mala masina za golove i asistencije :dance:
van Basten

#8903 Re: FC Barcelona

Post by van Basten »

Madrid wrote:

"Ako bih morao da izaberem Ronaldinha iz mog perioda i sadašnjeg Messia, odlučio bih se za Gaucha", zaključio je bivši igrač Barcelone.
Ostalo su gluposti, ali je ovo istina, naravno ako gledamo samo top forme, Messi jeste kompletno bolji igrac, ali po meni niko nije igrao kao Ronaldinho one 2-3 sezone, a tu mislim na ljepotu igre, a ne ljepotu statistike...
ne znam baš koliko si se ti složio sa Beletijem ustvari... on bi se odlučio za Gaucha (što će reći argentinca, jel'), a ti za Ronaldinha iz doba top forme.
Madrid

#8904 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

van Basten wrote:
Madrid wrote:

ne znam baš koliko si se ti složio sa Beletijem ustvari... on bi se odlučio za Gaucha (što će reći argentinca, jel'), a ti za Ronaldinha iz doba top forme.
Ajde sto sam se ja zahebo, al kako niko prije nije primjetio :lol:
LSD

#8905 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Pogriješio si ;-) ...Gaucho je nadimak Ronaldinha i po Beletiju je on bolji igrac, što je van svake pameti - po meni.
Ronaldinho jest bio velemajstor fudbala u svom prime-u ali ne ovako ucinkovit/produktivan kao Messi.
Gaucho je znao i volio dici stadion na noge potezima i svojim nekim vragolijama ,dok je Messiju u glavi samo pobjeda pri cemu ga ne zanima taj "umjetnicki dojam"....Gaucho je imao citav repertoar poteza i driblinga u toku utakmice, dok se kod Messija zna : Zabiti gol što jednostavnije ili asistenciju upisati, uglavnom bez puno pametovanja, filozofije i ljepote u igri.
Uglavnom , ne znam o cemu Beleti zapravo trabunja i koga on folira sa ovom pricom - kad je jasno i ocito da su statistike uveliko na strani Messija ;-)....vjerovatno hvali svom zemljaka i ništa više.
Last edited by LSD on 25/01/2012 01:16, edited 1 time in total.
Baudelaire

#8906 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

http://en.wikipedia.org/wiki/Ronaldinho
"Ronaldinho," the diminutive and term of endearment for "Ronaldo," is accompanied in Brazilian usage by the nickname "Gaúcho," in order to distinguish him from fellow footballer and countryman Ronaldo, who was known as "Ronaldinho"
Hahah, hajde znaj šta je htio reći. Jedan od nadimaka, koji je jako čest u Brazilu za Ronaldinha je Gaucho :D

Edit: Evo pretekao me LSD :D
Richard Wagner

#8907 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

NEĆEMO IH USPOREĐIVATI: DVA GIGANTA!
van Basten

#8908 Re: FC Barcelona

Post by van Basten »

e onda moje izvinjenje... za mene gaučo argentinac, nisam ni znao za taj lični nadimak. Nastavite... :D
LSD

#8909 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Richard Wagner wrote:NEĆEMO IH USPOREĐIVATI: DVA GIGANTA!
Ma nije nikome cilj da ih poredi jer su obojica velikani i legende Barce...mada bi se moglo itekako usporediti ako cemo pošteno ;-) vec Beleti je taj koji nešto daje prednost Ronaldinhu i diže ga iznad Messija...komentarišemo samo njegovu izjavu...uglavnom, niđe veze prica.
Richard Wagner

#8910 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

a što beleti sebe ne usporedi sa alvesom :mrgreen:
LSD

#8911 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Richard Wagner wrote:a što beleti sebe ne usporedi sa alvesom :mrgreen:
:-) :mrgreen: za njega je Alves nedostižna klasa - Boeing 747 :mrgreen: ....doduše i Beleti je bio klasa za onog Oleguera ;-)
Last edited by LSD on 25/01/2012 01:38, edited 1 time in total.
Richard Wagner

#8912 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

LSD wrote:
Richard Wagner wrote:NEĆEMO IH USPOREĐIVATI: DVA GIGANTA!
Ma nije nikome cilj da ih poredi jer su obojica velikani i legende Barce...mada bi se moglo itekako usporediti ako cemo pošteno ;-) vec Beleti je taj koji nešto daje prednost Ronaldinhu i diže ga iznad Messija...komentarišemo samo njegovu izjavu...uglavnom, niđe veze prica.
da, upravo, velikani

ja gledao neku noć doček ronaldinhu kad je igrala barsa protiv milana... pa to je ljepota
Richard Wagner

#8913 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

LSD wrote:
Richard Wagner wrote:a što beleti sebe ne usporedi sa alvesom :mrgreen:
:-) :mrgreen: za njega je Alves nedostižna klasa - Boeing 747 :mrgreen: ....doduše i Beleti je bio klasa za onog Oleguera ;-)
joj oleguer :-)
5 0 5

#8914 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Former Barcelona vice-president in the running for Manchester City chief executive role

The former vice-president of Barcelona has emerged as a leading candidate to replace Garry Cook as chief executive at Manchester City.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#8915 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Danas Xavi slavi 32. rođendan!

If he plays tonight, Xavi will equal Joan Segarra as Barcelona player who took part in most clasicos ever: 31.
sumirprimus

#8916 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

veceras,maksuzija,spetakl, :dance:
Richard Wagner

#8917 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

idemo večeras da ih šijemo!
sumirprimus

#8918 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Richard Wagner wrote:idemo večeras da ih šijemo!
posto morinjo baca u medije ovu ko lafo defenzivnu taktiku,ocekivat je da ce veceras krenut na glavu, :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#8919 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

sumirprimus wrote:
Richard Wagner wrote:idemo večeras da ih šijemo!
posto morinjo baca u medije ovu ko lafo defenzivnu taktiku,ocekivat je da ce veceras krenut na glavu, :mrgreen:
Ma logicno je da krene na sve ili nista jer nista vec ima. Sta mu znaci defanzivna taktika kad mu treba pobjeda.
sumirprimus

#8920 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

bogam,kako ona leak info veli,njemu je po jednoj od tih varjanti i gutavo nista bolje,od tarapane... :skoljka:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8921 Re: FC Barcelona

Post by Velkoski »

Realno, Real nema sanse veceras :D
Richard Wagner

#8922 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

sumirprimus wrote:bogam,kako ona leak info veli,njemu je po jednoj od tih varjanti i gutavo nista bolje,od tarapane... :skoljka:
pa ne može se preko noći promijeniti, to mu je jedino što zna :mrgreen:
5 0 5

#8923 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
5 0 5

#8924 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

:lol: A group of cab drivers, who protest against crisis measures, wants to block Barcelona's hotel so the team bus can't leave. [sport ara]
silencepain

#8925 Re: FC Barcelona

Post by silencepain »

Na wikileaks pise da ce Barcelona pobijediti veceras :D
Post Reply