Ma sve je to tacno, ali eto i vecina navijaca Barcelone ce se sloziti da sadasnja Barca ima sistem koji malo ili skoro nikako ne mjenja, a i sto bi mjenjala kad im ide...erik2 wrote:Sve je subjektivno, Ronaldinho jeste bio genije, Deco je bio ok, ali dolaskom Pepe -a, eksplodirao je Xavi, Iniesta, mnogo se više više forsira sopstveni kadar, ne znam tzv. sam stariji ljubitelj fudbala, pratim Barcu od Krojfovih igračkih dana, ali ova generacija je nešto vanserijski, uključujuči i ljepotu, zaista je praznik za oči ovakva interpretacija fudbala.Madrid wrote:Ostalo su gluposti, ali je ovo istina, naravno ako gledamo samo top forme, Messi jeste kompletno bolji igrac, ali po meni niko nije igrao kao Ronaldinho one 2-3 sezone, a tu mislim na ljepotu igre, a ne ljepotu statistike...LSD wrote:Šta ovo Beletija prenosi![]()
![]()
"Ako bih morao da izaberem Ronaldinha iz mog perioda i sadašnjeg Messia, odlučio bih se za Gaucha", zaključio je bivši igrač Barcelone.
Ronaldinhova Barca ipak nije do kraja usavrsila ovaj sistem i ponekad se je morala prilagođavati protivniku, izostanak Ronaldinha ili Eto-a se nije mogao lahko nadoknaditi kao sto se danas prakticki ne osjeti kad fali jedan Villa,pa i Xavi ili Iniesta osim ako obojica ne nedostaju, mada i onda mogu dobit 99% ekipa...
Ronaldinha najise cijenim jer je imao bezbroj nacina da pređe protivnika i rjesi utakmicu, pa sjetite se samo sta je Chelseau radio u onim utakmicama, pa on je jedan od rijetkih protivnickih igraca koji je ispracen ovacijama na Bernabeu.
Messi ce u svakoj utakmici proci, to znaju i ptice na grani, ali isto tako znaju na koji ce nacin proci...